פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

כשפנו אלי מגנזך קידוש השם בבקשה לעיצוב התערוכה שהם מציגים אמרתי מיד כן. רציתי להיות חלק מתערוכה שעוסקת בחינוך בשואה, חינוך שלא היה בבית ספר ממוזג, עם קישוט קיר ססגוני וצבעוני, לא היו קעמפים, ולא הופעות. אבל הייתה שם נחישות עזה ללמוד וללמד. הייתה שם אש בוערת ויוקדת. למידה בתנאים לא תנאים. בזמן שמלחמה אכזרית משתוללת ברחובות. כשהבטן מקרקרת ללא הפסקה. הם ישבו שם, תלמידים שמשתוקקים ללמוד ומורים עם תשוקה ומסירות ללמד.

החומר שקבלתי לידי, היה חומר רגיש, חומר שעוסק בחינוך ולימוד בזמן שלפני השואה, בתקופת השואה ואחריה. התערוכה נועדה להיות מוצגת בבית הנשיא. רציתי לשדר עיצוב נקי ומודרני, לשדר זמן של שואה ומלחמה אך יחד עם זאת להעביר את האור שריצד שם כל הזמן.

על עיצוב התערוכה אחראיים בעלי היקר והמוכשר, יוסף שוורץ נגר אמן, יעל רפופורט מסטודיו עפיפון
@מעופפת כולנו רצינו להביא תוצאה שתהייה נעימה לעין, שהקהל שיעבור בתערוכה, ירצה לעצור, לקרוא, ולהרגיש את מה שאלפי ילדים הרגישו אז .

הדבר הראשון היה לחשוב איך בכלל מציגים את התערוכה, על מה? בבית הנשיא אין אופציה להדביק על הקיר, וכמובן לא להשתמש במסמרים ושאר דברים. קאפות מבחינתנו לא בא בחשבון זה היה זול מידי ונדוש. אחרי שיטוטי השראה, בעלי שלח לי תמונה של הצגת תערוכה בסטנדים מעץ. נדלקתי מיד, והחלטנו ללכת על זה.

כל ההמשך ותהליך העבודה (מעניין בהחלט) בפוסט > >>

קצת תמונות ..

IMG-20181213-WA0020.jpg IMG-20181213-WA0026.jpg IMG-20181213-WA0034.jpg IMG-20181213-WA0045.jpg
כל ההדרכה והתמונות כאן באתר שלי- כדאי להכנס!!!

בגלל שרובכן ביקשתן את ההדרכה הזו לפני השאר ,
רשמתי הכל בפוסט יפה ומסודר
קיצור הדברים:
1)פרויקט שלוקח פחות מ10 דקות להכין
2)לא יקר -למרות שאפשר לייקר עם סוג של פרחים-עטים יותר יוקרתיים.
3)מרשים
4)מפתיע (לא נראה עטים בכלל נכון?)
5)שימושי (מי לא מחפשת עטים בבית? כשהם כולם באגרטל חייבים להחזיר למקום)
6)מתאים לעיתוי של טובשבט וגם למורים

יאללה תכינו !
התמונות מדברות -לא צריך הסבר
אם תרצו שאלות והסברים-בעז"ה אני כאן.
(התחרטתי שלא הכנתי אחד לעצמי. אבל כבר הכנתי 7 ! אז לא היה לי כח..)
IMG_6128.JPG IMG_6130.JPG IMG_6166.JPG IMG_6172.JPG IMG_6175.JPG IMG_6176.JPG IMG_6193.JPG IMG_6204.JPG
במשך יותר מעשור, הצלם יונתן היגבי הלך ברחובות ניו יורק עם מצלמה ביד, מבחין בסמיכות יוצאת דופן וברגעים יוצאי דופן כאשר העולם מתיישר לשבריר שנייה מול העדשה. לפעמים הוא מצליח למחוק לחלוטין את הגבולות בין דימויים מיוצרים שנמצאו בשלטי חוצות או שלטים המזהמים את רחובות העיר ולוקחים עוברי אורח אנונימיים שנראים כאילו הם חיים במציאות חלופית.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> higbee-11.jpg <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
הצלם הספרדי צ'אבי בוב (בעבר) עוקב אחר דפוסי הטיסה של ציפורים, ומשלב את תנועותיהם החוזרות ונשנות לצורות מאורכות המתפתלות דרך השמים עבור סדרת האורניטוגרפיות שלו. התמונות בהשראת כרונופוטוגרפיה, שיטת צילום מהתקופה הוויקטוריאנית. צ'אבי השתמש בשיטת שילוב תמונות מרובות כדי ליצור תנועה, וערך דיגיטלית ב- Photoshop. הדימויים המרוכבים נראים כמו סלילים כפולים צפים או סרט מקושט, בהתאם לגודל ולרוחב כנפיים של כל ציפור, והם יוצרים מחוות אלגנטיות ומחמיאות זו לזו כשהם מתנגשים בשמים הכחולים.

לאחרונה בוס נסע לאיסלנד שבו הוא תפס מינים חדשים של ציפורים שנקבעו על נוף שונה באופן דרמטי מאשר תמונות קודמות שלו. "איסלנד היתה מעניינת במיוחד, כי חיפשתי את הניגוד בין גודל וכובד הסלעים הוולקניים, בניגוד לדפוסים הזעירים שיוצרים ציפורים ימיות בשמים", הוא מספר לכתב. בוב גם ביקר לאחרונה בברצלונה כדי לצפות ביוני המרוץ ברחבי העיר, ובטַרִיפַה, ספרד - כדי לחוות אלפי ציפורים מכל רחבי אירופה שחוצות את הים לכיוון אפריקה.XaviBou18_01.jpg XaviBou18_05.jpg XaviBou18_07.jpg XaviBou18_06.jpg XaviBou18_02.jpg XaviBou18_03.jpg XaviBou18_10.jpg XaviBou18_11.jpg XaviBou18_04.jpg XaviBou18_12.jpg
 תגובה אחרונה 
אז זה מה שיצא בסוף, כל התויות מהאתר https://inspiresuafesta.com/ovelhinha-meninas-kit-digital-gratuito/
או על בסיס מה שלקחתי שם והוספתי שינויים.

זו מתנה למורה של הבת שלי ולפני שאתן תוהות איזו מין מתנה למורה אז אני רק אוסיף
שהיא גויה, בלי ילדים (צעירה עדיין , רק בת 35....:rolleyes:) והיה נראה לי שזה מתאים.

המתנה הגדולה זו כירבולית, הגרביים גרבי חורף והיא קיבלה את הכל ערב חופשת החורף.
את הכרטיס והכבשה הכינה הבת שלי לבד כולל מה שהיא כתבה בפנים.
אני רק גזרתי את המקלות אוזניים כי זה ממש קשה.

איכות הצילום גרועה....ע.png

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה