השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

כאן אלטשולר שחם מופיע כבר כחבר בורסה מן המניין
אבל לא ראיתי שיצאה הודעה לתקשורת בעניין.
הצעה להשוואת תנאי מיסוי בין קופת גמל להשקעה, לקרנות נאמנות, באמצעות חשבון השקעות.
הכתבה המלאה:
אני אינני בקיא גדול אבל אני שומע שטוענים בא ונשים 100000 לדוג' בשביל הילד עכשיו במדד כל שהוא שבעוד 21 שנה לפי החשבון של ריבית דריבית יהיה שווה 800000-כמובן לפי הממוצע השנתי בעבר שהוא 10 אחוז לשנה
ואני שואל שהרי גם המומחים הגדולים מודים שיכול להיות שדברים ישתנו לחלוטין שכל הממוצע היה רק ע"פ מה שהיה עד היום אבל אולי ישתנו לגמרי הדברים בשנים הקרובות
ואמנם עד היום זה לא קרה אבל כשמדובר בכסף שהוא מוכרח ולא עוד כסף שיכול לעזור בעתיד שאם לא הוא לא ניפול לגמרי אפשר לסמוך על טענות אלו (ואני שואל אפי' על אלו שלא יברחו כאשר יהיה קריסה וכדו' היינו לפי כל הכללים של היועצים)
ובמיוחד שעכשיו אנחנו לכאו' בפתחו של עידן חדש של הבינה המלאכותית וכי אפשר לדעת איזה דברים הזויים היא פתאום תמצא אולי היא תייתר את כל חברות הנפט? רפואה? כל מיני טכנולוגיות חדשות? (וראינו מה קרה ברגע קטן עם הסינים)
ועוד יש להוסיף הרי סין ממש על קו הזינוק להתעמתות מול ארה"ב וכו' ומי יודע מה יהיו התוצאות של כל זה
מה אתם אומרים???
פוצל מאשכול הזה - מנהל
אני מחפש כבר תקופה ללמוד לעומק על שוק ההון,
הייתי בכנס של עידו חדד וזה נשמע די מבטיח,
הוא טוען שבתי ההשקעות לא יכולים לקחת אפילו חלקיקי אחוזים של סיכון מעל הממוצע של המדדים
ואנחנו כאנשים פרטיים, עם ניתוח טכני מעמיק נוכל להגיע לרווחים יותר יפים,
כמו כן הוא טען שאת הירידות שהיו בשנים האחרונות הוא תמיד חזה מראש וגם יצא בזמן בשיא וגם חזר בזמן בשיא השפל,

אבל מצד שני יש פה כ"כ הפחדות שאין סיכוי לנצח את הסטטיסטיקה,
ותמיד הנאסדק ו S&P500 ינצחו את כל המהמרים,

מצד שלישי, אם כל הקורסים לא אפקטיבים, מאיפה כל הציבור מכיר את השוק, הרי אף אדם נורמלי לא ישחק עם זה בלי ללמוד את התחום לעומק?

מתלבט מאוד לגבי הקורס ואשמח אם מישהו יעשה לי פה סדר...
  • חחח
Reactions: המצבר ו-cotrl2 //
14 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה