קהילת כתיבה מקצועית

קהילת הכתיבה מיועדת לעוסקים בכתיבה יוצרת, ספרותית ומקצועית, ומטרתה למקצע ולהשביח את יכולות הכתיבה של חבריה.
מנהלי הפורום: מ. י. פרצמן, ניהול קהילת כתיבה
להצטרפות לקהילה הקש כאן

כתיבה וסיפורת >> תוכן מקצועי

עריכה תורנית

הפורום נועד לעזרה וטיפים מקצועיים עבור עורכים תורניים ואלו המתעסקים בתחום.
מנהל הפורום: מוישה
להצטרפות לפורום עריכה תורנית, הקש כאן
נושאים
793
נושאים
793

קהילת סופרות מקצועיות

פורום זה מיועד לסופרות מקצועיות, עורכות מאמרים ומחברות ספרים על סוגיהם. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לחברי הקהילה.
מנהלות הפורום: Ruty Kepler, sari levin
פרטי
  • 382
  • ב"ה

במלחמה זו הרבה מאוד דברים מתרחשים מאחורי הקלעים.

איך אני יודעת?

המבצעים שאנו מתוודעים אודותיהם לאחר מעשה מספרים לנו על מודיעין חזק, התגובות של הגורמים העוינים לפעילות חבלנית כנגדם גם הן מינוריות.

איך יתכן שיש כמות גדולה של מחוסלים, תקיפות רציניות בסוריה, ועדיין התגובה מינורית.

לראשונה נחשפנו לתגובה משמעותית לאחר חיסול משמעותי.

אבל מה קורה שם מאחורי הקלעים?

אנחנו לא יכולים לדעת, אבל המציאות מספרת לנו שקורים דברים רבים.

הדיפלומטיה מסתירה אותם, והדיפלומטיה מנהלת אותם.

אנחנו רק יכולים לנחש שאם ישראל עדיין לא הגיבה למתקפה הקשה כנגדה בליל הטילים במוצאי שבת קודש, יש לכך משמעות אחת.

הסיפור של התחמשות הגרעין האירנית, הסנקציות שהוטלו עליה, חיסול מהנדסים בכירים, שמועות על התקדמות וניסיון לעצור את את הרגע של הגעה לשלב בלתי הפיך.

מסתבר שהשיחה של נשיא ארה"ב ג'ו בידן עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו גרמה לו לסגת מפעולה של הרתעה כל שהיא.

לאחרונה השיחות בין הנשיא האמריקאי לראש ממשלת ישראל נעשו צפופות.

בהנחה שלא קל לנהל שיחה בה נשיא מעצמה שמעביר סכומי כסף בהיקף של מיליארדים ודורש דרישות, ההתמודדות של בנימין נתניהו עם הצורך להגן על מדינת ישראל והצורך לשמור על החלטות לטובת המדינה מחד והמחויבות לשמור על יחסים תקינים עם ארצות הברית מאידך היא לא קלה ליישום, וכמובן שאינה קלה לשיחה.

ראש ממשלתנו שנהנה או נכון יותר סובל מביקורת קשה מבפנים, ראוי להערכה על עמידה איתנה קבלת החלטות קשות ומכריעות בצומת הלא פשוטה בה אנו נתונים, צריך הרבה מאוד עוצמה כדי לנהל מלחמה לא פשוטה זו.

אם עד עכשיו המלחמה היתה מתחת לפני השטח על ידי שלוחי מנהיגי אירן, הרי שכעת המלחמה הפכה להיות מעל פני השטח.

מה זה אומר לנו?

המשמעות היא שהמטרות של האירנים הולכות ומתקדמות לעבר סכסוך גלוי.

חשוב מאוד להבין זאת, כדי להבין שיש כאן מהלך שמתחיל בכך שהאירנים מתחמשים במשך שנים במטרה לפגוע חלילה בישראל.

הדבר היחיד שיכול למנוע תגובה ישראלית נחרצת למתקפה זו הידיעה כי אירן מסוגלת לתקוף בתקיפה גרעינית.

רק הידיעה כי יש יד מכוונת מלמעלה, שמזיזה את התנועות הלא שפיות של האויבת המרה שלנו, היד החזקה והזרוע הנטויה שתניע את הגלגל.

ופסוקי התהילים הנצחיים שמלווים אותנו: "חרבם תבוא בליבם וקשתותם תשברנה", הן אלא המלוות אותנו במערכה זו.

המערכה האחרונה, שתחילתה בהמן האגגי שביקש להשמיד, וסופה בהמינאי.

כשם שעמדת להם באותה שעה בעת צרתם כך תעמוד לנו, ותצילנו מידם.
    ו' ניסן שנת התתס"ד
    אם סבא רבה שמואל היה נגיד היום דופק ספרים, אנחנו שולחים את הרובוט שיבדוק אותם יסודי במקומינו ותןך 10 דקות בלבד.
    אם סבא רבה שמואל היה בתאריך הזה דופק מזרונים מאבק- היום אנחנו בכלל לא יודעים מה זה.
    בכל זאת הלכתי אליו היום. בכל זאת בגיל תשעים קשה לו לנקות לפסח לבד.
    בין המסמכים הישנים, שפעם עוד הדפיסו, מצאתי דף. על הדף היה כתוב "מה נשתנה נוסח תשפ"ד", לשאלתי מה נשתנה באותה שנה? מי כתב את הדף הזה ולמה? חזר סבא אחורה 80 שנה וזכר הכל כאילו היה היום.
    "שנת תשפ"ד היתה שנה קשה מאוד בעמ"י, היא התחילה עם מלחמה קשה שפרצה בשמחת תורה. נרצחו ביום אחד 1200 איש, ונחטפו 250. למרת שבאותם ימים היו גויים רבים בארץ- בין ישמעאלים ובין משאר העמים- רובם המוחלט של הנרצחים והחטופים היו יהודים.
    חלפה חצי שנה של מלחמה קשה בצפון ובדרום, מלבנון ומפלישתים, נהרגו עוד יהודים רבים- רובם המוחלט חיילים אבל לא רק.
    ואז הגיע פורים. שבוע אחרי פורים הלכו לעולם שכולו רע מספר מחשמוי"ניקים השייכים לפרס- איראן. ואז היתה חרדה חרדה גדולה בארץ, מי יודע מה תהיה תגובתם של הפרסים. אולם- והיא שעמדה לאבותינו ולנו- שלא רק פרעה, בלעם, אנטיוכוס והמן- עומדים עלינו לכלותינו- אלא שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו- גם סינואר וחמינאי ונאסראללה- והקב"ה מצינלינו מידם- בתגובה לאיראן שכללה 60 טון חומר נפץ! שה' ישמור מה היה קורה אילו אפילו עשירית מזה היה פוגע! אולם בחסדי שמים גלויים חוץ מילדה בדואית אחת שנפצעה קשה וכמה פצועים קל- לא קרה כלום".
    אחרי סיפור עוצר נשימה שכזה, הסתקרנתי כבר לראות מה כתוב בדף, על מה שרו הילדים שבוע אחרי הניסים הגלויים?
    "מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות
    שבכל הלילות אנו ישנים בחדר ממ"ד והלילה הזה הדלת פתוחה
    שבכל הלילות אנו אומרים אחינו כל בית ישראל, הלילה הזה כולו הודיה
    שבכל הלילות אנו קוראים תהילים הלילה הזה הגדה והלל.
    שבכל הלילות יוצאים להפגין, הלילה הזה כולם בבית.
    אבא תענה לי על ארבעת הקושיות
    עבדים הינו ליצר הרע, עבדים הינו בגלות, עתה עתה בני חורין
    אם קמת עם מועקה
    כי הלילה לא ניקה
    את הכאב של אתמול
    ואת יודעת שעליו לא ישפיע, אפילו אקמול...

אם קמת עם חידות,
    ובאיזשהו מקום נמאס לך להיות
    בעולם של אנשים שלא מבינים
    אבל דורשים להתנהג כמו שהם מבינים

והלב שלך נסדק
    והגרון שלך נחנק..
    ואת לא מיטיבה להבין למה
    את קטנה
    וזה גדול - מידי!!!!
    וכולם רוצים אותך עדיין מכילה,
    ולא אחרת
    ודיייייי

ואת בוכה את העובדה
    שרק למשענת
    אין משענת...
    ושאין לרגשות שלך מסננת...

אם את, נמאסת עלייך...
    ואת באמת לא מצליחה להכיל
    את כל הטעויות והדפקטים שלך
    שנעשים מחוסר הבנה מבהיל,

ואת מבינה, שאין מבין...

אם איבדת טעם וכוח
    והחלום שלך זה רק לברוח
    למקום שיסתכל על הלב שלך,
    ובלי הרבה מילים
    יכיל את הכאב ואת כל התסכולים.

אם גם את, מתחרטת על מילים שאמרת
    (כי לא התכוונת אליהן....)
    ורוח סערה אותך מתישה
    בטוחה, שאת חזקה כמו שאת מנסה להוכיח
    ומגלה
    שזה לא ממש מצליח...

ואת מטילה
    את זכות הקיום של ליבך המטולטל והדופק- בספק.
    ואת בשום אופן, לא רואה טוב - באופק
    ואת משום כיוון, לא רואה אור בקצה של המנהרה
    ובטח ובטח שלא מצליחה להבין
    למה פרצה הסערה....
    ואיך זה, ששוב, את לבד בסירה

ואת מבינה, שאין מבין...

ואין לך גרגיר סבלנות או כוח
    לחכות לסוף הסופה
    ואת לא מצליחה לדמיין שום טוב
    בסופה של התקופה

אז הלב שלך כבר - סחוט סחוט...
    ואני רוצה להזכיר לך, שבעולם הזה,
    את רק בובה על על חוט

אז גם אם הלב שלך מרוט, ריקן
    וכולם מסתכלים על החיוך שהדפסת על הקנקן החתיך של עצמך
    ומאמינים לו, בלי להטיל ספק...
    תדעי, תתעודדי,
    שאבא רואה אותך
    וה ו א מבין!!!
    את הכאב שעל הלב שלך השבור
    והעדין!!!
    שאבא, הוא איתך,
    והוא מלא אהבה
    אז הוא לא סתם שבר, ונתן לך
    להיות עצובה
    שהייתה לו, שהייתה לזה, סיבה!!!!

ויהודי, אף פעם לא לבד---
  • 306
  • ב"ה

אנחנו רואים את כל מה שכתוב על זמן הגאולה בדברי חז"ל, קם ומתרחש לנגד עיננו.

ומה שנשאר לנו לעשות זה ל ה ת כ ו נ ן.

להאמין באמונה שלמה שבורא עולם מגיע על מנת לגאול אותנו.

ויש השואלים הרי אנחנו מקווים ועד היום עדיין תקוותנו לא התגשמה, האם עדיין עלינו להאמין כי בורא עולם אכן מגיע לגאול אותנו?

ואולי אם נחדד את השאלה לנקודה המזערית שלה:

האם עדיין אנחנו מאמינים בלב שלם שמשיח אכן מגיע, האם אין בנו ספק קל שבקלים חלילה שאולי לא?

ואם הוא לא יבוא חלילה? מתעוררת לה שאלה כפרנית.

לכן כדאי להבין, האמונה בביאת משיח היא מוחלטת.

התקווה קיימת בנו בכל רגע, והתקווה אומרת לנו, משיח בוא יבוא, ה' עתיד לגאול אותנו עכשיו!!!

ואם לא?

אם אנו נשארים אם ספק, הרי שלא האמנו באמונה שלמה.

ואם לא?

לכן צריך להבין שהתקווה – עליה להיות מוחלטת!

ה' מגיע לגאול אותנו.

התקווה הזאת היא עצמה התכלית.

לדעת לקוות.

לדעת את "אחד מי יודע?"

הלוואי שנזכה לענות: "אחד אני יודע."

בורא עולם מגיע לגאול את בניו.

אני מאמינה באמונה שלמה!!!

ת ת כ ו נ נ ו.
    דפיקות, שוב ברוכי. "כנס!". הוא שולח גבות מורמות לחייל הלובש את המדים השחורים, תוהה על ההפרעה.
    "אאממ...", הבחור מסתרבל, מנסה לדייק מילים. "אמרתם שתדאגו לכל הצרכים הדתיים, ו-",
    ערן מקשיח פניו, "מה זה אמרתם?! מי זה אמרתם?! כמה פעמים אמרתי לכם שתפנו אלי בכינוי המפקד?"
    "אמרת שש פעמים", ממהר ברוכי, ולנוכח שפתיו המתהדקות של היושב שלו הוא מתקן דבריו, "אמרת שש פעמים, המפקד", מדגיש את המילה האחרונה.
    ערן נכנע, מעדיף לחנך את החייל בהזדמנות אחרת. "מה אתה רוצה הפעם?"
    "לא הרבה. כלומר, לא הרבה המפקד".
    "חייל! אין לי את כל היום! דבר ברור!" גם ככה דפקו את הבסיס שלו עם יותר מידי חברה מהאוגדה החרדית, מי ידע שגיוס חרדים יניב כל כך הרבה כאבי ראש?! ואיך זה שמכל האוגדה החדשה והמבטיחה הביאו לבסיס הכי מוגן בארץ דווקא את הברוכי הזה?
    הוא מתעורר מהרהוריו, שומע: "...ומכיוון שעל פי סקר שערכתי רוב החיילים והצוות בבסיס משתייכים לעדות אשכנז, בהתייעצות עם רבנים הוחלט לבער מהבסיס גם את כל הקטניות".
    "אוקי, אוקי", אין לו כוח לכל המלל הזה. "מאשר לכם, רק לא להיכנס למחלקה ארבע, הציוד שם די רגיש".
    "ואם יהיו שם פריכיות אורז או במבה? זה נוגד את הערכים הדתי-"
    "במבה?" הוא מגרד את מצחו, "טוב טפלו גם שם, רק בזהירות ועם מעקב של פרופסור ביטון".

---

אזעקה משתוללת בבסיס, מעירה הבהובים אדומים, ומקפיצה את ערן ממיטתו יחד עם מאות חיילים ואנשי צוות.
    רעם שיגור עוצר את ריצתם, מדביק אותם לחלונות, מסמן על עשרות טילים מלוכלכים שבורחים ממחלקה ארבע, טסים מזרחה.
    "ערן מה זה?!" ד"ר חלץ ממחלקת פיתוח חיוור כולו.
    "אין לי מושג, אולי מישהו למעלה לחץ על הכפתור האדום". הוא נע בין כעס לפחד, אין לדעת מה יהיו התוצאות של השיגעון הזה! הרגליים שלו רצות לאזור המאובטח ללא סיבה אמיתית, כמו מוכרח לראות בעיניו את המשגרים הריקים.

ברוכי מקבל אותו בעיניים טרוטות, "המפקד אנחנו לקראת סיום המחלקה".
    הוא סוקר את המתחם באלם, מביט בבחורים במדים שחורים המנוקדים בכתמי אקונומיקה רוכנים תחת המשגרים ומעבירים בהם מטליות רטובות, "אתם מה?!"
    "כן, כן, המפקד. גם אני חשבתי שנגמור כבר לפני שעתיים", קולו של ברוכי עייף. "אבל מסתבר שבתוך הגלילים האלו היו מלא קטניות, אז עזרי שהוא אלוף בחשמל וכל זה העיף את כל הטילים הגרעיניים האלו החוצה, הוא עשה חתיכת הפקה עם כל העשן וזה".

ערן מתחיל להתנדנד ובסוף גולש על הרצפה בעילפון, משאיר אחריו פלאפון מצלצל. אחד הבחורים שבאזרחות משמש כמתנדב איחוד הצלה בודק את מצבו בעוד ברוכי עונה לשיחה.
    "אז אתה שר הביטחון?! תתבייש מה שעשית בחוק הגיוס! מה? מה אתה שואל? כן, אנחנו שיגרנו את הגרעינים האלה. אל תדאג, הזמנו טילים חדשים בהשגחת הבד"ץ. עבודת יד".
     תגובה אחרונה 
  • 333
  • קטע חביב שמצאתי בגנזך.
    הודות לאחיותיי שחפרו באתר נידח שהעליתי לעולם לפני פרק זמן נכבד.
    נהניתי לקרא אותו שוב, נראה לי שגם אתם תיהנו, בפרט בערב חג.

לשלם​

בס"ד
    יש דברים שעולים כסף אבל אני מוכנה לשלם עליהם את המחיר, הם שווים אותו ואפילו שווים יותר מהסכום של התשלום.
    מוכנה לצאת עם חברה למסעדה, זה כלול ב"ואהבת"...
    מוכנה לקנות בגד יפה זה כבוד האדם, מלבושי הן מכובדי, ואם לפעמים אני חשה שאני רודפת אחרי הכבוד של עצמי, אז בגד טוב הוא תמיד פתרון איכותי, נעים ושווה.
    בגד טוב הוא גם מרגיע גם משפיע, אישה חדשה בבגד חדש.
    גם נעליים, הנעליים נושאות את משקל כל הגוף, והן פריט הכרחי שימושי, ויעיל.
    בלי נעליים מי יכול להתחלף אתנו, לסחוב את כל המשקל הזה, את כל הריצות שלנו, לא סתם אנשים לא מוכנים להיכנס לנעלים שאינן שלהם, גם אני מהססת אם הייתי מוכנה להיכנס לנעליים של עצמי, רק שלפעמים הצורך הוא אבי ההמצאה וגם אבי התוצאה.
    מוכנה להזמין עוזרת, הרי כתוב במפורש עזוב תעזוב עמו, ואם אין עוזר אז יש עוזרת, ועל זה נאמר יעלה כמה שיעלה, בסוף נוותר על זה, ונחזור לעבודה קשה לגב כפוף, דמוי חמור, לא אמרתי חמור ממש, אבל המבין ימשיך עם הדמיון שלו, כיד הדמיון הטובה.
    מוכנה לשלם על כל מיני דברים כמו, אוכל מוכן בערב פסח, הרי אין מצווה לרעוב.
    בכלל בכל מקרה חרום הכסף יענה את הצורך.
    זה הכל עניין של חוסר תכנון, ולכן יש כאן עניין מהותי, לשלם על חוסר תכנון.
    אתה משלם על מה שאתה מקבל, ואם חסר לך אתה משלם כדי לקבל, וכשאתה לא מתוכנן אתה כל הזמן משלם על כך.
    זה מה שנקרא תשלומי כפל, וזה כבר משהו ששייך לחריגה מהתוכנית, ואז זה כבר לא משהו שכל כך שווה לשלם עליו.
    מקרה חרום זה דבר שיכול לכלול הרבה סיטואציות, ראה ערך הכול כלול במחיר.
    אבל מה לעשות בסוף צריך לשלם, ולשלם כידוע זה אומר להוציא את הארנק, ולהיפרד מהשטרות, ואז נוצר צורך הפוך, צריך לצמצם את מקרי החרום.
    או לדאוג למקרי חרום איכותיים בלבד.
    אז עכשיו מדובר על תכשיט יקר ערך, הגיע הזמן, וכשאני אומרת הגיע, סימן הוא לכן, שהוא ממש הגיע, מי החליט, אני בכבודי, במחלצותי, ובעצמי החלטתי זאת.
    וכידוע, אדם קרוב לעצמו, קרוב לצרכיו, מקורב לרצונותיו.
    ומה משמח אישה אם לא בגדי צבעוניים ותכשיטים? ובהערת אגב ברורה מאליה, שיהיה יקר.
    ומה משמח אישה אם לא אפשרות ללכת ופשוט לבחור, ואחר כך להתחרט להחליף ולבחור שוב את מה שהחלטנו לבחור בהתחלה.
    זה כלול בשרות, זה חלק מהחוויה של הקניה, קניה בהמשכים.
    כי עד שאנחנו מפרגנות לעצמינו, לשלם את המחיר, ועד שהמחיר מתאים לנו, ועד שאנחנו מחליטות לאפשר לעצמינו, ועד שאנחנו מחליטות שזה מספיק הכרחי, או הכרחי בהכרח.
    ואם לא אנחנו נפרגן לעצמינו, אף אחד לא יחליט פתאום לשלם עלינו את המחיר שאנחנו שוות.
    הנה הגעתי לשורש העניין, אנחנו שוות, שוות הרבה, וזה עולה, אין מה לעשות.
    אבל מה, שווה לשלם עלינו את המחיר, את זה אני אומרת, חוזרת ואומרת, וגם משננת.
    הקניה, אם שאלתן תחזיק מעמד לפחות ליום אחד, עד שנחליט שיש משהו חדש שצריך אותו דחוף.
    בשביל זה יש לנו זיכרון קצר, וזה גם טוב.
    מי צריך לזכור את כל הרשימה הזאת של ההוצאות? זה מכביד, זה יקר.
    הברכה שורה על מה שסמוי מהעין.
    הכי טוב שלא נדע, מה יוצא, כמה יוצא, ועל מה יוצא.
    העיקר לקבל החלטות נכונות וחשובות, העיקר להתנהל באופן חסכני והגיוני.
    הכי חשוב זו השמחה הפנימית שלנו, בריאות הגוף ובריאות הנפש.
    ואיזה מחיר אנחנו לא מוכנות לשלם בשביל זה?
    עדיין לא החלטתי מה עדיף הוצאות לא מתוכננות או הוצאות כן מתוכננות, כי אם את מתכננת את בסוף מוציאה ואם את לא מתכננת את מוציאה בהתחלה.
    תראו אני מבינה שההיגיון שלי הוא לא משהו, החשבון הוא לא אחד ועוד אחד שווה שתיים אלא החשבון הוא ערך צבור את משלמת חמישים ומופיע בכרטיס שישים ושש.
    אחר כך את לא יודעת על מה ירד.
    אבל בטוח שחסכתי כסף, היה מבצע שווה, על כל שקל שהוצאתי חסכתי שלוש.
    לכן תמיד כדאי לקנות כמה שיותר ככה את חוסכת הכי הרבה.
    יש לי כרטיסי מועדון בשלל רשתות, כרטיסי מתנה ששילמתי עליהן טבין ותקילין, מרוב כרטיסים אני לא מוצאת זמן לסגור איתם חשבון.
    כל חודש יש לי יום הולדת אני מקבלת כל הזמן הטבות, רק תזכירו לי באיזה חודש נולדתי, מה רציתי לקנות, כמה זה אמור לעלות, ואיזה מחיר אני משלמת.
    אחרי הכל, סליחה שאני משתמשת במילים בוטות, לא צריך הטבות ולא צריך טובות.
    ותעשו לי טובה בכל זאת, רק בלי אשראי, אני מאושרת כבר, לא זקוקה לעוד טיפולי בריאות הנפש, זה פשוט מעייף כבר כל הקניות האלה.
    כמו שאמרתי מלכתחילה, המחיר לא שווה את העניין.
    אה, אמרתי הפוך, טוב זה היה לפני ששילמתי.
    "ברוך המקום ברוך הוא כנגד ארבעה בנים דיברה התורה..."
    מלכה יודעת שיש הרבה אימהות שמתחילות לבכות בקטע הזה. כל אחת מעבירה את בניה לפניה, וכשנזכרת האמא היהודיה, בבן שבעל ההגדה ביקש להקהות את שיניו, פורצת בבכי כבוש. גם מלכה רוצה לבכות, אבל לא על הבן שסר מהדרך, עליו כבר בכתה, יותר על הבנים האחרים שהפנו לו גב. על האבא שיושב עכשיו כמלך ומספר לבניו, מתחיל בגנות מסיים בשבח. ומתעלם בנינוחות אכזרית מהבן ההוא.

רוצה מלכה לבכות, אולי הדמעות ינקו קצת את הגנות. אך לא מעיזה, בולעת את הדמעות פן יבולע לה.

נפתולי רימר לא היה צריך להתאמץ כדי להתעלם מגיסו הגדול, זה היה קל יותר ממה שהוא דמיין שזה יהיה.
    למרות הקלות שבהתעלמות ממי שהיה עד לא מזמן הגיס הנערץ, ייחל נפתולי שהברנש יעלם, לפני שלקוחות מבני הקהילה ייכנסו ויראו את הפורש הנאלח. שלא יחשפו לסצנה המחשידה, שאחד מההם, דורך בתוך החנות המזוהה עם חסידות ברדיוב. ובאותה החנות המשפחתית, חנות הספרים של משפחת רימר, גם אצלה פשה הנגע, והנה הזריז כנראה הולך לקרקר עם העורב.
    "כנראה" יילחשו זה לזה בשטיבלא'ך ובשלוסידעס, שלמרות שהרימרים במהלך זריז ניתקו כל קשר עם צבי מיילך גוטמן, המרים יד במשה ובתורתו, כנראה שעדיין צריך לחשוש מפני הידבקות בתוך המשפחה. מיטה חולה מלאה פישפשים גם אחרי שהחולה סולק משם.

כהתפרסם בחסידות שם צבי מיילך גוטמן בין הפורשים. העריך צבי מיילך שידברו עליו מאחורי הגב. אך גם בתרחישים המחמירים ביותר, הוא לא ציפה לתגובה כל כך חריפה מצד מוסדות החסידות. כשצוות הקרוי 'הנוטרים' משמש כזרוע הארוכה של 'הועדה לענייני שלום', שהיא מקבלת ההחלטות הרשמית לאיפול בבעיית הפרישה.
    עוד בטרם הספיק לפרסם תמיכה כלשהי ברב' שייע, האדמו"ר הפורש, כבר סולקו ילדיו מהחסידות, הזמנות של מזוזות שיכתוב במסגרת עבודתו כסופר סת"ם, הוחזרו לו, שאר הזמנות בוטלו. גם לאשתו הגננת לא עשו חיים קלים, ולמרות שהגן שלה ממוקם בנווה יעקב הליטאית, לא חשש השפעה מזיקה על ילדי ברדיוב הטהורים, התקשרו מהמשרד של מנהל הרשת, הסמוך על שולחן האדמו"ר, והודיעו לה כי שובצה למשרה חדשה במעלה עמוס.

עיקר הכאב נבע המשפחה. הגיסים בעלי הילדים ניתקו את הקשר ראשונים, מחשש שמא גם ילדיהם יסולקו בלי אזהרה. אך גם הגיסים הצעירים העדיפו לא ליצור שום קשר. הגדילה לעשות אחת הגיסות, שארזה את כל הבגדים שחיה אשתו הורישה לאחיותיה הצעירות, השאירה שקית עמוסה מאחורי הדלת, עם פלייר חתום על ידי ישישי החסידות, המכריזים על כל הפורשים ככופרים בתורת משה. באווירה כזאת, אפילו ההורים כבר לא מורשים לדבר עם הפורשים, אבא של חיה ר' אברום שמיל רימר, קיבל את הגזירה בחפץ לב, האמא, מלכה, בלב כואב.

נפתולי הגביר את המוזיקה, הדביק מדבקות מחירים מעל ספרים, והתעלם בכל מאודו מגיסו לשעכשיו.

צביי מיילך בדק בזהירות שאף אחד לא מסתכל, ודחף לכיוונו של נפתולי הבוהה מעבר לו, מעטפה שעליה רשום 'לאמא'.

התעלם בעצמו מנפתולי, שעסוק בלא לעשות עסק. ולחש כאילו לתוך מסוף האשראי: " אני יודע שאתה חושב כמוני, אבל מפחד ממני, תעזוב. אתה תמשיך עם ההצקות שלך, אני כבר מוכן חזה נפשית. אבל בשביל האמת הפנימית שלך, תעשה טובה ותעביר מכתב קטן מבת לאמא שלה"

הסתובב והלך. תודה לה', לפני ששום ברדיובער נכנס.

חמש דקות, נפתולי לא העיז לגעת בפתק. חושש ממלכודת. אולי ייכנסו פתאום 'הנוטרים' ויתעדו איך נפתולי קושר קשר עם הפורש הנאלח.

בסוף הוא העביר, בלי שאמא שלו תדע שזה ממנו.

גם הוא כמוה הסתכל על כל הבנים שקיבלו מקום ליד השולחן. החכם שעושה מבחנים על כל הש"ס. הרשע, שירד מהדרך וחזר, ור' אברום שמיל מקרב אותו. התם, זה החתן שהצביע פעם או פעמיים למפלגה אחרת, אבל עדיין מאמין באדמו"ר. ושאינו יודע לשאול, בן הזקונים שנולד עם תסמונת.

רק לחתן אחד ולבת אחת איו מקום מסביב לשולחן.

מלכה בולכת דמעות המילים שכתבה לה בתה, מרצדים מול עיניה
    "בגזירת איזה פרעה, החלטתם לזרוק את בתכם ליאור?"

ואז היא קמה פתאום, פתחה את הדלת, הרבה לפני שפוך חמתך. אברום שמיל נדרך, שאל אותה: "אמא לאן את הולכת?"

"לקרוא לחיה. לקרוא לצבי מיילך, הגיע הזמן להוציא את מצרים מתוכינו."
    נכתב בהשראת האתגר של @משולש ברמודה והפך לסיפור בהמשכים.

1#
    פעם, כשהעיניים שבראשו לא היו סתם קישוט נחמד, הוא היה מצפין לביתו של אייל. שם, הם היו יושבים יחד על הספות הלבנות ומביטים באופק שמאחורי החלון הענק בסלון מפקדו לשעבר. אבל עכשיו הדרך לשלומים צורבת בו, מצטרפת לעיניים שהחלו פועמות בעוז. נופים שייכים לעבר, בנצי מזכיר לעצמו, לזמן שבו יכול היה לנהוג ברכב ולהבחין בין כחול השמיים לירוקת הצמחייה.

נורית שיושבת על יד ההגה דוממת, לא מרמזת לו אם שמה לב לתחושותיו, ושתיקתה גורמת לבנצי לחשוש שאולי איבד גם את אוזניו.

"אבא, אתה עצוב?" קולה הדקיק של יהלה מצייץ מהמושב האחורי, שולל את פחדיו.

"לא ילדונת", הוא מכחיש, "בואי נשחק משחק, את מספרת מה רואים בדרך ואני צריך לנחש איפה אנחנו".

וכך הנסיעה נמשכת, יהלה ונורית מתארות גשרים, הרים וכפרים, ובנצי מדייק לענות, שנותיו כסוכן עומדות לו לעזר.

כמעט.

כי אם היה בשיא כוחו כסוכן אמיתי, ודאי היה שם לב לרכב שדוהר ממול וסוטה לנתיב שלהם. אז מן הסתם היה חוטף את ההגה מידיה של נורית במהירות, כפי שלמד עוד באימונים בהכשרה והתאונה הייתה נמנעת, אבל הוא אינו בשיא כוחו, והתאונה מוחשית בדיוק כמו החושך בעיניו.

אחר כך העניינים התגלגלו בלעדיו. אזרחים טובים לקחו פיקוד וחילצו אותם מהרכב, הם טיפלו בנורית והזמינו אמבולנס לבית החולים הקרוב, ולו רק נותר להישאר בחוסר אונים כאוב עד כדי כמעט אובדן הכרה.

לפרק הבא: https://www.prog.co.il/threads/יונה-ספיר-פינת-ליבי-קליין-פנאפיק-כפול.829803/page-5#post-11450774
     תגובה אחרונה 
    ב"ה

בּוֹדֵד הָיָה הַנָּבִיא.

מַבִּיט בָּאֲנָשִׁים הַנִּצָּבִים לְפָנָיו.

רְבָדִים רְבָדִים.

וְהוּא אֵינֶנּוּ מִתְרַצֶּה לְשׂוֹחֵחַ עִם הַבָּעַת פְּנֵיהֶם הַמְּחַיֶּכֶת.

וְהוּא אֵינוֹ מִתְרַשֵּׁם מִכּוֹבָעָם הַגָּבוֹהַּ וּמִדִּבּוּרָם הַמְּלַטֵּף.

אֵינוֹ נִפְעָם מִתַּפְקִידָם הֶחָרוּט בְּכָל בָּתֵּי הָעִיר.

כִּבְנֵי מָרוֹן

הָיוּ עוֹבְרִים לְפָנָיו.

וְהָיָה חוֹקְרָם וּמוֹנָם וְסוֹפְרָם

רוֹבֵד אַחַר רוֹבֵד.

תָּר בְּעֵינָיו אַחַר בְּאֵרוֹת מַיִם

אַחַר נְבִיעַת מֵי תְּהוֹם.

מְחַפֵּשׂ אֶת לַחְלוּחִית נִשְׁמָתָם;

אוּלַי תְּרַוֶּה אֶת הָאֲדָמָה הַצְּחִיחָה,

אוּלַי יִהְיֶה כָּאן גַּן רָוֶה?

בּוֹדֵד נִצָּב הַנָּבִיא וְאִישׁ אֵינוֹ מֵבִין אֶת שְׂפָתוֹ הַחוֹפֶרֶת.

הָעוֹדֶרֶת. בְּעִמְקֵי הַנְּשָׁמָה.

אִישׁ אֵינוֹ מֵבִין עַל מָה הוּא שָּׂחַ.

"רוֹאֶה שְׁחֹרוֹת" "חוֹפֵר שִׁיחִין" מְטִיחִים בּוֹ.

מַדּוּעַ לֹא תֵּלֵךְ עִמָּנוּ

מֵעַל רָאשֵׁי הָאֲנָשִׁים?

מַדּוּעַ לֵילֵךְ מַטָּה מַטָּה?

אֶל בְּאֵרוֹת הַמַּיִם וְהַתְּהוֹמוֹת.

רַק הַיְּלָדִים וְהַתְּמִימִים הַמַּהֲלָכִים בְּצִדֵּי הַדְּרָכִים מָשָׁל חֶרֶס הָיוּ

נִתְקַבְּצוּ סְבִיבוֹתָיו מֵעֵת לְעֵת,

וּבִשְׂפָתָם הַפְּשׁוּטָה וּבְתֹם לְבָבָם,

קֹרִאים הָיוּ עִמּוֹ שְׁנֵים עָשָׂר פְּסוּקִים שֶׁל אֱמוּנָה.

וְהָיוּ מְבִיאִים אז מְעַט מָזוֹר לִבְדִידוּתוֹ.
     תגובה אחרונה 
    המקום הזה בלב שלי
    אם תסתכלו בכרטיס מיקרו שלי היום, תראו שם מעט מאד תיקיות, ולא הרבה שירים בכלל. רוב השירים שכן נמצאים שם, הם שירים ישנים.
    ואני מוזיקה זה החיים שלי. הלב שלי מורכב משירים ותווים ומנגינות שנותנות לי אוויר.
    אז איך זה קרה שאין לי שירים כמעט? אני גם שואלת את עצמי, וכשהתשובה עולה לי אני מרגישה גאווה. ובכי.
    כי מוזיקה הייתה כ ל החיים שלי. ומה שהיה הדם בכל המערכת, היה מוזיקה קי-פופ. כל שאר הדברים היו ממוזיקה ישראלי, דרך אנגלית , איטלקית ומעט מוזיקה מזרחית.
    והיו לי את כל הסיבות להישאר עם זה, כי אני בת ואין לי בעיה לשמוע שירת נשים. והמילים הם בקוראנית שככה גם אם הם לא הכי – אני בכלל לא מבינה(לא משנה שעם הזמן התחלתי להבין גם קוראנית).
    ובכלל, אמרתי לעצמי: קודם כל תפסיקי את הסרטים שאת רואה. כי זה יותר גרוע.

ואז הפסקתי.

היה לי משבר גדול , וקיבלתי על עצמי קבלה. קבלה שסחטה ממני את חלבי ודמי. והתנתקי. סגרתי הכל. ניקיתי את שלל האונקי'ז והמיקרו שכללו יחד 2000 ג'יגה . למחוק לא היה לי אומץ. אבל הרחקתי אותם ודחפתי אותם במדף הכי גבוה מאחורררההה.
    לעצמי השראתי מיקרו קטן של 16 ג'יגה . השירים שהיו בו הם הטובים ביותר במוזיקה הישראלית הכשרה של יוצרים יראי שמיים בלבד. גם שירים שהיו ממש טובים, אבל של יוצרים חילונים או גויים – לא נכנסו לשם.
    במשך חודש לא נגעתי במיקרו הקטן הזה. לא הייתי מסוגלת. זה הרגיש לי כלום לעומת המוזיקה האיכותי באמת של הקי-פופ.
    אחרי חודש שמעתי את שיר הראשון מהמיקרו. חושבת שזה היה "תוכו רצוף אהבה" של ישי ריבו. ככה לאט לאט התחלתי שוב לשמוע מוזיקה שעושה טוב – מוזיקה כשרה בסגנון שקט . מוזיקה שתמיד אהבתי, אבל הייתה דרגה מתחת לקי-פופ.
    ועדיין, יש לי חור בלב. כל המקום שמוזיקה קי-פופ מילאה. נהפך עכשיו לחלל ריק. דמיינו שיש חדר בלב. ואז תולשים משם את כל הבשר והדם, וקירות החדר הזה מדממות עכשיו.
    אבל למרות הדם ששתת, והריקנות שצרחה את עצמה ולא נתנה לי לשמוע שום דבר אחר במשך חודש, עם הזמן, הרצון נחלש. כמו אבל על מת שנשכח מהלב, ונותן מקום לעוד דברים של טוב. ככל שאני חושבת זה די דומה: לפעמים אנשים לא נותנים לעצם להנות, לשמוח או לשחייך- כי זה פוגע בזכר האבל. אבל האמת שאחרי האבל, יש מקום לתת לנפש שוב את ההנאות , כי רוצים שנקום מזה חזקים יותר. ואנשים לפעמים חושבים שזה תופס את המקום של הנפטר – אם מישהו ממלא את מקומו או משתמש במשהו שהוא אהב לעשות. ומה שנכון זה שטוב שהגענו למצב הזה – כי ככה שוב מתמלא לנו הצורך, רק במשהו אחר. זה לא יהיה אותו הדבר, אבל זה יהיה.
    תכלס, אחרי תקופה הצורך והגעגוע נחלש. וכמו חומה נפלה איפשהו בגוף. הרצון כבר לא חזק ובוער. וגם אני לא רוצה לחזור למקום הזה.. טוב לי איפה שאני, עם המוזיקה המצוינת שיש. למרות או בעיקר מכיוון שהיא לא דומה לקי-פופ משום כיוון או ז'אנר.
    עדיין יש חור בלב , שרק הקוראנית השוטפת תוכל למלא, אבל מי אמר שזה צריך להתמלא? אולי זה פשוט צריך להתייבש ולנשור? ולשכוח? .אני לא יודעת מה התשובה.
    אבל עכשיו טוב לי. ואני גאה שעמדתי בנסיון מטורף. וגמרתי אותו. וניצחתי אותו. וכמו השיר של שולי רנד "אמרתי לו: אני בן מלך שעשוי מאבנים טובות".
    אתמול היה לי אתגר משמעותי בתחום של ההוצאה לאור.

סופרת אחת נתנה לי טלפון של הפצת ספרים, משהו שלא הכרתי.

במהלך הזמן האחרון חשבתי שאני מכירה את כל סוגי ההפצות וההו"ל, והתברר שטעיתי.
    היה עוד אחד. (אולי יש עוד כמה... מי יודע?)
    בגלל שאין כמו להתבטא בכתב, שלחתי הודעה מפורטת בה ציינתי גם שהסופרת הזו שלחה אותי.
    התשובה היתה שאתקשר. בטלפון.
    התקשרתי, המפיץ רצה לשמוע קצת רקע ואמר שאפשר יהיה להספיק להדפיס את הספר ביום הקרוב, ולהשתדל להכניס את הספר לחנויות לפני החג, אם אשלח את הקובץ עכשיו!

שלחתי: כריכה, קובץ, שאלתי מתי תהיה תשובה.
    והוא ענה: עוד מעט.
    כך הספקתי להתלהב מההשגחה הפרטית.
    "הספר שלך יגיע לחנויות, למרות הכל נגזר עליו להגיע לפני פסח", אמרתי לעצמי.

וואו איזה יופי, אפשר לנשום לרווחה.
    חיכיתי קצת פחות משעה.
    ואז הגיע הטלפון: "עלינו לקרוא את הספר, לא נספיק לפני החג, בהצלחה!"

ברגע אחד הבלון שלי התפוצץ! אוף.
    התאכזבתי ממש.
    בדיוק הייתי בקבר הרמב"ם (הלכתי לשם לכבוד ראש חודש, אני גרה באיזור).
    והצלחתי להתפלל יותר בכוונה בעקבות תחושת האכזבה. (חוץ מזה שבגלל שמישהי אמרה לי חודש טוב אמרתי בטעות "יעלה ויבוא והלל...)

פתאום בבת אחת התגלתה לי האמת.

כי עד אותו רגע הייתי בטוחה שהספר שלי יכול לגאול את העולם.
    אומנם עם הזמן התחלתי להבין שלא. אין בכוחו של דבר מה לגאול את העולם, מלבד כוחו של הבורא, אבל כן חשבתי שהמסרים בספר יכולים לקדם משהו. לא אפרט כאן את החשיבה שלי, אבל הייתי בטוחה שהספר "סדר הפוך" מביא בשורה חדשה לעולם.
    שמחתי שהנה - מצאתי הפצה יעילה וזריזה שתספיק להכניס את הספר לחנויות לפני החג, ככה אוכל להתרכז בכתיבת הספר הבא.

וברגע אחד - מאיגרא רמה לבירא עמיקתא.
    הכל בדמיון, ברור שהכל בדמיונות, אבל בכל זאת, התחלתי לראות אור בקצה המנהרה, אבל התברר שזה לא האור הגנוז.

ואז - מחשבות שונות עלו בי.
    אולי מספיק?
    אולי די?
    אולי הגיע הזמן להרפות??

עשיתי מה שאני יכולה.
    השקעתי בכתיבה, בחשיבה, פניתי להוצאות לאור, למפיצים, כל זה מתוך רצון להגיע לקהל רחב,
    אולי מספיק?

אני יודעת שאין בכוחו של איש להניע דבר מה.
    למה חשבתי שבכוחי להניע? שהכתיבה שלי תזיז משהו בעולם?
    הרי כמו שה' עזר לי, ונתן לי חשיבה של גאולה, הוא יכול לעזור לכולם,
    ובלי העזרה שלי.
    הוא עוזר כעת ויכול לעזור הלאה לכולם.
    אין זה מתפקידי להקדיש כל כך הרבה מאמצים!

*

הסופרת שכתבה את "פותר הבעיות" שיצא בהוצאה שלי, התקשרה אלי: "הספרים הגיעו, את המשווקת".

"אני מרימה ידיים", אמרתי לה, "משאירה למי שרוצה להשתדל - להשתדל".

"לדור הצעיר, הא?" שאלה ספק בצחוק.

סיפרתי לה קצת מדוע ואמרתי: "אני לא חושבת להפסיק להשתדל כלפי חוץ, אבל זהו, בפנים אני אדישה! פשוט לא מעניין אותי כלום".

"מצוין, ככה צריך".

*

כל כך הרבה תובנות הבנתי היום.

הן היו מופלאות ממש.

הבנתי שיכול להיות שהספר ימכור בקושי את המאה עותקים שהדפסתי, במקרה הטוב.
    ולא יגיע לציבור הרחב.
    וכל הדברים הנפלאים שגלומים בו לא יגיעו, ולא יעשו גלים.

ויתכן שעוד עשר שנים אסתכל לאחור ואגיד לעצמי: איך חשבתי שאני כותבת רב מכר? איך?

ותוך כדי ההבנה שלפי ההיגיון זה מה שיקרה - השלמתי עם זה.

הבנתי שהספר, שמבחינתי יכול לעשות שינוי ולהביא חשיבה חדשה, לקדם דברים ולתת ערך מרתק להרבה אנשים, ימכר באופן מצומצם.

והשלמתי עם זה באמת.

*

אני חושבת שהיתה המון עוצמה בהשלמה הזו, היתה הרבה ענווה ואמת פשוטה.
    סוג כזה של אמירה לעצמי:
    כל מאמץ, כל רצון טוב, הוא לא לשווא.
    יש מי שרואה את הכל.
    האדם חושב שיש לו משהו,
    חושב שהוא יכול,
    אבל הוא כלי.
    כלי שאמור להשקיע כי הוא אמור להשקיע, ולא כי הוא יראה תוצאה יום-אחד.

החלטתי לשחרר את עצמי.
    להפסיק להבטיח לעצמי שאני כן יכולה.

האמירה הזו אולי לא מידי אחראית, כי אני מאמינה שכל אדם צריך להתנהג כאילו הוא כן יכול,
    אבל בתודעה לשחרר מתוך הבנה שהוא לא יכול.

*

האם אני מצטערת על הדרך שעשיתי?
    על ההשתדלות?
    על הכתיבה?

לא, ברור שלא.
    אין לי חרטה כי אני מבינה עד כמה גם בחוסר הצלחה יש מתנות מופלאות, אם רק מוכנים להקשיב לקול של האמת.
    אני מלאה בהודיה גדולה לה' יתברך על כל הטוב ששלח לי.
    מודה לו על החירות הפנימית שהוביל אותי לשם בביטחה.
    חשבתי שבכוחה של הכתיבה שלי לתת את המסע המופלא שעברתי לקוראים נוספים - אבל אני כעת מודה שזו היתה חשיבה לא בהכרח נכונה.
    כי לצאת ממצרים הפרטית והפנימית - לא נוכל בלי כוחו של הבורא יתברך.

הייתי מאוד שמחה לתת בשורת חופש לכולם:

לספר לכולם עד כמה אין כלום בחברה סביבנו ואנחנו סתם משועבדים לדבר לא קיים.
    לספר לכולם עד כמה יש לנו כוחות מופלאים לצחוק על כל העולם ולהיות אותנטיים ומשוחררים.
    ולספר עד כמה גם אם אנחנו כבולים לדבר מה זה ממש בסדר.
    כי זה המסע שלנו, ואיננו צריכים לתת דין וחשבון לאף אחד..

אני מכירה כתות. כתות שיוצרים אנשים פרטיים, אנשים טובים שחושבים שיש להם כח.
    הם משעבדים אנשים אחרים באופן בלתי מודע.
    זה קורה המון, לפעמים אנשים שעוברים קשיים מחפשים אישור אצל אדם שמצטייר בעיניהם חזק כביכול.
    זה לא חייב להיות אדם, זה יכול להיות גם הרגל או חפץ.
    כדי להשתחרר מהם לא צריך להלחם, לא צריך לצאת בגלוי נגד שליטה, מספיק אם נצהיר לעצמנו שאף
    אחד לא יכול לגרום לנו לחוש אושר או עצב ומצוקה.
    שאנחנו יכולים להחליט איך נרגיש בלי קשר למצב הרוח של האדם שמולנו, ובלי קשר לכלום.
    שאף אחד לא באמת חשוב יותר מאתנו. (כתבתי תהליך כזה מופלא בספר "הצעה לסדר".)

אמנם איכפת לי ממש ממה שקורה בעולם.
    אך אני לא היחידה שאיכפת לה, מכירה עוד כמוני שעושים הכל שהעולם יתקדם.

אבל היום הבנתי עד כמה עלי לשחרר את עצמי מהחשיבה שיש לי בשורה חדשה לעולם.
    ממש הייתי רוצה לעזור, אבל מבינה שאף אחד לא באמת צריך את העזרה שלי.

מבינה שיש כח אצל כל אחד, ואין צורך שאקח על עצמי משא של מליוני אנשים ואחשוב שיש לי בשורה.
    האמת שהכתיבה שלי היא כדי לפתור משהו פרטי, איזו בעיה שרציתי לסייע בה. ותוך כדי כך חשבתי שאכתוב
    לכלל הציבור אולי זה יפתור בין השאר את הבעיה שאני מכירה... חחח... מחשבה נחמדה אבל נאיבית:
    לנסות לפתור את הבעיות של כל העולם ואולי תוך כדי כך הבעיה שאני מכירה - תיפתר.

מה המסקנה שלי?
    להמשיך להשתדל לעשות הכל להתקדם, כי זה טוב להתקדם.
    לשחרר את הכל. להבין שאין עוד מלבדו, וזה כולל גם אותי:)

אני עדיין מאמינה שבכוחו של כל אדם לשנות את העולם כולו, וזה כולל גם אותי.
    אבל אני לא היחידה שצריכה להתאמץ בנושא.
    אם אשחרר אולי ההשראה תעבור הלאה למישהו אחר שיתחיל להתאמץ לשנות ולשפר את עצמו ואת העולם.
    ואולי הרבה אנשים כבר עושים מאמצים, אבל אף אחד לא שם לב לכך ולא מסייע להם, כי מדובר בעניין של אדם מול עצמו.

ואחרי הכל, כל מאמץ חשוב לפניו יתברך.

*

קצת פרופורציה שאמרתי לעצמי היום:
    ספר הוא ספר, סך הכל.
    הכל בידי שמים.
    הנשמה רוצה ללמוד ובוחרת את המסע שלה.
    המסקנה: ללמוד לשחרר את הכל, כולל הכל!

האמת שאחרי שכתבתי את הפוסט התלבטתי אם לעלות לקהל הקוראים.
    "הגזמתי, מספיק שיתפתי", אמרתי לעצמי, "האם יש ערך בתוכן הזה? האם מישהו אמור לקרוא? מה המטרה שלי?"
    המטרה שלי טובה, אני מאמינה ששיתוף זה דבר חשוב.
    בכל זאת יש לי הבנה שיש גבול לכל דבר.
    אם הדברים הועילו לכם, אשמח שתשלחו לי מייל ותכתבו שהתוכן היה מועיל, ולדעתכם זה טוב ששיתפתי. (אפשר לשלוח גם מייל הפוך)
    לא חובה כמובן לשלוח, אבל זה יתן לי פרספקטיבה נכונה יותר על התוכן שלי.
    "דיי כבר!", צעקתי עליה. "נמאס כבר! כמה פעמים את לא מקשיבה?!", רתחתי.
    "מה יש לך?? למה את סתם הורסת אותנו???", המשכתי, מוחה את דימעותיי שביצבצו מזוויות העיניים.
    "זה באמת כבר נמאס", אמרתי לה בקול שקט יותר. "למה את לא יכולה להתנהג נורמלי? למה את בכוונה עושה לנו את זה?".
    והיא הסתכלה עליי, בעיניים עצובות וריקניות.
    ושתקה.
    "טוב, את מוכנה לזוז?", ניסיתי לבוא בגישה טובה יותר.
    היא הפנתה את ראשה, ולא זזה.
    "מותק, אני באמת רוצה בטובתך", המשכתי בנימה האוהבת.
    "אנחנו רוצים אותך. אנחנו אוהבים אותך. את הכל בשבילנו", קולי חד, פצוע.
    "אבל למה את לא מחזירה לנו באהבה? בהקשבה?", באמת ניסיתי להבין אותה.
    "את אולי יכולה לזוז קצת שמאלה? קצת?", התחננתי לפניה.
    נהג אופנוע שרק לידינו, ואמר- "זה מסוכן ככה. היא יכולה להיפגע. תעלו אותה למדרכה", הוסיף.
    "תודה".
    "את לא מוכנה לזוז? אפילו לא למדרכה?", אמרתי לה, קולי חסר אונים.
    היא שתקה. כנראה התעלפה.

לאחר כמה ימים, היא שבקה חיים.
    סוזוקי אהובה, תמיד אהבנו אותך.
    היום אנחנו באמת מרגישים את חסרונך.

ביקורות, הארות, הערות ...

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה