מרחב למידה

מרחב פתוח לשאלות ועזרה הדדית בחו"ד עיצובית
מנהל הפורום: אלעזר 1
חו"ד ליצירות ועבודות, שאלות טכניות על תוכנות אדובי, הבאה לדפוס, מדריכים, זיהוי פונטים ומאגרים חינמיים.
הוסף נושא חדש

עיצוב ותקשורת חזותית >> תוכן מקצועי

אין לי מושג למה, אבל בתוכנות החדשות שלי יש כמה דברים מאוד מאוד מאוד מעצבנים.
המעצבן מכולם הוא שפעם בכמה שעות, כנראה בעקבות איזו לחיצה שלא מצאה חן בעיני התוכנות העדינות האלו, פתאום אין לי אפשרות לעשות שום דבר עם שום כלי.
לא משנה על איזה כלי אני לוחצת - מופיעה לי היד הזו שאפשר להזיז איתה את משטח העבודה - וזה הכלי היחידי שעובד.
מילא אם הייתי סוגרת את הקובץ ופותחת והיה מסתדר, מילא אם הייתי סוגרת את התוכנה ופותחת שוב וזה היה מסתדר, אבל כל פעם לכבות את המחשב ולהדליק מחדש - זה ממש ממש מעצבן!
מישהו יודע משהו על הבעיה הזו, אולי זה רק ללחוץ על איזה כפתור סודי???

הבעיה השנייה היא שהפוטושופ CS4 מאוד חכם. למה זה בעיה? כי הוא לא רוצה שיהיו לי הרבה חלונות עבודה אלא חלון אחד שאפשר לדפדף בו, אבל מה לעשות שלי זה לא נוח? יש אפשרות להגיד לו - "בבקשה אל תעשה את זה יותר"??? זה מפריע בעיקר כשפותחים מסמך חדש והוא פותח את זה במסמך שמזערתי. אז נכון שאפשר להוציא אותו משם ולמזער שוב, אבל למה?
אומרים שהצורך הוא אבי ההמצאות, וזה מה שקרה לי אתמול.

לקוח ביקש הצעת מחיר עבור עבודה די מורכבת, וכן דוגמאות של עבודות שעשיתי. בין השאר, הוא גם שאל אם יש אפשרות לשלוח לו דוגמא לעבודה הספציפית שהוא רוצה. (במילים אחרות: האם יש לך אפשרות לעבוד עבורי כמה שעות בחינם, על מנת שאחליט האם אני רוצה להזמין אצלך את העבודה?)
שלחתי לו מדגם קטן של עבודות, והצעת מחיר מפורטת, ועל שאלתו עניתי, שסקיצה כרוכה בתשלום של 250 ש"ח.
הוא השיב לי מייל ובו כתב שהוא אוהב את סגנון העבודה שלי, ושהוא רוצה להפגש.
קבענו פגישה, שבמהלכה התוודעתי לעובדה שישנו גם שותף בתמונה, ושהלקוח שמולו אני עומדת לא יכול לעשות דבר בלי אישור שלו.
הוא הראה לי את החומר המדובר, ושאל האם המחיר שבו נקבתי הוא סופי.
עשינו חשבון מחדש, והחלטתי לבוא לקראתו ולהוריד קצת -היות שראיתי שהחומר פחות מסובך ממה שהבנתי קודם.
בשלב הזה הוא צלצל לשותפו והם התחילו להתדיין על המחיר.
אני הייתי לחוצה בזמן אבל נשארתי אדיבה, (שרות או לא?).
הויכוח ביניהם נמשך כ - 15 דקות, שבמהלכן הוא עבר לדבר בשפה שהיה ברור לו שאני לא מבינה אותה. (לא אגלה איזו, בכדי לא לפגוע בחסידים שביננו...)

בשלב הזה יצאתי מהסטודיו בכדי לאפשר לו פרטיות.

חזרתי לאחר 5 דקות, הוא סיים את השיחה ושאל: "כמה אמרת שעולה סקיצה?"
עניתי לו: "250 ש"ח".
"טוב", הוא עונה לי, "אנחנו רוצים להזמין סקיצה של עמוד בודד."
"אין בעיה", עניתי לו בתמימות. "אצור איתך קשר כשהיא תהיה מוכנה"
הוא קם, שילם, ויצא. (בצ'ק, אלא מה?)

ואז נפל לי האסימון...

אני לא טיפוס חשדן, אבל משהו לא הריח לי טוב. הרי אם מוצא חן בעיניו הסגנון שלי, מה הענין שלו בסקיצה? הוא לא נראה לי לארג' במיוחד, אז איך בכזו קלות הוא מחלק כסף עבור נסיון בלבד לעבודה עם גרפיקאית? (הבהרתי לו שהכסף נשאר אצלי אם הוא לא מבצע אצלי את העבודה.) ואם המחיר לא מתאים לו או לשותף שלו, לשם מה הוא מתחיל איתי תהליך של עבודה?

בקיצור, הגעתי למסקנה שיש לי פה ענין של כבדהו וחשדהו. אני לא רוצה לקחת סיכון ולתת לו חומר שאיתו הוא יכול ללכת לכל גרפיקאי מתחיל ולבקש שיבצע לו את העבודה אחד על אחד!!!

חיפשתי חוזה לשרות עריכת סקיצה ולא מצאתי.

אז הכנתי לבד, ואני שולחת לו את זה במייל, ולפני שזה חוזר אלי חתום - אני לא פותחת עבורו - אפילו לא תקיה ריקה.

להנאתכם ולשימושכם, אני מצרפת את ההסכם שכתבתי.
תערוכת המחזור של מרים שרביט הייתה מיועדת אמנם לבנות בלבד, אך כמציג הרשתי לעצמי לקחת סיבוב בין דוכני המציגות כדי להתרשם.
מה אומר ומה אדבר? מי שלא ראה את תערוכת המחזור של סיעור מוחות, הרי שלא ראה תערוכה מימיו. תערוכה כפי שרק גב' שרביט יודעת להרים.
לאחר סיבוב קצר בין המציגות, חלשה דעתי. אם חשבתי שאני יודע פרק או שתיים בתורת העיצוב, הרי שבאו הבוגרות של סיעור ומוחות והוכיחו כי עדיין דרך לפני.

14 שעות מתישות של עמידה על הרגליים אין זה דבר של מה בכך, ובמיוחד לאור העובדה שגם לא יכולתי להרשות לעצמי יותר מ2 כוסות קפה שחור (כוס קפה שחור עלה 10 ש"ח, הייתים מאמינים? אכן, קפה שחור יקר לליבי מאוד, אך לא עד כדי כך) התחלתי להתרוצץ גם בין המציגים.
בתחילה דברתי קימעה עם אורן מגרפצ'יק, בחור מעניין עלי לומר. וסחטתי ממנו כוס מיץ (טוב, לא בדיוק מיץ טבעי, מדובר בכוס ברד אדום, דבר שבא בעיתו לאור העובדה שפחית קולה עלה במזנון 12 ש"ח).
לאחר מכן פגשתי את התוכניתן של סנופי הנקדן. בן אדם עדין ומעניין שנהנתי לשוחח עימו במשך כשעה.
מה שהפריע לי איתו היה הפלייר שפירסם את תוכנת הניקוד שלו. הצעתי לו שידרוג תדמית ללוגו ולפלייר, הוא הסכים, אך ביקש שהלוגו לא יאבד מהאוירה של הלוגו שיש לו כרגע. ובכן, לקחתי את האתגר (אולי לאור חלישות הדעת שקיבלתי מהבוגרות של סיעור מוחות).

אז הנה הפלייר המקורי, ומתיחת הפנים שעשיתי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה