ייעוץ משכנתאות

שאלות דיונים והתייעצויות בענייני משכנתאות.
מנהל הפורום: הון ובית
@גרעין @הון ובית
מה אומרים על תמהיל המשכנתא הבא (משכנתא חדשה על דירה יחידה):

ההכנסות קצת גבוליות כולל מלגה גבוהה, מימון פחות מ75%,
סך ההלוואה היא 1,050,000
היועץ הציע:
357K- קל"צ בריבית של 4.75
613K- מל"צ בריבית של 4.75
80K- משתנה צמודה- בגלל הסכום הזה הורידו מ4.85 ל4.75, בהמשך יהפוך להלוואת זכאות במשרד השיכון.

השאלה היא אם יש אפשרות למצוא משהו יותר טוב, במסגרת הנסיבות של המלגה הגבוהה. (8K מתוך 17K)
את אדם רויטר אני אוהב לקרוא, יש משהו באופטימיות שלו שממש מדבק. יש שיקראו לזה נאיביות,
אבל כאדם מאמין בה' אני תמיד מקוה לטוב, ובתחזיות שלו יש אור גם בתקופות חשוכות בחיי מדינתנו.
אבל כבר לפני תקופה שמתי לב, שיש לו אובססיה נגד הציבור החרדי.
עד כאן אין משהו מרגש במיוחד, אבל מה שמאפיין אותו, שלא כשאר כותבי ה"אנטי", שיש לו הבנה מסוימת בהלך נפש המגזרי.
אני מדגיש, מסוימת.
ההרגשה שלי כשקראתי את דבריו היתה, שהוא מתעמת
עם תפיסה של ילד חרדי בישיבה קטנה, או אולי עם צו"ל שנשאר עם התפיסה עוד כמה שנים אחר כך.
האם אכן יש לו רקע חרדי בגיל צעיר, או לחילופין בני משפחה חרדים,
את זה אני לא יודע, אבל יש לשער שאם מישהו יחפש הוא ימצא משהו כזה.
ולעצם הטענות שלו - הטענה המרכזית ממנה הוא באורח פלא מתחמק לאורך כל מאמרו, היא
שלציבור החרדי יש הסטוריה של עמידה בפרעון המשכנתא הרבה יותר מכל ציבור אחר!
עובדה זו שהתפרסמה בעבר בכמה עיתונים לא השתנתה במהלך השנים האחרונות, וכל מיני הכפשות
על ידי בנקאים 'בכירים' אנונימיים לא ישנו את התמונה.
הסיבות לכך רבות, ראשית סייעתא דשמיא בזכותה הגענו עד הלום. ומבחינה גשמית, התנהלות נכונה וחסכנית
ביותר.
לא מזמן נסעתי עם נהג מונית שקיטר כל הדרך שאין לו דירה משלו (הוא היה בן שישים בערך) והוא חי בשכירות,
כי אין לו כסף לקנות דירה. לא היה לי נעים לומר לו שלי יש דירה משלי, ולא באיזור זול כל כך. אינני מרוויח
אפילו חצי מהכנסתו החודשית, אני פשוט, ממש כמו יתר חברי, מבין את ערך הכסף ולא מבזבז אותו
על טיול בחו"ל אחת לשלושה חודשים או על גרדרובה חדשה באלפי שקלים.
בקיצור, בנקאים יקרים אין לכם מה לדאוג,
שילמנו עד עכשיו ברוך ה',
ונשלם הלאה בעזרת ה'!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה