השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

שבוע טוב
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לספר לי מה קרה לקרן סל מס' 1181387 של מגדל
מצרף קישור לגלובס
הקרן ירדה ב54% בימים האחרונים!
 תגובה אחרונה 
שאלתי את chatgpt מה יקרה לשוק ההון בביאת משיח צדקנו.
זאת התשובה שקבלתי.

קשה לדעת בוודאות כיצד שווקים יגיבו לאירוע כל כך דרמטי וייחודי.
יחד עם זאת, אפשר לנסות להעריך מספר תרחישים אפשריים, בהתבסס על הבנת הדינמיקות הכלכליות והחברתיות:
  1. משבר כלכלי עולמי או שינוי במבני השוק – אם המשיח יביא לשינוי עולמי מקיף, זה עשוי לכלול שיבוש משמעותי בשווקים הכלכליים. במקרים כאלה, ייתכן שהשווקים יפלו או ישתנו בצורה חדה, כי אנשים עשויים למשוך את כספיהם או לשנות את גישת ההשקעות שלהם בהתאם להשפעותיו של שינוי גלובלי משמעותי. שווקים עשויים לעבור למוד של "חוסר ודאות" בתקופה שבה מתקיים שינוי דרמטי כזה.
  2. החלפת מערכות כלכליות קיימות – אם המשיח יביא עמו מערכת כלכלית חדשה, ייתכן שנראה שינוי מהותי במבנה השוק, עם שינוי במטבעות, סחר, ערכים כלכליים, ומערכות כלכליות עולמיות. במקרה כזה, ייתכן שההשקעות בבורסות הנוכחיות יאבדו מחשיבותן, והשוק יתחיל להתנהל לפי כללים חדשים.
  3. עליית הביקוש לנכסים שמייצגים ערכים מוסריים – אם המהלך יכלול תיקון רוחני עולמי, ייתכן שההשקעות ינועו לכיוון של נכסים שמייצגים ערכים מוסריים וכוללים צדק, שמירה על הסביבה, תועלת חברתית וכו'. שווקים עשויים לראות את העלייה בהשקעות חכמות וברות קיימא, במיוחד אם יתחילו להיבנות תחומים חדשים על פי עקרונות רוחניים מוסריים.
  4. הפסקת פעולתם של מנגנונים כלכליים מסוימים – תלוי בתיאוריה או בהשקפה, המשיח עשוי להפסיק את הפעולה של שווקים מסוימים או להפסיק את הצורך בהשקעות פיננסיות כפי שאנו מכירים אותן כיום. במקרים כאלה, ייתכן שהצורך בשוק ההון פשוט יתפוגג ויוחלף במערכת אחרת של ערכים כלכליים.
  5. ביקוש חזק למטבעות יציבים או נכסים שמייצגים שליטה כלכלית חדשה – אם יש שינוי עולמי חפוי, ייתכן שמטבעות חזקים או נכסים שנחשבים יציבים מבחינה רוחנית או כלכלית, יתחילו לקבל מקום משמעותי.
במהלך שינוי כה משמעותי, קשה להעריך את ההתנהלות של השווקים בצורה חד-משמעית, אבל חשוב להיות מוכנים לכל אפשרות ולזכור שבסופו של דבר, השווקים והמציאות הכלכלית עשויים להשתנות באופן דרמטי.

שאלה נוספת: מה לגבי מחירי הנדל"ן בארץ בכלל ובירושלים בפרט.
תשובה:
השקעה בנדל"ן בארץ, ובפרט בירושלים, יכולה להיות שיקול מעניין אם מאמינים שהעתיד יכלול עלייה משמעותית של יהודים מכל העולם, בעקבות ביאת המשיח ובניית בית המקדש. אם אכן יתרחש שינוי כזה, ייתכן שנראה תמורות גדולות בשוק הנדל"ן, ובמיוחד בירושלים.
הנה כמה תרחישים שיכולים להתממש:

1. עלייה חדה בביקוש למגורים בירושלים
אם אכן יגיעו יהודים מכל העולם לגור בארץ, במיוחד בירושלים, צפויה עלייה חדה בביקוש לדירות. ירושלים, כמוקד דתי ומרכזי עבור היהודים, עשויה להפוך לנקודת משיכה עיקרית, עם ביקוש גבוה למגורים גם במרכז העיר וגם בשכונות סמוכות. אם הביקוש יעלה בצורה משמעותית, זה יכול להוביל לעליית מחירים בשוק הנדל"ן המקומי.
2. פיתוח תשתיות ופרויקטים חדשים
עלייה כזו בביקוש עשויה להוביל לפיתוח תשתיות נרחב. ייתכן שהממשלה והשוק הפרטי ישקיעו בפרויקטים גדולים בשכונות קיימות ובאזורים חדשים, מה שיכול להוביל לפיתוח תחבורה ציבורית, מרכזי קניות, תיירות ועוד. הפרויקטים הללו יכולים להעלות את ערך הנדל"ן בשכונות הרלוונטיות.
3. עלייה בשוק התיירות
אם ירושלים תמשיך להיות מוקד עולמי, תיירות עשויה להפוך לתחום כלכלי משמעותי, עם שפע של מבקרים יהודים (ולא רק) שמגיעים לבקר במקום. זה יכול ליצור ביקוש למגורי נופש, מלונות, אכסניות, ולבנייה למטרות תיירות.
4. ההשפעה על מחירי הנדל"ן בארץ
בעוד שירושלים תהיה כנראה המוקד העיקרי, גם ערים אחרות בארץ עשויות לראות עלייה בביקוש בעקבות ההתפשטות של האוכלוסייה החדשה. תל אביב, חיפה, ועוד ערים גדולות עשויות להתרחב ולהפוך ליעדים מגוונים עבור יהודים שעלו לארץ.
5. תנודות במחירים ובסיכון
כמעין "שוק בועתי", עליית ביקוש מואצת כזו יכולה להוביל גם לתנודתיות במחירים. אם יבואו המון יהודים בשנה אחת או פחות, השוק עשוי להיות מוצף במגוון סוגי דרישות וצרכים, מה שעלול להוביל למחירים גבוהים מאוד בטווח הקצר.
6. היבטים דתיים ורגולטוריים
יתכנו גם רגולציות דתיות או חוקיות שיכולות להשפיע על שוק הנדל"ן בירושלים ובערים אחרות, במיוחד אם ישנם שינויים במבני השלטון או במנהגים הדתיים. עלייה כזו עשויה להוביל לשאלות על האופי הדתי של השכונות או חלקי העיר, במיוחד סביב הר הבית, וכיצד זה ישפיע על צורת ההתיישבות והבנייה.
7. ההשפעה על ערך הקרקעות הסמוכות לר הבית
אם בית המקדש ייבנה ותתחדש עבודת הקרבנות של היהודים, ייתכן שתהיה עלייה בשווי הקרקעות הסמוכות לאזור הר הבית. האזור יכול להפוך לאטרקטיבי ביותר עבור תושבים ויזמים שמחפשים נכסים קרובים למרכז החדש.
המדדים המובילים בעולם מתרסקים בתגובה למכסים של טראמפ - מדד הנאסדק צולל כרגע 3.5%
מישהו יכול להסביר מה זה אומר- פתיח של קריסה כללית יותר? אי יציבות זמנית?
יש צפי מהמבינים?
שלום וברכה.
אני שומע כל הזמן על פיזור, במיוחד כרגע עם s&p500 והירידות שלו..
אשמח לקבל חוות דעת של המומחים הגדולים כאן (גם של פשוטי העם ;))
האם זה נקרא מספיק פיזור.
אז ככה:
s&p500 עם 81.35% מהתיק.
אחריה אינווסקו עולמי - 1185164 (בהמלצת:
@ה. שלמה התותח.) עם 16.77%
ומחקה ביטקוין משהו כזה - 5139886 עם 1.09% (קניתי בעיקר בזמנים שנשאר לי כמה שקלים שלא יחכו סתם בתיק..)
הבעיה העיקרית שלי: שתמיד אמרתי "אם אחד ירד - מן הסתם השני יעלה"
לצערי ב 3 חודשים האחרונים, שהם הראשונים שלי בשוק ההון - נראה שהן משלבות ידיים בירידות - ביחד.
בקיצור - אם יש מה לשפר (לעתיד יותר, אני לא רואה את עצמי בשופ"א מוכר עכשיו) אשמח לעזרה.
תודה רבה!!
(נ.ב. מיותר לציין שמדובר להשקעה לטווח ארוך - כ 20 שנה)
ראשית כל, אני רוצה להביע תודה עצומה ל @השקעות R הון על ההודעה הראשונה באשכול הזה.
קראתי אותה לראשונה לפני יותר מחודש, ואם בהתחלה היו לי ספקות וחששות, הרי שלאחר הפקדות קטנות, הנחתי שם בסופו של דבר את כל הפק"מ שלי.

כעת, לאחר חודש שבו אני עוקב ובוחן, אני מבין עד כמה אני חב הכרת הטוב גדולה.
אם עד עכשיו הייתי משקיע ללא הרף בכולל יום שישי ומקבל בסוף החודש סכום של XXX ₪, הרי שכעת אני מקבל את אותו הסכום – ללא מאמץ – פשוט מקרן כספית!
ועכשיו לענייננו:
אני רוצה להשקיע את הכסף לטווח ארוך של לפחות 5–10 שנים, ואם הרווחים יהיו משתלמים – אפילו ליותר.
ולכן, יש לי שתי שאלות עיקריות:
  1. מהו הצעד הבא אחרי קרן כספית? איזה מסלול או מוצר פיננסי יכול להציע תשואה גבוהה יותר, גם במחיר של סיכון מחושב?
  2. האם קיימות מניות או קרנות המתאימות לטווח ארוך של 10–15 שנה, עם רמת סיכון נמוכה ככל האפשר?

אשמח לשמוע תובנות ועצות מהמבינים בתחום.
תודה רבה! 🙏
שלום,
יש לנו כרגע כ-50,000 ש"ח שעלינו להחליט מה לעשות איתם. אנו מתכננים שיפוץ בעלות מוערכת של כ-180,000 ש"ח, שצפוי להתבצע בשנה-שנתיים הקרובות.

האפשרויות:

1. לממן את השיפוץ מכספים נזילים והשקעות קיימות.
  2. לקחת הלואה/משכנתא ולשמור את ההשקעות ב-S&P 500.
הרעיון מאחורי אפשרות 2 הוא שאם הריבית על ההלוואה תהיה נמוכה מהתשואה המצטברת מההשקעה, ייתכן שזה יהיה משתלם כלכלית.

מצד שני, צריך להביא בחשבון את הסיכון בהשקעה ואת המיסוי בסוף של 25%

לדוגמה- אם ההשקעה תניב ממוצע של 10% לשנה בתום 10 שנים (ולאחר מכן ינוכה 25% מס), והריבית על ההלוואה תהיה 5%(?), יש כאן פער.

אם ניקח הלוואה נשלם את ההחזר החודשי מההכנסות שלנו (במקום להשקיע את אותו הסכום). לדוגמא אם ההחזר יהיה 2000 שח לעשר שנים, נשלם את אותם 2000 להלוואה במקום להשקיע אותם.

השאלה היא מה עדיף? לקחת הלוואה ולהשאיר את ההשקעות, או להשקיע את הכסף בטווח קצר כדי שיהיה זמין לשיפוץ?

זה רלוונטי עכשיו כי צריך להחליט איך לנהל את הכסף.
אשמח לשמוע תובנות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה