מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

יש לי בעיה.
גרפיקאי צריך המון המון עיטורים וכל מיני אוביקטי וקטוריים ותמונות וכו', נכון? אין מי שחולק.
סקירה הסטורית של הפורום: פעם היה כאן בפורום אשכול ענק שפתח אחד מחברי הפורום וכל פעם העניק במתנה איזשהו אוביקט וקטורי שימושי, ואח"כ גם רבים מחברי הפורום תרמו את חלקם, וכך הצטבר אצל חברי פרוג היקרים מאגר ענק.. בחינם..
אבל באיזשהו שלב נאסר האשכול. כי זה גזל. (כן?) ומה כן הותר? הותר שאם יש חבר מהפורום שמבקש תמונה או אוביקט וקטורי כזה או אחר, ניתן לעזור לו.
אבל השאלה שלי היא:
מי התיר לתת לו משהו בחינם שאני קניתי (במקרה הטוב). האם יש לזה היתר? האם יש וועדת רבנים שבודקת את העניינים כאן ומתירה? לפי מה שהבנתי אסור לתת למישהו משהו שיש עליו זכויות יוצרים. אני בספק גדול אם כל מה שמעבירים כאן אחד לשני זה אכן ללא זכויות יוצרים.(מאיפה הם השיגו את זה "חינם"? מה זה ה."חינם" הזה? מי אמר שזה לא פרוץ.
הלוואי שזה מותר..
האם אכן הגרפיקאים כאן קונים את כל אמצעי העזר שדרושים להם על מנת לעצב בדמי דמיהם, בכסף מלא?
נורא קשה לעבוד ככה. איך בוחרים מאתר איזה עיטור יתאים לי, ובסוף זה לא מתאים.. אני צריכה לעבוד עם מאגר ענק ולשנות ולהחליף עד שאני מוצאת מה מתאים לעבודה הזו..
ו... זה הרבה כסף.. איך עובדים.? ( צריך לחסוך 20,000 ש"ח ורק אז להתחיל לקנות כל הדרוש.. אם זה אסור)
אנא גרפיקאים, הצילו! איך עובדים? מה מותר ומה אסור?
אשמח לקבל תשובה מהנהלת פרוג. הדבר מטריד את מנוחתי, איני רוצה לעבור על דיני התורה, ואיני יודעת מה לעשות. איך מסתדרים. וגם, הייתי רוצה לדעת באמת איך רוב הגרפיקאים מסתדרים.
האם אתה רוכש אמצעי עזר לעיצוב בכסף מלא? או האם האתה אוגר "דברים חינמיים" או "פרוצים"? אולי נעשה סקר, והשמות ישארו בעילום שם.
היות ולקהל לא היתה זכות תגובה לנאמר שם, החלטתי להגיב פה. וזו דעתי האישית כמובן, ואיני מחייבת אף אחד לקבלה. היא נובעת מיובל שנות חיים של ניסיון.

אחד הדברים שגרפיקאים ותיקים נוהגים להשמיע באופן קבוע [גם פה, וגם בסימפוזיון] זה שלקוחות מעריכים יותר גרפיקאים שעומדים על שלהם הן מבחינת תמחור והן מבחינת תשלומים לפני קבלת המוצר הסופי מוכן לדפוס. וגרפיקאי שלא יוותר ללקוח על כסף ולא על קבלת התשלום לפני שחרור העבודה יוערך יותר ויזכה ליותר לקוחות.

זה לא נכון!

מצב כזה יכול להיות נכון רק במקום שבו אין הבדל בין איכות עבודת המתלמד לעבודת המקצועי. כמו שעורך דין בסטאז' לא יקבל תשלום לפי שעה שמקבל עו"ד ותיק ומלומד מלחמות, כך גרפיקאי מתלמד לא יכול לדרוש תשלום שמקבל גרפיקאי מנוסה. זה לא הגיוני אפילו לצפות לתשלום כזה. וזה לא הוגן לחזור ולהדגיש דבר כזה לא נכון באוזני המתלמדים.

אני בטוחה שאף אחד מאומרי האמרות האלה וגם לא אלו שישבו בסימפוזיון לקחו בתחילת דרכם את מה שהם לוקחים כיום, ואני בטוחה במאת אחוזים, ששחררו עבודות לפני קבלת התשלום ולא כפי שעושים כיום.

ואני מתפלאת שגרפיקאים ותיקים באים בכלל בטענות לגרפיקאים מתחילים על הורדת המחיר. כי אם המחיר של גרפיקאי מתחיל ושל גרפיקאי מנוסה יהיה זהה, למה ללקוח ללכת בכלל למתלמד? ומצד שני, למה שהמתלמד לא יעשה הכל כדי לשכנע לקוח לבוא אליו ולא לבוא לרעהו המלומד יותר?

ואם גרפיקאי מתחיל יחליט שכדי לזכות בלקוח שעלול להביא יותר מעבודה אחת עליו לשחרר עבודה מוכנה לדפוס לפני קבלת הכסף, שיעשה זאת. זכותו לדאוג לפרנסתו בכל דרך שנראית לו נכונה. וגם אם יכווה ברותחין, יזהר בפושרין להבא.

אני חושבת שמטבע הדברים ככל שבעל מקצוע מקבל יותר ותק, כך טבעי הדבר שהוא יקבל תגמולים גבוהים יותר מאלה שרק בתחילת דרכם וזה נורמלי, זה הגיוני, ובכלל לא ראוי לגנאי כפי שמגנים זאת הותיקים פה.

הגנאי נובע רק מחשש שהלקוחות יעדיפו מחיר מוזל מאיכות. אפשר להבין את החשש, אבל צריך לזכור בכל זאת שפרנסה היא משמיים, וזכות כל אחד לעשות את מה שנחוץ כהשתדלות כדי לזכות בה.

אני ראיתי זאת כלגיטימי לקחת ללקוחות בתחילת דרכי כ 35 ש"ח לשעה וכיום אני מרוויחה בחלק מהמקרים פי 6-7 אחוז יותר.

אז אנא מכם - גרפיקאים מנוסים - אל תמנעו ממתחילים פרנסה ותפסיקו לתת למתחילים את ההרגשה שהם פושעים שלוקחים מחירים נמוכים ולא קשוחים מספיק עם לקוחות. גם אתם הייתם כאלה בתחילת דרככם אני בטוחה. אני יודעת שאני הייתי ולכן יש בי הבנה לאחרים. אם מישהו מרגיש שרק ב 15 ש"ח לשעה תהיה לו פריצת דרך אדרבא - שיעשה זאת. וזה לא יבוא על חשבונכם כי יש בורא לעולם שקובע מי ירוויח מה.

לסיכום אני חושבת שרוב הדעות שהושמעו שם לגבי הקשיחות הנדרשת והעמידה על מחירים לא היו נכונות. אני חושבת שמה שלא הודגש מספיק היה ה"עשה מלאכתך נאמנה". דובר על יושר אבל בעיקר לגבי יושרם של הגרפיקאים בכל הנוגע לגניבת זכויות יוצרים.

לדעתי היושרה שחשוב היה לדבר עליה יותר [ונגעה בה מנוחה בקרמן] היה היושרה כלפי הלקוח. עובדים לפי שעות? תהיו ישרים ואל תוסיפו אפילו דקה. דקה זו לא תעשה אתכם עשירים ורק תגרום ללקוח לא לתת בכם אמון. עשיתם טעות? לא נורא. תודו בזה. זאת לא בושה. אדרבא - מניסיון אישי, הודאה בטעות מאהיבה אתכם על הלקוחות והם יחזרו שוב.

והכי חשוב - עבדו עם הלב. תנו ללקוח את המיטב שבכם ואם התאמצתם מעבר לשעות שנקבתם לעבודה עבור הלקוח לא נורא, הוא כן יעריך זאת מניסיון אישי. לא צריך להשתגע אבל אם ללקוח יש דד-ליין, עזרו לו. חוו איתו אם הצורך לצאת לדפוס בזמן. היו יהודים ובני אדם לפני הכל.

זה כל מה שהיה לי להגיד ולא יכולתי להגיד בסימפוזיון.
וזה כמובן בלי רצון לפגוע באף אחת מהדוברות ביום העיון.
הערצתי למ. שרביט גוברת ככל שאני פוגשת בה יותר.

ויה"ר שהקב"ה ייתן לכל אחד ואחת מאיתנו די פרנסתנו ביושר, בהיתר ומתוך כבוד.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה