Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

חייבת לשתף במתכון של עוגה קינוח או איך שתקראו לזה, טעימה ביותר!!!
שלוש שכבות, שכבה ראשונה סוג של בין עוגת טורט לעוגה פריכה רכה
שכבה מעל קרם נוגט, ומעל - גנאש שוקולד.
מדובר בכוסות חד פעמי ובתבנית חד פעמי הבינונית הגדולה (כלומר גודל אחד יותר קטן מהענקית).

לבסיס
3 כוסות קמח
3 כפות קקאו
1 א. אפיה
1 מרגרינה
2 כפות תמצית וניל
1 1/2 כוס סוכר
2 כפות נס קפה
1 כפית סודה לשתיה
שתי ביצים לארג'
לערבב במיקסר לתערובת אחידה לשטוח בתבנית ולאפות 12 דקות
בתנור מחומם מראש 180
מוציאה, מקפיאה חצי שעה.

לקרם נוגט
מורחת קרם נוגט על העוגה 200 גר' ומקפיאה שוב.

לגנאש שוקולד
ממיסה 150 גר' שוקולד מריר עם חבילת ריצ' ושופכת על העוגה, מקפיאה קצת ואז אפשר לחתוך לריבועים.

השינויים שאני עשיתי:
במקום מרגרינה אפשר לשים 3/4 כוס שמן (שמתי חצי שמן קנולה חצי שמן קוקוס). במקום 2 ביצים היה לי מדיום קטנות שמתי 3.
הורדתי בסוכר של הבסיס לכוס ורבע. הכפות - מדובר בשטוחות. בתמצית וניל והקפה טיפה הורדתי, זמן האפיה - אפיתי כמה דקות יותר
לגבי הקרם נוגט היה לי אבקה השתמשתי ב200 גר' אבקה ערבבתי עם קצת שמן קנולה וטחנתי עם בלנדר מקל עד שלא נשאר גושים. העוגה מצויינת בהקפאה

תנסו ותשתפו IMG_3285.JPG
מוצאת את עצמי יושבת מול הפורום הזה, עכשיו, זמן קצר לפני יום הכיפורים.

אני מניחה, שיש מי שנפגע בהזדמנות זו או אחרת כאן בפורום, באופן כזה או אחר.
אם זו היתה תגובה נחרצת מדי,
או מילה שלא היתה צריכה להיכתב,
או רגע של חולשה שהוציאו אותי לא בסדר מול מישהו, שלא בכוונה, מפאת קוצר רוח שלי,
או אשכול שנמחק לפי כללי הפורום, אך מי שפתחו, נפגע
ועוד כאלו מקרים...

אדם יראה לעיניים
והקב"ה ללבב
והוא יודע שאין ומעולם היתה כוונה לפגוע חלילה,
טובת הפורום, יעילותו, והנאת הגולשים בו, היא הדבר היחיד שנגד עיניי בתפקידי כמנהלת,
אבל, בן אדם אנוכי, ככל האדם.
ולפיכך,
אני מנצלת את הרגע הזה, שיחלוף מהר ויתקדש עלינו יום הכיפורים, כדי לבקש מחילה ממי שנפגע ממני, מניחה שיש, כמובן שלא בכוונה.

ואם נפגעתם, אשמח שתכתבו באישי כדי שאוכל להתנצל באופן הטוב והנכון ביותר, או שתאמרו בפה מלא שסלחתם.

בתקווה גדולה להבנה,
בברכות ואיחולים לגמר חתימה טובה
ובתפילה שלא נבוא לא לידי חטא ולא לידי עוון בתפקיד הניהול.

גמר חתימה טובה.
מתכון אחרון להיום, מבטיחה.

לצורך כלשהו הכנתי עוגיות מופחתות סוכר. ככה ברגע האחרון ממש ביום שישי.

האמת שהופתעתי לטובה
מי שהכנתי בשבילו נהנה ממש וגם אני טעמתי ו...טעמתי שוב....מכירים את ה?
במוצ"ש היתה לנו מריבה קטנה
אני "קחו את זה איתכם שיהיה לכם בבית לכל השבוע"
הם "לא. תשאירי כאן אחרת סתם נאחל הכל וחבל"
אני "ואם זה יישאר כאן אני אוכל"
הם "לא לוקחים"
אני "בבקשה"
הם "היה טעים ממש תני את המתכון .." וברחו
ואני נותרתי עם קופסא של עוגיות שמחר אוציא מהבית. אשלח למישהו שיהנה מהם.
IMG_4834_682x1024.jpg
פריכות העוגיות תלויה במשך האפיה. אני אפיתי להשחמה ומרקם רך בפנים ופריך יותר בחוץ

3 ביצים L
3 כוסות שיבול שועל מהירת הכנה
2 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס שמן
תחליף סוכר בכמות שמשתווה ל 1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר, קצוץ לחתיכות כמו שוקולד צ'יפס
1-1.5 כוסות חמוציות ללא סוכר
1 אבקת אפיה

מערבבים לתערובת אחיד נוחה לכדרור.

יוצרים כדורים קטנים
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ופוחסים את הכדורים למעין פיתות שמנות.

אופים ב 180 מעלות כ-12 דקות להשחמה נאה לעוגיה רכה בפנים וכ-18 דקות לעוגיות פריכות יותר
IMG_4835_682x1024.jpg

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה