Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

גליתי להפתעתי ולשמחתי מתכון מופלא וישן,
חבל להפסיד!
הכנו כמות גדולה בגרסה המשודרגת יצא פלאי פלאות, לא אכביר נסו ותהנו, קרדיט: ה. בקר האלופה!
תודה רבה בשם כולנו!

לוקח כמה דקות הכנה (בהתאם לגיל ולמספר הילדים)
סליחה שאני לא יודעת לשים קישור - אשמח לעזרתכן...

אתמול הכנתי עם בנות חוג אפיה שיש לי. דומה מאד למתכן שלעיל אבל לא הכרתי אותו כשהכנתי לראשונה אלא עבדתי לפי העין. יצא מדהים!!!
אחת האמהות שלחה לי מיד מייל שהיה טעים מאוד......

ובאמת יצא מהמם.

הנה מתכון:
1.5 כוסות ביסקויטים בהירים טחונים
1 גבינה 5% או 9% [250 גרם]
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל

מערבבים הכל ויוצרים כדורים.
מעדן.
מתקתק ונימוח.

לקבוצה של המתקדמות הוספנו טאצ'.

לפני שהכנו את הכדורים הכנו תערובת מחצי כוס ביסקויט כהה טחון + כף גדושה ריבת חלב.
ערבבנו היטב ויצרנו כדורים קטנטנים, בגודל של ג'ולה.

אח"כ הכנו את התערובת הבסיסית הנ"ל ועטפנו כל כדור בתערבות הבהירה.
קבלנו כדורים בהירים שטומנים בפנים ליבה כהה בטעם ריבת חלב.

יאמי!

גלגלנו בביסקויט טחון.
אז דבר ראשון זו העוגה שהכנתי :eek:
מחובר.jpg
ועכשיו מההתחלה..
התבקשתי להכין עוגת חד קרן,
חיפשתי דבר ראשון השראות (בפינטרס כמובן) כדי לקבל קצת כיוון ורעיונות לעוגה כזו
חד-קרן-עוגה-ליום-הולדת-sally-cake.jpg
2047_1585750736_452735_620_100.jpg
Z26A0088.jpg
8f54c97b0f5613555d606b6a7dfa6c3c.jpg
רוב העוגות היו אותו רעיון, בצבעים שונים, השוני הגדול יותר היה במשחק עם הפרחים למעלה.
הלכתי על הכיוון של הפרחים המלאים יותר בעוגה ולא רק בקו האוזנים (לדעתי המראה שמתקבל מרשים יותר כך).
שלבי הכנת העוגה:
העוגה:
3 כוסות קמח
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
6 ביצים
2 א. אפיה
1 סוכר וניל
מערבבים הכל במיקסר
ואופים על 180 מעלות עד שהעוגה מוכנה (אני מכניסה סכין עד שהיא יוצאת יבשה, ואז מוציאה את העוגה מהתנור).
(את העוגה אני אופה בסיר של ג'חנון- ככה אפשר לקבל גובה מרשים בפעם אחת של אפיה ולא ב2 נגלות ב2 תבניות.)
חיכתי כמה שעות עד שהעוגה התקררה לגמרי, והתחלתי בציפוי-
הכנתי קצף לבן, ומרחתי על העוגה עד שמתקבל מראה קצף חלק לגמרי (עד כמה שיש עצבים..)
אני מרתיחה את קלף ההחלקה וככה הוא נותן תוצאה טובה יותר.
הכנתי קצף נוסף לזילוף הפרחים- וצבעתי ב4 גוונים שונים
מילאתי שקיות זילוף כשבכל שקית צנטר פרח שונה במקצת מהאחר (לא חובה) והתחלתי לזלף מהפרח הגדול שבין העיניים, משם אני עולה למעלה ואח"כ יורדת למאחורי העוגה. כמובן כשאני מגוונת בין הצבעים והגדלים של הפרחים.

עכשיו חיפשתי השראות איך להכין את הקרן והאוזניים
25ee065895fb896b88909d3469d60f3f.jpg
f3e865d2e77245408d1c7452bb9b6f88.jpg
c3141fd1a7c6d624c89c5f7733fd55c9.jpg
כמובן מבצק סוכר כמו שרואים בתמונות, וצבעתי בצבע מאכל ג'ל בצבע זהב ( לא כ"כ מרוצה מהתוצאה.. אם יש למישהי דרך טובה יותר אשמח לשמוע :) )

חיפשתי סוגי עיניים
ac18aeee5817a73e356f80bbada2cdac.jpg
בחרתי את היפה ביותר בעיני והכנתי ג"כ מבצק סוכר,
מיקמתי כל דבר במקום לפי התמונות,
פיזרתי קצת פנינים (אכילות כמובן) לקבלת מראה זוהר במקצת.
וזהו--
העוגה מוכנה
מחובר.jpg

בתאבון--

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה