חשיפה ראשונה למהלך מיתוג מנטה בייגל:
אוקיי... אז פרוג הוא לא רק אתר לגרפיקאים אלא גם אתר יח"צנות לשמה. למה? תמשיכו.
מי שהיה עד לוויכוח על החור של הבייגל שנערם פה לפני כמה חודשים הבין שהייתה פה טעות בחשיבה, טעות בקריאייטיב, טעות בעיצוב, וטעות בכל מה שזז.
---
פרסתי כאן את המפה:
לפני קרוב לארבעה שנים נפתחה חנות בבני ברק העונה לשם "מנטה בייגל".
אל תשאלו אותי לגבי השם, אני לא הצעתי אותו, מוחות קודחים ישבו על איזה רעיון וזה מה שיצא להם. אם תתנו לי את האפשרות לתרגם זאת לשפה מעשית: מנטה - ריענון. בייגל, חנות לממכר מזון קרי: בייגל'ס, מה שהביא את הכוונה להתרענן במנטה בייגל.
עד כאן הכל די מובן. רק שאז משהו הסתבך.
הגרפיקאית שביצעה את עבודות הלוגו וכו' גרה בירושלים, החנות בב"ב כך שהיה להם יותר קל להתחיל לעבוד עם גרפיקאיות בב"ב. משום מה הם לא עבדו עם אותו גרפיקאית לכל אורך הדרך אלא החליפו אותם לפי השקלול הזמני שהיה להם.
אמנם הגרפיקה התבטאה בעיקר במקומות הללו: - עיצוב החנות - טפטים ועוד. מחירונים - ברכהמ"ז וכמובן ניירת, ותפריט.
---
כאשר הבעה"ב החליט לפנות למישור הפרסומי והויז'ואלי, הוא פשוט טעה טעות חמורה, במקום להשקיע בוויזואל, בתמונות ועוד, הוא פנה לאיש קריאייטיב עם קרניים נגחניות (מסתלסלות כאלה

) וביקש ממנו להפציץ אותו במודעות. האיש פנה לכיוון, והוא פירסם כמה פרסומות כאלו (ראה תמונה בהמשך).
אכן. כן. מנטה בייגל נכנס לראש של כולם (פשטות!) אבל תכל'ס הפרסום לא כ"כ שירת את המטרה העיקרית. הוא לא דיבר אל מולקולות הטעם. הוא לא גירה את החושים המסתוריים, הוא דיבר אל הקופירייטרים.
גם באתרים החילוניים התבטא המשורר "הקופי של מנטה בייגל מכה שוב" - כמו שאפשר לחשוב מדובר באיזושהיא הפגנה חרדית של חרדי שהכה...
---
ואז לאחר שנים (בהם דווקא כן היו פרסומים נחמדים - פחות או יותר - פעם במפתח העיר - עם תמונה של בייגל לשם שינוי). נכנסתי לתמונה.
החלטתי להשקיע את כל כוחי ולהגיע לתוצר די מוגמר. וכאן התגלתה הטעות הנוראה. אלא שהיא נתגלתה גם מצידי באיחור. הייתי מכור "בתור איש קופי" לפרסום המאסיבי שהם פרסמו, וניגשתי למלאכה בלא מחשבה. דבר ראשון לעצב אפקט וויז'ואלי אחיד לכל הפרסומות, שיזהו את מנטה בייגל. לא איזה קשקוש חום שחרחר וירוק זהבהב.
אבל החטאתי את המטרה. ועל זאת יעיד האשכול האחרון. טעות!!! אני התוודיתי גם למעלה, שזה קשור לצורת הפרסום. אך האנשים לא הסכימו כל כך עם הרעיון. הם טענו שהבעה"ב ילך לעבוד במשרד פרסום.
---
מחקתי את הכל ... התחלתי מחדש!!!
החלטנו בישיבת צוות אחת ויחידה. להתחיל למתג את הכל מחדש... גם אם לא מאסיבית, עדיין להתחיל חלקית. זה היה צריך להיות מהר מאוד מאוד. הייתי אמור להוריד מודעה ראשונה לקמפיין בן 9 מודעות (בכח הפרסום) ביום בו רק התחלתי לחשוב. נתתי לעצמי להתחיל ברעיון העיקרי ואח"כ להוביל אותו בהמשך לכיוון האמיתי.
התחלנו עם נקודות ותובנות:
חותמת מיוחדת אשר תתפרסם מפעם לפעם: שם החותמת: 'משלוחים' היות החותמת כדבר צדדי הוא משום שהמשלוחים הם לא חלק מהשירות אלא תשלום נפרד. דבר אשר הוביל אותי למהלך יצירת החותמת.
ואם כבר חותמת, אז עיצבתי אופנוע מיוחד של מנטה בייגל. הרעיון נחמד אם כי יתכן ולצרכי היומויום לא נשתמש בו.
---
בקמפיין הראשון הצגתי את הסל עם הבייגלים, בכדי לתת עוד אפקט לצבעים אשר אמורים להכנס לראש.
וכמובן גם כאן התחלתי בתהליך מיתוגי עסקי, הסבר על החנות, ולמה היא מספר אחת באוכל.
אם תשימו לב יתכנו טעויות כתיב, היות ופשוט את הטקסט הראשוני לא אני כתבתי, אלא הבעתי את הרעיון, ובתכל'ס משום המהירות השתבשו הלשונות, דבר אשר הוביל ללחץ מצד חובבי הדקדוק, כמובן שבפרסומים הבאים זה השתנה.
---
ואז ניגשתי לקמפיין הראשון, שאמור ללכת עם הרעיון של "שיח - וקצת יותר מלל" והעיקר "השירות אוי...השירות" אוי...הנקיון...
בתחילה כאשר הכנסתי את צמד המילים "אוי...הנקיון" פיחדתי קצת... חשבתי אולי לשנות ל"אוהו.." אבל תכל'ס לא שינינו לקחנו ריזיקה, ולפי דעת הקהל, נראה לי שהחבר'ה די מרוצים, לאחרונה התחלתי לקבל תגובות. אוי... מה נשמע. אוי...תעשה לי טובה... עם קריצות עיניים... נו תבינו למה... אז החבר'ה לא קיבלו את זה קשה... אוי באמת...
וכך המשכתי בקמפיין הראשון (שאגב, עדיין לא בא על סיומו - דבר אשר מביא חשיפה ראשונה על גבי אשכול זה, שחור על גבי מסך.) עד לסיום הסופי, של הטקסט בתוך הבייגל, עדיין יתכנו שינויים, אנחנו עדיין מסתפקים אם להוסיף טקסט בסופי או לא...
---
ואז ניגשתי לקמפיין השני, עם קצת יותר זמן. מה שהביא לתוצר הבא.
עיצוב חנות בסגנון אמריקאי, רצפת עץ, שלט, (אבל שיראו שהוא בדוגמת ההמחשה ולא חיפשנו לחתור להגיע לתוצאות "על אמת") שולחן עץ מקורי ויוקרתי דווקא (ולא שולחן פשוט - לקחתי את השולחן המגולף בדווקא - ואנחנו עדיין שוקלים שינויים קלים בשולחן)
ושוב פעם עם אותו מהלך של "שיח - מלל" בתוספת וויז'ואל מושך, לשולחן. בכל פרוסמת ישתנו התמונות לפי המלל. כך שלא יהיה משעמם כ"כ. וכמובן לא שכחנו!!! הוספנו את המחזיקים המדוברים של...
קרדיט ל"מי": אשר נתנה לנו את ההשראה למרות שלא הלכנו איתה עד הסוף (עיינו באשכול הקודם) עדיין הוספנו את המחזיק, (לא רצינו ללכת עד הסוף כיוון שעם התוספות של המלל ועוד, זה היה מידי מפוצץ) אבל תודה מכל הלב...
וזה מה שיצא:
הפרסום מראשיתו...
הקבצים לא עולים... בעיה.