קהילת עורכי ומפיקי סרטים

פורום המיועד למפיקים, עורכים, במאים, תסריטאים והעוסקים בתחום.
מנהלת הפורום: BRO
להצטרפות לקהילת עורכי ומפיקי סרטים, הקש כאן
להצטרפות לקהילת עורכות ומפיקות סרטים, הקישי כאן

עריכת סרטים >> תוכן מקצועי

פורום פנימי לעורכות ומפיקות סרטים

קבוצה סגורה לעורכות ומפיקות סרטים מהחברה הדתית והחרדית. הכתיבה והצפייה בפורום הינה לנשים עורכות סרטים בלבד.
מנהלת הפורום: BRO
להצטרפות לקהילה הקש כאן
פרטי
הייתי רוצה לרכוש את הטמפלט הזה
https://videohive.net/item/hand-explainer-commercial/15678999
או דומה לו
האם יש אפשרות לרכוש זאת יותר בזול ע״י קופון מנוי או משהו
או שאולי יש עוד מישהו שמעונינת ונרכוש ביחד.

וכן אם יש מישהי שמעונינת לרכוש טמפלט אחר אולי תפרסם וזה יעניין אותי גם

תודה
כתבתי בפורום פרסום, ואני שואלת גם כאן את המומחים/יות האלופים/ות שנמצאים כאן בפורום.
אשמח לעזרה מהמומחים, אני מאמינה שזו שאלה קצת לעוסה, ובכל אופן.
אני עורכת וידאו (די מתחילה, נמצאת כאן הרבה בפורום, אבל כרגע בצפיה שקטה, עד שיהיה לי את האומץ להיות פעילה יותר)

התבקשתי לערוך סרט תדמית לישיבה. הישיבה נמצאת בעיר מעורבת ופונה לבחורים מרקע חלש, שבד"כ הולכים לתיכונים אך בעזרת עבודת שטח טובה הולכים לישיבה וב"ה מצליחים מאד והופכים אח"כ לאברכים.
הישיבה מעוניינת בסרט, ע"מ להשיג כמובן תורמים לפנימיה שנמצאת במצב עלוב ביותר, ולכל שאר הצרכים (והם מרובים)
הלקוח מעוניין להציג את העליבות שבפנימיה וחדר אוכל וכו', כדי להראות באיזה מקום הם נמצאים היום - לדעתו התורם צריך להבין באיזה מצב נמצאת הישיבה היום, ולטענתי - צריך להראות להיפך את היופי בישיבה בחלק הרוחני. לראיין כמה בחורים, אברכים בוגרים, את ראש הישיבה ולהראות את האווירה הטובה, את הלימוד וכו' ולא להכניס בכלל את החלקים הפחות טובים.

מה דעת המומחים בנושא???
אעריך מאד את מי שיגיב.
שלום,
הייתי מעונינת להתמקצע יותר בעריכת סרטים באפטר,
חשבתי לרכוש את הקורס ה
זה של ערן שטרן וללמוד דרכו.
יש כאן מישהו שרכש קורסים של ערן ואכן התמקצע והשתדרג דרכם?
ומישהו מכיר את הקורס הספציפי הזה? הוא מיועד למתקדמים?
כי כבר למדתי אפטר בקורס מקצועי ואני מעונינת ביותר...
אשמח לשמוע מידע!
(מדריך חלק 1 כאן)
==============

אחרי שהבנו מה זה גלי קול, ושבעצם מדובר בכמות אוויר שזז, ננסה להבין את המושג "תדרים".
תדר = גל שקורה כמה פעמים בזמן מסויים.
למשל כשאומרים 100Hz, (מאה הרץ) הכוונה שהגל המדובר חוזר 100 פעם בשניה.

וכמו בתמונה המצורפת רואים גל שמתחיל ב-1 הרץ, כלומר גל אוויר אחד לשנייה, שגודל ועולה עד 5Hz לשניה.
כלומר שבסוף האנימציה אנחנו רואים תנודת אוויר של חמישה גלים בשניה אחת.

-----
אם אתם זוכרים במדריך הקודם למדנו שצליל קו הטלפון הוא 440Hz בשניה, כלומר גל אוויר שזז 440 פעם לשניה. אם היה אפשר לצייר את זה, זה נראה כמו הרבה הרבה "הרים וגבעות" דחוסים שצריכים כולם להיכנס בתוך שניה אחת (לעומת החמישה גלים שרואים באנימציה כאן).

עכשיו נעבור לאוזן שלנו, בני האדם מסוגלים לשמוע בממוצע (יש כאלה ששומעים יותר ויש פחות) בין 20Hz לבין 20000Hz כלומר בין 20 פעם בשניה שהאוויר זז שאז האוזן מתחילה לשמוע, לבין 20 אלף פעמים שהאוויר זז בשניה שהאוזן כבר מפסיקה לשמוע או יותר נכון מפסיקה להרגיש את התנועה המהירה הזו.
ולכן בוודאי ידוע לכם שכלבים או עטלפים שומעים סאונד שאנחנו לא שומעים, והכוונה שהם יכולים לשמוע עוד יותר גבוה, כלומר עוד יותר תדרים לשניה, ויש משרוקיות מיוחדות לבעלי כלבים, שהם רוצים לקרוא להם למשל כשהם יוצאים לטיול, הם פשוט שורקים בה, אנחנו כבני אדם לא שומעים בה כלום כי האוזן שלנו לא מרגישה תנועת אוויר כזו ולא יכולה לפרש אותה לשמיעה, אבל הכלבים שומעים גם שומעים, ורצים בחזרה ישר לזרועות בעליהם... :)
--
דבר נוסף, אתם בטח שואלים איך נשמע תדר גבוה ואיך נמוך, כלומר מה הצליל של זה?, אז נאמר שככל שהתדר יותר נמוך כלומר יותר קרוב ל 20Hz הוא נשמע גם יותר נמוך, כלומר יותר באס, יותר עבה... וככל שהתדר עולה הוא מתחיל להישמע דק יותר ודק יותר, עד שאיננו מרגישים אותו יותר.

בקובץ המצורף יצרתי סאונד רצוף של כמה קבוצות תדרים, תתחילו לשמוע ולהבין...
120,240,440,880,12000Hz...

--

ועכשיו לשאלה המעניינת:
למה כשאנחנו נוסעים באוטו ומולנו בנתיב הנגדי מגיע אמבולנס או משטרה, תמיד זה נראה (ואולי זה באמת) שדווקא ברגע שהרכב עם הצופר המשטרתי או של האמבולנס, עובר לידינו , זה נשמע כאילו הנהג משנה את הסוג של הצופר...
זה נשמע בערך ככה ואו ואו ואו (בקצב מאוד מהיר) ואז כשזה עובר אותנו זה תמיד ווווווואוווווווו וווווואוווווו... וכו', למה זה ככה?

מה אתם אומרים?

במדריך הבא נדבר האם אנחנו מסוגלים לזהות תדרים גבוהים ונמוכים, כולם אומרים שכן, אך מחכה לכם הפתעה...

נ.ב. אני יודע שהמדריך הזה קצת טכני, אבל הוא קריטי להבנה של כל "האיך עושים בפרימייר ככה, ואיך עושים מיקס, ואיך ואיך..."! פשוט תחזרו עליו טוב! (התגובות שלכם, והשאלות - חשובות)

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה