קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
שלום לכולם,

אם אני לא אתחיל היום, נראה לי שלא אתחיל אף פעם. לכן אני מתחילה בלי לסיים. אני אנעל את האשכול הזה, כדי שברגע שאמשיך זה יהיה המשך ישיר בלי הפסקות של תגובות באמצע, ואשכול שאלות ותשובות ייפתח בנפרד. נראה לי יהיה הכי הגיוני כך.

- - -

אנחנו מחלקים את המחקר לשני סוגים: כמותי ואיכותני. המחקר הכמותי מטרתו לבדוק כמה מתוך האוכלוסייה אוחזים בדעה מסוימת. המחקר האיכותני מיועד להעלאת תובנות, בדיקת מגמות וחקירת העומק של התובנות.

זה כבר הדבר הראשון שאנשים נוטים להתבלבל בו. מה צריך סקר כמותי? יש כמה פרמטרים שהם יהיו תמיד כמותיים, כמו רמת מודעות נעזרת ובלתי נעזרת, כמו האחוז שכבר קנה את המוצר ואחוז הנאמנות.
כמו כן - תדמיות מסוימות גם אמורות להיספר באופן כמותי, אבל הן תדמיות מוגדרות. אף פעם לא נשאל בסקר כמותי "איך היית מגדיר במילה אחת את החנות 'צביקה חשמל'", כי זה לא נספר. במקום זה שואלים "כיצד היית מדרג את 'צביקה חשמל' מבחינת שירות: 5 - שירות מצוין 1 - שירות גרוע.

לפעמים אנשים שצריכים מחקר כמותי פונים בטעות למחקר איכותני. הם מעוררים שיח אודות נושאים כמו מודעות הצרכן למוצר מסוים. זה לא יתן להם כלום... מנגד, יש אנשים שלא מודעים מספיק לסגנונות מחקר והם ינסו לערוך סקר כמותי שמטרתו לאתר תובנות או לבדוק מניעי קנייה ועוד - באופן כמותי במקום לפנות למחקר איכותני.

רוב השאלות בסקר כמותי תהיינה שאלות רב ברירתיות, דירוגים או בחירה מרובה. הסיבה לכך היא שהתוצאות תמיד יופיעו בגרפים ובטבלאות, וצריך מכנה משותף כדי לחבר בין התשובות. כשאין ברירה משתמשים במילה 'אחר' ואז נותנים לצרכן למלא את התשובה לזה. מניסיון, הרבה פעמים נוטים להתעלם ממה שמילאו בתא הזה, אלא אם כן התשובות לא כ"כ מגוונות.
אני משתמשת הרבה בטפסים של גוגל, מאחר והם נותנים לי פלטפורמה נהדרת להגשת השאלון ואורזים לי את התשובות בצורה נקייה ונוחה. מאמינה שלמכוני מחקר יש תוכנות משלהם (לא בדקתי), ועל פי רוב סקר כמותי אכן נעשה ע"י מכון מחקר. להם יש את הכלים ואת האפשרויות ואת הקלות להתקשר למאות אנשים ולשאול אותם את השאלות שלי, וזה גם לא נורא יקר.

סקר איכותני הוא פחות צפוי מסקר כמותי. אנחנו לא מסמנים מראש את התשובה ואח"כ בודקים אם היא נכונה כמו בסקר כמותי, אלא מנסים לאתר, לחפש ולהוציא את התשובות. זה נעשה בד"כ ע"י קבוצות מיקוד, ראיונות עומק, לקוח סמוי, עבודה בשטח ועוד אמצעים מרתקים.

הרבה פעמים אנו יוצרים קבוצת מיקוד ומוציאים תובנות משם על תדמית החברה, מחקר איכותני. אח"כ אנחנו רוצים לבחון האם התובנות האלה הם נחלת הכלל - עד כמה אפשר להתייחס אליהן, ואז אנחנו עושים סקר כמותי.

לפעמים זה יהיה בדיוק הפוך: נעשה סקר כמותי ונבקש לדרג אותנו ואת המתחרים מבחינת שירות, איכות, חדשנות ורמת שביעות הרצון (ערכים סטנדרטיים או ערכים שמשמעותיים לשיווק שלנו), ואחרי שנגלה בעיה תדמיתית כלשהי - נערוך קבוצות מיקוד או ראיונות עומק לאבחן את המקור לבעיה זו, במחקר איכותני.

בהמשך אדבר בעזרת השם על הטייה, הטרמה, ניסוח שאלות כמותיות ואיכותניות, אפיון קהל הנסקרים, ניתוח התוצאות ועוד. חייבת לסיים פה כמה דברים קודם. (חוצמזה שפיזרתי פה כבר מידי הרבה הבטחות להמשכים ;) )

יום מקסים לכולם.
אנחנו שולחים מפעם לפעם דיוור למועדון הלקוחות שלנו עם הפניה לדפי ציור שניתן להוריד חינם בכדי לעודד אותם לבקר באתר, להוריד דפי צביעה, ובמקביל לקנות מהמוצרים שלנו.

דפי הצביעה שאנחנו נותנים הם איכותיים (
ניתן להתרשם) בניגוד לאחרים שנותנים קשקושים... להורדה חינם...
על מנת להדגיש זאת אנחנו כותבים בדיוור כך:

דפי ציור להורדה חינם
"אנחנו נותנים לכם חינם את מה שכולם מוכרים לכם"

משום מה נראה לי שמשהו במשפט הזה לא מספיק טוב, האם אני צודק? לא חסר משהו?
כבר כמה שנים שפעם בחודש לערך, עולה פרסומת למשך כשבוע ברדיו קול חי,
של חברה של מסנני מים. (מי ששומע קול חי חייב להכיר)
וכל פעם שאני שומע את הפרסומת, אני מרגיש כמו ברדיו לילדים.
ואני לא מבין, איך יכול להיות, שיש אותה פרסומת כבר כמה שנים.
שמצהירה בהתלהבות ש-50 המאזינים הראשוני שיתקשרו,
יקבלו את המכשיר ב-ח-י-נ-ם כולל הובלה והתקנה (וישלמו על הסננים 52 שקלים לחודש!!!)
האמת שיש לי שתי אפשרויות או שעד היום עוד לא התקשרו 50 מאזינים או שפראיירים לא מתים הם פשוט מתחלפים כי אחרת איך אפשר להסביר את העובדה שבמשך שנים הם משמיעים את אותה הפרסומת באורך של כדקה (שזה לא בחינם) חייב להיות שהם מרויחים על זה
את האמת אודה ולא אבוש, בפעם הראשונה ששמעתי את הפרסומת רציתי להתקשר
למזלי מעצלות לא התקשרתי, אבל מהפעם השנייה כבר נפל לי האסימון, והנמכתי את הרדיו
מה שאני לא מבין האם הם בונים בחברה על המאזינים החדשים שבטוחים שמישהו מחלק מתנות
או שפשוט יש אנשים שכשהם שומעים חינם הם יתקשרו לא משנה מה, אחרת אני לא מבין איך הם ממשיכים לפרסם
האמת שאני לא סתם בא ללקנטר על פרסומת אלא יש לי משמעות מעשית
אני בעל חנות בגדים שכל הפרסומות שעצבנו אותי מיום עמדי על דעתי, אני משתדל לא לחזור עליהם.
כמו למשל אני לעולם לא אכתוב
"ייבוא אישי מפריז" (שרק עבר בטעות דרך סין)
ולא "קולקציה ייחודית ומפתיעה" כשאין לי שום הבטחה שהקולקציה ייחודית
וה"15% אחוז על הבגד שני" בכלל מעצבנים אותי
ואני משתדל לכתוב רק דברים אמיתים ומבצעים אמיתים
השאלה היא האם אני סתם צדיק בסדום, ובסופו של דבר אנשים קונים את הפרסומות האלה כמו עם המטהרי מים או שאני צריך להמשיך עם האמת שלי?
אשמח לתגובות
תחרות עיצוב להצלת חיים - קריאה נרגשת לחברי פרוג!

חברי פרוג היקרים!
קריאה מלב אל לב!

לצערנו, כפי הידוע לנו מידי שנה בשנה חופשת בין הזמנים גובה טרגדיות, פציעות קשות וקורבנות אסון. ילדים קטנים, בחורי ישיבות ואף אנשים מבוגרים.
לצערנו, הציבור החרדי אינו מודע מספיק לכללי בטיחות והתנהגות בטיולי בין הזמנים. (אולי זה נובע מכך שמדובר בציבור החשוף פחות לתקשורת וכן ציבור שמטייל פחות במהלך השנה (בחגים וסופ"ש נמצאים בבית).

לאחרונה חשבתי לעצמי, איך אנחנו כמעצבים היודעים את כוחו של קריאייטיב יכולים לנצל את מה שאנו עושים בשביל להציל חיים! כפשוטו, ממש להציל חיים!

לא מדובר בתרומה כספית, אלא מדובר על להשקיע מעט זמן ומחשבה בשביל כך.

ולכן החלטתי להרים כאן באתר תחרות עיצוב שתשפיע באופן ישיר על הרבה אנשים מהמגזר החרדי.
(אתם מוזמנים להציע שם לתחרות)

פרטי התחרות:
עליכם להעלות תמונות כרזות (ברזלוציה מתאימה להדפסה על A3), לאשכול שנפתח כאן.

ניתן לשלוח כרזות עד ליום רביעי 03/07/2013 - כ"ה תמוז.
לאחר מכן, צוות השופטים (יפורסם בהמשך) יבחר את 4 הכרזות הזוכות

הפרסים לכרזות הזוכות: בנתים כ'סיפתח' אני תורם 1000 שקל כפרס, ואני קורא מכאן לעסקים וחברות מתוך הפורום להשתתף גם בהטבות לפרסי הזוכים.

התמונות צריכות לענות על דרישות ה'בריף'

כמו"כ, הכרזות הינם לצורך הצלת חיים ולכן ההפצה תהיה מותרת לכל חברי פרוג.

לסיכום:
מה האפשרויות שאני כחבר פרוג יכול להשתתף בהצלת חיים?
1. לעצב כמובן מודעה קריאייטיבית לתחרות, (ואולי לזכות גם בפרס נאה)
2. לתרום פרס לזוכה (תקבל קרדיט כמובן)
3. בסיום התחרות להפיץ במיילים את הכרזות היפות בנושא שישפיעו הלאה כפרסום ויראלי.

כולם כולם מוזמנים להצטרף לפרוייקט הצלת החיים
ושלא נדע אסונות

חיים
 תגובה אחרונה 

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה