השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

לפני שנה, כשהבת שלי נולדה, התחלתי לחשוב על העתיד שלה (ושל הילדים הבאים, בעזרת השם) והחלטתי להשקיע:
  1. 500 ש"ח בחודש בשוק ההון (S&P).
  2. 1,000 ש"ח מהמעשרות בגמ"ח "אושר וכבוד" (כי הבנתי שאי אפשר להשקיע מעשרות בשוק ההון).
לאחרונה התברר לנו שכן אפשר להשקיע את המעשרות לטובת נישואי הילדים (מובן שזה נושא שנוי במחלוקת, אבל זה מה שהתברר לנו).

ניסיתי למשוך את הכסף מהגמ"ח (כרגע הצטברו שם 10,000 ש"ח), וגיליתי שאי אפשר, כי אני רשומה ל-4 יחידות והגמ"ח שומר אצלו 2,400 ש"ח לכל יחידה. בפועל יש לי רק שתי אופציות:

1) לקבל הלוואה של 40,000 ש"ח כשבתי תתארס.
  • אפשר רק כשהיא מתארסת, לא מוקדם יותר.
  • החזר: 276 ש"ח לחודש ל-145 חודשים
  • יתרון: אני לא צריכה להמשיך להפקיד.
2) לצמצם את התוכנית.
  • ההפקדה תרד ל-247 ש"ח לחודש (סה"כ 32,500 ש"ח כולל ה-10,000 שכבר יש).
  • אקבל הלוואה של 130,000 ש"ח (במקום 400,000 ש"ח).
  • בסיום, מחזירים לי 70% מההפקדות – כ-22,750 ש"ח.
בשתיהן, אני לא רואה את ה-10,000 ש"ח עכשיו, אלא רק בתור הלוואה או החזר עתידי.

ההתלבטות שלי -
  • באופציה הראשונה אני מקבלת הלוואה קטנה יותר אבל לא צריכה להמשיך להפקיד.
  • באופציה השנייה אני מקבלת הלוואה גדולה, אבל ממשיכה להפקיד סכום שאולי עדיף להשקיע בשוק ההון.
  • מצד שני, אולי כדאי לשמור על אפשרות להלוואה למקרה ששוק ההון יהיה בשפל כשאצטרך את הכסף.
מה דעתכם? מה אתם הייתם עושים?
  • תודה
Reactions: קל זכות1 //
8 תגובות
פוצל מאשכול הזה - מנהל
אני מחפש כבר תקופה ללמוד לעומק על שוק ההון,
הייתי בכנס של עידו חדד וזה נשמע די מבטיח,
הוא טוען שבתי ההשקעות לא יכולים לקחת אפילו חלקיקי אחוזים של סיכון מעל הממוצע של המדדים
ואנחנו כאנשים פרטיים, עם ניתוח טכני מעמיק נוכל להגיע לרווחים יותר יפים,
כמו כן הוא טען שאת הירידות שהיו בשנים האחרונות הוא תמיד חזה מראש וגם יצא בזמן בשיא וגם חזר בזמן בשיא השפל,

אבל מצד שני יש פה כ"כ הפחדות שאין סיכוי לנצח את הסטטיסטיקה,
ותמיד הנאסדק ו S&P500 ינצחו את כל המהמרים,

מצד שלישי, אם כל הקורסים לא אפקטיבים, מאיפה כל הציבור מכיר את השוק, הרי אף אדם נורמלי לא ישחק עם זה בלי ללמוד את התחום לעומק?

מתלבט מאוד לגבי הקורס ואשמח אם מישהו יעשה לי פה סדר...
  • חחח
Reactions: המצבר ו-cotrl2 //
14 תגובות
האם לאור חדשות היום, תהיה לדעתכם תנודתיות יתר במניות שקשורות לAI?
רקע איומי הגבלת הייצוא של שבבים חזקים מארה"ב לסין: סטארט-אפ סיני הצליח לפתח מודל בינה מלאכותית שמתחרה טוב מאוד במודלים האמריקאים הגדולים ● עם שינוי משמעותי, בזול יותר וללא צורך בשבבים חזקים ● מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדאלה: "אנחנו צריכים לקחת את ההתפתחויות מסין מאוד מאוד ברצינות"
נבו טרבלסי/גלובס
כשברקע מאיימים המגבלות של ארצות הברית על סין: סטארט-אפ סיני בשם DeepSeek הצליח לפתח מודלי בינה מלאכותית שמתחרים במודלים האמריקאים הגדולים - עם שינוי משמעותי, בזול יותר ועם פחות שבבים חזקים. המודלים הללו מסעירים את הסיליקון וואלי ואת הרשת כולה.
DeepSeek הסינית יש מודלים בקוד פתוח שמתחרים במודלים הגדולים ביותר של OpenAI, למרות שפותחו בתקציב זעום
תכירו את DeepSeek, סטארטאפ AI סיני שמשחרר מודלים בקצב מהיר – ובקוד פתוח – ומתכנן להתחרות בשחקניות האמריקאיות הגדולות ביותר גם בביצועים וגם בעלויות של השימוש במודלים שלו. הסטארטאפ התפרסם בחודש שעבר אחרי ששחרר את DeepSeek-V3, המודל החדש שלו בקוד פתוח שמגיע גם בתצורת
צ'אטבוט כדי להתחרות ראש בראש עם ChatGPT, קלוד, ג'מיני ואחרים.
המודל פותח בארכיטקטורת Mixture-of-Experts, הכוללת מספר רשתות המתמחות בפתרון בעיות מסוימות שכל אחת מהן מופעלת בהתאם לפרומפט שמקבל המודל. המודל כולל 671 מיליארד פרמטרים, 37 מיליארד מתוכם מופעלים פר טוקן שתשלחו בפרומפט שלכם. המודל אומן על כ-15 טריליון טוקנים של טקסט והוא מתמחה במטלות מתמטיות וכתיבת קוד. לראייה, אחוז ההצלחה שלו בבנצ'מרק כתיבת ופתרון בעיות קוד (Codeforces) יותר מכפול מזה של GPT-4o של OpenAI. במאמר שפרסמה החברה היא מציינת כי אימנה את המודל הענק על כ-2,000 GPUs בלבד לאורך חודשיים.
דבר ראשון תודה ענקית! לכל המומחים - @ה. שלמה @מקצועי בלבד @השקעות R הון שטורחים לענות ולתת מידע מועיל!!

עכשיו, לאחר שקראתי פחות או יותר את כל החומר שמצאתי פה לגבי השקעות וכו'
הייתי שמחה לדעת המומחים פה:
יש לי היום קרן פנסיה והשתלמות בS&P ורוצים לפתוח עוד חיסכון לטווח די ארוך, לא ממש בטוחים לכמה שנים,
הבנתי שיש אפשרות לפתוח קופת גמל או חשבון מסחר עצמאי (שדורש השקעה ראשונית של מינימום 10,000)
כרגע נוטים יותר לקופת גמל
האם כדאי להשקיע אותה במסלול אחר מהS&P כדי לפזר השקעות?
חשבתי על מחקה מדד עולמי (אולי הלכה של אינפיניטי)
האם זה נשמע נכון?
אשמח מאד לכל תשובה או מידע
ותודה מראש לכל העונים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה