קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
בתור ירוקה לחלוטין בענייני פרסום אני פונה למקצועיים כאן בבקשת עזרה:
הפקתי עם חברה הופעה מיוחדת לילדות בגיל 10-15, ואני רוצה להכין פרוספקט (כך קוראים לזה?) שיישלח למנהלות בתי ספר ולרכזי/ות תרבות במתנ"סים ולעניין אותם בהופעה שלי.
המיוחד בה:
א) כמעט אין תוכניות לגיל הזה - כך שמעתי. יש לקטנות הרבה תכניות, יש לבנות סמינר ולנשים הרבה סוגי תכניות, ודווקא לגיל הביניים אין כמעט כלום.
ב) המסר בהופעה הוא עמוק מאד אך גם ברור מאד, ויש ליווי פסיכולוגי של אשת מקצוע ידועה בתחום.
ג) החשוב מכל בעיני: אין דברים כאלו בציבור שלנו! מדובר בהופעה שכוללת גם הצגה חיה עם תלבושות ותפאורה; גם סיפור עם עלילה וריגושים וקצת הומור כמובן; גם קטעי הסרטה לאורך כל ההופעה, כשהגיבורה הראשית עומדת על הבמה ומשוחחת עם הדמויות שע"ג המסך, מקבלת מהם חפצים ועוד; ויש גם תאורה מיוחדת שמוסיפה המון.
אגב, אם נחוץ - יש לי אפשרות לרשום שמות של כאלו שכבר ראו את ההופעה ע"מ שימליצו עליה.

כעת לשאלתי:
מה כדאי לכתוב בדף שאשלח אי"ה לבתי ספר ולמתנ"סים?
ואולי תוכלו להראות לי דוגמאות מפרסומים אחרים כדי שאוכל להתרשם?

תודה מראש!
את הפרסומת הזו ראיתי כעת.

צפה בקובץ המצורף 157792

המודעה אמורה להיחשף לפחות ל-300,000 קוראי המהדורה החינמית של 'יתד' יום גימ"ל.

ואני מחשב במוחי הקטן,

אם 300,000 קוראים. לפחות 25% מתוכם מקבלים מודעות על הנושא. 10% משתכנעים. 5 אחוז מוכנים לתרום. והנה, בפרינט אחד בודד יש לנו 15,000 איש מוכנים לתרום כלייה.
בקיצור, סגרנו סופית את בעיות הכליות של ישראל לחמש השנים הקרובות.

כמובן שזה קשקוש. אני מאמין שאפילו אדם אחד לא השתכנע מפרינט זה להעניק פרידה לדרך לכלייתו.

אז, אני רוצה, בבקשה, לשמוע ממך, סיבות. מדוע המודעה הזו לא השפיעה עליך?

הרי הארנק שלך פתוח לקופת העיר. אין לך בעיה לקרוע קילומטרים דרך מ'גאולה' ל'סנהדריה המורחבת' לרחוץ ילד תסמונת דאון. הרי טוב לבך גורם לך לשבת שעתיים בשבוע לצד חולה סופני בהדסה עין כרם בשעה שהחולה אפילו לא מכיר אותך.

אז אני אשמח לקבל ממך בבקשה, הסבר, מדוע שכלייתך לא תלך לתרומה לאחיך/לאחותך. להציל נפש יהודייה ל70 שנה קדימה.

לפי המתואר כאן במודעה, זו מידת סדום שלא לתרום כליה. אזי 'כופין על מידת סדום'.

אל תהססו. תפלטו את כל החסמים שיש לכם בנושא. מידע קלוש, סטריאוטיפים, הורים פחדנים, הכל.

זה תרגיל כמובן.

תודה
בס"ד

סיימנו עם הסקר.

מה זה הסקר הזה? סתם כי בא לנו לעשות סקרים, וסקרים זה דבר מגניב. אולי גם. אבל בעיקר עמדה למול עינינו בעיה אקוטית: מוצר מוצלח שאין לו קונים.

הוא מוצלח כי הוא מציל חיים של אנשים בגרושים של כסף. הוא מוצלח כי ההרגשה הנפלאה של האדם ששיכפל את חייו לעוד אדם היא משכרת, ולהרבה שנים. הוא מוצלח, כי סקרים מוכחים הצביעו על כך שחיהם של תורמי כליות בריאים יותר ומשופרים יותר מחייהם של כולנו. בעצם, הוא מוצלח כי זו מצוה חשוב - לא מספיק?

אבל אין לו קונים.

למה אין קונים? כי כולנו, ואני בכלל, בני אדם.

בני אדם הפוחדים משינוי גדול כזה בגוף שלנו. לכולנו תדמיות בלתי-נכונות-בעליל על השלכות התרומה. לכולנו הסיפור הזה מתוייג בלי לחשוב כמשהו מסוכן מעט, או מסורבל.

וכאן כמובן החובה לשאול, האם באמת באמת כל הבעיה היא התדמית? והנה התשובה מהירה וחדה כברק: לחלוטין: כן. כן. כן.

ולא צריך הרבה להסביר; פשוט ניתן למספרים לדבר: אחוז הסכנה ליפגע בגלל שיש רק כליה אחת הוא אחד ממליון. לעומת זאת אתם מוזמנים לגגל ולמצוא תלונות בקצב על אנשים שעברו ניתוחי לייזר ואיבדו רח"ל את ראייתם. עובדה שכולנו לא מפחדים משיחה בסלולר שיכולה לגרום למחלה. כמה אנשים באמת מפחדים לנסוע במהירות גבוהה יותר מהמותר?

בעצם, למי יש זכות לדבר בכלל כשהסיגריות הולכות עדיין בשווקים בסטוקים, והסיכון מהם נגלה בעין עירומה. הוי אומר, ההגיון בכלל לא תופס על הבריאות שלנו. כל הסיפור מתחילתו ועד סופו חסמים חסמים חסמים.

ואם כך, לאנשי הפרסום חגיגה. אם מגיע לקוח כזה אל משרד פרסום, זה אחד האתגרים המעניינים שלו. לקחת את הדבר הגדול והמפחיד הזה, ולהפוך אותו ללגיטימי. בדיוק כפי שפעם ניתוחי לייזר היו מפחידים ועשו אותם רק בהדסה עין כרם והיום הם בסיטונאות של ירקנים. בדיק כפי בעבר ניתוח להצרת קיבה היה משהו דמיוני וקיצוני, וכיום כל מטען חורג מרשה לעצמו לקדש את בטנו בטבעת זו כדת משה וישראל.

אחרי המסקנא הזו, אנחנו מבינים איפוא שחשוב לנו לחפש את הבעיה התדמיתית של תרומת הכליות, ולפתור אותה.

לפני שאני ממשיך לנמק את ביצוע הסקר, חשוב להציג את הדיאגנוזטיקה המרכזית של כל מוצר ומותג שאנחנו עומדים לטפל בו.

כשבאים לטפל במוצר, ראשית כל מחפשים את הבעיה המרכזית שלו, ועליה מפעילים את תותחי השיווק. ישנו סולם עם שבע דרגות, אחת מעל רעותה. הנה הוא:

מודעות בלתי נעזרת - כמה אנשים מזכירים את 'אוסם' בלי שיעזרו להם? (אני מאמין 99 אחוז מהמדינה) >

מודעות נעזרת - כמה אנשים מכירים את אוסם כשאנחנו מזכירים אותו בתוך רשימה >

טופ אוף מיינד (TOM) - כמה אנשים יזכירו את אוסם לפני כל המתחרים >

(ומכאן לשלבי הרכישה עצמה)

תדמית - מה אנשים יודעים על המוצר - האם הם חושבים מה שהוא באמת צריך להיות (הם חושבים על אוסם שהוא יקר מדי? איכותי? וכו')?

העדפה - כמה אנשים מעדיפים לרכוש אותו (זה עדיין לא אומר רכישה. לדוגמא, אני מאד הייתי מעדיף שקונקס תיקח אותי לירשלים כל פעם, אך אני גר רחוק מהתחנות שלה. וכן חסמי מחיר וכו')

רכישה - כמה אנשים באמת רוכשים את המוצר.

ואחרון אחרון חביב, נאמנות - כמה אנשים חוזרים שוב על השימוש במוצר.

זה בדיוק מה שעשינו עם הסקר. (עיברו עליו, ושימו לב שהוא מכיל תדמיות, העדפה, רכישה, ונאמנות שמוחלפת במקרה זה בהמלצה)

השתמשנו איתו כסטטוסקופ עדין, בכדי למשש את הדופק שלנו ולהצביע על המקום המדוייק בו על ראשי עמותת מתנת-חיים להתמקד.

הסקר לא בדק כלל את המודעות לנושא התרומה, כי אנחנו בהנחה שמדעות גבוהה לא תתרום מאומה למטרה, ובנוסף, כל עוני הסקר הינם מהפורום הזה, ונחשפו לרעיון המרכזי של תרומת הכליות.

התוצאות המליאות כאן, והנה עיקריהם.

צפה בקובץ המצורף 157966

א) 66 אחוז יודעים שהתורם את כלייתו ממשיך בסדר חיים כרגיל. 33 אחוזים טועים וחושבים שעליו לשמור על דיאטות ונטילת תרופות. בקיצור, שליש טועים במוצר עצמו.

ב) על תרומות לקרוב משפחה מדרגה ראשונה אין צורך לדבר. במקרים שזה קורה עם ישראל מתגלה ביופיו, ואת סיפור 12 ילדיו של הרב רביץ ניתן לברר אצל זקני הפוליטיקאים.

אך מסתבר שהנכונות ברעיון לתרומת כליה לא שואפת לריצפה; 33 אחוז טוענים שחשוב לתרום לכל אד שהוא, גם במאגר, ובסך הכל 55 אחוז חושבים שחשוב לתרום כליה לאדם שאינו קרוב משפחה ממדריגה ראשונה!

(ג) תובנה צדדית... ברגע שעלה בסקר הנתון שאחד ממליון תורמים יכול ליפגע בשל התרומה, החבר'ה קצת חזרו בהם... נבהלו. )

ד) לדבר כולם יודעים. מי מוכן לעשות? ובכן, מסתבר, שעל אף ש-33 אחוז מסכימים בחשיבות התרומה לכל אדם באשר הוא, בפועל רק 6 אחוז מוכנים לעשות זאת...

(לסכם בפרטות את שלושת מרכיבי הנתונים על ההסכמה לתרום בפועל בהשוואה להסכמה על חשיבות העניין קצת מסובך, מפני שהאחוז שנסק דרמטית באי מוכנות לתרום (14!!) שיבש את הנתונים לשלושת הפרמטרים האחרים. יש הסבר, מורכב, אולם ברור שהאחוז התרסק)

ה) מי משפיע לטובה ולרעה? בני הזוג, וההורים, הם המשפיעים העיקריים לטוב ולמוטב. מסתבר שהשויגער והשווער לא במשחק כמעט...

ו) ועיקר העיקרים: איפה הבעיה העיקרית: 3 אחוז בדקו ומצאו שהסיפור לא כדאי מבחנה בריאותית. 60 אחוז לא הצליחו להגדיר את הבעיה שלהם (מפחיד/למה לינס למיטה חולה). וציפור קטנה לוחשת ל-30 אחוז שמשהו כאן אפעס בעייתי מבחינה רפואית.

ז) עוד פיסקה אחת: 38 אחוז יגידו לקרוב המשפחה שלהם: 'חביבי, רק הרב'ע יכריע'. 27 ימליצו בחום. יש 5 אחוז אגרסיביים לטובה (אתה חייב, חייב לתרום!!) ויש גם שני אחוז אגרסיביים למוטב: אין מצב שאתה תורם, שמעת!!!

ומכאן למסקנות הביניים.

נניח ואנחנו מעיפים מהעיניים לרגע את 33 האחוז שטעו בתדמית שלהם, אנחנו מחזיקים בידינו מאגר של 66 האחוז שכן יודעים את האמת, ומבינים שאין כל בעיה רפואית בסיפור התרומה.

כאן אנחנו מחזיקים בנתונים מעודדים יותר: מתוך מאה אנשים שיודעים שאין כל בעיה רפואית בתרומה, 49 איש חושבים שחשוב לתרום למכר או למאגר, ועשרה איש מוכנים לתרום הרגע.

מסתבר אפוא, שאם אנחנו מצליחים להגביה את המגדל הראשון של הסקר, באמצעות שנשכנע את 300,000 קוראי יתד נאמן שאין כל בעיה בריאותית בתרומת כליה, יהיו לנו 30,000 תורמים פוטנציאליים... אוח אוח.

אבל לא. לגמרי לא. כי מה לנו לגשת לכל-כך הרבה אנשים ולחלץ 10 אחוז. אולי עדיף לנו לגשת לאותם אנשים שכבר יודעים שהתרומה לא מפריעה להמשך החיים התקינים, ומהם יש לנו הרי 49 אחוז שמסכימים שחשוב לתרום, אלא שרק 20 אחוזים מתוכם מוכנים בפועל לתרום, ו-80 אחוז לא עושים זאת בפועל בגלל החסמים הרגשיים (2 שאלות החסמים).

אז הנה, בואו ונמקד את התותחים להסרת החסמים הפסיכולוגיים של אותם אנשים המכירים בחשיבות התרומה, אך בפועל מפחדים לעשות זאת, וכך יש לנו עוד סיכוי לעוד 90,000 תורמים פוטנציאליים...

לגמרי שווה.

אוקי. איך מסירים את החסמים הללו? בפוסט הבא בעז"ה. בינתיים עייפתי.

(מקווה שלא נכתבו כאן שטויות, כי הניתוח והכתיבה ארכו שעה ועשר דקות, כר נרחב לטעויות. מחר אתקן..)
 תגובה אחרונה 
  • 534
  • בעקבות השרשור שנפתח בבוקר והועבר לכתיבה תורנית:
    http://www.prog.co.il/showthread.php?t=128290

נכתב ע"י נתנאל וייס;976180:
    שלום לכולם!

לאור ההתפחות החשובה בעולם התורה בזמן האחרון,
    ובחינת של "איכשר דורא", מתחילים להרגיש יותר ויותר בחינת של "שפכתי את-רוחי על-בית ישראל". עם ישראל צמא לתלמודה הרוחני של ארץ ישראל, לימוד ב"גדלות" ובאיכות.

מי שמביט מתחת לפני השטח, יש יותר ויותר צמא לרוח, לחסידות ולקבלה.
    הקדוש ב"ה מכין את עמו לקבלת הנבואה, רואים את זה בכך שעוד ועוד צדיקים מתגלים, העם יותר צמא לקודש ופתוח יותר להארות רוחניות.

בין כך ובין כך - גם הלימוד הולך ומעמיק,
    והעם מצליח יותר לקרוא "בין השורות", מצליח לראות ולקרוא את הסוד שבפשט -
    והדור מתחיל להבין את תורת האר"י הקדוש וגוריו.

שאלתי הראשונה: האם תחושתי היא תחושה עצמית שלי, או גם אתם עדים לכך ומרגישים שמשהו בדור השתנה?

קומה שניה על האמור לעיל -
    אם אכן הדברים נכונים, והתחושות אכן צודקות (אמירה זו היא של צדיקי הדור, השאלה אם פתחנו את עיננו די כדי לחזות בכך).
    מה דעתכם, אם היה מוסד שהיה מוציא את התלמוד הבבלי ומלקט בתוכו את כל גדולי החסידות, המוסר והקבלה, היתה העניות לכך?

כוונתי לדוג' - המהרש"א, העין יעקב, האר"י הקדוש, החיד"א, הרמח"ל, הרמ"ק, הבן איש חי, הרב קוק זכר צדיקים לברכה זי"ע ועוד רבים וטובים.
    מסכתות שיש עליהם חיבורים מסודרים - החיבורים יכתבו בסוף כמו חיבורים של הרא"ש, הרי"ף המהרש"א וכו', ובנוסף יהיה ליקוט מפרשים ממבואות שונים ומקורות שונים.

מה טוב ומה נעים יהיה לראות איך גדולי ישראל למדו וספגו מתוך הלימוד עומק תורה וחיים.

על כן, שאלתי השניה - האם נראה לכם תהיה הענות להוצאה כעין זו?

אני מעלה את המחשבה, אשמח לדיון בעניין.
    מי יודע, אולי החזון יתממש ומישהו עוד ירים את הכפפה ויוציא מפעל חשוב זה. :)

הגענו למסקנה שם שזה כן שאלה של שיווק נכון.
    ופה מעניין אותי לשמוע את דעתכם:

א. איך הייתם משווקים ספר קודש שחורג מן ה"קונצזוס"?

ב. איך הייתם מייצרים נישה בלימוד - שלמעשה יש לה פוטנציאל,
    אבל עדיין לא תופס מספיק בעולם הישיבות?

ג. האם בכלל ניתן ליצור גישת לימוד?

לפני כמה שנים החל מפעל הזוהר (לא זוכר איך קוראים לו) להתפרסם ולפרסם על חשיבות הלימוד היומי בזוהר "בזוהר דא יפקון מן גלותא" - רואים שהם הצליחו ויותר יותר לומדים בספר הקדוש. האם זה רק עניין של שיווק נכון?
    0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה