Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
הרבה זמן שלא העליתי מתכון, זה לא אומר שלא בישלתי, להיפך, ניסיתי הרבה דברים חדשים ומעניינים, כולל חלות מיוחדות ממחמצת שלא תפחו טוב, ונשארו בתנור יותר מדי, עד שהשחירו פניהם כפישולי קדירה. (אבל היו טעימות נורא).
אבל אורז, מה כבר יכול להיות עם אורז?
אני לא יודע, אבל כמעט כל יום אני נתקל באורז שחיבלו בו בצורה חמורה, גושים קשים ולבנים, עשויים "אחד אחד" ועטופים בשמן זול, מוגשים בחתונות שאני עובד בהם, תמיד זה מלוח מדי, שמנוני ובאופן מפתיע חסר בהם טעם מאוד מהותי של אורז.
אם אתם לא יודעים, לאורז יש ארומות מאוד מיוחדות, אני באופן כללי בוחר אורז לפי חוש הריח. אם יש לו ארומה פרחונית שמזכירה קצת מי ורדים, מבחינתי הוא מעולה, אם הריח שלו אנמי, אני מעדיף להתרחק ולהשאיר אותו לבעלי הקייטרינג, שימתין בתוכו עד שיתחבו אותו לגסטרונום נירוסטה גדול, יציפו אותו בשמן, וישלחו אותו אל מותו בתוך תנור הקומבו המשוכלל והמיותר שלהם.
אני בכלל לא דוקטור לאורז, למשל אני לא אוהב אורז בסמטי, באותה מידה שאני אוהב ואולי מעריץ את האורז הפרסי הפשוט והנחמד למראה.
מטעמי נוחות אני משתמש באורז ברור מאליו, ומעדיף בקטגוריה הזאת דווקא אורז של חברה אלמונית למדי בשם "זה ברור".

לפני שאחרוני הקוראים יעזבו אותי ויעברו לדף אחר, אני מזדרז להביא את המתכון:
דבר ראשון לוקחים מספריים, כי אנחנו הולכים להכין סיר אורז משלוש כוסות אורז, ולכן מסתבר שצריך לפתוח חבילה חדשה.
גוזרים בתרועה את האריזה, מרחרחים אם יש לאורז ריח נעים, ומודדים שלוש כוסות אורז. כשאני אומר כוס, זה מתייחס לכ 240 מ"ל (כוס קרטון בינונית)
בצד מרתיחים בקומקום או מיחם 1150 מ"ל (שזה קצת יותר מכוס וחצי מים לכוס אורז)
בוחרים סיר:
הסיר צריך להיות יחסית עבה, כדי שיוכל לשמור על חום גם כשהאש כבויה, ובעל יכולת סגירה טובה.
שופכים את האורז לתוך הסיר הריק (כדאי לוודא שהוא ריק, כי אם נשארו בו שאריות משבת, המתכון לא יצא מספיק מוצלח)
מוסיפים בערך כף וחצי שמן קנולה, אני אישית פשוט שופך בלי למדוד, אבל המדד הוא שיהיה מספיק שמן כדי לצפות את כל הגרגרים, אבל שלא יצטבר בתחתית הסיר.
מדליקים את האש מתחת לסיר, על הלהבה הכי גבוהה, ומערבבים מספר פעמים (לא צריך לטגן את האורז, פשוט קצת לחמם)
אחרי כמה שניות של ערבוב מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים קלות.
והנה בא החלק המאתגר, שאולי ניתן אפילו לוותר עליו.
מוסיפים 3 כפות חומץ אורז (כף פר כוס אורז) ונותנים עוד ערבוב קטן.
עכשיו סוגרים את המכסה, וממתינים לרתיחה סוערת.
כשהמים רותחים כמו שצריך, מכבים את הלהבה, ומשאירים סגור בין 10 ל20 דקות.
וזהו.
אם המכסה של הסיר לא אוטם מספיק, מניחים מגבת בין הסיר למכסה, ומקפלים את הקצוות שלה למניעת חריכה.
באורז שבושל טוב, בדרך כלל יש מעין חורים או "ארובות" מהחלק העליון עד הקרקעית.

יש כאלה שיאמרו ששכחתי לשים מלח, או פלפל או דברים מיותרים מהסוג הזה.
שיגידו.
המתכון הזה נותן אורז נעים ומעט אוורירי, לא תמיד יוצא "אחד אחד" אבל תמיד טעים, עם ניחוח עמוק ואפייני, ועם טעם אמיתי של אורז נקי.
אם אתם מתנגדי תיבולים, אתם בטח תהנו מהמתכון הזה, אבל הוא לא מיועד רק למתנגדי תיבולים. אורז הוא מצרך יסוד בכל כך הרבה תרבויות, בכל כך הרבה צורות שונות, והוא מהווה מעין "לחם" שלפי דעתי צריך לבוא נקי, ולא מלא בתבלינים שונים.
העיקר זה העקרונות:
1. יחס מים אורז טוב
2. לא להעמיס בטעמים
3. בישול איטי יחסית באדים של עצמו ולא בלהבה גלויה.
אין תמונה
  • 495
  • הייתי שבוע שעבר בחתונה שהתקיימה באולם הדודאים בני ברק,
    המנה בבר ממש התחננה אלי שאטעם ממנה
    ו.. היה ממש טעים.
    זאת הייתה תערובת של חזה עוף מתוק-מתובל עם ירקות מוקפצים והתחשק לי לנסות להכין
    חיפשתי מתכון ברשת אבל בסוף החלטתי פשוט לנסות לבד.
    השתמשתי בירקות שהיה נראה לי שייצאו טוב וברטבים שהיו לי במקרר וזהיתי שהם היו במנה שהייתה בבר.
    ויצא. ממש. טובבבבב
    ומהר מאוד כבר הייתה מנה מוכנה.
    אז קדימה-
    למתכון >>>
    חומרים:
    חזה עוף מופשר
    בצל גדול
    בטטה
    פלפל אדום
    (אפשר להוסיף גם גזר אולי אבל אני לא שמתי כי לוקח לו יותר זמן להתרכך ורציתי שייקח מהררר!!)
    4 כפות רוטב טריאקי
    2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    קמצוץ תבלין צ'לי חריף
    פפריקה
    גריל עוף
    מעט פ. שחור
    כפית שומשום

הכנה:
    לחתוך את הבצל לחצאי עיגולים ולטגן.
    לחתוך את-
    הבטטה לקוביות
    הפלפל לרצועות
    והחזה עוף לקוביות (לא מידי קטנות)
    לטגן יחד כמה דקות ולערבב.
    להוסיף את הרטבים והתיבול (ניתן להוסיף לפי הטעם)
    לכסות לפחות חצי מהסיר במים (אני אוהבת הרבה רוטב אז אני מכסה כמעט את כולו והנוזלים גם ככה נספגים אחר כך)
    לבשל במשך 20-30 דקות (עד שהחזה עוף נהיה רך)

מצורפת תמונה
    אני מגישה את זה עם אורז אבל זה יכול לבוא עם תוספת אחרת.
    בתיאבון!
    עדיין מתלבט אם להעלות רק תמונות בפורום יצירה או עם מתכון כאן את זה הייתי חייב עם המתכון
    כי...בישלנו היום (כרגיל) לשבת והמרק הזה התחסל כבר היום
    לא בטוח שהוא כ"כ טעים כמו שהוא מתאים ליום סגריר כמו היום
    והוא טעים בטירוף ;)

מרק גריסים ופטריות :
    לטגן בסיר גדול בצל קצוץ
    להוסיף -
    4 גזר מגורד
    שורש פטרוזיליה מגורד
    2 שיני שום כתוש
    עלה סלרי קצוץ
    פטריות - כל סוגי הפטריות מתאים אבל,
    שימו לב שיש פטריות עם טעמים מאוד עזים ואם אתם לא יודעים זה יהרוס הכל, ולכן
    תקנו כמה סוגים ובכמה צבעים וצורות אבל רק כאלה שכבר צרכתם בעבר
    לסיר גדול 2 סלסלאות זה מספיק
    חותכים את הפטריות ל 2 או 4 תלוי בגודל

מאדים הכל כעשרים דקות
    מוסיפים מים רותחים
    2/3 כפות א. מרק פטריות
    1/2 כוס גריסים - למרק
    3/4 כוס גריסים לנזיד סמיך
    אם משיגים אז כמה עלי פטרוזיליה קצוצה
    מלח - פלפל - פפריקה מתוקה לפי הטעם

להסמכה - 2 כפות קוואקר להמיס בכוס מים רותחים

מבשלים על אש קטנה 3/4 שעה או עד שהגריסים רכים ומוכנים לאכילה.

מרק לשבת.jpeg
     תגובה אחרונה 
  • 1K
  • כהמשך לאשכול הזה:
    אני רוצה לשתף במתכון לסירופ שוקולד שאני משתמשת בו כתחליף לאבקת שוקו.
    מצאתי את המתכון באחת ההזדמנויות שנגמרה לי האבקה והתעצלתי ללכת לקנות חדשה.
    מאז באופן קבוע יש לי בקבוק לחיץ (מהאלו של משנת יוסף) שעומד על השיש, זמין להכנת שוקו חם/קר, וגם להוספה למטרנה של המפונק התורן.

המתכון פשוט וקל:
    1 כוס קקאו.
    2 כוסות מים.
    3 כוסות סוכר.
    זהו.
    מערבבים בסיר ואז מבשלים כ-7 דקות עד שהחומרים נמסים ומתאחדים לסירופ ללא גושים.

זה כל כך פשוט, והמתכון כל כך קצר ונוח לזכירה, שאני מצליחה לפעמים להכניס את זה בבוקר לפני שליחת הילדים ללימודים.
    אפשר כמובן לשנות כמויות רק לשמור על היחס של 1.2.3.
    הכמות הנ"ל מספיקה לי למשך שבוע, כפול 8 בקבוקי שוקו ביום (לארבעה ילדים) +מספר כוסות שוקו לאמא שלהם (מגיע לה, לא?).

נ.ב. לא ניסיתי אבל עקרונית אפשר להשתמש בסירופ הזה לזילוף על עוגות.
    טוב,
    רק אם אוכלים ממנו קוביה או שתיים.

לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
    קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.

אז תאמרו, "מה הבעיה? בטח יש אצלך במקפיא כל מיני תמיד".
    נכון.
    אבל בכל מיני האלו שיש אצלי תמיד במקפיא אני משתדלת לא לגעת
    ויאכלו אחרים וישבעו.

אז מה בכל זאת?
    2 קוביות שוקולד עם לפחות 70% מוצקי קקאו.
    אבל לפעמים גם זה לא מספק אותי. בעיקר בשבתות וחגים כשהסביבה חוגגת במתוקים.

אז מה כן?
    או. כבר כבר התשובה.

לפני תקופה נכנסתי לחנות של בי אנד די כדי לקנות כמה דברים [לא, לא מליות, ולא נוגט, למרות שיש להם, "כולה" פריכיות אורז, אגוזים ועוד כמה דברים ממש לא מעניינים]
    יש לי מין טבע כזה שכאשר אני לא ממהרת יותר מדי ואני נכנסת לחנות אני מסתובבת בכולו, למרות שאני יודעת בדיוק היכן מונח מה שאני מחפשת. רק כדי לא לפספס שום דבר. משהו לא מוסבר. ואולי עדיף שלא מוסבר כי ההסבר עלול לגרום לי לפיק ברכיים.

עודי משוטטת שם נתקלו עיני במוצר הזה:
    1635968688297.png
    התלהבתי כי אני מכינה פתיתי קינואה קלויים לבד ואם אפשר לקצר את הדרך ולחסוך לכלוך של מחבת, אז.... לקחתי 2, שיהיה.
    מה נעשה איתם?
    הקב"ה ידע כבר אז. אני רק היום.

חוזרת לתחילת הפוסט.
    לפעמים אני רוצה משהו מתוק.
    קטן. אבל כזה שימלא אותי בתחושה שקיבלתי מה שרציתי.

הקינואה הזו הפכה את הדבר הזה שבדמיון שלי למציאות.

אז קודם כל, קבלו אותם, חטיפי קינואה מפוצפצת, בריאים בהחלט:
    IMG_6108_800x600.jpg

נראה לא רע?
    [כאן מנידים ראש בחיוב]
    מסכימה אתכם.

מתכון לכ-30 חטיפים.
    מדידה בכוסות חד פעמיות.

אה, רגע, לפני המתכון.
    גונבת שאלה מהשו"ת:
    -ואם אני רוצה להכין פצפוצי קינואה לבד, איך עושים את זה?

-כך:

להכנת פצפוצי קינואה
    שוטפים את הקינואה תחת זרם מים ומניחים בנפה מעל מגבת להתייבשות מוחלטת.
    מחממים מחבת גדולה שיש לה נון סטיק
    שמים קינואה בשכבה אחת. הקינואה תתחיל להשמיע קולות פצפוץ קטנים [לא כמו פופקורן]
    כשהפצפוץ נגמר מכבים את האש ומעבירים את הקינואה לקערה להתקררות.
    בשביל המתכון הזה צריך לחזור על פעולת הקליה מספר פעמים.

בהכנה ביתי יתקבלו כדורוני קינואה תפוחים ולא פצפוצים ממש

אחרי שהקינואה התקררה, מפוררים אותה מעט בידיים בתוך קערה.
    כשמכינים לבד יתכן ויהיה צורך בכמות קצת שונה בגלל שהמרקם והגודל לא יהיה כמו אלו המוכנים שמיוצרים כמובן על ידי מכונות. .
    כמה בדיוק?
    קשה לאמוד.
    המרקם של החטיף יהיה שונה מאשר בשימוש במוצר הקנוי. כי הוא מעובד למין פתיתים כמו קורנפלקס, אבל קטן יותר. ושקולים לבד מתקלים כדורונים תפוחים אבל לא כמו פתיתי קורנלפקס קטנים
    מה שחשוב לדעת זה שבסופו של דבר צריך להגיע לתערובת דביקה שאפשר להדף בתוך תבנית.

אז מה במתכון?
    3.5 כוסות קינואה תפוחה מפוררת גס [או קופסא של קינופלקס, 200 גרם]
    1 כוס חמאת בוטנים טבעית
    1 כוס טחינה גולמית
    1/2-3/4 כוס דבש, תלוי במתיקות הרצויה לכם
    3/4 כוס אגוזים גרוסים [מכל סוג אני השתמשתי בפקאן וקשיו]

שמים את הקינואה בקערה
    מוסיפים לקערת הקינואה את יתר הרכיבים. מערבבים בעזרת כף גדולה עד שהתערובת נעשית דביקה

מרפדים תבנית A4 בניר אפיה. שמים את התערובת בתבנית ומשטחים בצורה אחידה תוך כדי לחיצות בעזרת כף גדולה או ספטולה.
    מכסים בניר אפיה נוסף ומהדקים היטב בידיים.
    השלב הזה חשוב כי בלעדיו החטיף יתפורר בחיתוך.

אפשר לקשט בזילופי שוקולד.
    מעבירים להתקשות בהקפאה.
    פורסים בסכין חדה ולא משוננת כשהחטיף קפוא למחצה.

מאחסנים בקופסא סגורה במקפיא.
    אוכלים 1-2 ולא יותר בבת אחת.
    כדי שלא תעשו לי ייסורי מצפון על האכילה שלכם.

IMG_6105_800x600.jpg

IMG_6098_800x600.jpg

שו"ת:
    1. ראו למעלה.
    2. אפשר סילאן במקום דבש? אפשר אבל המתיקות תפחת וכדאי להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה במקרה זה.
    3. חייבים חמאת בוטנים? לא. אפשר 2 כוסות טחינה גולמית
    4. חייבים טחינה גולמית? לא. אפשר 2 כוסות חמאת בוטנים
    5. לזה את קוראת חטיף בריא? כן!
    6. זה טעים? לדעתי כן. אין לי אחריות על תוצאות בלוטות הטעם של אחרים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה