Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

באשכול הזה https://www.prog.co.il/threads/שווארמה-של-שווארמיה.551944/

הביאו שם שווארמה מהממת.
בהמשך אחת הניקיות סיפרה שהיא מכניסה את נתח ההודו עטוף בתבלינים לתנור. ואז חותכת קטן קטן.
השדרוג שלי הוא לרעיון שלה. רק החיתוך יותר קל ויותר מוצלח.

לקחת את נתח ההודו נקבה.
לחתוך אות ל - בערך 4- חתיכות ארוכות וצרות.
למרוח אותם היטב היטב בשמן עם תבלין לשווארמה.
והכל בנדיבות.
להכניס לתנור.
כשזה מוכן. לקרר. ולהעביר למעבד מזון עם להב הפריסה.
השוורמה יוצאת כמו במסעדת בשרים, פרוסה דק דק. מדהים.
מכניסים לתבנית /סיר.
מחממים לפני ההגשה.
אז כמו הרבה כאן, גמני השתכנעתי מהמתכון שהעלתה @רוחי בלבוחי ללאפה, והייתי חייבת לנסות.
נו, מה אוכלים עם לאפה? שווארמה!
חיפשתי ברשת הרבה מתכונים לשווארמה, ובסוף הרכבתי מתכון משל עצמי.
משתפת עם תמונות.
קודם כל, ההמלצה בכל המתכונים היא לשומן כבש, אני לא השגתי בכשרות המתאימה לנו, אז נאלצתי לוותר.
לגבי הבצל המטוגן, התלבטתי אם להוסיף כיוון שבשווארמה אמיתית אין בצל בתוך הבשר אלא כאופציית תוספת בלאפה. בסוף שמתי כי פחדתי שיהיה אנמי.
אז קודם כל, מטגנים פרוסות בצל עד להשחמה-

Screenshot_20200518-173206_Gallery.jpg
לאחר מכן, מוסיפים קוביות שווארמה הודו נקבה, אני בקשתי מהקצב לחתוך לי אותם כי זאת חתיכת עבודה, בדיעבד הצטערתי שלא בקשתי לחתוך אותם כרצועות.

Screenshot_20200518-173505_Gallery.jpg
מאדים מס' דק' עד להחלפת צבע מוורוד ללבן.
בשלב הזה הבשר יגיר הרבה נוזלים.
כיוון שרציתי להגיע לשווארמה בלאפה ולא לתבשיל שווארמה עם רוטב (שהוא טעים בפני עצמו :) )
העברתי הכל למסננת, נפטרתי מהנוזלים והחזרתי למחבת.
Screenshot_20200518-192540_Gallery.jpg
אפשר בשלב הזה, אם החתיכות גדולות, לחתוך אותם כדי לגלות את החלק הפנימי כמו בשווארמה 'אמיתית'. אצלי היה קשה לחתוך כיון שהיה חתוך דק מלכתחילה.
כעת מוסיפים תבלינים, אני שמתי מלח גס, פלפל שחור ו-¾ כף תבלין שווארמה, כזה-
Screenshot_20200518-193345_Gallery.jpg
לאוהבים, אפשר להוסיף כמון.
זהו, מוכן :)
Screenshot_20200518-192601_Gallery.jpg
אני שמתי כמובן בתוך הלאפה הידועה (וואו כמה שהיא טעימה!) עם כל התוספות המתאימות ממש כמו בשווארמיה :)
בתאבון!
על העצמות יש הרבה בשר. תנסו לפרק, תראו כמה.
מה עושים איתם?

קבלו את התפריט שלי, שיכול להוות מנה בפני עצמה, ויכול גם להיות מילוי בפיתות או בלאפה של
@רוחי בלבוחי.

בשר מפורק מ6-8 עצמות (לפחות), כולל בשר מגרונות עוף
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
קופסת שימורי פטריות
תבלינים מכל הסוגים והמינים, כולל מעט מלח וסוכר והמון פפריקה (שהם חובה!)

מטגנים את הבצל. כשמזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן. אם צריך שמן - מוסיפים.
כשהפטריות משחימות בקצוות, מוסיפים את הבשר המפורק. יתכן שיהיו נוזלים מהמרק - וזה בסדר לגמרי.
מוסיפים את התבלינים (אצלי: פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, פלפל שחור, שום גבישי, כורכום, כמון, תבלין לשווארמה, גריל, בזיליקום יבש, כוסברה, אורגנו, סוכר ומלח, לא זוכרת מה עוד...) וממשיכים לאדות ולערבב היטב. הבשר מתפרק לפירורים ממש תוך כדי הערבוב המאסיבי וסופג את התבלינים היטב.
לפעמים אני מוסיפה קוביות כבד, מעשיר מאד את הטעם.

טעים מאד למילוי לחמים, פיתות, לחמניות.

מתכון לשאוורמה מוצלח מאד!!

מצרכים:

500 גרם שווארמה הודו נקבה חתוכה לרצועות קטנות ודקות

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

שן שום כתושה

תיבול: כפית כמון, חצי כפית כורכום, מלח (מתחילים מכפית שטוחה), פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל במחבת עם שמן עד שהבצל מעט מזהיב.

מוסיפים את השווארמה, השום ואת התבלינים ומערבבים במשך כ- 5 דקות.
נתחיל עם סיפור.
היו לי כדורי בשר ברוטב שלא התחשק לי לאכול ככה...
היה לי חומוס מושרה במקפיא.
היה לי קצת זמן והרבה רצון לאוכל טעים ומזין.

הוצאתי מהר את החומוס, שמתי בסיר עם מים כפית סודה לשתיה,
(מרתיחים, מנמיכים לאש לא מידי נמוכה לשמור על ביעבוע. אחכ מנקים את הגז כי קשה לתפוס אותו לפני גלישה והלכלוך שזה עושה....
לא נורא, גם ככה תכננתי לנקות אותו הערב.)
תוך שעה פלוס מינוס החומוס היה רך
אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים.
העברתי למעבד מזון עם כף טחינה גולמית, כמון, כורכום, מלח, פלפל, מיץ לימון ומים קרים.
יצא חומוס טעים ברמה אחרת...

את הכדורי בשר פוררתי לתוך סיר עם מעט מהרוטב, הרתחתי תוך כדי ערבוב כמה דקות.

בקערה ערבבתי כוס קמח עם מעט מלח ומים ליצירת בצק די דביק, על משטח מקומח רידדתי עיגולים דקים
חיממתי על אש גבוהה את הסוטאז' שלי, כי יש לו תחתית כפולה, אפשר על כל מחבת כבדה.
כמה שניות על כל צד ולהוציא.

והנה התוצאה :p

חומוס בשר.jpg

גילוי נאות,
אם היה לי זמן, הייתי מכינה בצק שמרים וממנו מכינה פיתות.
הבצק הזה די אנמי בטעם...אולי מזכיר מצה אפשהו...
אבל זה היה טעים טעים. הכל התחסל בשניה...

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה