השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

• 45
  • לאחרונה הועלו טענות אודות קרנות סל ישראליות העוקבות אחר מדד ה-s&p 500 בנושא מיסוי דיבידנד, בעיקר בעקבות המידע שהופץ באתר פאנדר על כך שבניגוד לדעה הרווחת הם אינם חייבים במס דיבידנד והנהירה הישראלית לקרנות סל איריות היא לא בהכרח נכונה.

אז קבלו קצת רקע איך עובדת העקיבה בקרנות סל ישראליות.

קרנות סל ישראליות משתמשות בעיקר בחוזים עתידיים בשביל לייצר עקיבה אחר המדד ובנוסף הם גם מחזיקים במניות המדד או בחלק מהם, וחלקם גם רוכשים ללקוחותיהם קרנות סל בחו"ל ממש כפי שעושים אלו שמשקיעים בחשבון מסחר עצמאי (קצת מגוחך לקנות קרן סל עוקבת שרוכשת קרנות סל שאני יכול לרכוש בעצמי). אם אתם רוצים לבדוק, תוכלו לראות את כל הנתונים בתשקיפי הקרן.

אותם חוזים עתידיים שמשתמשים בהם בקרנות הסל הם חוזים מסוג Net Total Return, או NTR, הנסחרים בבורסת החוזים בארה"ב. המשמעות של NTR היא: תשואה כוללת נטו ממס.

ולפני שתשאלו מה הכוונה אני אסביר שהמשמעות היא שהחוזים נותנים למחזיק את תשואות המדד כולל הדיבידנדים שהושקעו לאחר ניכוי מס. זאת אומרת שהתשואה שהחוזה מניב מגלם בתוכו את המס דיבידנד האמריקאי (25% עד 30%)

בנוגע לדמי הניהול, אין לאף אחד מושג מה יהיה. ואין הכרח שדמי הניהול יעלו אבל ההיסטוריה הוכיחה שדמי הניהול בקרנות סל איריות יורדים, בעוד שדמי הניהול בכלל המכשירים הפיננסים בישראל עולים. ולמרות שכבר תקופה ארוכה לא העלו את הדמי ניהול של קרנות סל מחקות מדד s&p 500 בארץ, כמשקיע לטווח ארוך אני מעדיף לשלם את דמי הניהול הזולים והמוכרים על פני חוסר הביטחון שיש ב-0 דמי הניהול של הקרנות הישראליות. (כן כן! גם את הסיכון שבסוף מישהו יבוא ויגיד לי – אמרתי לך....)

אבל אם חשבתם שאין קאצ', כדאי שתדעו שבקרן סל ישראלית בניגוד לקרן סל מכל סוג שהוא ברחבי בעולם יש דמי ניהול נוספים שנקראים דמי ניהול משתנים, הרי הישראלים אוהבים המצאות, ולדעתי אפשר להעמיד את ההמצאה הגאונית הזו בשורה אחת עם ה"דיסק און קי" ו"הטפטפת".

לא ניכנס כרגע למה זה דמי ניהול משתנים. רק נציין שבקרן סל מחקה מדד s&p500 מבית איי בי איי נגבו בשנה האחרונה דמי ניהול משתנים בסך 0.1% ובקרן סל מחקה מדד s&p500 של מגדל נגבו דמי ניהול משתנים בסך 0.3%. וזה קצת יותר ממה ששילמתי לאורך 3 השנים האחרונות ביחד בדמי הניהול הרגילים בקרנות הסל האיריות.

אז אם חשבתם שבתי ההשקעות קיבלו רצון בלתי מוסבר להעניק לכם את האפשרות לרכוש קרנות סל ללא עלות, אני מצטער לאכזב אתכם. אין לחם חינם ואת כולם מעניינת שורת הרווח.

הכותב אינו יועץ השקעות ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי, השקעה בשוק ההון כרוכה בסיכון ואין ערובה לתשואה.
    אז נכון שהז חכם בדיעבד כי ב12 החודשים האחרונים הוא קפץ ב100 אחוז אבל למה לא להשקיע בו הרי זה תחום שהולך וגדל במימון ליזמים. (היזמים התחילו להעדיף לקבל מימון מחוץ בנקאי מאשר בנקאי בגלל כל ההגבלות).
    מצורף כאן כמה כתבות.
    מה דעתכם?
    אקסלנס הוסיפו פיצ'ר
    כך שהוראות הרכישה יתבצעו באופן אוטומטי
    דבר החוסך פעולה חודשית מיותרת למשקיע הפאסיבי.
    בנוסף הרכישה האוטומטית תתרום לפאסיביות ההשקעה,
    מה שהוכח במחקרים כיעיל גם מבחינת התשואות.
    צפו בסרטון הדרכה
    דרייב לחסומים

עריכה חשובה: אקסלנס כתבו לי במייל
    שכדי שההוראה מחזורית תפגוש את הכסף שהועבר בהוראת קבע
    יש לעשות את הוראת הקבע רק לחשבון שלהם בבנק הפועלים!

יש לבצע הוראת קבע לבנק הפועלים בלבד:
    בנק: פועלים (12)
    סניף: 600
    מספר חשבון: 663827
    https://www.xnes.co.il/media/6417/xnesbanks.pdf
    לאחר הביצוע הקמת ההוראה - מתקבלת אסמכתא על הקמת הוראת מחזורית זו, ואותה צריך להעלות לאזור האישי בפעם הראשונה. צריך שיופיע בה תאריך הקמה, תאריך סיום, סכום, מאיזה חשבון הועבר (שלך) ולאיזה חשבון הועבר.
    יש לשים לב כי אין צורך בקוד מוסד בדומה לחשבונות גמל/פנסיה.
    כלומר במידה ולא ניתן עצמאית ללא קוד מוסד, יש לבצע מול בנקאי בבקשה דיגיטלית/סניף.

לדיווח ההפקדה:
    למעבר לאזור האישי באפליקציה החדשה:
    אנדרואיד: https://bit.ly/3OLJ7b7
    אייפון: https://apple.co/3OP9YTP
    לקוחות בחשבון זוגי עם חתימה משותפת, מתחברים בקישור לאזור האישי באתר במחשב/דפדפן בנייד בלבד:
    https://bit.ly/45DFp9Y
    בברכה, אקסלנס טרייד
     תגובה אחרונה 
    יש ברשותי 800 אלף ש"ח שמיועדים להשקעה ארוכת טווח.

400 אלף מתוכם להשקעה בנדל"ן.

עומדות בפניי שתי אפשרויות:

א) 400 אלף להשקיע בנדל"ן ו400 אלף נוספים להשקיע בשוק ההון דרך חשבון מסחר עצמאי. באופן זה אני יהנה מדמי הניהול נמוכים, ואני יוכל לבחור איזה קרן סל שאני רוצה בפיזור הרחב ביותר.

ב) להשקיע את כל ה800 אלף בשוק ההון דרך קרן השתלמות\ קופגל"ה \ פוליסת חיסכון, וכנגד זה לקחת הלואה של 400 אלף (בריבית פריים מינוס חצי) לצורך ההשקעה בנדל"ן.

לכאורה האפשרות השנייה רווחית פי כמה (גם לאחר קיזוז דמי הניהול שגבוהים יחסית), הסיכון הקלאסי של מינוף כנגד השקעה בשוק ההון כמעט ואינו קיים משתי סיבות: 1) אני משתמש בכסף הממונף להשקעה אחרת (בשונה משאר הדיונים באשכולות הסמוכים ובפורמים אחרים שם מדובר לחזור ולהשקיע בשוק ההון). ב) אני ממנף רק 50 אחוז, מה שאומר שהחשש יהיה קיים רק אם השוק ירד ביותר מחמישים אחוז, וגם זה רק אם הנפילה תהיה באופן מיידי, אם לפני כן יהיה רווח - הסיכון קטן בהתאמה.

האם עדיין ישנה סיבה למה לא לבחור באופציה ב'?

אשמח לחוות דעת של כל המומחים

@מקצועי בלבד @השקעות R הון @ה. שלמה @דניאל נבון @חיסכון והשקעות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה