מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

מצטער ממי שייעלב (ואני בטוח שייעלבו) - לא זו הכוונה, וכולה לתועלת.

קיבלתי כמו כולם את המחירון שהוציאו ידידינו היקרים לאחר עבודה ומאמצים מרובים מאוד. אני מעריך מאוד את השקעתם הרבה, למרות הביקורת שהיתה לי לגבי המחירים הגבוהים בהם תומחרו רוב העבודות במחירון.

אבל מילא, לו המחירון היה מכוון לאלה שרכשו פונטים, לאלה שהשקיעו בקניית התוכנות, לאלה שמחזיקים משרד / עובד / מזכירה וכו' וכו' - כי אז המחירים יותר מובנים. צריך לפרנס את כל ה"מסביב" עוד לפני ראיית הרווח הממשי.

אך כשאני מעלעל ומרפרף בדפי הפורום השונים ונתקל בכל מיני גרפיקות למחצה, לשליש ולרביע, ויודע שאותם גרפיקאים מאמינים שהם שווים את מחירון ה"מתחיל" או אפילו ה"בינוני", אני פשוט נחרד.
האם הם באמת רוצים לאבד את פרנסתם? לומר ללקוח שעל גרפיקה שלפחות לדעתי לא ממוקמת בכלל בסקאלה בין 1-10 בתחום המקצועי, הם יתמחרו אותו ב300-500 ש"ח?!

אני ממליץ מאוד בכל לשון של בקשה, ולתועלתם, מכל הגרפיקאים המתחילים, המתלמדים, החדשים והמחודשים בתחום, לעצור רגע ולחשוב:
א. האם אני בכלל בתחום הנכון שמתאים לי? לא כל מי שיודע לשים בתוכנה אובייקט אחד ליד השני ולעשות "מעברי צבע" או "הבלטות" נקרא גרפיקאי.

ב. האם אני עומד להשקיע הון תועפות (וזה בהחלט "הון תועפות") ברכישת כל מוצרי הגרפיקה ההכרחיים דוגמת פונטים, תוכנות ומחשוב ראוי, או שאני רק משחק ב"נדמה לי"?

ג. האם אני בכלל מבין את רמתי הגרפית לעומת רמת המחיר שאני רוצה לדרוש?

אני כבר כ-17 שנים בתחום, ועדיין לא מעז לבקש מחירון של "מתחיל" (ברוב המקרים) שלא לדבר על מחירון של "בינוני", לפחות מלקוחותיי הקבועים מזה שנים.
ואינני מבין כיצד באים כאלה שרק אתמול למדו לפתוח מחשב וחושבים שהם ברמה שווה לדיקמן, וקסברגר, איש קטן (גדול) ואחרים שביכולתם לבקש מחירים בשמיים.

שוב, הדברים נכתבים לתועלת. אינני סבור שיש תועלת בכך שמוציאים מחירון בו, לדעתי, סקאלת ה"מתלמד" היא למעלה למעלה מהמתלמד המצוי.
לאחר התלבטויות רבות מאד, חיבוטי נפש, גלגול שלג אחד וארבעה תעניות, החלטתי לפרסם ברבים את המחירון האישי שלי.

אך לפני שאפרסם את המחירון, אני רוצע לשתף את קהל הנכבדים, בשרשרת הפעולות שנקטתי מהיום הראשון בגרפיקזציה.

יש לי חבר נחמד, שאבא שלו היה פעם נהג באגד, דבר ראשון התקשרתי אליו, וביקשתי ממנו אם יש מצב שאקבל לידי את מכשיר המטבעות והעודף שנשאר לאביו מעבודתו כנהג. ידעתי שארחת ייקשה לי מאד לעמוד במחירון המועדף שלי, מחירון המצריך להחזיר עודף בדרך קבע.

במקביל העפתי מהבית את כל הספרים של שרה אדהן וכיוצא באלו, המדברים בשבח תיקון הבטחון העצמי, בסגנון "גם אתה יכול". כי זה פשוט לא נכון, אילו יכולת - היית מנקה חדרי מדרגות, ולא להתבזות בכסף קטן.

ורגע לפני כתיבת המחירון, הלכתי לבדוק ב'בנק ישראל' אם נכונו השמועות שמטבע החמש אגורות אכן הורד מהמדפים, אחרת תוקשה עלי מלאכת החיבור.

ולהלן המחירון המלא, יש לציין שהמחירון ניתן לכם חינם, כפי שחונכנו ע"י המנהלים הנכבדים בלב רחב ונפש חפיצה, ואין עליו זכויות יוצרים, וכל המעתיק הרי זה משובח.

לוגו: 22 ש"ח וארבעים אגורות.

יש לציין שהאמור לעיל הינו רק: (1) אם הרוכש יעשה שימוש מלא בלוגו, (2) ישתמש באותם צבעים שבחר המעצב, ו(3)הרוכש יקבל לידיו דיסק פתוח מהעבודה, כולל הפונטים המרכיבים את הלוגו. כאשר תחסר אחד מהסעיפים הללו, יאבד המוצר מחצית משוויו, ויעמוד על שווי של 11 שקלים ועשרים אגורות. במקרה קיצון, בו יחסרו כל שלושת הסעיפים האמורים, יש להחתים את מזמין העבודה על חוזה לשימור זכויות הגרפיקאי, שלא לתובעו בדין ולא לבזותו ברבים.

מודעת פרסום: גודל 'גליון': 90 ש"ח ומחצה. חצי גליון: 45 שקלים ועשרים אגורות. [יש לציין שבאם חישוב המחצה נופל על חמישה אגורות, יש לזכות בכך את הלקוח, זה ש'תמיד צודק']. A3: עשרים ושתים שקלים, ושישים אגורות. A4: אחד-עשר שקלים ושלושים אגורות. A5: חמישה שקלים ועשר אגורות. ("שים בקופת הצדקה").

כל גודל אשר נמוך מהנקוב במחירון, ניתן כשירות ללקוח בדרכים הבאות: "תעשה לי טובה", "תחשב מהמעשרות שלך", "כולה כרטיס ביקור", "בזמן הפנוי שלך", "קח ממשהו שהכנת בעבר", "זרוק תמונה מגוגל".

הערת אגב: באם הלקוח מתכוון להתשתמש במוצר הגרפי לכל סוגי הגדלים, אזי עליו לשלם את המחיר הנמוך מביניהם.

עטיפה לספר: צבע מלא: שמונים וארבעה שקלים. צבע אחד: ארבעים ושתים שקלים חדשים ומגוהצים.

הערת אגב: המחיר הנקוב כפוף לכך שהמוצר ימולא על כל גדותיו, ולא יישאר ס"מ אחד פנוי ללא יצירה גרפית. כל ס"מ שלא ינוצל בפיקסל צבעוני, יוריד מערך המוצר לפי ראות עיני הלקוח והחלטת הבורר שייבחר ע"ד שני הצדדים.

וכבר קבעו הבוררים, שאין לשמוע טענת הגרפיקאים הנפוץ, שככל שהמוצר נקי ואסתטי, כך הוא משדר יציבות יוקרה ואמינות. ואמרו שאין זה אלא מעצלותו של המעצב, ולא מיציבותו של הלקוח.

לשיקול דעת המעצב: מחיר הדיון אצל הבורר הינו לפי שעה, ועומד נכון ליום פרסום המחירון על שלש מאות שקלים לשעה. אשר על כן, כותבי המחירון אינם ממליצים על הסכם בוררות בעת ויכוח, אלא ויתור מראש על הזכויות, והפניית הלקוח לגרפיקאי שהמעצב ממש, אבל ממש שונא.

עיצוב לועדי הצדקה: חינם + הוראת קבע קבוע לועד או לקופה. בהעדר הוראת קבע, יחוייב המעצב לחתום הו"ק על כל מקרה ומקרה שנופל לידיו.

במקרה והמעצב מצליח לפרוס לפני עסקני הוועד שליט"א את כל הדו"ח השנתי שלו, ההוצאות וההכנסות, המעשרות והחומש, ומצליח לשרוד את התחקיר החטטני, הרי יש למעצב זכות להיכנס לרשימת "הנתמכים" אצל "הרבנים המקבלים".

מיתוג: חמישים ש"ח.
כי "לא יצאתי עם משהו ביד"...

נ.ב.
המחירים הנקובים הינם בצ'קים דחויים ובפריסת תשלומים רחבה. הנחה של 35 אחוזים תינתן ללקוח במקרה של תשלום מזומן.

הנחה של ארבעים אחוזים תינתן לכל בן - תורה.

הנחה של שבעים אחוזים תינתן למכירה ביתית / יריד חד פעמי / גמ"ח.
חברי פרוג היקרים.

יש בפורום שלנו מספר חברי האתר אשר מתוך מחשבה טובה יזמו את פרוייקט המחירון, וזאת בשביל למנף את הפעילות העסקית של כולנו ולהחזיק את רמת המחירים בשוק בצורה הוגנת כדי שבעל מקצוע טוב יוכל להמשיך להתפרנס בכבוד.

הם לא חסכו זמן במאמצים שלהם למען הכלל.

היוזמה באה מחברי האתר ולא מצד ההנהלה. אך אנו רואים ביוזמה זאת ברכה!

אף אחד לא מחייב להתחייב למחירון, הם רק קראו לחברים כאן להתחייב מתוך גישה של 'צאו והתפרנסו זה מזה' בואו נחתום על עצומה לשמור על השוק, ועל הגינות המחירים המגיעים לבעלי מקצוע.

תבדקו ותראו שהמחירים שם הם נמוכים בהרבה מהמחיר במגזר הכללי, אך למרות מעמדנו הכלכלי עדיין לא צריך לרדת למחירים של הפסד.

אנו רואים בעין לא יפה נסיונות של ניקים מסויימים שלא די בהוזלת מחירי השוק, אף 'מסבירים' לנו מה לא טוב ביוזמה ברוכה זו...

אין צורך להתחייב, אבל ממליצים להצטרף להתחייבות כדי שהענף שאתם יושבים עליו לא יכרת..

בהצלחה ובברכת ברכה והצלחה
ועבודה מתוך ישוב הדעת
הנהלת האתר.

אגב, מי שכתב שזה קרטל, מומלץ לו ללמוד את הנושא כדי לחסוך בזיונות... מחירון שוק זה דבר מקובל, והתארגנות כזו להחזקת מחירי שוק הוגנים ללא מנופול או שליטה מוכחת בשוק, הינה יוזמה ברוכה בלבד.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה