השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

תובנה חשובה מאוד שכדאי לחדד בעיקר לצעירים שבינינו.

עולם שוק ההון יכול להישמע עולם מורכב, ים של מושגים חדשים להרבה מאוד אנשים, אינפלציה, תנודות, תשואה, דיבידנדים, אג"ח, קרנות סל ועוד, אבל למעשה כשאנחנו מדברים על השקעה פאסיבית כל הסיפור אינו מורכב ולא דורש הרבה ידע,

עדיין לא משקיעים? הנה הסיבה בגללה הייתם צריכים להשקיע כבר אתמול: ריבית דריבית.

ובמילים פשוטות, ריבית דריבית היא ריבית שאתם מקבלים לא רק על סכום ההשקעה המקורי שלכם, אלא גם על הריבית שכבר צברתם, ובמונחים של כסף, אם תשקיעו 10,000 ₪ בהשקעה שמניבה תשואה של 10% בשנה, אז כעבור שנה יהיה לכם 11000 ₪ וכעבור שנתיים יהיה לכם 12,100 ₪ וכן הלאה, לא משמעותי? עדיין לא, אבל בהנחה והתחלתם מוקדם והשקעתם סכום לא גדול של 10,000 ₪ ותשמרו אותו לפנסיה יהיה לכם כעבור 40 שנה 452,592 ₪ !!! מאותם 10,000 ₪ אבל כל זה רק בהנחה שהשקעתם מוקדם, כי במידה ונזכרתם רק בגיל 40 והשקעתם 10,000 ₪ לפנסיה למשך 20 שנה בלבד התשואה תעמוד על 67,275 ₪ בלבד.

ההבדל הוא עצום!

אמנם הכפלנו את זמן ההשקעה אבל במקום 62,275 ₪ אנחנו מחזיקים ב 452,592 ₪ !!!

ולכן אם אתם צעירים, אתם פשוט עשירים! כן כן, אתם עשירים בזמן, וזמן זה הדבר היחיד שלא ניתן להחזיר לאחור, ולכן אם טרם התחלתם להשקיע תזכרו את המשפט הבא: אתם צעירים משמע אתם עשירים!
התובנה החשובה ביותר בספר "האדם בעל השעון בן 25 שעות" מאת סטיבן קוביי היא שהזמן הוא המשאב היקר ביותר של האדם, אבל לצערנו הוא אינו יכול לשלוט בו, אבל הוא יכול לבחור כיצד לנצל אותו,
קחו את הזמן שלכם ונצלו אותו,
קחו את העתיד הכלכלי שלכם ושל ילדכם לידיים, לא מחר, אתמול!

יותר זמן = יותר כסף: ככל שתתחילו להשקיע מוקדם יותר, כך הריבית דריבית תעבוד עבורכם יותר זמן ותגדיל משמעותית את סכום ההשקעה שלכם.
החלטתם לא להשקיע? אין עם זה שום בעיה, אבל זה רק בתנאי שאתם מבינים את המשמעות, כלומר אם תגיעו בעוד כמה עשורים לתיק הכלכלי שלכם ותופתעו, זה אומר שמה שעשיתם אי אז בגילאי העשרים לא היה מתוכנן נכון וככל הנראה לא הבנתם את המשמעות של האדישות שלכם, במידה ואתם מבינים את המשמעות ועם כל זה החלטתם לא להשקיע זה בסדר גמור מכיוון שלכל אחד יש את האפשרות לקחת החלטות לחיים על כל השלכותיהם, אבל זה בתנאי שהם אכן מבינים מהם ההשלכות ובגיל 60 הם לא יופתעו,
במידה והחלטתם להתעלם הרי שקיבלתם החלטה גרועה, ולא מכיוון שאינכם משקיעים אלא מכיוון שאתם עומדים להיות מופתעים,

השקעה פאסיבית היא פשוטה: לא צריך להיות גאון פיננסי כדי להשקיע פאסיבית. כל הרעיון של השקעה פאסיבית זה שהיא פאסיבית, קנו קרנות סל מחקות מדדים עם דמי ניהול נמוכים, ותנו לכסף שלכם לעבוד בשבילכם.

השקעה פאסיבית היא יעילה לאורך זמן, השקעה פאסיבית הוכיחה את עצמה כאחת הדרכים היעילות ביותר לצבור הון.
האפקט של ריבית דריבית מתחיל לתת את אותותיו כבר בהתחלה אבל השפעה אמיתית מתחילים לראות כעבור עשור, וככל שהזמן חולף, ההשפעה הולכת וגוברת כמו כדור שלג מתגלגל.
ולכן אם עדיין אינכם משקיעים חשוב שתבררו עם עצמכם למה אתם לא משקיעים ומה המשמעות של זה בעתיד.
יש לי שאלה, אשמח לדעות.
כשנפתחו קופות הגמל להשקעה פתחנו קופה באינטרגמל- הגלגול הקודם של מור בדמי ניהול של 0.35%. (מסלול עוקב s&p 500).
לאחרונה פתחתי עוסק פטור, ולכן העדפנו להמשיך לחסוך בקרן השתלמות, כדי להרוויח פטור ממס על הרווחים (פטור ממס על ההפקדות לא רלוונטי במקרה שלי- לא מגיעה לסף המס). במור כבר אי אפשר לקבל את דמי הניהול שהיו פעם באינטרגמל, (הציעו לנו 0.8% או 0.9%, לא זוכרת כבר. גבוה מאד למסלול פסיבי), אז אחרי סקר שוק פתחתי קרן השתלמות באינפיניטי, במסלול עוקב MSCI, בדמי ניהול של 0.6%.
הקרן במור עדיין קיימת עם הכספים שהופקדו בעבר והרווחים עליהם, באותם דמי ניהול של 0.35%.
השאלה שלי היא כזאת- לאן להמשיך להפקיד?
לקרן השתלמות עם דמי ניהול גבוהים יותר אבל פטור ממס רווחי הון, או קופת גמל להשקעה עם דמי ניהול נמוכים יותר אבל לשלם מס על הרווחים?
(יש כאן גם הבדל במסלול, אבל מאחר ואין דרך לדעת מי מבניהם עדיף, אני לא מתייחסת אליו כרגע)
(מבחינת טווח ההשקעה הכיוון לשימוש בכסף הוא לחתונות הילדים בע"ה. הגדול כרגע בן 9. מן הסתם בעוד כמה שנים נעביר חלק למסלול עם פחות סיכון)

בונוס- מי שיודע איפה אפשר לקבל דמי ניהול זולים יותר לקרן השתלמות במסלול פסיבי, אשמח מאד לשמוע.
היי :)

מסתובב נוכל שיוצר קשר במסנגר של פייסבוק ויתכן שגם בדרכים אחרות
מציג את עצמו כמאיר ברק

ומציע לפתוח חשבון מסחר חדש שיחובר
לחשבון שלו ומה שיקרה בחשבון של 'מאיר'
יקרה גם בחשבון של הלקוח , והוא לוקח רק 10% מהרווחים
כלומר התחברות לחשבון מאסטר , כל מניה שמאיר יסחר בה גם החשבון שלנו יסחר בה

שלשום פנה אלי אותו אחד במסנגר
שאלתי אותו המון שאלות ובין השאר מה מינימום ההפקדה בחשבון שאפתח
הוא אמר לי מינימום 1000 ד

טוב זה נראה היה לי חשוד מה מאיר הסוחר המהולל שעושה כל יום בוכטות כבר ירוויח מחשבון של 1000 דולר ומה הוא צריך את כל בלבול המח הזה עם עשרות חשבונות של אנשים בגודל 1000 ד ??

בסוף הוא שאל אותי אם יש לי טלפון והאם בטלפון הזה יש לי וואטספ

אמרתי לו ברור מאיר הרי התכתבנו בוואטספ הזה לפני שבועיים

בקיצור היום באתי לכתוב לו ואני לא מצליח
לכתוב לו הודעות

פניתי למאיר בוואטספ לברר אם זה באמת הוא ומסתבר שזה נוכל

ואז ראיתי שכל ההתכתובת אם ההוא כל מה שכתב לי נעלם ונשאר רק מה שאני כתבתי :)

כנראה כשהבין שאני בקשר ישיר עם מאיר
הוא הבין שאעלה על התרמית , נבהל ונעלם

אז הזהרו מדברים כאלה :)
מה לדעתכם הדרך לחתונת הילדים בכבוד הכי כדאי?
1. להשקיע כל חודש סכום מסוים בקופת גמל להשקעה לכל ילד לחתונות הילדים. (שוק ההון)
2. או להשקיע פעם אחת חד פעמי 100,000$ ויש כסף לחתונת כל הילדים הבאים. (נדל"ן בחו"ל)
לקנות דופלקס בארה“ב ב100,000$ ולהשכיר אותו בתשואה של 8% נטו את הכסף של השכירות לצבור בחשבון הבנק במשך שנתיים. לאחר שנתיים, רוכשים נכס נוסף בכסף שנצבר מהשכירות + משכנתא של 70% הנגזרת מעליית ערך הנכס. את עלויות המשכנתא משלמים מהשכירות של הנכס הראשון, ואת השכירות של הנכס השני שוב צוברים במשך שנתיים. בכל שנתיים ממנפים לנכס נוסף. דמי שכירות בשנתיים הוא 16,000=100,000X8%X שנתיים
כדי לקנות נכס נוסף ממשכנים את הדירה הראשונה לפי המחיר הכולל עליית ערך הנכס, כי ברכישה במזומן אפשר להוריד מהמחיר לפחות 10% והבנק מייחס עליית ערך שנתית של 5%
120,000$=110+5+5
ערך הנכס לאחר שנתיים: 120,000$ הבנק נותן 70% משכנתא 84,000=70%*120,000
את ההון העצמי ניקח מהחיסכון של השכירות 100,000=16,000+84,000
ואפשר לרכוש את הדירה השניה! את תשלומי המשכנתא החודשית משלמים מדמי השכירות של הדירה הראשונה. ואת השכירות שמקבלים מהדירה השניה צוברים בחשבון הבנק וחוזרים שוב על אותה תכנית וכן הלאה וכן הלאה וחוזר חלילה כל שנתיים ממנפים לנכס נוסף כפי מספר הילדים...
כמובן שהכל מדובר בבירור מעמיק אם חברה מנוסה ואמינה שמלווה את זה
  • תודה
Reactions: NACHMAN11 //
16 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה