Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
בביקורי האחרון בסופר (נדיר, וטוב שכך)
גיליתי משהו שלא הכרתי:
ממרח בוטנים של בונבון.

קודם כל הכנסתי את זה לעגלה. לפני שמישהו אחר ייקח. כי מה שהכי טעים לי בבונבונים, זה המילוי.
בבית בדקתי בחשד וזה אכן המילוי של הבונבונים, ככה בקופסא, עונג אמיתי.

ואז היה לי דגדוג בקצות האצבעות להכין מזה בונבונים בעצמי.

ריסקתי גביעים של גלידה.
ערבבתי עם הקרם.
צרתי כדורים (אוף, זה היה דביק).
הקפאתי.
המסתי שוקולד חלבי (עם שברי בוטנים) וציפיתי.
לא נשאר כדי לצלם, תדמיינו לבד.
בפעם השניה במקום גביעי גלידה השתמשתי בפצפוצי אורז,
אבל לכדורים לא היתה סבלנות, אז שטחתי בתבנית, את השוקולד שפכתי מעל,
וכשהתקשה, חילצתי, הפכתי, ושפכתי שוקולד שוב. (כבר נגמר ההוא עם הבוטנים, לקחתי סתם שוקולד חלבי פשוט)
חתכתי עם סכין טבול במים רותחים.
ושוב אין לי מה לצלם.

אבל כמו שאמרתי, זו לא חוכמה, כי קיבלתי את הקרם על מגש של כסף. זה כמעט כמו לקנות את הבונבון בעצמו...

*אתגר*
איך מכינים אותו לבד בבית?
גם כי הכשרות לא מקובלת על כולם, וגם כדי שארגיש שזו כן חוכמה :)
@shira bira @hbecker
IMG_3269_800x600.jpg
מושלמים באמת
אחרת אין הסבר לזה ש-2 איכשהו נאכלו תוך כדי טיגון.
לא מגלה מי אכל
כן אגלה שרק אני הייתי בבית...ושהכנתי אותם לעצמי.
ו---
אחרי 2 שבעתי טו מאצ'!

אז הם גדולים.
תפוחים ומשביעים.
ויש בהם הרבה חלבון.
אני השתמשתי בממתיק כך שגם סוכר אין בהם.
יש בהם קמח שיבולת שועל. בחרתי בו משתי סיבות:
1. נשאר לי קצת מהלא גלוטן הזה ורציתי לגמור אותו
2. בשיבולת שועל יש גם רכיב חלבוני אז השתלם לי יותר להשתמש בו. אפשר להמיר לקמח רגיל

ל-6 פנקייק ממש גדולים

1 גביע יוגורט דנונה פרו טבעי 200 גרם, 20 גרם חלבון
1638219799861.png
2 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
4 כפות קמח שיבולת שועל [אפשר כל קמח אבל בשיבולת שועל יש גם חלבון]
ממתיק מלאכותי לפי הטעם, אפשר סוכר, אני העדפתי שלא

טורפים את הרכיבים היטב בקערה עד שהתערובת אחידה וללא גושי קמח.
מחממים מעט שמן, ממש מעט במחבת טפלון טובה. כשהשמן חם יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת למרכז המחבת. הבלילה תתפשט ותיעצר. מטגנים כחצי דקה מכל צד.
כשהחלק העליון מתחיל להתייבש ויש בו מעין חורים קטנים הופכים את הפנקייק לטיגון על הצד השני.

לפני כל פנקייק משמנים מעט את המחבת

יצאו לי 6 בקוטר של 12 ס"מ.
IMG_3270_800x600.jpg

טיפים:
אפשר להוריד את הממתיק ולהכין פנקייק מלוח.
אם מכינים מלוח אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו טימין למשל.

אגב, שימו לב לצלחת היוקרתית שפרגנתי לתמונה :)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה