השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

• 24
  • מקווה שזה המקום לשאול
    מישהו מכיר את
    פרופיטזון?
    הם אומרים שהם פותחים בשותפות עסקים באמזון ארה"ב
    השקעה של 140K+
    מישהו שמע עליהם?
    יש דברים בגו?
    0 תגובות
    שלום לחברים היקרים שאוהבים לעזור לכל אחד, מתנצל מראש על האריכות הקלה,
    רציתי להתייעץ איתכם על עניין שמטריד אותי כבר תקופה ארוכה, לפני 4 שנים פתחתי חשבון מסחר בשוק ההון, הקשבתי להדרכות, קראתי אינסוף מאמרים - רובם מתחום ההשקעה הפאסיבית, כעת לאחר 4 שנים, אני מעוניין לעשות חושבים האם כל ההתעסקות הזאת מביאה לי תועלת בכלל, מרפרוף קל בתנועות שביצעתי לאורך התקופה, ביצעתי למעלה מ-600 הוראות קנייה ומכירה - מה שרחוק מאוד מההגדרה של השקעה פאסיבית, בנוסף, רוב הקניות או המכירות שלי גרמו לי לתסכול, מכיוון שלרוב ביצעתי רכישות לפני ירידות חדות, ומכירות לפני עליות חדות, לסיכום, אמנם לא הפסדתי כסף בכל ההתעסקות הזאת, אבל קשה לי לומר שהרווח הקל שהרווחתי שווה את השעות היקרות שבזבזתי במעקבים אינסופיים אחרי התיק והשוק, וכל זאת במטרה לחסוך כמה שברי אחוזים בדמי הניהול של מסחר עצמאי, מכאן אני מגיע למסקנא שכנראה שוק ההון ואני לא חברים טובים, האם יש לכם עצה איך בכל אופן ניתן להישאר בשוק, או פשוט להרים ידיים ולנסות ללכת לאפיקים אחרים ?
    זוג עם ילדים.
    משכנתא סבירה על הדירה, מרוויחים יפה מאוד.

קצת חסרי אמון בגופים ממשלתיים (פנסיות), מצד שני עצלנים.
    בעלי לומד, יש לי עסק שעיקר הכנסתו עבודה שלי.

זה מצב החיסכון שלנו כרגע:
    1200 פנסיה שלי
    1100 פנסה בעלי
    200 קופת גמל להשקעה בעלי
    2200 ביטוח מנהלים עם מקדם שווה ישן, לכן לא נוגעת.
    1500 קרן השתלמויות עצמאים - בדצמבר משלימה לתקרה של אותה שנה
    (*הסכומים הם נטו, הביטוחים של הפנסיה וכו משולמים בנפרד)

רוצים להתחיל עוד 1000-1500 בעוד משהו, ואם נראה כי טוב, נגדיל סכום, רק מתלבטים במה?
    • קופת גמל להשקעה על שמי
    • ללמוד שוק ההון- ראו הסבר לקצת בעיתיות למטה*, התחלתי קצת לקרוא של ניק מפה והפסקתי די מהר...
    • נדל"ן- זה אומר לפדות כל או חלק מקרנות ההשתלמות הנזילות, היום הן מקלט מס ולא יודעת מה יותר רווחי ממה, כי אין לי מספיק בפק"מ ושאר נזיל כהון ראשוני. מצד שני אפשר להגדיל משכנתא על הדירה, היום היא אפילו לא חצי מערך הדירה.
    • קרן השתלמות על שם בעלי - כרגע לא רלוונטי בגלל סיבות שאיני מעוניינת לפרט כרגע.
    יש עוד מקום להתחיל בהשקעה  קטנה חודשית (סביב האלף) ורק כשתעבור תקופת החוסר אמון שלנו (פסיכולוגי) נוכל להגדיל?

האמת שהייתי מעדיפה לשאול איש מקצוע, רק לא ברור לי איזה. רוב מי ששמעתי עליהם מתמקדים בהקטנת הוצאות וכלכלה נכונה, שזה פחות רלוונטי לנו.
    כמו כן, זה מומחה לנדלן, ההוא לשוק ההון, טרם נתקלתי במומחה שידע לכוון אותנו לכל מיני סוגים וכיוונים, כדי להגיע להשקעה המתאימה דווקא לנו.
    אולי אתם מכירים יועץ/ת כזה?

ושאלת בונוס: האם במקביל הייתם מגדילים הפקדות לפנסיה? איי חשדנית לגבי זה...

*ללמוד שוק ההון- הזמן שלי נחלק: שעות מניבות, שעות ניהול עסק (שאין עליהן רווח) ושעות בבית-משפחה.
    אם ארצה להשקיע בשוק הוון בעצמי, מכל סוג שהוא, אצטרך להשקיע זמן בלימוד עצמי = השעות ירדו משעות מניבות שלי (אין זמן עצמי שאני יכולה לוותר עליו חודש ולהשקיע בלימוד... כי אין לי זמן שהוא לא עבודה או משפחה).
    מסקנה: בשיקול בין עמלות ניהול לבין לבצע בעצמי, יש לשקלל עלות כל שעת לימוד שלי, להערכתי יותר רווחי לשלם להם שינהלו לי את ההשקעות מאשר ללמוד. (בעלי לא ילמד, זה תפקידי כתומכת תורה לא להעמיס עליו שטויות כלכליות, עזרה? נקודתית שאינה עול: תוריד זבל, תוריד חבל, תקנה לי בסופר וכו).
    שלום חברים.

כפי הידוע, בתי ההשקעות, מתגמלים את המפנים אליהם.

ההפניה נעשית בד"כ ע"י קישור הצטרפות ייעודי, שאותו המצרף מפרסם באתר שלו, או שולח באופן פרטי לחברים שלו.

הרבה פעמים המצרף כלל לא יודע ממי שמצטרף דרכו, ואין לו דרך לדעת כמה מגיע לו, והוא חייב לסמוך על מערכות החברה בנושא הזה.

קרה לי לא פעם, שהיה לי ויכוח עם בתי השקעות מסויימים (יותר מחברה אחת) על לידים שהיה ידוע לי שהבאתי, ומשום מה לא תוגמלתי, ואני חושש שיש כאן כשל, לפחות בחלק מבתי ההשקעות.

לאחרונה היה לי וויכוח כזה, ובית ההשקעות טען שהליד הספציפי, לפני הצטרפותו דרכי, פנה באופן אישי.
    היו גם מקרים שהלידים פנו אליהם לאשר שהם אכן הצטרפו דרכי.

(
    @השקעות R הון @דניאל נבון נתקלתם בבעיה מן הסוג הזה?)

אני תוהה, אם יש כאלה כשלים בלידים ידועים, כיצד יכול לסמוך מי שמפרסם את קישורו, ולא יודע כלל מי מצטרף דרכו?

לע"ע אין לי פיתרון לעניין, אשמח לקבל עצה.

אך אני קורא מכאן לציבור עם שני קריאות:
    1. הצטרפת דרך חבר? עדכן אותו, שיוכל לעמוד על מה שמגיע לו.
    2. אם אתה רוצה להצטרף דרך חבר, אל תשאיר את פרטיך לפני זה בקישור של מישהו אחר.
    הצלחה וברכה.
    אנחנו כרגע במצב מסויים שיש לנו חסכונות ותכניות מסויימות לעתיד, מבינים שנכון לנו לסדר את הפיננסים שלנו בתבונה כדי שהם יעבדו נכון ויעזרו לנו בעתיד, בעיקר חושבים על האפשרות של השקעות פאסיביות.
    קראתי ושמעתי כל מיני פודקאסטים ותוכן, אני מבין מה הולך פחות או יותר, אבל כדי לקבל באמת תכנית נכונה ומתאימה אני מרגיש שנכון יהיה לעשות תכנית ברורה עם יועץ פיננסי.

הבעיה היא כמובן שאני לא מכיר אף אחד באופן אישי. כל אחד נראה נחמד באינטרנט, כל אחד מבטיח שהוא "יבנה לי תכנית אסטרטגית תפורה למה שאני צריך" ועוד שאר הבטחות.
    ואני באמת נבוך, איך אני מוצא מישהו אמין ורציני?

כל מי שמקצועי בתחום מסויים יודע שלא כל מי שיש לו תעודה או שנחשב בתחום הזה, הוא באמת כזה. לא כל מטפל רגשי הוא מציאה הכי גדולה (גם עם תואר שני) וכן הלאה.

אז תעודות של יועץ לא עוזר לי, הבטחות לא עוזר לי, המלצות מאנשים שאני לא מכיר לא עוזרים לי. בקושי נשאר האינטואיציה והתרשמות, וגם על זה אני כבר לא משוכנע לסמוך.

אז מה כן?
    יועץ טוב או לא טוב יכול להיות הבדלים של עשרות אלפי שקלים ואולי אף יותר במעלה הדרך.

אשמח לשמוע תובנות.

נ.ב. אני לא חושב שזה חוסר אמון בסיסי באנשים, אני חושב שזה חשש מליפול על אנשים לא מתאימים או לא מספיק רציניים. בתחומים רבים אנחנו מבקשים המלצות מאנשים שאנחנו סומכים עליהם (על בעלי מקצוע כמו רופאים, מטפלים, קבלנים וכו'). כאן זה תחום שרוב האנשים שסביבי לא משתמשים בו, ולכן לא מכירים.
    ואם אתה יועץ ורוצה להציע לי את שירותיך, עדיין צריך ראיה שאכן אתה כזה טוב :)
     תגובה אחרונה 
    שלום לכולם,

אשמח לשמוע חוות דעת ממי שיש לו ניסיון בתחום.
    אנחנו שוקלים לרכוש דירה באזור הקריות הטובות (ביאליק / מוצקין), בגודל של כ־60 מ"ר.

מדובר בדירה עם שלושה כיווני אוויר ואופציה לחלוקה סבירה, אך היא דורשת שיפוץ.
    כעת אנחנו מתלבטים באיזו דרך ללכת:
    1. לשפץ את הדירה כיחידה אחת ולהשכיר אותה, כשהצפי להכנסה נטו הוא כ־3,300–3,500 ₪.
    2. לחלוק את הדירה לשתי יחידות קטנות ולהשכיר את שתיהן, עם הכנסה נטו צפויה של כ־4,200 ₪.

מצד אחד, בחלוקה לשתיים יש פוטנציאל הכנסה גבוה יותר,
    אבל מצד שני — צפויה תחלופה גבוהה יותר של שוכרים, בלאי גדול יותר בריהוט, וסיכון שהנכס יעמוד ריק לפרקי זמן.
    בנוסף, במקרה של שתי יחידות נצטרך כנראה להיעזר במנהל נכסים מה שמוריד חודש לשנה,
    בעוד שבדירה אחת נוכל להשכיר לטווח ארוך בלי ריהוט וללא צורך בניהול, מה שחוסך הוצאות.

אשמח לשמוע מהניסיון שלכם — מה בדרך כלל משתלם יותר בטווח הארוך?
    ושאלה נוספת האם דירה מחולקת באזורים האלה שווה יותר בזמן מכירה או פחות?

תודה רבה מראש!
    בס"ד
    שלום ר' אהרן,
    מצו"ב כתבה מהמודיע "מדורים" משבוע שעבר אודות חברת ברקשייר האת'וויי
    של וורן באפט.
    לאור זאת, יש לי כמה שאלות:
    1. האם החברה מונפקת בבורסה ויש לה מניות?
    2. אם כן, למה מפנים את הציבור/קהל להשקיע בעת הנוכחית להשקיע במדדי ה-S&P 500 ולא בברקשייר? לכאורה לפי המשתמע מהכתבה יש לה גם היסטוריה ארוכה ומוכחת של רווחים לאורך זמן (רשום שהחל מ-1965).
    3. לפי מה שנראה שהרווח הוא כפול מה-S&P 500 מה שמעצים את השאלה?
    4. האם יכולות להיות אולי בעיות בכשרות עם החברה המדוברת?
    5. האם מומלץ להשקיע בזה? לפחות חלקית?
    תודה להתייחסות!!image (13).png

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה