השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

בואו נספר לכם על סיפור ארץ רחוקה שבה אנשים איך נגיד את זה לא ממש מספרים את האמת.
בארץ הרמאים שאדם רוצה לקנות דירה ואין לו 25% הון עצמי
ניגש לקבלן והקבלן מציע לו 15% הלואה
ניגש הקונה ומלוה 10% מחברת האשראי ו15% מהקבלן
לאחר מכן ניגש הקונה לבנק עם 25% הון עצמי איזה פלא איזה יופי
ניגש הקבלן לבנק יש לי קונה עם הון עצמי
ניגש הבנק לבנק ישראל יש לי קונים עם הון עצמי
ניגש בנק ישראל ללמ"ס איזה פלא איזה יופי כולם קונים כל המחירים עולים.
וכך התנפח לו הבלון והתנפח והתנפח עד שקיבל אתמול דקירה קטנה.
כולם בארץ הרמאים נבהלו מה עושים הבלון מתפוצץ?
אה אה אמרו כולם מה הבעיה אנחנו בארץ הרמאים נמשיך לרמאות
נאמר לכולם שהבלון לא יתפוצץ הוא בסך הכל אדום בגלל ביבי ובר ומאיירה.
וכך המשיכו כולם.
עד שיום אחד התפוצץ הבלון על מישוי הקטן מבני ברק החתן הצעיר שהורי חסכו לו שעמל רב במשך שנים.
מישוי מבולבל תמיד אמרו לו שהבלון לא מתפוצץ זה רק בארצות רחוקות מעבר לים והבלון שלו הוא משהו אחר לגמרי.
אל תדאג מושוי יש לך תמיד את קופת העיר.
ולכן הדגשתי, שגם בשוק ההון ניתן למנף בקלות.
@מקצועי בלבד אני רואה בכמה מקומות שכתבת בפרום שיש אפשרות למנף בשוק ההון בקלות
אשמח מאוד להסבר או להפניה להסבר
תודה רבה!
שלום, ראיתי שיש קרנות כשרות שאפשר להשקיע בהן בבורסה מחקות S&P 500, כגון זו :

האם יש גם קרן כשרה דומה שמחקה את הנאסדאק 100 ?

תודה
שלום וברכה.
אני שומע כל הזמן על פיזור, במיוחד כרגע עם s&p500 והירידות שלו..
אשמח לקבל חוות דעת של המומחים הגדולים כאן (גם של פשוטי העם ;))
האם זה נקרא מספיק פיזור.
אז ככה:
s&p500 עם 81.35% מהתיק.
אחריה אינווסקו עולמי - 1185164 (בהמלצת:
@ה. שלמה התותח.) עם 16.77%
ומחקה ביטקוין משהו כזה - 5139886 עם 1.09% (קניתי בעיקר בזמנים שנשאר לי כמה שקלים שלא יחכו סתם בתיק..)
הבעיה העיקרית שלי: שתמיד אמרתי "אם אחד ירד - מן הסתם השני יעלה"
לצערי ב 3 חודשים האחרונים, שהם הראשונים שלי בשוק ההון - נראה שהן משלבות ידיים בירידות - ביחד.
בקיצור - אם יש מה לשפר (לעתיד יותר, אני לא רואה את עצמי בשופ"א מוכר עכשיו) אשמח לעזרה.
תודה רבה!!
(נ.ב. מיותר לציין שמדובר להשקעה לטווח ארוך - כ 20 שנה)
ראשית כל, אני רוצה להביע תודה עצומה ל @השקעות R הון על ההודעה הראשונה באשכול הזה.
קראתי אותה לראשונה לפני יותר מחודש, ואם בהתחלה היו לי ספקות וחששות, הרי שלאחר הפקדות קטנות, הנחתי שם בסופו של דבר את כל הפק"מ שלי.

כעת, לאחר חודש שבו אני עוקב ובוחן, אני מבין עד כמה אני חב הכרת הטוב גדולה.
אם עד עכשיו הייתי משקיע ללא הרף בכולל יום שישי ומקבל בסוף החודש סכום של XXX ₪, הרי שכעת אני מקבל את אותו הסכום – ללא מאמץ – פשוט מקרן כספית!
ועכשיו לענייננו:
אני רוצה להשקיע את הכסף לטווח ארוך של לפחות 5–10 שנים, ואם הרווחים יהיו משתלמים – אפילו ליותר.
ולכן, יש לי שתי שאלות עיקריות:
  1. מהו הצעד הבא אחרי קרן כספית? איזה מסלול או מוצר פיננסי יכול להציע תשואה גבוהה יותר, גם במחיר של סיכון מחושב?
  2. האם קיימות מניות או קרנות המתאימות לטווח ארוך של 10–15 שנה, עם רמת סיכון נמוכה ככל האפשר?

אשמח לשמוע תובנות ועצות מהמבינים בתחום.
תודה רבה! 🙏
שלום,
יש לנו כרגע כ-50,000 ש"ח שעלינו להחליט מה לעשות איתם. אנו מתכננים שיפוץ בעלות מוערכת של כ-180,000 ש"ח, שצפוי להתבצע בשנה-שנתיים הקרובות.

האפשרויות:

1. לממן את השיפוץ מכספים נזילים והשקעות קיימות.
  2. לקחת הלואה/משכנתא ולשמור את ההשקעות ב-S&P 500.
הרעיון מאחורי אפשרות 2 הוא שאם הריבית על ההלוואה תהיה נמוכה מהתשואה המצטברת מההשקעה, ייתכן שזה יהיה משתלם כלכלית.

מצד שני, צריך להביא בחשבון את הסיכון בהשקעה ואת המיסוי בסוף של 25%

לדוגמה- אם ההשקעה תניב ממוצע של 10% לשנה בתום 10 שנים (ולאחר מכן ינוכה 25% מס), והריבית על ההלוואה תהיה 5%(?), יש כאן פער.

אם ניקח הלוואה נשלם את ההחזר החודשי מההכנסות שלנו (במקום להשקיע את אותו הסכום). לדוגמא אם ההחזר יהיה 2000 שח לעשר שנים, נשלם את אותם 2000 להלוואה במקום להשקיע אותם.

השאלה היא מה עדיף? לקחת הלוואה ולהשאיר את ההשקעות, או להשקיע את הכסף בטווח קצר כדי שיהיה זמין לשיפוץ?

זה רלוונטי עכשיו כי צריך להחליט איך לנהל את הכסף.
אשמח לשמוע תובנות.
שאלתי בינה מלאכותית האם מניות צמיחה דומות לביטקוין
כמובן שזה לא הכל אבל מקווה שיש אנשים שזה ייתן להם תובנה

כן, יש דמיון מסוים בין מניות צמיחה לביטקוין, אבל גם הבדלים מהותיים. בוא נשווה אותם בצורה מסודרת:

🚀 דמיון בין מניות צמיחה לביטקוין

1. תמחור מבוסס ציפיות
    • גם מניות צמיחה וגם ביטקוין מתומחרים בעיקר על בסיס ציפיות עתידיות ולא על רווח נוכחי.
    • במניות צמיחה – אנשים קונים מתוך אמונה שהחברה תצמח ותתחיל להרוויח בעתיד.
    • בביטקוין – אנשים קונים מתוך אמונה שערכו יעלה כי הוא יהפוך לנכס מרכזי או אמצעי תשלום גלובלי.
  2. תנודתיות (Volatility)
    • גם מניות צמיחה וגם ביטקוין נוטים להיות תנודתיים מאוד – מחירם יכול לזנק או להתרסק תוך ימים או שעות, בעקבות חדשות או סנטימנט בשוק.
    • תנודתיות זו נובעת מכך שהערך הוא בעיקר פסיכולוגי וציפיותי, ולא מבוסס על תזרים מזומנים יציב.
  3. אין תזרים מזומנים ישיר
    • במניות צמיחה – לרוב אין דיבידנדים כי החברה מעדיפה להשקיע בצמיחה (לדוגמה, טסלה).
    • בביטקוין – אין בכלל הכנסה פסיבית; אתה מרוויח רק אם הערך עולה ומישהו אחר קונה ממך ביוקר.
  4. מומנטום ומשקיעים צעירים
    • גם מניות צמיחה וגם ביטקוין מושכים קהל צעיר שמחפש רווחים מהירים ומאמין בטכנולוגיה או במודל חדש של כלכלה.
    • הרבה מהמשקיעים במניות צמיחה הם גם אנשים שנכנסו לביטקוין או קריפטו אחר.

🔍 הבדלים בין מניות צמיחה לביטקוין

קריטריוןמניות צמיחהביטקוין
בסיס ערךמבוסס על ביצועי חברה בפועל (מכירות, מוצרים, לקוחות)אין ערך פנימי – רק נדירות ותפיסה של ערך
בעלותמחזיק במניה = בעלות חלקית בחברהאין בעלות על נכס ממשי – רק אסימון דיגיטלי
פוטנציאל צמיחהתלוי בהצלחת החברה בפועלתלוי בקונצנזוס גלובלי לגבי ערך הביטקוין
רגולציהנתון לפיקוח ורגולציה של רשות ני"עפחות רגולציה (אבל זה משתנה בהדרגה)
תמחור ריאליניתן לנתח לפי מכפילי רווח, צמיחה, מאזנים וכו'לא ניתן למדוד לפי פרמטרים כלכליים קלאסיים
מנגנון שליטהחברה מנוהלת ע"י הנהלה ומועצת מנהליםביטקוין מבוסס על קוד פתוח ובלוקצ'יין, אין "שליט מרכזי"

💡 אז מה הקטע?

👉 מניות צמיחה = הימור על הצלחת חברה בעולם האמיתי.
👉 ביטקוין = הימור על אימוץ גלובלי של מטבע מבוזר (משהו יותר רעיוני).

🎯 מניות צמיחה = רווח פוטנציאלי מגידול בהכנסות ורווחים.

🪙 ביטקוין = רווח רק אם אחרים יאמינו שהוא שווה יותר.

🚨 מסקנה

מניות צמיחה וביטקוין שניהם נכסים ספקולטיביים, אבל מניות צמיחה מבוססות (לפחות באופן תיאורטי) על ערך כלכלי אמיתי, בעוד שביטקוין מבוסס לחלוטין על אמונה קולקטיבית ונדירות. 😎

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה