השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

סיכום אודות מאפייני הקרנות השקליות של בלאקרוק:
  1. דמי הניהול זולים בהשוואה לקרנות ישראליות. בנוסף המדיניות שננקטה עד היום על ידי בלאקרוק היא לא להעלות דמי ניהול. בשונה מהמדיניות הקיימת בקרנות ישראליות להעלות דמי ניהול. דבר שיוצר מלכודת מס למשקיע הפאסיבי.
  2. על הדיבידנדים שהמניות האמריקאיות מחלקות לקרנות סל האיריות הקרן משלמת 15% מס בלבד. (נקרא: חלוקה במעמד הקרן)
  3. הקרן צוברת דיבידנדים וקונה בהם שוב מניות. (אין חלוקת דיבידנד במעמד משקיע)
  4. חיסרון קטנטן בקרנות איריות מול קרנות אמריקאיות: במכירה אחזקות בקרן ממוסים במס רווח הון על כל הרווח וגם מס חוזר על הדיבידנדים שכבר מוסו. אך דחיית המס צפויה להיות משתלמת בגלל אפקט ריבית דריבית.
  5. שיטת המיסוי הריאלי בקרנות של בלאקרוק, משתנה מקרן סל לחברתה בהתאם לנכתב בתשקיפי הקרנות.
  6. הקרנות מונפקות על ידי בית השקעות הגדול בעולם. הקרנות הונפקו למסחר באירלנד אך נסחרות במשך כל שעות היממה במספר בורסאות בעולם ובכמה מטבעות.
  7. לפני כ3.5 שנים החל המסחר בקרנות סל של בלאקרוק גם בבורסה הישראלית ובשקלים בלי הצורך להמיר לדולר ולשלם עמלות יקרות.
  8. הקרן מחזיקה במניות עצמן דבר שמפחית סיכון מנפיק.
  9. הקרנות מפוקחות בהתאם לתקנות המחמירות של משטר UCITS.
רשימת קרנות:
S&P 500 ארה"ב: 1159250. גרף. דמי ניהול: 0.07%.
אירופה: 1159094. גרף. דמי ניהול: 0.12%.
שווקים מתעוררים: 1159169. גרף. דמי ניהול: 0.18%.

מדד עולמי כולל שווקים מתעוררים: 1159235. גרף. דמי ניהול 0.2%
כל קרנות הסל>>>
דבר ראשון תודה ענקית! לכל המומחים - @ה. שלמה @מקצועי בלבד @השקעות R הון שטורחים לענות ולתת מידע מועיל!!

עכשיו, לאחר שקראתי פחות או יותר את כל החומר שמצאתי פה לגבי השקעות וכו'
הייתי שמחה לדעת המומחים פה:
יש לי היום קרן פנסיה והשתלמות בS&P ורוצים לפתוח עוד חיסכון לטווח די ארוך, לא ממש בטוחים לכמה שנים,
הבנתי שיש אפשרות לפתוח קופת גמל או חשבון מסחר עצמאי (שדורש השקעה ראשונית של מינימום 10,000)
כרגע נוטים יותר לקופת גמל
האם כדאי להשקיע אותה במסלול אחר מהS&P כדי לפזר השקעות?
חשבתי על מחקה מדד עולמי (אולי הלכה של אינפיניטי)
האם זה נשמע נכון?
אשמח מאד לכל תשובה או מידע
ותודה מראש לכל העונים
תראו מה קרה כאן?!
מהפכה אדירה!
עד לא מכבר הנושאים 'פנסיה' 'השקעה' וכדומה היו נחשבים לנושאים שלא דשו בהם רבים.
וכעת נעשו לנחלת הכלל.
והכל התחיל כאן בפורום על המחיה שהפך לפורום השקעות
תודה ל
@prog חיים דיקמן בעל האתר ותודה למנהל @הכלבויניק הקשוב ועושה לילות כימים למען הצלחת הפורום
תודה למנהלת @מקצועי בלבד על הצפת נושא הכלכלה וההשקעות ועל ניהול ובקרת איכות ותוכן
תודה לכל הניקים שנותנים מענה 24/6
יחד הובלנו את הציבור החרדי לחוסן כלכלי
נמשיך להיות הפורום המעודכן והאיכותי ביותר להשקעה על פי ההלכה.

הפיצו את הבשורה הלאה
אל תמנעו טוב מבעליו!
אכן, והתשואות מגיעות כמובן למנהלים המסורים, ובראשם @הכלבויניק היקר.

ועוד פורום! (לא אשכול ספציפי) שרבים הדברים הטובים שיצאו ממנו.
לדעתי זה האשכול הכי חשוב בנשא קריטי שנוגע לכל אחד
בעיניי, זהו האשכול החשוב ביותר שיש כאן.

כולם שוברים את הראש איך לחתן ילדים בכבוד.
מי שישקיע קצת בקריאת הפוסט ויבין את הכללים, יוכל להגיע לזה בעזרת השם בקלות.

ועוד כמה באזור ההשקעות חסכונות וכו' בשוק ההון - שהוסיפו ויוסיפו למאות משפחות מאות אלפי ש"ח בשנים הקרובות בעז"ה

כמה באמת עזר לי? נחכה שאתחיל לחתן.
ותודה רבה ל @מקצועי בלבד @השקעות R הון ו @ה. שלמה על עבודת הקודש שהם עושים שם.
קרן הפנסיה שלי הועברה בשנה שעברה מהלמן אדובי ז"ל, למיטב דש.
לאחר שעברו מספר חודשים ובשעה טובה סודר נושא הכניסה לאתר עם טלפון כשר, זכיתי סוף סוף לשזוף את עיני במראה התיק שלי במיטב דש.
למרבה ההפתעה, נראה מהתצוגה באתר כי חלק קטן מהכספים נמצאים במסלול ברירת מחדל, ולא במסלול מחקה S&P כפי שהיה בהלמן אדובי.
בפניה לשירות הלקוחות נעניתי כי מדובר בעניין תצוגתי בלבד, ולמעשה כל הכספים נמצאים במסלול המבוקש.

עדיין לא הייתי רגועה, פניתי למסלקה הפנסיונית והזמנתי דו"ח (תמורת תשלום) על קרן הפנסיה שלי.
גם שם הופיע בפירוש שחלק מסויים מהכספים (בין אחוז לשניים) נמצא במסלול ברירת מחדל.
פניתי שוב לשירות הלקוחות של מיטב דש, ונענתי בתשובה לא ברורה
לא הבנתי אם התקלה בטיפול, או שהם מבררים אם היא בטיפול. בכל אופן כעבור מספר שבועות לא חזרו אלי. פניתי שוב וקיבלתי את התשובה הבאה
מבדיקה שבוצעה יתרת הכספים נמצאת במסלול s&p500 מלבד יתרת הפיצויים.

עניתי שלצערי איני יכולה לסמוך על תשובה לקונית כזו ואני דורשת לקבל דו"ח ברור ובו יופיע שכל הכספים נמצאים במסלול שביקשתי.

כמובן שלא קיבלתי תשובה.

אני מתכוונת לשאול רב האם אפשר לפנות לממונה על שוק ההון ולהתלונן.
מה שרציתי פה, מכיוון שמסלול מחקה S&P בהלמן אדובי היה מאד פופולרי ומומלץ פה,
שכל אחד שהיה שם והועבר למיטב יבדוק מה קורה אצלו
ובמידה והתמונה דומה לשלי, יפנה לשרות הלקוחות ויעדכן כאן.

רוצה להבין האם מדובר בתקלה גורפת כמו שאמרו באחת הפעמים, או שזה משהו ספציפי אלי.
הודעות הועברו מאשכול
גם לדעתי לא כדאי לנג'ס יותר מדי!..
זה לא טוב בשום תחום
ובוודאי לא במצב כמו שתיארת.

בהחלט שייך ומומלץ להשקיע בדרכים נוספות
כמו שהציע @ה. שלמה
וגם אם תשלם מס
זה אומר שהרווחת לפחות פי 3!

אז אתה עדיין ברווח!
תיהנה!

ד.א. בדיוק גיליתי לאחרונה עוד דרך
אמינה, חוקית ומוחלטת
לא לשלם מס ריווחי הון.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה