מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אני עובדת כשכירה כ-3 שנים במשרד גרפיקה של בית דפוס. העוסק בעיקר בעבודות הפשוטות יותר הזמנות, פנקסים כמו חשבוניות וכו' לפעמים יש גם עיצובים שונים כמו כרטיסי ביקור, לוגו ופליירים ובתחום הפרסום – בכל ה-3 שנים היו לי אולי 3, או 4 לקוחות כאלו. והרבה הוא עוסק בהפקות דפוס.

במקביל עבדתי מביתי והוצאתי עבודות גרפיקה ללקוחות פרטיים שלי.

לאחרונה פתחתי באופן רשמי את העסק מביתי וזה אומר הגדלה של מאגר הלקוחות ועבודה רבה יותר אחה"צ ובערב.

לא הסתרתי את ענין פתיחת העסק מהבוס שלי אבל גם לא יצאתי בהצהרה גורפת על הענין ובשלב מסוים הדפסתי אצלו דברים לעסק שלי אז הוא הבין את הענין.

ואז פנו אלי הבוסים שלי – שמהבחינה שלהם יש כאן חוסר אתיות ביני לבינם בכך שפתחתי עסק שמתחרה בעסק שלהם, ואז אני יכולה לקחת להם לקוחות בלי לשים לב ושמחשבותי בעסק שלהם בבוקר יוסטו ויפריעו לי בעבודה בגלל שאני אחשוב על העסק שלי.

הבהרתי להם שאני קבלתי על עצמי לא לעסוק בבוקר בדברים שקשורים לעסק שלי הפרטי, ובודאי לא לומר ללקוחות שלהם לבוא לעבוד איתי! וזה כבר תלוי באמון שלהם בי (של בוסים) אם הם יכולים להאמין לי מצוין, אם לא אנחנו בבעיה אחרת.

ודבר נוסף שהבהרתי להם, שהעסק לי אולי משיק בדברים מסוימים לעסק שלהם אבל בגדול הוא שונה בכך שהעסק שלי עוסק בעיצוב פרסום ויח"צ, ובהתמקדות על בניית אסטרטגיות בפרסום ומחשבה עמוקה לפני כל הוצאת עבודה ללקוח. (כתיבת בריף וכו') נכון שגם לחלק מהלקוחות אני גם מבצעת עבודות דפוס. אבל זה לא העיקר ואני בכלל לא עוסקת בסוג העבודות שהם מתעסקים בהם.

ובעסק כמו שלהם א"א לבצע את השירותים שאני נותנת, העסק שלהן הוא סטודיו לגרפיקה של בית דפוס- שם אין זמן לחשוב על אסטרטגיות פרסום לפני שמעצבים לוגו וכדו' אין זמן לזה יש להם עבודות קטנות ודחופות כמו הזמנות שלקוחות רוצים מיד ודברים בסגנון הזה.
ולכן יש הבדל רב בין מה שאני פתחתי לבין העסק שלהם.

בשורה התחתונה הבנתי מהם שיש להם בעיה עם זה שפתחתי עסק בתחום הזה ולא לא מקובל ושאני אראה להם אם יש בוס שמעסיק שכירה שיסכים שהיא תפתח עסק בתחום כמו שלו מהבית.

ופה אני יצאתי נסערת, האם אכן יש צדק בדבריהם? או שזה רק זוג של קנאה או חוסר פרגון. החלטתי לבדוק כאן אתכם האם יש עוד כמוני שעבודים כשכירים בבוקר בעסק של גרפיקה וחוץ מזה יש להם עסק עצמאי מהבית באותו תחום?:confused:

אשמח מאד לכל מי שיוכל להשמיע את דעתו בענין ולראות האם אני כועסת לשווא או שיש לי הצדקה.

סליחה על האורך ועל הבלבול כתבתי את זה בקצת סערת רגשות......:mad:
<TABLE id=post606830 class=tborder border=0 cellSpacing=0 cellPadding=8 width="100%" align=center><TBODY><TR vAlign=top><TD style="BORDER-LEFT: #bfbfbf 1px solid" id=td_post_606830 class=alt1>אינדיזיין- שליטה על ידי העכבר בחלון תו
<HR style="BACKGROUND-COLOR: #bfbfbf; COLOR: #bfbfbf" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->ידוע לי שאפשר לשלוט בערכי גודל הפונט והרווח בין השורות וכו' בחלון תו ע"י השחרה, וגלילת העכבר.(אפשר לגלול על השדה, והערכים משתנים, או לפחות ללחוץ על האייקון ליד ולגרור למעלה ולמטה) למה זה לא עובד במחשב שלי?
תודה מראש
זה מאד חשוב, כי זה מאד מקל על העבודה (במקום ללחוץ על הלשונית אחד אחד)
<!-- / message --></TD></TR><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: #bfbfbf 1px solid; BORDER-LEFT: #bfbfbf 1px solid; BORDER-TOP: #bfbfbf 0px solid; BORDER-RIGHT: #bfbfbf 1px solid" class=alt2>
</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #bfbfbf 1px solid; BORDER-LEFT: #bfbfbf 1px solid; BORDER-TOP: #bfbfbf 0px solid; BORDER-RIGHT: #bfbfbf 0px solid" class=alt1 align=left><!-- controls --></TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE id=post606830 class=tborder border=0 cellSpacing=0 cellPadding=8 width="100%" align=center><TBODY><TR vAlign=top><TD style="BORDER-LEFT: #bfbfbf 1px solid" id=td_post_606830 class=alt1>אינדיזיין- שליטה על ידי העכבר בחלון תו
<HR style="BACKGROUND-COLOR: #bfbfbf; COLOR: #bfbfbf" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->ידוע לי שאפשר לשלוט בערכי גודל הפונט והרווח בין השורות וכו' בחלון תו ע"י השחרה, וגלילת העכבר.(אפשר לגלול על השדה, והערכים משתנים, או לפחות ללחוץ על האייקון ליד ולגרור למעלה ולמטה) למה זה לא עובד במחשב שלי?
תודה מראש
<!-- / message --></TD></TR><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: #bfbfbf 1px solid; BORDER-LEFT: #bfbfbf 1px solid; BORDER-TOP: #bfbfbf 0px solid; BORDER-RIGHT: #bfbfbf 1px solid" class=alt2> </TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #bfbfbf 1px solid; BORDER-LEFT: #bfbfbf 1px solid; BORDER-TOP: #bfbfbf 0px solid; BORDER-RIGHT: #bfbfbf 0px solid" class=alt1 align=left><!-- controls --></TD></TR></TBODY></TABLE>
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>

ידוע לי שאפשר לשלוט בערכי גודל הפונט והרווח בין השורות וכו' בחלון תו ע"י השחרה, וגלילת העכבר.(אפשר לגלול על השדה, והערכים משתנים, או לפחות ללחוץ על האייקון ליד ולגרור למעלה ולמטה) למה זה לא עובד במחשב שלי?
תודה מראש
<!-- / message -->​
<!-- / message -->​

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה