Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

שלום
משהו הכין פעם את המתכון הזה? (קעריות שוקולד צ׳יפס לגלידה)
ויודע אם אפשר לעשות את זה בתבנית סיליקון?
תודה רבה
שבוע טוב!
מוגשת בפניכם עוגת רכבת יומולדת גיל 4 לילד מתוק [כמעט כמו בצק הסוכר].
העבודה עם בצק הסוכר מאד מאתגרת.
זו העוגה השניה בציפוי בצק סוכר שהכנתי,
זו הראשונה:
האשכול הזה הניב המון תגובות, ולכן נאלצתי לעשות על דעת עצמי וכפי ראות עיני. :rolleyes:
חשוב לי להדגיש שזו התעסקות ראשונה שלי עם בצק סוכר, אשמח לשמוע ביקורת וטיפים להצלחה מרשימה יותר.
[גילוי נאות, התוצאה מבחינתי בלתי מספקת הישום של בצק הסוכר בעוגה לא השביע את רצוני...
עם זאת יש לציין שזמן ההכנה היה מצומצם מאד והשבת המתקרבת אילצה אותי לוותר על גימורים ותיקונים למראה יפה יותר].
אז זו התוצאה של החשק שלי:
צפה בקובץ המצורף 721807צפה בקובץ המצורף 721808צפה בקובץ המצורף 721819צפה בקובץ המצורף 721814

כבר רכשתי מיומנות מסוימת בעוגה הקודמת שהכנתי אבל עדין זה לא זה, אשמח לשמוע ביקורות מבעלי נסיון וטיפים איך לעבוד יותר טוב עם בצק הסוכר.

20201018_001233.jpg
20201016_174046.jpg20201018_001315.jpg

מצפה לתובנות!
@שרה מגן היה לך עוגה מדהימה עם קפה
בגודל של 2 אינגליש קייק
לא מוצאת את האשכול
יש למישהי?
  • תודה
Reactions: גלוריה1 //
2 תגובות
רוצה לשתף אתכן במתכון לעוגה טובה מאד שהכנתי לברית של יהונתן טרם לידתו. חיפשתי מתכון קלי קלות שיהיה בהתאם למצב האנרגיות שהיו (או לא כ"כ היו) לי, ושיהיה מכבד ומרשים, ו..
אני חושבת שהעוגה הזאת ענתה על כל הדרישות!

המתכון מהמרווה תשע"ט.
יוצאת כמות גדולה.

חיתוכי שוקולד ושקדים
הכנת בצק פריך במעבד מזון בלהב הסכין מהירה יותר, וכך הבצק נעשה פריך יותר וצמיגי פחות. מומלץ, אך אפשר גם במיקסר.

לבצק:
3 ו-3/4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כוס שמן
2 ביצים

לשוקולד:
300 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

לציפוי:
2 כוסות סוכר
2 כוסות פרוסות שקדים
3/4 כוס אגוזים קצוצים גס
4 כפות קוקוס
4 שקיות סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל
1 1/4 כוסות שמן
5 ביצים

אופן ההכנה:
הכניסי את מרכיבי הבצק למעבד מזון בלהב הסכין וערבבי עד לקבלת עיסה אחידה. שטחי את העיסה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ואפי בחום של 180 למשך 10-15 דקות עד להזהבה קלה.
פזרי קוביות שוקולד בצורה שווה על הבצק האפוי.
ערבבי את מרכיבי הציפוי ושטחי מעל השוקולד. החזירי לתנור ואפי ב180 במשך 30-40 דקות, עד להשחמה קלה.
צנני היטב, הקפיאי חלקית וחתכי קוביות נאות. (אני חתכתי לאצבעות)

בהצלחה ובתאבון!
  • 834
  • אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה