השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

אשמח למידע על הקורס הנ"ל
אם הוא נותן את המידע והפרקטיקה המספקים להשקעה בשוק ההון,
וגם מה כדאי לברר לפני שהולכם על קורס מסוים
תודה רבה!
  • חחח
Reactions: המצבר1 //
1 תגובות
אפשר לשאול שאלה ספציפית?
אני שוקל לרכוש את תעודת הסל
תכלית סל (40) כשרה ת"א־125 (1155373).
לפי התשקיף העדכני מצוין שאין דמי ניהול, אלא רק שכר נאמן בגובה 0.0001% בשנה.

האם מישהו כאן יכול לאשר שהחיוב בפועל באמת אפסי כפי שמופיע?
האם יש סיבות טובות להעדיף/להימנע מהקרן הזו לעומת תעודות סל כשרות אחרות שעוקבות אחרי אותו מדד (כמו קסם, הראל, פסגות וכו')?

תודה מראש!
אני משתמש בIB.
מה זה הפלטפורמה הזאת?
כי אצלי נראה לי שאין לי אפשרות לקנות מניות רק בארץ ובארה"ב ובנוסף הם לוקחים על מניות בארה"ב עמלות לפי כל מניה בודדת עם מינימום מסוים
אתה ממליץ על הפלטפורמה הנ"ל? ומה העמלות שם?
שלא, לקנות מנייה בלי שמבינים מה הסיפור ומקבלים החלטה מושכלת.
ברור!!!
כל התיק שלי מורכב מדברים שאני מכיר ובלי הרבה סיכונים
אבל ראיתי בערך על מה שהמלצת ורציתי להמר בו על סכום לא גדול מידי

שלום חכמי הפורום היקרים!

מידי פעם אני עוזר לחברים ובני משפחתי בנושאי פיננסים. (מרוויח מעט...) לכולם אני ממליץ רק על השקעה פאסיבית, אבל פחות מתמקד איזה השקעה פאסיבית. מבחינתי כל עוד מדובר בהשקעה פאסיבית, לא משנה אם זה מדד עולמי, נאסד"ק 100, מניות דיבידנד, מניות ערך קטנות, סין, הודו, ארגנטינה, ביטקוין וכו'. אם לנעזר אין מידע קודם, אז אני מכוון להשקעה פשוטה 100% מדד עולמי ככל שזה מתאים ואפשרי. אבל אני חושש שאני מפספס דברים ואשמח אם חכמי הפורום יעשירו אותי מה אני צריך לדעת על הנעזר כדי לסייע לו בעצמי או לכוון אותו לגורמים אחרים שמבינים בתחום הספציפי. אני משתדל לדעת על הנעזר האם יש לו:
  • בית מגורים.
  • הלוואות משכנתאות.
  • נכסים אחרים.
  • עסק וקרן השתלמות.
  • תחום העיסוק ויציבות פיננסית.
  • ביטוחים.
  • פנסיה, השתלמות וחיסכון לכל ילד.
  • חסכונות.
  • חיסכון חודשי.
אחר כך אני מתעניין:
  • מהי העדפה הכשרותית.
  • אזרחות אמריקאית.
אני גם עובר על נתוני מסלקה פנסיונית ותלושי שכר ככל שזה מתאים ואפשרי. אחרי כל הבדיקות האלו אני אומר את משנתי על ההשקעה הפאסיבית והסיכונים. כמו שכתבתי אני מציע השקעה פאסיבית עם דגש להפחתה בדמי ניהול. מעודד הו"ק חודשית גדולה ככל שהדבר מתאים ואפשרי. בנוסף אני מסתייע בגורמי מקצוע נוספים ככל שהנעזר נצרך:
  • סוכן ביטוח.
  • יועץ משכנתאות.
  • יועץ מס.
  • יועץ נדל"ן.
אשמח אם חכמי הפורום יחכימו אותי אם פספסתי משהו...
@מקצועי בלבד אשמח לעזרה שלך (פתחתי אשכול בנפרד ע"כ אבל אסכם כאן בקצרה)
אני מאוד לא מבינה בכל הנ"ל לצערי.
פנו אלי חברה של איתור כספים והציגו לי שיש כספים שאני זכאית להם לאחר עזיבת מקום עבודה והם יכולים לאתר אותם. הסכמתי לדמי הטרחה שהם ביקשו-20% וחתמתי על כמה שורות שמאשרות להם לאתר לי כסף.(לצערי...חשבתי רק שאני חוסכת ממני כאב ראש...)

מכאן זה נהיה לא נעים...אני כותבת את כל מה שהתברר בדיעבד:
-מתברר שמדובר על כספי הפנסיה- משיכה מוקדמת שתפגע לי בפנסיה ואף תגרור מס ניכר.
-מתברר שהם שכפלו את החתימה שלי לחוזה ארוך שבו כתוב שגם אם אני בוחרת לא למשוך את הכסף הם זכאים לדמי ה"טרחה" על האיתור-20%, ושכפלו את החתימה גם ליפויי כח.
-כשהם ביקשו בנוסף למסמכים מסוימים את הקוד אישי לרשות המיסים "כדי לבקש בשבילך שלא ינכו מס"- זה היה השיא.

-לא הבאתי שום מסמך ושום קוד, ואני כעת כבר יודעת שזה שירות חינמי שאפשר לקבל (הר הכסף),
-לא להמליץ להתעלם אם אתם לא יודעים בוודאות ומנסיון עילה חוקית שזה לא יגרור שהם יתבעו אותי על חוסר שיתוף פעולה ואי עמידה בחוזה.

עכשיו אני מנסה לקבל עזרה מקצועית ולא פרשנויות שונות-בבקשה!

-חוץ מהתעלמות מהם כמובן, ופניה לקופה שלי-מנורה- שלא תתן למשיכת כספים, מה עלי לעשות?
-איך אני מטפלת ביפויי הכח שיש להם ובשכפולי חתימות?
-איך אני מוודא שאין להם על מה לתבוע אותי בכך שאני לא משתפת פעולה?

אשמח לכל פיסה של מידע מקצועית ומנסיון בענין. תודה!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה