פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

האמן כריס ווד מתקין זכוכית Dichroic, שמשקפים אור בתוך קשת של צבעים.

האמן מקיימברידג ממשיך לייצר
פסלי אור מדהימים באמצעות לוחות של זכוכית dichroic כי לשבור אור במגוון חי של צבע. עבודותיו הופיעו בתערוכות רבות במהלך השנים האחרונות ואף שולבו בתריסר תצוגות ברחבי העולם. ווד יצר גם מתקנים באמצעות משקפיים ואורות המשקפים דפוסים על משטחים סמוכים. ראה כאן כמה יצירות המוצגות במוזיאון שנגחאי של זכוכית ואת סין מוזיאון לאמנות.

Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_03.jpg Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_05.jpg Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_08.jpg Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_12.jpg Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_14.jpg Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_25.jpg Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_31.jpg Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_32.jpg Chris-Wood-Solo-Exhibition_Preview_42.jpg
בעשור האחרון יוצר האמן הברזילאי Henrique Oliveira, שהחל את דרכו כצייר, מיצבים גדולי ממדים המשתלטים על חלל התצוגה, ומשלבים בין אלמנטים פיסוליים דמויי עצים ושורשים לבין מאפייניו האדריכליים של החלל. ב-2013 יצר ב-Palais de Tokyo בפריז מיצב שבו נדמה כאילו עמודי הגלריה הצמיחו סבך עבות של ענפי עצים ערומים המשתרגים אלה באלה ויוצרים כעין קשר שאינו ניתן להתרה. גם בעבודה זו ניכס אוליביירה את מאפייני חלל התצוגה, והפך את העמודים והקורות בגלריה לגזעים ולענפים המשתלבים בסבך הענפים המעוותים שיצר. הענפים המשתרגים בנויים מחלקי דיקט המשמשים לבניית גדרות סביב אתרי בנייה בברזיל, שהאמן אסף מעיר מגוריו סאן פאולו. ציפוי פורניר חיצוני הוא המעניק לענפים/שורשים מראה חי ומשכנע. לא זו בלבד שהמיצב משלב בין מבני לאורגני, בין עירוני לצמחי, בין מדע לאמנות ובין הייצוגים האולטימטיביים של טבע ותרבות, הוא הופך את עמודי המוזיאון ליצורים חיים. בכך הוא מפנה את תשומת הלב למאפייניו האדריכליים של המבנה, והופך את הגלריה למעין בית גידל ומכילה את עבודת האמנות.

upload_2019-1-21_1-8-0.png
Henrique Oliveiraאמן ברזילאי

"Baitogogo", שנת 2013, דיקט וענפי עצים, Palais de Tokyo, פריז
ו...
התמכרתי :)

תודה ל
@שיר ה על הטיפים המדויקים, עזר לי מאד!
לבצק השתמשתי בסוף במתכון אחר שהעלו כאן בעבר...

ותודה ל @גלידלה המקסימה
היה כיף לצלם איתך ביחד ♥

עם התמונות השתמשתי בפלאייר שעיצבתי ללקוחה שלי :)
תוכלו לראות כאן

שיתוף - שכבות ושוקולדים.PNG

שיתוף - שכבות פירות.PNG

תקציר תצלומי אוויר של דרום אפריקה מאת זאק סקקלר
הצילום האחרון של זאק סקקלר לקח לו 2,000 ק"מ דרך דרום אפריקה, כל פיסת נורתה ממושב הנוסע של מטוס ספורט דו-מושבי. העבודות כוללות מסלולים וצללים של בעלי חיים כאלמנטים קומפוזיציוניים, לכידת עדרי פלמינגו, גמסבוק ואפילו צב סולו הנח על המים הכחולים המסנוורים.
"מן הגבהים בין 50 ל 500 מטר, הנוף מרחף על הקו בין דברים שנראים אמיתיים מאוד לזיהוי ולהיות מופשטים יותר", אמר סקקלר. "זה מה שמושך אותי באמת - הקו שבין מציאות להפשטה".
ZackSeckler_06.jpg ZackSeckler_04.jpg ZackSeckler_03.jpg ZackSeckler_01.jpg ZackSeckler_10.jpg ZackSeckler_09.jpg
סוף סוף התפניתי לעלות את הבית הגמור...(סיימנו לפני כחודש)
אז כולכם מוזמנים לחנוכת הבית שנערכת ברגעים אלו בקישור כאן
http://ruthyhayat.co.il/?p=6972
יש שם תמונות כיבוד תזמורת....
הבית ממוקם אחר כבוד בכניסה לבית שלנו בפינת המשחקים עם הפלימוביל
ומעסיק את הילדים שלי יומם ולילה....
אם אצלם אותו עכשיו הוא כבר שבור למחצה כמעט...:(
אבל זה הכייף שלי שהילדים שלי וילדי השכנים מגיעים ומשחקים שוב ושוב.

כמה תמונות לטעימה - כנסו לפוסט ליותר תמונות.
IMG_5913.JPG IMG_5915.JPG IMG_5917.JPG IMG_5930.JPG IMG_5934.JPG IMG_6007.JPG IMG_6008.JPG IMG_6009.JPG IMG_6012.JPG IMG_6014.JPG
שלום לכולן.
חדשה כאן בפורום.
נהנית מים היצירתיות שמתפרצת פה.
אז - - -
משתפת במשהו ישן.
שטיחון כניסה לבית.
כמה חיפשתי אחד כזה כלבבי.
ולא, אף אחד לא דיבר אלי מספיק
בכדי שאחוס אליו ואקח אותו לביתי.
על כל אחד הייתה לי ביקורת מעליבה,
וכך כולם נותרו מבוישים בחנויותיהם.
וביתי נותר ללא מגן מבוץ, לכלוך ורפש.
ויום אחד.
זה קרה.
נתקלתי ברשת ברעיון מקסים. (מנסה להזכר איפה, כשאזכר אעלה קישור)
וחיש מהר החלטתי שעלי ליישמו ומיד.
לא אלאה אתכן במשך הזמן המייגע שחיפשתי שטיחון חלק.
וברעד בלב, האם אצליח במשימה המיראת הלזו.
אך סוף סוף הניסיון הצליח
והתוצאה הרי היאלפניכן.
מתנצלת מראש על התמונות הבלתי איכותיות בעליל.

יצירות (3).JPG

IMG_0573[1].JPG

ואת מי שמענין התהליך - מצרפת כאן תמונות והסבר.

1. אלו ה'מצרכים' הדרושים:
שטיחון חלק (אני קניתי באיקאה)
צבע אקריליק שחור
מכחול (פשוט! אפילו שמוכר התרה בי שאקבל קטסטרופה אם לא אשתמש במכחול הענוג והיקר שהוא הציע לי)
מסקינגטייפ
מספריים פשוטות
טפט (אני השתמשתי במדבקות פשוטות)
IMG_0549.JPG

2. חלקי את השטיחון לשני חצאים על ידי הדבקת הדבק בשלוש רצועות בצדדים ובאמצע
IMG_0551.JPG

3. בעזרת פיסות נוספות של דבק נייק, הוסיפי שתי פיסות בחצי של כל חצי
ולאחר מכן צרי גגות לבתים בגבהים שונים.
הקפידי על זויות זהות בין שני חלקי הגג.
IMG_0552.JPG

4. ציירי או הדפיסי לבבות על טפט, או לחילופין על נייר מדבקה.
מקמי אותם לפי טעמך בתוך גבולות הבתים.
IMG_0554.JPG

5. הוסיפי דלתות באותו האופן. (אני בצעתי אותן מנייר פשוט, אך בזמן הצביעה זה היה קשה מאד לדאוג שהנייר לא יזוז)
IMG_0555.JPG

6. כעת הגיעה מלאכת הצביעה.
בעזרת המכחול צבעי את כל האזור הנמצא בתוך גבולות הבתים (ולא מעליהם)
יש להשתמש בנדיבות בצבע, בכדי שיצא אחיד ככל שניתן. IMG_0560.JPG

7. עכשיו זה הכי כיף - הסירי את כל ניירות הדבק והטפטים בזהירות
IMG_0561.JPG
כפי שניתן לשים לב, בהתחלה השארתי שלוש דלתות, ורק לאחר הסרת הניירות החלטתי איזו דלת להעלים במחי מכחול

IMG_0565.JPG

8. כעת נותר לנו להמתין לייבוש מלא.
וזהו.
סיימנו.

בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה