פורום אמנות ויצירה

הפורום עוסק בכל מה שקשור לאמנות החזותית, הפלסטית והשימושית.
כאן המקום לשיתוף ויעוץ בענייני יצירות צורפות, פיסול, כיור, תפירה וסריגה, פסיפס, חריטה, עיצוב מוצר, סקראפ ועוד ועוד
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

אמנות ויצירה >> תוכן מקצועי

סוג של מיני שיתוף -
בעיקר כדי להודות ל
@רותי12 על השיתופים היצירתיים שלה :)

והסיפור הוא כזה:
אחותי המקסימה חיפשה רעיון לממתק מתאים לחלק לבנות
בסופו של שיעור דוגמא.
בהתחלה היא תכננה למסור על "פלסטיק"
אמרתי לה מה הבעיה - תחלקי ממתקי גומי
יש לזה ממש טעם של פלסטיק :eek:
(אז למה אני אוכלת מהם כ"כ הרבה?!
8cd3a96f0f72a2ddf71036791f4af183.png

אח"כ היא החליפה נושא - ל "מיחזור"
אז בהשראת המיניאטורות של רותי
והבקבוק שניצב כאן על השולחן
עלה לי רעיון לקחת את ממתק הגומי בצורת בקבוק
ולעטוף בתווית של קוקה קולה
מאחור היה כמובן את סימן המיחזור המוכר
בקבוקים.PNG

הבנות בכיתה התלהבו נורא,
בעיקר מזה שהן קיבלו 2
אחד אכלו בכיתה, ואחד לקחו הביתה להראות :)

תפזורת.PNG
לא רק @קלרינט מביאה עוגות גבינה קלות ומרשימות:)
אני מעלה לכן כאן עוגת גבינה טריה (מוצאי הצום) שהזמינה ממני מישהי לכבוד שבת .
(אמרה שאינה יודעת לאפות עוגות ומקפידה כל שבת לקנות עוגה יפה ומרשימה ,ובמקרה נתקלה באתר שלי והזמינה...)

העוגה כבר מופיעה באתר שלי עם המתכון אבל הפעם היא יצאה יפה יותר לדעתי.
מה דעתכן על העוגה ועל הצילום?
אגב : העוגה מבוססת על מתכון של "פיית העוגיות" אבל שונה כמעט לגמרי ממנה ברכיבים.
הבסיס שלה ביסקויטים ומרגרינה ושלי בצק פריך ללא מרגרינה.
המילוי שלה גבינת שמנת ויוגורטים ושלי גבינה 5% +יוגורט
הציפוי שלה אותו דבר והעיצוב גם.

המתכון שלי כאן (אם אין לכם גישה ותרצו להכין תבקשו)

נ.ב סליחה על ריבוי התמונות. סה"כ התלהבתי מהצילום שיצא לי יפה...:)IMG_6031.JPG IMG_6035.JPG IMG_6041.JPG IMG_6045.JPG IMG_6046.JPG IMG_6064.JPG

שוב, תרגום משובש של גוגל.
אבל זה הרע במיעוטו...

סוכנות היוזמה המבוססת בלונדון, רוזי לי, לקחה את השראת העיצוב המקורית לנעלי התעמלות איקוניות והפכה אותם לפסלים מושגים שאדריכלים וראשי נעליים יעריכו במיוחד. בהיותו מחווה למוזיאון פומפידו, המוזיאון בפאריס שהניע את מעצב נייקי האגדי טינקר הטפילד ליצור את נייקי אייר מקס 1 בסוף שנות ה -80, הקבוצה ברוזי לי שינתה את הנעל האיקונית לדגם תלת-ממדי של ההשראה הפריזאית שלה. האיור דומה מאוד למרכיבים הארכיטקטוניים שבפנים, רנצ'ו פסנתר, ריצ'רד רוג'רס וג'יאנפרנקו פרנצ'יני השתמשו בו בעת עיצוב ובניית המתחם בשנות השבעים.

צוות יצירתי גם יצר איורים 3D עבור שני דגמים אחרים: מקס 90 ו - Nike אייר מקס 95. הרעיון של מקס 90 בנוי כולו מתוך רמקולים חבלול כמו הנהון לתרבות של diggers ארגז שיא ( "המאמצים המוקדמים" של מודל הנעליים, על פי רוזי לי), בעוד שהאיור של "אייר מקס 95" נעשה דומה לאנטומיה של רגל אנושית מאז ששם המעצב של הסניקר, סרג'יו לוזאנו, מצא השראה לפני יותר מ -23 שנה.

רוזי לי עובדת על עיצוב קמעונאי, מיתוג ופרויקטים דיגיטליים בינתחומיים. אתה יכול למצוא יותר של העבודה האחרונה שלהם על Behance ו Instagram, ולהציג את תיק מלא באתר האינטרנט של רוזי לי.

<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
אמן הזכוכית הגרמני הייקה בראכלוב מוצא השראה באדריכלות ובגיאומטריה, ויוצר פסלי זכוכית יצוקים, המסתמכים במידה רבה על צורתם, שהיא לרוב של צילינדר או קוביה. עבודות הסדרה שלה וסדרת הוריאציה נראה איזון בלתי אפשרי כפי שהם עקומה בעדינות כלפי מעלה, קוביות בודדים בצבע עם תערובת זהה של תחמוצות בכמויות הולכת וגדלה. עבודתה הוורודה, המופיעה למטה, מכילה תחמוצת ניאודימיום שגורמת לה לשנות צבע באורות שונים, מתנועעת מגוון ורוד וירוק התלוי על פסל אור הזכוכית שמתחתיו.

בנוסף על תכונות צבע שונות, רבים של חלקים ניתן לקחת בנפרד ולהרכיב מחדש, מזמין את הקהל שלה ליצור ערימות ייחודי משלהם, ואולי לערבב את שיפוע לפי טעמם. עבודות אחרות, כמו אלה בסדרת ההמתנה הגלילית שלה, נוצרות בצורה המאפשרת למרכיב העליון להסתובב ללא מאמץ על הבסיס. סדרת הרהור שלה יש גם איכות קינטית דומה, עם חתיכות זכוכית מסובבת.

ברכלוב גילתה את אהבתה לזכוכית בזמן שעבדה כמחצבת זכוכית באולפן קטן ברוטורואה, ניו זילנד. היא קיבלה תואר ראשון מאוניברסיטת וולברהמפטון ותואר שני ודוקטורט מהקולג 'המלכותי לאמנות בלונדון, ומרצה בקביעות שיעורים בנושאי זכוכית במוזיאון קורנינג של זכוכית ומוסדות אחרים. תוכלו למצוא את עבודותיה באוספים של מוזיאון גלאסמוסיום בהנטריך שבדיסלדורף, גרמניה, מוזיאון גלסמסיום מחליף את הרדוף הרדוף בקוזפלד, גרמניה, מוזיאון הזכוכית בטאקומה, וושינגטון ועוד.

(תרגום גוגל העילג עבר מעט עריכה)

brachlow-1.jpg brachlow-2.jpg brachlow-3.jpg brachlow-4.jpg brachlow-5.jpg brachlow-6.jpg brachlow-7.jpg
תודה למי שהעלתה את הסרטון.
השראה מהאשכול הזה
https://www.prog.co.il/threads/שיתוף-כמה-דברים-חדשים-מהזמן-האחרון.409477/

היתי חייבת לנסות גם (הילדים רצו גם לנסות ונהנו עד הגג)
פרצופים ממש לא הצלחתי
האוביקטים צוירו על פי בקשתם!
טיפים אחרי הרבה ניסיונות :
לשים אש גבוהה בהתחלה ולהשאיר הרבה זמן את קווי המתאר על האש
רק אח"כ להנמיך אש ולמלא בפנים ומיד להפוך.

אולי איזו ציירת תתן לי טיפ איך לעשות פרצוף עם עומק כמו בסרטון.IMG_6105.JPG IMG_6106.JPG IMG_6107.JPG IMG_6108.JPG IMG_6110.JPG IMG_6111.JPG IMG_6114.JPG IMG_6112.JPG
 תגובה אחרונה 
האמנית ההונגרית אגנס הרצ'ג יוצרת עבודות תחרה של דמויות נשיות, ותופסת דמויות ברגעים אינטימיים של התבוננות או תוך כדי עבודה. בחלק מן העבודות, נושא העבודה מופיע על נול, ותפקידו כפול; הן כחלק המחזיק את העבודה והן כאובייקט שמשתלב בתוך היצירה. בכל אחת מיצירותיה משתמשת הרצ'ג בכל החומרים הטבעיים, הכוללים חתיכות קטנות של עץ או חומרים אחרים שנמצאו כדי לשמש מסגרת או מחזיקים לעבודה. הם יכולים לבוא בדמות מיטה לדמות, אביזר שיער, כלי שיט צף או מדף קטן.
הרצ'ג למדה שימור טקסטיל באוניברסיטה ההונגרית לאמנויות יפות. במהלך השנים אספה כמה שיטות של רקמה ותחרה להכנת עבודותיה, כגון needle lace, pillow lace, macramé, and more.
עבודותיה עדינות ורכות, ובעוד בתקופה הראשונה היו שברי העץ המעוצבים משמשים בצורות יוצאות דופן כחלק מיסודות העבודה - בעבודותיה האחרונות העץ משמש יותר מעין מסגרת בלבד.

צפה בקובץ המצורף 423703 צפה בקובץ המצורף 423704 lace-7.jpg צפה בקובץ המצורף 423706 lace-9.jpg צפה בקובץ המצורף 423708 lace-1.jpg צפה בקובץ המצורף 423710 lace-3.jpg צפה בקובץ המצורף 423712
המתכון כאן

מיכיוון שאתן תמיד מתלוננות עלי שאני מביאה עוגות קשות להכנה...
וכל השכנועים שלי, שמדובר בשכבות אבל קלות להכנה כל אחת, לשווא.
אז אל תכינו - רק תסתכלו
ותאמרו לי מה דעתכן......

לא עושה חשק לנסות????
וחוצמזה שזה ממש קל קל (היי אמרתי שלא משכנעת יותר...)

אז מה יש לנו כאן?
בסיס קלתית שמכינים בקערה בלי מרגרינה
קרם פסטוקים שמכינים בקערה אחת בכף בלי מקסר
מוס תותים שמכינים בקערה ! (רק מקציפים את הריץ )
וגלסז' - מכינים בקערה ולמקרוגל... ואפשר לוותר עליו - אבל הוא כ"כ מוסיף
וגם- מכינים כמות כפולה ושומרים במקפיא (אצלי-במקפיא יש שאריות גלסז' בכל הצבעים..ואני שולפת .)

חוצמזה אין פה טיפת צבע מאכל- אז לא תכינו??

טוב לא שכנעתי.

אם תרצו להכין אשמח להעתיק את המתכון לכאן.

שבת שלוםIMG_5359.JPG IMG_5353.JPG IMG_5367.JPG

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה