Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

זה כבר זמן מה עליתי על זה שהפסטרמה שיש היום על ה16 גרם חלבון למאה גרם היא מנת חלבון מושלמת מן החי, על כל המשתמע מכך. השימוש בה קל, היא מגיעה מוכנה ומזינה ואפשר לעשות איתה שלל דברים מקוריים. בעבר הבאתי פה כמה מתכונים עם זה, אחד מהם היה להתיחס כמו שנשיצל לגמרי וזה היה פשוט פצצה והילדים אהבו את זה מאוד.
עכשיו הטראנד אלי זה לסגנון סיני מוקפץ כזה. לוקחים בצל חותכים לרצועות מטגנים קלות מוסיפים פסטרמה טובה חתוכנה לרצועות.
השילוב של שניהם נותן מרקם איטריתי (שאגב גם את זה אפשר לעשות אבל אני לא בקטע של פחמימות, רישמי כמובן). זה הבסיס.

אפשר להעשיר עם ירקות קישואים (רק הירוקים הקטנים) גמבות ולפלפילם בכל מיני צבעים, רק לדאוג שלא יתכרכו יותר מיד שיהיו אל דינטה. ואת הקישואים להוסיף בסוף כי הם מתבשלים הכי מהר. והפלפלים הכי לאט.

עוד משהו שהוא ממש - אבל ממש - מוצלח - וגם מפתיע, מאוד "שבע ברוכותי", זה להוסיף לתערובת הבסיס חצי גביע של כרובית בטחינה, עם קצת מים לפני כן לפתוח את הכרובית, זה סלט מוכן שמגיע של אחלה והוא שארית והוא טעים מאוד מאוד. לשלב דברים מוכנים בבישולים זה גם טרנדי, אבל השליחות של הפסטמרה חשובה יותר.
וטוב מראה עיניים:
WhatsApp Image 2020-11-25 at 19.12.24 (5).jpegWhatsApp Image 2020-11-25 at 19.12.24 (4).jpegWhatsApp Image 2020-11-25 at 19.12.24 (3).jpegWhatsApp Image 2020-11-25 at 19.12.24 (2).jpegWhatsApp Image 2020-11-25 at 19.12.24 (1).jpeg
אני אוהבת מאוד חזה עוף. זה חומר גלם שנותן המון אופציות למשחק ואלתורים.
הנה מנה טעימה, עסיסית, שונה מהרגיל ו...לא יודעת מה עוד לכתוב עליה.
בעצם כן, מי שלא מכינה מפסידה.
קיטשי קיטשי אבל זה נכון. מה ל'שות

החומרים:
1 פרפר נקי ופרוס לרצועות (או לשניצלים לא גדולים ולא דקים מידי)
כוס קורנפלור
בערך רבע כוס מים
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס

לרוטב:
קופסת שימורי פטריות/סלסלת פטריות טריות (לא חובה)
פחית קרם קוקוס
2 כפיות גדושות אבקת קארי
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס
טימין
מעט סוכר
עוד קצת קארי

מתחילים עם העוף, מומלץ מאוד להשרות כמה שעות, הבדל עצום בטעם.
מערבבים (אני בשקית הקפאה. סופר נוח וחוסך כלים) קורנפלור מים ותבלינים לבלילה סמיכה ואחידה. יתכן ותצטרכו להוסיף מים/קורנפלור
מכניסים את החזות החתוכים לבלילה, מערבבים היטב ונותנים להם מנוחה בשקט.
כשנגמרת השנ"צ לחזות מחממים מחבת/סוטאז' על אש גבוהה עד שהיא לוהטת. מוסיפים טיפה שמן ומטגנים את החזות דקה מכל צד עד שמתקבל ציפוי קריספי וטיפונת זהוב.
מוציאים ומניחים בצד
באותה מחבת-
מטגנים את הפטריות במעט שמן, סוכר וקצת קארי עד להזהבה
מוסיפים את הקרם קוקוס והתבלינים, מוסיפים כפית סוכר
מערבבים ונותנים לבעבע כמה שניות
טועמים ומתקנים תיבול.
מכניסים את החזות לרוטב ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים כולם ברוטב, בלי אפליות.
סוגרים את המחבת (עם נייר כסף נגיד, או שמראש הכנתם בסוטאז') ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות בודדות (רק שהחזות יסיימו להתבשל
עושים פרצוף של משקיענית ומגישים על אורז לבן.

נכון, זה השקעה,
אבל ביחס לתוצאה זה כלום. מפטיחה.

תמונה?
אין מתי לצלם. כשתעשו תבינו.
המתכון הזה, מתקתק פיקנטי, לא מהמהירים שבמתכונים,
מצד שני הוא ממש לא להתקשקש. וביחס לתוצאה זה בקושי השקעה.
שווה מאוד מאוד לנסות. זה טעם-שלא מהעולם הזה, באמת.

שלב ראשון- קציצות.
וזה קציצות מושלמות שלפעמים אני רק מצפה בפירורים, על תבנית משומנת, תבנית מים בקרקעית התנור להשלמת הקריספיות ואופה עד שמוכן.
טעים!
קג חזה עוף או הודו טחון
חצי כוס ציר עוף. רק אם ממש ממש אין אז מים חמים עם מעט א. מרק עוף
2 כפות גדושות מיונז
1 כוס פירורי לחם
1 כפית גדושה קארי
1 כפית גדושה פפריקה.

מערבבים טוב טוב את העיסה. לשים כמה דקות ומכניסים למקרר לשעה לפחות, להתייצבות.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת הייטב.
מחממים תנור על 180 מעלות.
מגלגלים בידיים משומנות כדורים לא גדולים מהעיסה ומניחים בתבנית.
אופים עד שמוכן חלקית (טיפה מזהיב)

בינתיים, מכינים את הרוטב
חותכים שלושה בצלים גדולים לחצאי טבעות
מחממים סיר, מניחים את הבצלים ומתחילים לאדות על אש נמוכה עד להתקרמלות.
לא לוותר. לאט לאט, עד שמשחים ומתרכך ומקבל טעם קרמלי עדין.
כשהבצל זהוב שחום מוסיפים כף סוכר חום, מערבבים עד להמסה.
בנפרד חולטים חצי או יותר חבילת כרובית במים רותחים דקה שתיים.
מוסיפים את הכרובית לבצל ומערבבים בעדינות.
מוסיפים מעט מים רותחים.
מתבלים במלח, פלפל שחור טחון וצילי גרוס.
מוסיפים בעדינות את כדורי העוף (מניחים עם כף או עם היד)
מרתיחים כמה דקות, מנמיכים ומבשלים חצי שעה-שעה על אש נמוכה מאוד כשמידי פעם בודקים שלא נשרף.
אם צריך מוסיפים מעט מים.
טעים טעים טעים.
מתכון מומלץ לשמור לחגים הבעלט!!

תחזרו לדווח איך יצא..

20200830_190120.jpg

תמונה לא הכי מוצלחת שצילמתי מהר מהר לפני שנגמר...
בעלי ערך "סיום". טדדם. משתפת בצד הקולינרי, ומדגישה שהיה מהיר וקל הכנה.. היו לי שעתיים וחצי לארגן הכל.. לבשל לערוך וכו'
אני טיפוס שאוהב לעבוד על הכל ביחד ולהטיס ענינים, אין לי כח לחכות למים שירתחו, לבצל שיטגן, או לעוגה שתאפה, זה מוציא לי את כל הכיף..
כמה שיותר לחוץ ומהר - יותר טוב. ופה זה היה ככה, כל המנות התבשלו בו זמנית, ותוך שעתיים וחצי התחלנו תסעודה. (הבישול הראשוני של הבקר היה קודם)
אז מה היה לנו שם-
מנה ראשונה סלט חזה עוף
1603866981343.png
קוביות חזה עוף במשרה של -שמן. קצת חומץ. חרדל, רוטב סויה, שום כתוש, דבש, טיפה מיץ לימון, סוכר. (אין כמויות :( , טועמת ומוסיפה מה שחסר)
חצי שומרים בצד, בחצי השני שמים את קוביות החזה ומטגנים עד שהרוטב מצטמצם והחזה משחים.
לסלט - חסה, עגבניות שרי, בצל סגול, הרוטב שנשאר והעוף.

מנה עיקרית בשר בקר (מספר 6) רךךך וטעים עם אורז -
1603867033543.png
1603867075337.png

מנה אחרונה קינוח עסיסי ביותר עיגול מעוגה, מצופה שוקולד קראנצ עם קרם קפה ומוס.
1603867112559.png
1603867181116.png

מתכון של ברוכי קופייטל (תודה
@ישראל44 !! האתר מעולה אימצתי משם כבר כמה דברים),
מכאן- https://www.bbruchy.com/2020/09/13/עוגת-שוקולד-עם-קרם-קפה-ופרלינה/
אני החלפתי את המחית פרלינה, לא היה לי סבלנות להרבה שלבים, אז פשוט המסתי שוקולד וערבבתי עם הקצפת קפה שנשארה, יצא כמו מוס טעים.)
לא יצא לי קצפת יפה ועמידה אלא יותר נוזלית לאדעת למה..
זהו, היה טובב. בשמחות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה