קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
כידוע, הסופרים בישראל נמצאים כיום בתחתית שרשרת המזון הכלכלית של המרוויחים ממכירת ספריהם הם. סופרת מצליחה וידועה שאני מכירה, שמוציאה את ספריה באחת ההוצאות הגדולות בישראל, מרוויחה 5 שקלים לעותק ולדבריה זה הרבה מעל מה שמשלמים בהוצאות אחרות.

הסופר עוזי וייל החליט לצאת למהלך נועז ומסקרן ובדיעבד מדהים ומעורר השראה.
הבוקר, לפני 11 שעות, הוא פרסם בדף הפייסבוק שלו הודעה, שמזמינה את קוראי הפוסט להיכנס לאתר HEADSTART (אתר שמאפשר לגייס כספים מהגולשים עבור יוזמות ופרוייקטים) ולרכוש את הזכות לקבלת ספרו החדש במהדורה מוקדמת, חתומה וממוספרת, ב-55 ש"ח לעותק. הוא הציב יעד גיוס של 1000 רוכשים (55,000 ש"ח) על מנת להוציא את המהדורה. הסכום הנ"ל דרוש לו לצורך פרנסה בזמן שהוא משלים את היצירה. כלומר, הוא מציע לשלם עבור יצירה שטרם הושלמה, על מנת שתהיה לו היכולת הכלכלית והפניות כדי להשלים אותה. הוא לא שוכח גם לרכב, בקטנה, על גל המחאה החברתית ונקמת האנשים הקטנים בתאגידים הגדולים, כשהוא כותב: "המהדורה המיוחדת תצא לאור אם יהיו לה לפחות אלף קונים. אלף קוראים שמעדיפים לקנות ספר חדש ישירות מהסופר, ולא מסוחרי ה"ספר שני בשקל, ושלישי עם גלידה".

התוצאה - היענות יוצאת דופן. וייל גייס מאז הבוקר (11 שעות כזכור) סך של 59,473 ש"ח. הסכום ממשיך לעלות בדקות אלו.
בשביל להגיע לרווח כזה, ידידתי הסופרת מתחילת הפוסט היתה צריכה למכור 11,800 עותקים.

וכך במסווה של גיוס מימון לכתיבת ספר, וייל מלמד אותנו על הדרך שיעור מאלף בשיווק.
שלום לכולם
אני ממתגת כעת סלון חדש לשמלות כלה,
והלקוחה רוצה את עזרתכם לבחור שם לסלון,
יש לה כמה רעיונות, נשמח לשמוע את דעתכם המקצועית / דעתכם כקהל יעד / כאדם חושב עם שכל ישר

1. כלנית
2. פנינה
3. נוצץ בלבן
(4. מלמלה)
5. יש לך אולי רעיון אחר? היא תשמח לשמוע!

קצת על הבריף:
מדובר בסלון מאובזר, אווירה מזמינה ומפנקת,
מבחר גדול מאוד של שמלות איכותיות מאוד בסגנונות שונים,
נגיש וזמין לתחנות אוטובוס, כניסה פרטית.

והמחיר : סביבות 1800-2500 לשמלה
כלומר, לא יקר בכלל, ואפילו זול

היא רוצה לפנות לקהל היעד הזה בדווקא,
כלות שרוצות שמלה איכותית ויוקרתית, אבל לא יכולות לשלם סכומים גבוהים
הן תקבלנה יחס מכבד ואישי ומפנק, סלון יוקרתי ומאובזר, שמלות באיכות גבוהה ועדכניות,
וזה לא יתבטא במחיר
(כלומר שלא יבואו אליה כאלו שרוצות שמלות ב-4,000-5,000,
ולא כאלו שהולכות לכתחילה לגמ"ח)

הקונספט העיצובי:
יוקרתי אך גם מזמין

בהמשך אעלה גם את הסקיצה לעיצוב והפרסום
כרגע השאלה על השם
תודה מראש לכל העונים
קנאביס, הוא המריחואנה, סם פסיכואקטיבי המופק מצמח. עד לפני כמה שנים, ביג no no . משהו שילדים טובים לא מתקרבים אליו, שמבוגרים מפחדים ממנו. מילה שאסור לומר בתחקיר בטחוני, מונחים שכדאי לשכוח בראיון עבודה. כולם מצקצקים בלשון ויודעים לצטט מחקרים ואף להביא כדוגמא את הבת ההיא של השכנה, מן הרחוב ההוא שפעם גרנו פה, שכך וכך אירע לה ותראו עד לאן היא התדרדרה היום.ואז, fast forward, חולפות כמה שנים, התבגרנו, הפכנו הורים, צקצוקי הלשון נחלשו ופתאום יום אחד, הדבר האסור והמסוכן ההוא, נכנס בדלת הראשית של ועדת הבריאות של הכנסת והפך למותר, לגיטימי, מביא מזור ומרגוע. הקנאביס הוא עכשיו מובן מאליו.כשועדת הבריאות של הכנסת בראשתו של ח"כ חיים כץ (שמנהיג משטר עריצות קפדן בניהול הדיונים תחת כנפיו) התכנסה כדי לדון בהסדרת השימוש בקנאביס רפואי בישראל – היה ברור מיד עם הכניסה לחדר הישיבות, העמוס באורחים, שהאווירה כולה בעד. בעד הקנאביס, בעד החולים, בעד שינוי.צילום: טל שניידרלא נותרתי אמנם עד סוף הישיבה, אך השלמתי פערים עם עמיתה, כתבת בריאות שאישררה את תחושותיי. כמעט ואף אחד בישיבת ועדת הבריאות לא העלה טיעונים נגד הרחבת השימוש בקנאביס. אולי אנשי המקצוע של משרד הבריאות היו קצת מסוייגים, בעיקר חוששים מתהליך בלתי הפיך של לגליזציה של סמים. וגם הם הסכימו שיש צורך בעוד מחקרים. היחיד שטען נגד היה צבי הנדל יו"ר הרשות למלחמה בסמים שאמר: "עלינו להקפיד שלא נהיה המקום הראשון בעולם בשיעור המרשמים לקנאביס. בעולם הפכו רבים מהסמים לחוקיים, אך רוב המדינות חזרו בהן".בתום הישיבה, הודיע כץ על הקמת ועדת משנה שתלמד את הנושא לעומק ותפקח על החולים הזקוקים לטיפול בקנאביס רפואי. מאחר והסוגיה, הן הרפואית והן הציבורית, היא מאוד סבוכה, כדאי לקרוא את מורה הנבוכים של רוני לינדר גנץ.כשלעצמי, חשבתי לבדוק כיצד דילג הקנאביס ללב ההסכמה הרחבה:ובכן, ראשית, למונח בעל קונטציות מרתיעות – מריחואנה – יש לאתר מינוח מקצועי מרמז. שם שלא היה בשימוש, שהוא חדש לנו, והוא רומז לנו על קשר כלשהו בין המינוח החדש לישן. הנה ‘קנאביס’. וגם אז, אין להסתפק במילה הנרדפת עצמה ויש לאתר מונח משלים בעל אופי מכובד: "קנאביס רפואי", "מקלט מס" (במקום הברחת נכסים), "הלבנת הון" (במקום הונאה), "תוספי תזונה" (במקומות חומצות, שומנים, ויטמנים) ועוד דוגמאות.שנית, אחרי למידת הנושא והשתכנעות עצמית בצדקת הדרך – מה שאירע בוודאי ובוודאי, ככל שהתבהר השיפור באיכות חייהם של החולים המשתמשים בקנאביס רפואי – יש להצטייד בסלב. סלב שיאמין בתום ליבו במטרה. סלב שעל אף היותו איש עסוק, יסכים להגיע לירושלים ולשבת בועדות של הכנסת ולו רק כדי לייצר שיח ציבורי והזדמנות לעיתונאים מותשים בכנסת, לצלם ולצטט סלב.להלן: אברי גלעד.שלישית, לאתר בעל ברית פוליטי. לא להסתפק בפרלמנטרית, החשודה המידית הפרועה. אלא רצוי אדם שנוי במחלוקת שעמדותיו הטבעיות לכאורה יעמדו בסתירה. האם תרצו קמפיין להחדרת השפה הערבית כשפת לימוד חובה לבתי הספר? סגן שר החוץ, זאב אלקין, הוא המועמד שלכם. תבקשו שהמחאה החברתית תשפיע על תקציב המדינה? ח"כ אורלי לוי צריכה להיות נושאת הדגל. פינוי התנחלויות מבודדות באופן מידי? איש ישראל ביתנו לשעבר וכיום ח"כ מיש עתיד, מאיר כהן, צריך לעשות את העבודה (למרות שבמקרה האחרון, לא בטוח אם כהן יעזור או יזיק).ח"כ משה פייגלין, ליהק את עצמו לתפקיד, מטעם עצמו ותוך נסיון חיים כואב כתוצאה מטראומה שעברה משפחתו. הוא היה צריך לסבול למען התודעה בחשיבות הקנאביס, ומנגד, הוא המועמד הימני-דתי המושלם. הפוך כאילו לכל דבר שקשור לקנאביס ובכל זאת מגויס למען המשימה.ואחרון חביב, רביעית, והפעם בלי ציניות, לכל מהלך ציבורי מן הסוג הזה, צריך סיפור אישי קורע לב. וכך היה אתמול בועדת הבריאות, כשיעקב כהן (בתמונה עם הגב למצלמה) סיפר בלב שבור על ילדו רק בן 7, שמקיא וסובל והופך כולו ל"עור ועצמות" ונלחם בפרוצדרות של משרד הבריאות המקשות עליו להשיג לילד קנאביס רפואי בכמויות הדרושות. "הבן שלי סבל מהקאות בלתי פוסקות ותת משקל חמור בעקבות המחלה. אף רופא לא אמר לי שיש אופציה לטיפול בקנאביס רפואי, אבל אני מטופל בעצמי בקנאביס והגשתי בקשה עבור בני. מאז שהוא צורך את הקנאביס המצב השתפר פלאים. למה צריך להגיע למצבים כאלה? למה לא מציינים בפני הורי ילדים חולים את האפשרות הזאת? הוא יכול היה למות".וכך לסיכום, אפילו אם זה יקח להם במשרד הבריאות עוד זמן, צמח הקנאביס הרפואי גדל, התפשט והשתכן בלבבות. עוד מחקר אחד שיצביע על תוצאות חיוביות, עוד ויכוח שבסופו הקנאביסיים יתחזקו, עוד סלב שיחשוף את סיפורו והשימוש שלו בקנאביס. עוד קצת. וזה יהפוך להיות מוסדר ומיטיב עם החולים.

>> את הפוסטים של טל שניידר ניתן לקרוא גם בפלוג, הבלוג הפוליטי
רציתי לשתף אתכם בבעיה שחזרה על עצמה לא פעם.

פנה אלינו בעל פוטו שהוא רוצה להתחיל לעבוד איתנו ושנשלח לו דוגמאות כי הוא רוצה לפרסם שהוא מוכר גם פיקצר פרפקט.
אחרי ששלחנו לו דוגמאות הוא שולח לי סקיצה של פרסומת לחות דעתי.
אני מצרפת את הסקיצה.
כמובן שאמרתי לו מיד שאם הוא החליט לשים דגש בפרסום - כפרסום לפיקצר פרפקט ולא פרסום לפוטו "שלו" שמוכר גם פיקצר פרפקט, אז העיצוב צריך להיות בקו של הפרסומות שלנו. ושלחתי לו עיצוב משלי. כמובן שהוא שמח מאוד והיה מרוצה.
אני מצרפת את העיצוב שלי.

אחרי שבוע אני מקבלת מייל מלקוח שלנו וזה לשונו:

כלקוח שראה מקרוב את המוצרים שלכם
שיש לזה פוטנציאל גדול מאוד
אלו מוצרים ממש ברמה יפים ומוצלחים ומחירים נוחים

עדין בפרסומות לא מבינים במה מדובר
חשוב -לדעתי הקטנה
שתשימו דגש על מלל ברור ופשוט במה מדובר בתומנה על עץ וכ"ו
וכן תמונות מוצרים

בהצלחה
כאן כבר נשארתי קצת מבולבלת, אני מבינה שבעל הפוטו הקצין בהעמסת מלל, ואני מקצינה במעט מידי מלל.
רק שתבינו, המודעה הזאת היא בגודל 7*11...
תוכלו לעזור לי איך להסביר את זה קצר ויותר נכון?
אני יודעת שלפנות לקופירייטר יהיה הכי מקצועי. (באסטרטגיה אני טובה אבל קופי הוא הצד החלש שלי...)
עדיין אשמח לשמוע אם זה עד כדי כך נורא... ומה אני יכולה לשפר לבד.

תודה רבה!
אסתי.
ישנם מיליוני אנשים ברחבי העולם שמוגדרים כנזקקים. אנשים שאין להם ארוחת ערב, שאין להם שמיכה חמה להתכסות בלילה. עמותות וארגונים רבים שקמו ברחבי העולם מנסות לעזור לאותם נזקקים, אחת מהן היא עמותה בשם Domund.
Domund היא עמותת סיוע לנזקקים מפרו. היא פועלת כבר שנים רבות בעזרה לנזקקים בכל העולם.
בשיתוף עם חברת הפרסום המקומית McCannPeru יצאו שתי פרסומות מאוד מיוחדות המשקפות איך אנחנו נראים או יותר נכון נשמעים. בפרסומות רואים שתי סיטואציות של ילדים מסכנים עם סאונד שמנוגד לגמרי לסיטואציה. הניגוד הזה בין מה שעין רואה ומה ששומעים, משקף בדרך מאוד מיוחדת, עד כמה אנחנו צריכים להודות ולהעריך את הדברים שאנחנו לוקחים כמובן מאליו, כמו לדוגמה ארוחת ערב.
הסרטון הראשון נקרא "רעב" והוא מראה ילד יושב על מדרגות ברחוב וברקע מחשבות של ילד רגיל שלא רוצה לאכול את ארוחת הערב הבריאה שאמא שלו הכינה לו.
הסרטון השני נקרא "קור" והוא מציג ילדה מסכנה שוכבת על מזרן בריצפה ומתכסה בשטיח ישן, וברקע שומעים שתי נשים מדברות על השטיח החדש שאחת מהן קבלה והוא לא כל כך מוצא חן בעינייה.

מקור: pitria.com
 תגובה אחרונה 
כמו בכל שנה באזור החודשים מרץ-אפריל, עם שובו של האביב הקסום והעונה החמה, שבים לשגע אותנו גם מגוון החרקים המטרידים הכוללים שניים מהחברים הפחות נחמדים שלנו, הזבובים והיתושים. העולם המודרני מציע מגוון דרכים יעילות יותר ופחות להתמודדות עם נגע היתושים, החל מתכשירים למריחה על הגוף, דרך קוטלי יתושים חשמליים, דוחי יתושים המשתמשים בסאונד וכמובן, הדרך היעילה ביותר להתחמקות מהעקיצות הטורדניות – התאבדות.
התכשיר Orphea4D הוא קוטל חרקים עוצמתי שאמור לספק פיתרון יעיל להרחקת יתושים בסביבה הפתוחה. גם במילאנו שבאיטליה סובלים ממטרד היתושים, הזבובים והברחשים, ובחברה ניסו למצוא דרך יעילה ומקורית להדגים את יעילותו של המוצר החדש שלה.

באחד המקומות המרכזיים בעיר הוצב שלט פרסום ענק ועליו תמונה של הספריי המיוחד בפינה של השלט, כששאר השלט נותר ריק. במבט ראשון, זה נראה היה כמו בזבוז נוראי של שטח פרסום, אך בדיעבד, התבררה הגאוניות שלו. ברחבי השלט פוזר דבק סופר גלו חזק במיוחד, וככל שחלפו השעות והימים נדבקו יותר ויותר חרקים מרגיזים לשלט הפרסום, חשפו את צורת הזרנוק של הספריי, והדגימו, גם אם בעקיפין את עומצתו של קוטל החרקים.
אפשר לטעון ואפילו די בצדק כי מדובר בקמפיין דיי דוחה שגרם ליותר ממאתיים אלף יתושים ומעופפים להידבק לשלט הפרסום הכי מגעיל בהיסטוריה, ובכל זאת, מדובר בקמפיין שיצר באז ברחובות העיר וסביר שהעלה את נתוני המכירות של התכשיר הקטלני.

מקור: pitria.com

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה