קהילת הפרסום והקופירייטינג

פורום קהילת פרסומאים וקופירייטרים מהחברה הדתית והחרדית.
מנהלי הפורום: hershy sh, גבריאל פ.
להצטרפות לקהילת הפרסום, הקש כאן

פרסום וקופירייטינג >> תוכן מקצועי

הפקות דפוס

כל מה שקשור להפקות דפוס, הוצאת ספרים לאור וכדו'.
נושאים
8.6K
נושאים
8.6K
פוסט חדש בבלוג החדש :)
איך מתמחרים?

אני יודעת שיהיו כאלה שיחלקו עלי, יותר בגלל שהנושא מורכב ודי קשה להביא אותו בצורה מתומצתת, אבל גם בגלל שיש הרבה מאוד מיתוסים.

אני חושבת שלמרות זאת, הוא ממוצה פה יפה, ועל כן אשמח, מאוד, להבהיר כל מה שלא ברור ולדייק כפי הנצרך.

בהצלחה.
יוזמה מעשית, פשוטה ואפשרית לכל אחד!
"קמפיין בעד הנוסעים. לא נגד אגד"

הכנתי "רב מעקב" שכל נוסע (לא רק גרפיקאים, גם נוסעים מכל הציבור) יוכל לדווח לע"ר "אמון הציבור" ב5 שניות על השעון.

"רב מעקב" נותן לכל נוסע אפשרות לדווח בצורה מתומצתת, קלה ומהירה.
על כל קו, נהג ומעשה מסוים, בזמן מדויק. (כל אחד יכול להוריד / להוסיף את הנקודות שהוא חושב הנקודות והניסוח שאני כתבתי הם על דעתי בלבד, תתפרעו..)

כיון שפורום זה הוא בעיקר פורום של אנשים הנוגעים בתחומי ה- פרסום, גרפיקה וכו'.
סביר להניח שלרובכם יש מדפסת תקינה בבית.

לכן לדעתי כל אחד יוכל להשתמש בקובץ זה, להדפיס כמה עותקים בודדים ולהניח (בזמן שהוא נמצא בתחנה... או להעביר) את הפתקים הללו במקום שנוסעי התחנה נמצאים.

פניתי בעניין זה ל"אמון הציבור", הדוברת של הארגון אמורה ליצור קשר בכדי לבדוק את הנושא.
אני חושב שחוקית אין לי צורך לשאול, אך אני חושב שעדיף לעשות זאת בשיתוף פעולה איתם במידת האפשר.

במידה ויש לכם דרך לשפר את המסמך הזה, כל אחד רשאי על דעת עצמו לעשות זאת בכל דרך (חוקית) שהוא רואה לנכון.
לדוגמא:
מי שרוצה יכול להשים מס' פקס שלו ולרכז את הפניות לתביעות קטנות, או להעביר לעו"ד (חבר / מכר / בן משפחה) שמוכן לייצג קבוצות על סמך רווח. וכן הלאה. הרעיון הוא: לשנות אחת ולתמיד את בעיית התחבורה בישראל.

בהצלחה.
נ.ב. לכל מי שיש דוגמאות נוספות לפיתוח כרטיס "רב מעקב" זה מוזמן לעשות זאת.

מומלץ: חבר שחושב לעשות זאת, כדאי שיכתוב זאת בפורום בכדי להמריץ את כולם לעשות זאת, (אם בא לכם אתם יכולים להוסיף היכן שמתם ובאיזה יום בשביל תוספת אקשן..) לענ"ד עם הכרטיס הפשוט הזה אפשר יהיה לעשות מהפיכה שעוד ידברו עליה. מהפיכה אמיתית בתחבורה הציבורית, אבל זה תלוי לגמרי במרץ ובמעשיות של כל בעל מדפסת שנמצא פה (:

נ.ב. במידה ואתם רוצים קבצים פתוחים, אשמח להעלות רק תבקשו.
בהמשך היום אוסיף מסמך וורד, בכדי שתוכלו להעביר גם לחברים שאינם גרפיקאים, לכל אדם בעל מחשב, לחברים בפייסבוק וכו'..

אנחנו יכולים להמשיך ולדון, או פשוט לעשות מעשה!

הערה: לגבי הקובץ נמצא בתוכו מסמך word עם אפשרות לשינויים וכיוון שלא הצלחתי להוסיף את הקובץ כמות שהוא, העלתי אותו בקובץ RAR, מי שיודע איך להעלות את הword בצורה נורמלית מוזמן לעשות זאת.
חשבתי שוב על כל הנושא, הרי משונה מאוד הסיפור הזה. ממתי חברה גדולה נותנת לכולם לעשוק אותה ואח"כ באה ומבקשת יפה בפרסומים לשלם? זה הרי לא הגיוני בכלל!

הסיבה היא פשוטה וכואבת:

למה הנהג מאפשר לנוסע לעלות בלי לשלם? הרי אין מושג כזה בשום מקום, שאדם לא משלם על שירות. העניין מאוד פשוט. הרי הנהג היה יכול להתעכב עם כל נוסע עד שישלם ואז ליסוע הלאה, כמו כל אוטובוס של חברות אחרות!

התשובה פשוטה מאוד!

באגד ובפרט בירושלים, חוסכים באוטובוסים, ושולחים אוטובוס אחד לכל 100 אנשים. במצב הזה, וכפי שכל אחד כבר כנראה חווה פעם בפרט בזמנים מיוחדים, יש לחץ מטורף ודחיפות לעלות לאוטובוס הגואל אחרי שעה בשמש כשלא יודעים מתי יגיע שוב אוטובוס נוסף. במצב הזה, אם הנהג יעלה אחד אחד וימתין לתשלום, כמו שאכן צריך להיות, יקרו 2 דברים.
1
. חלק מהאנשים יתייאש ויתעצבן על העיכוב המתמשך, ויעזוב את האוטובוס וילך ברגל או בחלופה אחרת.

2. בזמן הזה, שזה המון זמן, ימשיך הלחץ הטלפוני על אגד לשלוח עוד אוטובוסים, ובינתיים הפקח יהיה חייב לשחרר אוטובוס נוסף!

אז אגד חשבו על פתרון גאוני! הרי הציבור החרדי הוא ישר והגון, ויש גם רבנים והלכה ומצפון. אז נעלה 80 איש בבת אחת על האוטובוס, קודם כל שיעלו, והתשלום? הם כבר ישלמו! אין מה לדאוג, הם חרדים! ואם יתברר לנו, שיש חלק שלא שילמו מכיון שלא הצליחו להגיע עד הנהג בצפיפות הנוראה הזאת והיו צריכים כבר לרדת? נזכיר להם לשלם במודעות בעיתונים! זה לא יפה לא לשלם!

אין לי שום הגיון או הסבר אחר, וגם לאגד אין, איך הנהג + הפקחים לא יכולים למנוע מנוסעים לא לשלם!

גם אם יוצא 402 מירושלים במוצאי חג, ועלו 80 איש ורק 35 אנשים הספיקו לשלם בינתיים, למה הנהג ממשיך ליסוע לב"ב? למה הוא לא עומד בצד עד שכולם ישלמו? בדיוק מהסיבות הנ"ל! שבמצב הנתון אין אפשרות פיזית לנוסעים לגשת לנהג, ומצד שני אגד לא רוצה לשלוח עוד אוטובוסים שכל נוסע יישב במקום נורמלי, אז הפתרון הוא להסיע את כולם כמו בהמות, ואח"כ לבכות לרבנים שחלק לא שלמו ואיך זה יכול להיות?

אבל מה, האמת היא וגם דעת תורה כפי הנראה, שאין שום היתר בעולם לא לשלם, וגם אם אגד גנבה ורימתה אותך אישית במאות שקלים. לכן גם אתה תגנוב? דרך הישר גם מבחינה תורנית וערכית - תשלם לאגד, אבל תעמוד על הזכויות שלך בכל התוקף! אוטובוס מפוצץ בנוסעים מעבר למותר? לא לפי החוק? צלם את המצב, ארגן עדי ראיה, ותבע את אגד גם בבית משפט וגם במשרד התחבורה! כל אוטובוס כזה צריך להתארגן בין הנוסעים ולתבוע את אגד ולהתלונן! זו השפה הכי טובה, הכי מועילה, הכי נכונה מכל הבחינות!

סיפר לי פעם חבר שיש לו רכב והוא בכלל לא נוסע עם אגד. פעם אחת היה צריך ליסוע עם אגד מי-ם לב"ב. הגיע לתחנה, הגיע זמן יציאת האוטובוס והאוטובוס לא יוצא, 5 דקות עברו ו10 והוא לא הבין איך זה יכול להיות? הוא יאחר לפגישה בבני ברק! הנוסעים מסביב חייכו ונדו לו ברחמנות...

הוא לא פראייר, ולמרות שהוא אדם עסוק, הוא לקח את כל הפרטים של הנסיעה (מספיק כרטיס נסיעה כתוב שם מתי בדיוק הוא יצא ואפשר לבדוק הכל אח"כ), התלונן נגד אגד והגיש תביעה בבית משפט. אגד ניסו לבוא איתו להסכם מחוץ לבית המשפט ולתת לו אלף ₪ פיצוי, אבל הוא לא רצה. הוא אמר להם: אני לא צריך את הכסף שלכם, אין לי מה לעשות אתם חושבים? אני רוצה ללמד אתכם לקח שלא תזלזלו בציבור. אגד מאוד נלחצים מכל תביעה כי זה מתווסף למאזן התביעות והתלונות וכו' מעבר לכסף שעלה להם העו"ד והפיצוי וכו'.

אם כל אדם עשירי (!) בציבור שלנו היה נוהג כך, לא היינו צריכים לבכות כ''כ הרבה ולהפגין ולקטר.

זו הדרך הכי נכונה שיש, ורק כך צריך לדבר עם אגד האומללים שהחרדים התחילו לגנוב אותם בשנה האחרונה.

לכן, מי שאשם במצב הזה, זה אנחנו החרדים העדינים שלא לימדו אותנו אזרחות, ובמקום לטפל באגד בכפפות של חוק ובשפה של כסף, אנחנו סובלים, נאנקים, מושפלים, ועוד יוצאים גנבים בסוף...
  • 710
  • אחרי כ"כ הרבה דיונים ובירורים בכל הקשור לקמפיין ההכפשה של "אגד"-"גל אורן" נגד הציבור החרדי, הגיע הזמן שנעשה מעשה ונתחיל לפרסם נתונים כנים על הנעשה בקוי אגד המיועדים לציבור החרדי.

עד כעת כל הפרסומים הנגדיים שהועלו כאן לפורום היו מופנים לציבור החרדי בכדי לעורר את הציבור על ההשמצה של אגד ועל החוצפה מצידם להתייחס בצורה זו ללקוחות כבדים שמקבלים 0 שירות,

כעת מדובר בכיוון אחר ובוודאי חשוב לא פחות, אנחנו צריכים לספר למי מבחוץ שרק מעוניין לשמוע, מה באמת קורה שם בקווים החרדיים, האם באמת החרדיים יורדים מהדרך (ח"ו היל"ת) בשנה וחצי האחרונים, ופשוט אחוזים גבוהים החלו בגניבה שיטתית, או שיש כאן הכפשה בלתי הגיונית בעליל שמתבצעת ע"י "אגד" ומשרדי הפרסום "גל-אורן" נגד ציבור שאנשיה כ"כ רחוקים מדרך כזו.

דרכי הפעולה כדלהלן:

שלב ראשון:
    נכנסים כאן לסקר המצורף ומשתפים נתונים נכונים בלבד כמובן, על מה שראיתם במו עיניכם במהלך נסיעתכם בקווים של הציבור החרדי,

אני מדגיש שני תנאים להשתתפות בסקר,

1. אך ורק מי שמשתמש בקווים החרדיים במידה סבירה (לא מי שנוסע איתם פעם בשנה למירון בל"ג בעומר, הכוונה שימוש בתדירות סבירה).

2. אך ורק נתונים שראיתם במו עיניכם, לא מה ששמעתם וכדו'.

שלב שני:

אם וכאשר הנתונים יהוו סתירה למה שדובר אגד הצהיר בראיון לתקשורת, נפנה לפרסומאים וגרפיקאים מהפורום ומחוצה לה (כל מי שרק מעונין להטות שכם) ונבקש שיתחילו בהכנת קמפיין פרסומי אפקטיבי שיגלה את הפרצוף האמתי של הציבור החרדי, כ"כ נדגיש את האימון הרב שחברת אגד בעצמם נותנים בציבור החרדי בכך שהם נותנים לנהגים להעלות נוסעים מבלי לשלם באופן גורף בכל הקווים החרדיים וסומכים על ישרותם שאחרי שיתארגנו במקומותיהם ייגשו לשלם, דבר שלא קורה בקווים אחרים!, וכן עוד ועוד נתונים בכיוון הזה, כבר אמרנו זה נשאיר כרגע לשלב השני,

עכשיו קדימה השתתפותכם בסקר (מי שזכאי כמובן) היא החלק הכי חשוב כרגע!

אופס! אני שם לב עכשיו שאני לא מצליח לצרף כאן סקר אשמח אם מישהו יכול להסביר לי את זה באישי.
    0 תגובות
    שלום וברכה
    אני מפורום עיצוב גרפי, אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי
    יש לי לקוחה שמתעסקת הרבה עם קריאה, בעיות קריאה אצל ילדים וכו', היא בעלת נסיון רב בכל החלק של קריאה אצל ילדים, הוציאה ספרים בנושא, ובנוסף מעבירה סדנאות וקורסים באופן פרטי ובמרכזי השתלמויות ברחבי הארץ.
    בקיצור - בחלק של הדרכת הקריאה אין לי צורך בפרסומת נוספת כי היא ממש מוכרת. הוצאנו לה כרטיס ביקור כדי שהיא תוכל לתת אותו למי שמבקש טלפון ובזה הסתיים הסיפור.

עכשיו היא רוצה לשווק מהלך חדש שהיא יזמה:
    קו טלפון שבו היא נותנת פעמיים בשבוע טיפים, עצות, הדרכה במשך חמש דקות, באופן ברור ומעשי בלי הרבה תאוריות
    ההדרכה ניתנת חינם, אפשר פשוט להתקשר ולשמוע (במחיר שיחת בזק רגילה)
    כרגע, לאחר כמה שבועות של הפעלת הקו הוא צבר מאות משתמשים אבל היא רוצה להגיע ליותר.
    הרעיון הוא שברגע שאנשים מבינים את התועלת שהם יכולים לקבל מהטיפים השבועיים - הם מייד ינסו ואח"כ בעז"ה ימשיכו להתקשר (כמו שקרה עם המתקשרים הקיימים) אבל כרגע אנחנו אוחזים בלידע את האנשים על הקיום של הקו
    לכן היא רוצה להוציא כרטיס ביקור נפרד לקו עצמו (עם תזכורת לעסק שלה, כי אנשים מכירים אותה בשם העסק) עם מספר הטלפון שבו אמור להיות כתוב במשפט קצר או שניים את הרעיון של הקו, אבל שלא יראה חאפר (כי הוא באמת לא כזה...)

הרעיון בתמציתיות (אחרי כל הדרשה) :
    5 דקות ביום מסוגלות לשנות את הגישה שלך, ע"י התקשרות למספר הנ"ל
    היא קראה לתכנית "תכנית כיוון וכח בחמש דקות"
    בנושאים של שיפור יכולת אישית בעיקר אצל ילדים, אבל גם לכל אדם - בכל התחומים, בטחון עצמי, מוטיבציה, דימוי עצמי, קשב, ריכוז וכו'
    עכשיו אני צריכה להסביר לאנשים במשפט אחד או שניים מה הקו הזה יתן להם...

אשמח מאד לשמוע מהמקצוענים (חשוב לי מאד שזה לא יראה עוד קו של בדיחות או עצות...)

תודה רבה מאד
    יום נעים :)
    דבר ידוע הוא שחברות החלב מכירות טוב מאד את חגי ישראל
    ואם יש איזשהו חג שיש עניין לאכול בו חלב
    הם לא יפספסו את ההזדמנות בשום מחיר, ויפרסמו מתכונים (מסובכים) שדורשים כמה שיותר מוצרי חלב (רק מהחברה שלהם אחרת המתכון לא ילך) על דפי כרומו צבעוניים.
    אבל זה עדיין אפשר להבין
    אבל מה שקשה להבין, זה כשעושים את זה בתשעת הימים. ("תשעה מתכונים לתשעת הימים" מוכר?)
    הרי כל המטרה של תשעת הימים זה למעט בתענוגות
    אז ממתי מעדני חלב נכנסים לתמונה
    לא שאני חושב שיש בעיה לפרסם מוצרי חלב בתשעת הימים,
    אדרבה אם זה הפרנסה שלהם שירוויחו מהימים האלה,אבל למה בצורה כזאת שתגרום לך לשכוח למה בעצם לא אוכלים בשרי. הרי כל המטרה של האכילת חלבי זה כדי להזכיר לנו משהו לא?
    (זה כמו לשמוע מוזיקה עם טראנסים ממוחשבים, רק שעושים אותם עם הפה)
    מילא מנהלי החברות הם באמת לא מבינים מה זה תשעת הימים
    אבל מה עם המשרדי פרסום שיושבים בהם חברה משלנו, הם לא יודעים להבדיל בין שבועות לתשעת הימים?
    אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין
    אם יש כאן כאלה שעובדים במשרדי פרסום
    הייתי שמח לשמוע מה יש להם לומר בנושא

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה