• הוסף לסימניות
ואוו. משימה מעניינת. ללכת לחפש את הקטע ההוא שהייתי צריכה לשלוח. לקרוא אותו, להיזכר. איזה ישןן:sne: @אוראל סולטן שכוייח על היוזמה.
(לגבי הקטע שמעלה, נכתב לפני קצת פחות משנה. זה פרק מתוך פאנפיק שלם { אבל לא גמור:sneaky:} שנכתב על דופליקטים 1. לא העלתי אותו לכאן, אז מחילה מראש אם לא יובנו כל הדמויות, הסיטואציות וההקשר שבפרק. אגב אני חרגתי מה200 מילה. עשיתי העתק הדבק לקטע וזהו.) תהנוו.

הרי המאטרו, אינדיבידואל

מקסימיליאן צופה בדני. הוא מטפס על הר המאטרו. מפלצת של הר.
אחדים הם האנשים שהצליחו לתקוע דגל בפסגה שלו. להגיע ליעד. לכבוש את המטרה.

דני מטפס, נחוש להגיע, לתקוע דגל בעצמו.
להביא ניצחון לקבוצה. הבטיח לעצמו לעמוד הפעם במשימה שנתנו להם. בלי לאכזב.

מקסימילאן מוחה לו כפיים בלב. רואה את הנער הזה, כל כך דומה להורים שלו. הבן של אבא שלו.

לפתע, דני מועד מאחת האבנים, רגליו קורסות על האדמה, וגופו נוטה ליפול בזוית מסוכנת. מקסימילאן מזנק לעברו. ידיו, יציבות וחזקות, תופסות בו בעוצמה. הוא מודיע לו בהתנשפות ׳׳תפסתי אותך, בחור׳׳ עוזר לו לשבת, לבדוק מה שלומו. מצב היד שלו לא נראית מלהיב במיוחד.

׳׳אני כבר לא המום ממש שקורה איתי לאחרונה׳׳ דני מפטיר, לא מרוצה בעליל מהפוזה העכשווית שלו. ׳׳כן אשמח לדעת מה אתה עושה פה׳׳ ונס שתפסת אותי רגע לפני שזה היה מאוחר לשניינו.

דני מקפל בזהירות את שרוולי חולצתו. יעבור. הוא קובע, מניח לטיפות דם קטנות להכתים את בגדיו. הם מלוכלכים מאבק ומזיעה. אבל הוא, לא מוותר. נחוש. מביט למעלה, לכיוון הפסגה. מאמין שהוא מסוגל.
מהרהר במוטו שלו. כמה הוא רלוונטי. נפילה קטנה למטה, התקדמות גדולה למעלה.

׳׳הייתי מצפה לתודה׳׳. או שממך לא. ׳׳ומה אני עושה פה?׳׳ מקסימילאן שואל רטורית, מעבד את מילותיו, נותן לדני יד. עוזר לו לקום. הם מתחילים בדממה לטפס למעלה.

בסיומן של כמה דקות ארוכות, ופרצופים מצד דני חסר הסבלנות אך הנחוש במיוחד, מקסימיליאן קוטע את השקט. מנגב זיעה. הר המאטרו מלא אתגרים. לא פלא שקשה לכבוש אותו.

’’דני. מה אתה יודע על אגדת ’הכדור האבוד?’’ הוא שואל, נעצר לרגע, מביט לתוך עיניו של דני. הן לא משקפות דבר. שום ניצוץ מוכר לא נדלק בהן. מקסימיליאן נאנח.

’’הכדור האבוד?’’ דני תוקע מקל בהר, סלעים קטנים נופלים למטה, הוא נתמך בו. חושב.

’’בדיוק. מזכיר לך משהו אולי?’’ תקווה בקולו. דני חייב לגלות ידע בעניין.

’’לא’’ דני עוקב בעיניו אחרי זבוב טורדני. הוא מזמזם סביבו במעגלים, לא נעלם גם אחרי נסיונות מתישים מצידו.
אין ברירה הוא מחליט. כמה תנועות ידיים מצידו, והזבוב קופא, צונח על האדמה.

מקסימיליאן מסתכל מהצד. שותק. הזבוב הזעיר, תוצרת פ’יוצר, מתפרק על האדמה ברעש עדין.
דני מתכופף, מרים את החלקיקים, מעיף בהם מבט קצר ולא סלחני במיוחד, מכניס אותם לכיסו.

מהרהר בעוגמה, שאולי זה באמת לא חכם להקפיא זבובים.
פעם שעברה, זה לא נגמר כל כך טוב. ואם נדייק, אי אפשר עדיין לומר על הפרשיה ההיא ’נגמר’.

’’אתה יודע כמה פרופסור אנגלר לא יאהב מה שעשית עכשיו’’ מקסימיליאן מעיר את המובן מאליו. ’’הוא יוריד לכם נקודות על זה’’. הוא מתחיל לקפל ציוד, מחליט סופית לתת לאלדו לדבר עם דני. הוא עצמו, צריך לדבר בדחיפות עם אנשים אחרים.

’’יודע. שיתמודד’’ דני מוציא בקבוק מים, לוגם ארוכות. ’’יושב לו הפרופסור המהולל במשרד הממוזג שלו, שולח אותי למשימות של סופר- על ודואג גם לצרף אלי כמה יצורים קטנים שעושים רעש נוראי’’ הוא מתרגז. מצרף לרשימה הנרגזת שלו, גם את החברים שלו. גם הם מאמינים בו כאילו הוא באמת סופר- על. שולחים אותו לרכב על דואסינסים, לכבוש את המאטרו. לבד.

• הוסף לסימניות
@אוראל סולטן תודה רבה על היוזמה המבורכת!
הנה כרטיס הכניסה שלי:

שובר שוויון
מאז ומעולם תהיתי לעצמי איך זה יכול להיות שיש בנות שלא מסתדרות עם מורות, זה פשוט לא יתכן, מה יש כאן לא להסתדר? זה כל כך פשוט. אם ניוטון ניסה להסביר למה התפוח נופל לאדמה, אני ניסיתי להסביר את התופעה ההזויה הזו. בניגוד אליו, עד ממש לפני זמן קצר לא ממש הצלחתי.

"המורה תמיד צודקת" החדירה בי אמא שוב ושוב לעצמות קבלת מרות, בחיוך רחב, אך ללא פשרות. אם נענשתי על איחור בוקר כי השומר לא היה שם בזמן לפתוח לי את השער, המורה צודקת. אם כבר עברו חודשיים מאז שהגשנו את המבחן ועדיין לא קיבלנו אותו, המורה צודקת. ואם אסור להפעיל מזגן אפילו כשארבעים מעלות בחוץ, המורה צודקת. ואם המורה צודקת, אין מקום לשפוט, להחוות דעה או להעביר ביקורת, המורה תמיד צודקת, לנו, התלמידות נשאר רק לקבל ולאהוב.

אני לא הייתי צריכה להתאמץ יותר מדי, אהבתי כל דבר שקשור בבית הספר והמורות- אהבו אותי, לא היה קשה לשים לב לזה, וכן, גם אני אהבתי אותן, את כולן. לא אומר זאת לעולם לחברותי, גם כך איני מלכת הכיתה וגם לא קרובה לזה, ולא נראה לי שאם אספר זאת זה יתרום למצב. זה לא שאין לי חברות, פשוט מטבע הדברים, כך הבנתי במשך השנים, שככל שאהיה קרובה יותר למורות, כך אהיה רחוקה יותר מהחברות, זה אפילו מתחרז! לכן הייתי צריכה למצוא את האיזון בין שתי הקצוות. זה לא קל, זה מצד אחד לשמור על התואר "התלמידה הכי טובה בכיתה" ומצד שני, לא להשניא עליי את חברותיי, אבל מי אמר שהחיים קלים?

ואם חשבתי שהם כאלה, באה השנה הזאת והפכה לי את הכול.

הסיפור המלא פורסם כאן:

• הוסף לסימניות
@אוראל סולטן שוב תודה על היוזמה!

מצורף הקטע שלי.
שיר שכתבתי למחנה של סמינר. (בשביל הכיתה של אמא שלי...)
הניקוד כנראה לא הכי מדויק...

שְׁבִילֵךְ בִּשׁבִילֶךְ/לחן: "שלום" מתוך הדיסק "חתן התורה" ברוך לוין

בֵּין המוֹן השׁבִילִים,
בְּמָבוֺך שֶל מִשׁעוֹלִים,
מִסתַּתֶּר לוֹ אֵי שָׁם,
השׁבִיל שֶׁלָךְ.

מַצְפֶּן מַפּוֹת וְתַרמִילִים
עִם מוֹרֵי דֶרֶךְ מְעוּלִים,
כּוּלָם מְכוּוַנִים לְשָׁם,
לִמצוֹא אֶת הַאוֺר שֶׁלָךְ.

פזמון:
כּוּלָם כַּאן בִּשׁבִילֵךְ,
לַעזוֺר לִמצוֹא אֶת שׁבִילֵךְ,
פִּתחִי נָא אֶת לִיבֵּךְ,
השׁמִיעִנִי אֶת קוֹלֵךְ.

תּוֹרָה מוּסָר וְדִינִים,
נבִיאִים רִאשׁוֹנִים וְאַחְרוֹנִים,
הַכָּל בְּלִיבֵּךְ נִרשַׁם,
וְנִבנֶה הַעוֹלָם שֶׁלָךְ.

שִׁיעוּרֵי הַשׁקָפָה מְעַנְיֶנִים,
שִׂיחוֹת הַרצָאוֹת וְמִבחָנִים,
כַּךְ הוֹלֶךְ לוֹ וּמְוּגְשַם,
הַחֲלוֹם שֶׁלָךְ.

פזמון:
כּוּלָם כַּאן בִּשׁבִילֵךְ,
לַעזוֺר לִמצוֹא אֶת שׁבִילֵךְ,
פִּתחִי נָא אֶת לִיבֵּךְ,
השׁמִיעִנִי אֶת קוֹלֵךְ.

• הוסף לסימניות
לא הקטע הכי משהו אבל כנראה שבשביל להתקבל הוא הספיק!

אני לא בטוח שזה בדיוק זה! (מקווה) אגב הוא 200 מילה בדיוק.

רחש מוזר נשמע מאחורי השיח, עמיאל שלח את ידו אל החרב מתכונן לבצע את התרגילים עליהם התאמן אלפי פעמים, החיים בזמנו לא היו קלים מי שלא היה מאומן היה עדיף לו להסתתר

דמות יצאה מאחד השיחים מאחוריו מעיפה כמה עלים ברגליה, עמיאל שלף בתנועה חדה את החרב מתכונן לקרב

מוכן לכל דבר שרק שיבוא הוא הסתובב לאחוריו מזהה פנים מוכרות וידידותיות

"זה אתה אליאל, הבהלת אותי" עמיאל פלט אנחת רווחה "אני מבין שאם באת לפגוש אותי זה לא בגלל משהו טוב" הוא מחזיר את החרב לנדנה לוחץ את ידו של אליאל

אליאל הנהן קלות בראשו "האביר השחור" הוא השתהה כמה שניות והמשיך "אתה בטוח זוכר"

"הוא כבר לא בין החיים לפי מה שאני זוכר" עמיאל קימט את מצחו "הוא מת בקרב על מבצר למברגד" הוא נשען על עץ בעל גזע עבה מאד

"לצערי קיבלנו מידע שהוא חי וממשיך להכות" אמר אליאל בעצב "אתה זוכר שלפני שבועיים וחצי היה בכפר רטונקד שריפה ענקית שכילתה חצי מהמשק, זה היה מעשה ידיו" הוא יתיישב על גזע עץ כרות פולט אנחת צער בועט ברגלו באבן קטנה

"אז מה עושים" עמיאל החוויר ממצמץ בעיניו מאור השמש

"חשבתי אולי לאחד כוחות" הציעה אליאל "אבל אני חושב שרובם לא ירצו לחזור" מבע של ייאוש ניראה על פניו

הקטע הזה הוא חלק מן סיפור בהמשכים שלי
תקראו ותהנו!

• הוסף לסימניות
אני הגשתי את הפרק הראשון של הסיפור שאני עובד עליו.

פרק 1

הספק של מלך

הסוף שהוא ההתחלה​

השמש נטתה לשקוע מעל ההרים הירוקים שתחמו את הממלכה, שולחת קרניים אחרונות אל תוך אולם האבן הרחב. המלך ויליאם ישב על כסאו המגולף, עיניו ננעצות באופק. גופו עטוי גלימת משי כבדה, אך נפשו הייתה כבדה אף יותר.

המלך ידע "ימיו ספורים". המחלה כרסמה בגופו, ובשבועות האחרונים נמנע אף מהתקהלויות ומהשתתפות באירועים רשמיים. אולם מדבר אחד לא חדל: מלפשוט הספק שלא נתן לו מנוח.

"האם צדקתי?" לחש לעצמו, ידיו משחקות בשרשרת הזהב על צווארו. מחשבותיו נדדו לאותן החלטות שהפכו אותו לאימת היהודים. צווי ההחרמות, הגירוש מהשכונות העשירות, העלאת המיסים – כל אלה היו בעיניו דרכים לחזק את שלטונו ולהשליט סדר. אבל עמוק בפנים ידע: לא הצדק עמד לנגד עיניו, אלא הפחד.

הכול התחיל מלילה חשוך אחד.

סערה פרצה על הממלכה כמו אות מבשר רעות. בעוד הרוח שורקת בחלונות האבן, קבוצת חיילים חמושים יצאה אל הרובע היהודי, בהוראתו הישירה.

לא היה בזה כל חידוש – הביזה הייתה כלי שליטה. אך הפעם, קרה משהו משונה.

החיילים שבו לארמון ובידיהם ספר עתיק. כריכתו שחורה, מעוטרת בזהב דהוי, אך עיניהם של החיילים שראו אותו נראו אחרות. הם נשמו בכבדות, כאילו דבר בלתי נראה מעיק עליהם.

הספר המסתורי​

למחרת בבוקר, הספר הובא למלך. הוא הביט בו לזמן קצר, גיחך, והניח אותו על שולחנו. "מה ערכו של עוד חפץ עלוב?" אמר.

אולם, חייל אחד שעמד בסמוך לא נותר בשתיקה. "אדוני," מלמל בקול מהוסס, "זה… זה לא חפץ רגיל."

"שטויות," אמר המלך, מנופף בידו בביטול.

"אבל זה לא היה שטויות" התחנן החייל, אך איש לא שמע לקולו.

תוך ימים, חייל אחר חייל שנגע בספר דיווח על תחושות מוזרות: ידיים כואבות, חלומות מבעתים. ואף חייל אחד – זה שהעז לפתוח אותו – מצא את עצמו ממלמל מילים חסרות פשר, כמו מתוך חלום רע.

עכשיו, כשישב מול השקיעה, זכר המלך את הלילה שבו הוחלט לגנוז את הספר.

"אין לו עוד מקום בעולם הזה," פסק.

אך לא היה די בזה כדי לעצור את הקללה.

המלך ידע כעת – הכל החל אז, בלילה שבו נגנב הספר. אבל מה אז הוא ידע עליו?

על מה שאותו ספר עתיק ניסה לגלות?

• הוסף לסימניות
טוב, אז אני כתבתי את הגרסה שלי לאתגר שהיה: אתגר דו שבועי עולם השקר

אה, איזה כיף! השבת אנחנו אצל השויגער. אין מאושרת ממני.
אמנם בעלי קצת מתאכזב כי האוכל אצל ההורים שלי יותר טעים אבל אין דבר, פעם ב- הוא יכול להתמודד.
"וואו! שנים שלא היינו פה! כמה התגעגענו!" אני נכנסת פנימה בחיוך רחב ושלווה פנימית.
"שלום לכלה שלי שהיא כמו בת!" מוחצת אותי חמותי בחיבוק חם.
אנחנו מתיישבות יחד על הספה ומשחררות את שמעון לעזור לשווער ואת הילדים למשחקים. הרי יש לנו כל כך הרבה על מה לדבר.
"אז איך את מסתדרת בבית?" מתעניינת השויגער בלי שום כוונה נסתרת.
"מצוין, העצות שלך מהפעם הקודמת עובדות נהדר" אני מתלהבת בכנות.
"אני אוהבת לתת עצות מנסיוני העשיר, גם אם לא מיישמים. זה נותן לי הרגשה טובה" מצטחקת השויגער בקלילות.
"בואי, תטעמי מהעוגה שהכנתי לכבודך - מה שאת הכי אוהבת" מגישה לי השויגער עד לספה את טורט הצימוקים והקוואקר שחובבת בריאות כמוני בטוח מחסלת.
"וואו, זה כל כך טעים! נראה לי ששמעון ממש ישמח גם כן לאכול אותה" אני מזמנת בדחיפות את בעלי לחגיגה.

שיר מתנגן ברקע. קול ערב מכריז את שעת הדלקת נרות.
"מדליקה נרות לפני הזמן?" שואלת השויגער בוודאות שכן.
"בוודאי! תמיד!" אני עונה בביטחון ושתינו ניגשות להדליק.
מכסות את העיניים. עולם עוצר מלכת. נכנסת פנימה שבת.
לשבות ממלאכה, ממלאכת העמדת פנים.
לשבות מעבודה, מלעבוד אחד על השני.
"ה' בבקשה שיהיה ביננו שלום ואחוה, קשר טוב והבנה, כנות, פרגון והכלה"
מורידות את הידיים מהעיניים. המבטים נפגשים.
"גוט שבת!"

• הוסף לסימניות
שוטטות :

שוטטתי בדרך -
לאבד עצמי לדעת .
ראיתי חול ופרחים ,
ודרך עמוסה במכשולים.

עד שהחלתי לשוטט,
הגעתי לדרך יבשה,
מלאת מכשולים כמו חיי---
התגלה, שברחתי בלי סיבה...

ברחתי אל השוטטות
ברצון למצוא את עצמי,
ברחתי כי נמאס לי לממש כוחות--
שאין בדרך שלי .

אני לא משוטטת בשדות זרים,
גם לא בשדות פורחים,
בשדות מוכרזים או מוקפים
אני משוטטת בשביל ,
מחפשת לי דרך
אולי יום אחד אמצא אבק
ואת החכמה לתת לו ערך.

קרדיט לרעיון הוא מהטור של ישראל גרובייס במשפחה

אמממ וזה קרה אתמול, שהצטרפתי, אז יכול להיות שהכתיבה לא משהו.... אבל השתדלתי להעמיק את התוכן.

• הוסף לסימניות
פתאום קפץ לי האשכול הזה
הקטע שאיתו התקבלתי הוא מתוך סיפור ארוך לא גמור, שאולי יום אחד עוד יגמר להכתב:)

בס"ד

הוא פוקח עיניים, הכל חשוך, זה מה שעיניו מצליחות לקלוט, אפלה סמיכה, גופו נרעד.
צחוק פראי נשמע לפתע מהצד והוא קופץ הצידה בבהלה, מנסה לגשש את הדרך,נתקל תוך כדי בקירות הבטון שסוגרים עליו, מנסה לפסוע לימין אבל משהו מכשיל אותו והוא נופל על הרצפה בחבטה.

הזיעה ניגרת ממצחו במהירות מטרידה, מטשטשת לו את שדה הראיה שגם ככה חשוך.
הוא יודע שעומד לבוא הגרוע מכל, מנסה להתכונן נפשית, ש לא ישימו לב שהוא חלש, הם לא ירחמו עליו.

מטח יריות עז נשמע מתקרב והוא קופא על מקומו, לא מצליח להניע איבר.

בום, פיצוץ, עוד אחד, הרעשים לא נפסקים, רק גוברים. הוא שומע את הקולות מתקרבים אליו.

הוא שוכב כעת על הרצפה הקרה מכורבל בתוך עצמו רטוב כולו מהזיעה של עצמו. הם מתקרבים. הוא כבר רואה אותם בעיני רוחו, ראשם עטוף רעלה ונשק כבד בידיהם. הם לא רוצים שהוא יצא מפה חי, הוא יהרוס להם את התוכניות, הם יהרגו אותו.

השם, תציל אותי, בבקשה, אני עומד למות.

נשימתו מתקצרת, הוא יודע שאלו רגעיו האחרונים.

"תפסיקו!!!!" צעקה קורעת את הדממה. היא לא שלו, של מי כן? ידידיה?

הוא פוקח את עיניו במאמץ, מישהו הרים את המפסק ואור שוטף את החדר.

יונתן עומד שם, פניו אדומות מכעס ועיניו כמעט יוצאות מחוריהן. "אתם נורמלים??" הוא צועק, "השתגעתם לחלוטין!"

אחד הבחורים ניגש לנגן שמונח בצד ועוצר את פעולתו. אין יריות. זה לא אמיתי, ז ה ל א א מ י ת י. הוא מתיישב במאמץ.

"מ'ת'ה מפריע?" אחד מהחבורה נוהם, "אוריאל ביקש! אנחנו עושים לו טובה!",

"זה טובה זה??" יונתן כמעט משתגע, "אין! אתם לא שפויים! תראו איך הוא נראה! הוא כמעט מת! כמעט הרגתם אותו!"

הם מסתכלים לכיוונו במבוכה וממלמלים משהו לא ברור. שלושתם לוקחים את הנגן והרמקול ופוסעים החוצה מבוישים.

יונתן ניגש לאוריאל שבוהה בכל המתרחש כאילו זה לא קשור אליו, הוא מושיט לו יד. "קום, אמרתי לך שזה לא רעיון מוצלח".

אוריאל תופס את ידו ומתרומם בכבדות, "אני… אני ראיתי אותם… הם היו פה… זה.. הרגיש כל כך אמיתי", הוא מצטמרר, "ו… ו… ידידיה, הייתי בטוח שהוא…" הוא מליט את פניו בידיו.

אוריאל מתיישב על המיטה בכבדות ויונתן לצידו.

"אני אמרתי לך שזה לא רעיון טוב", ממלמל שוב יונתן.

• הוסף לסימניות
טרי מהתנור:)

יש סיפורים מרגשים, יש סיפורים מחזקים, ויש סיפורי השגחה, בסיפור המוגש לפניכם יש את מכלול הדברים, כי הוא סיפור שקרה באמת!

לאמא שלי יש בספה שקע, 30 שנה שאמא שלי יושבת במקום הקבוע שלה, זר לא ישקע.

אני יושבת מולה על הפוף שלי. מדברת בהתלהבות והיא מקשיבה.

אתמול חזרתי מסופ''ש בסמינר ''ערכים'' לרווקות. והלב שלי דופק מאז בקצב אחר.

אני מספרת לאמא בעיניים נוצצות על האור של דרך התורה, איך גמלה בליבי ההחלטה לזרוק את כל הבגדים שלי לפח, ולצאת לדרך חדשה, לחזור בתשובה...

אמא שוקעת בספה עוד יותר, כעס מבעבע בה, אני מזהה מאוחר מידי שהיא לא אוהבת שום אור שנדלק בי.

היא מזדקפת, מתחילה למנות את כל מה שלא מוצא חן בעיניה. מורידה שלטרים.

אחד: החצאית המוזרה שאני לובשת.

אחד ושתיים: הבגדים שאני רוצה לזרוק.

אחד ושלוש: "כסף לא גדל על העצים!"

אחד וארבע: "לפחות תמסרי את הבגדים, אם לא למכור..."

אני מרימה עיניים לאמא, עיניי נפגשות בעיניה. לא חשבתי שתיקח כ''כ ללב.

"אז מה?" היא שואלת בשקט "נסעת עד נתניה כדי שיבלבלו לך את המוח?!" אכזבה שזורה בקולה.

"תמיד היית שקולה ואינטליגנטית" היא מרימה להנחתה "אני מתפלאת עלייך, ככה ליפול בפח??"

הפנסים בעיניים שלי נדלקים שוב, קוראים לזה ''אורות''.

• הוסף לסימניות
שלי:
תמיד היתה המרפסת. רחבה, נעימה, אחורית, נשכחת. היו שם הפרחים שאהבתי, שורת אדניות בשלל צבעים. היה שם הערסל, שמרגע שהרגליים שלי היו מספיק ארוכות בכדי לבעוט בגדר, הייתי מתנדנדת בו במשך שעות. הלוך חזור, חץץץ- חץץץץ.
שלווה רכה כזאת... שקט... כמה עולמות היו במרפסת! כמה חלומות! כמה חיים...
כשבשעון הוורוד שלי נפגשו המחוגים ממש בסמוך לספרה 5, נפרדתי מהערסל בחיבוק, לחשתי לו- "אל תפחד, מחר אני אחזור" ורצתי הביתה. לא רציתי שהמרפסת תראה בקלוני, כשיקראו לי בנזיפה: שיעורי בית עשית כבר? ומה המורה אמרה? לא רציתי שהפרחים יהיו עצובים איתי...
השעון המשיך לתקתק, תקתוקים קצובים, מהירים. מחוג רודף אחר מחוג, פוגש בו לחלקיק שניה וממשיך במירוץ האינסופי.
גם הוא בורח...?

שנים רבות חלפו מאז, הערסל נעשה מהוה כל כך, ולולאת הברזל שחרקה הרגיזה את אבא, שפסק את גורלו לאשפה. הפרחים נבלו, ואני בכיתי עליהם כ"כ.

כשעזבתי את הבית, המרפסת בכתה. חשופה, כאובה. לא הייתי שם, אבל אני יודעת.
לא היה לי כלום משלי. אכלתי מה שהזדמן לידי, עשיתי לילות עם חברות, מדי פעם הנחתי ראש על ספסל אבן בגינה צדדית. לא זכרתי מי אני, מה אני עושה כאן, אף אחד לא חיפש אותי. לא אבא, לא אמא, אף אחד...

ולילה אחד, כשהלכתי ברחוב צדדי, שמעתי בכי ילדותי. קפצתי. תמיד אני קופצת כשאני שומעת בכי. הרמתי את הראש, ממש מעלי הייתה מרפסת. ערסל חורק. נרעדתי. בתוך הערסל שכב מכורבל, ילד. ילד מתוק, עדין. אולי בן 8, או 9. לא יותר. והבכי שלו, עייף, פגוע- נגע בי, עמוק. בנקודה הכי פנימית בנפש, שלא זכרתי שעוד קיימת בי. או שאולי בנשמה? משהו הזדעזע בי, ואז נשבר. הסתובבתי, והתחלתי לרוץ. זאת לא הייתי אני שהלכה, לא אני מצאתי את דרכי הביתה- זאת היתה המרפסת ששלחה אלי יד, חבקה אותי והצמידה את ראשי אל ליבה.

כשעמדתי בפתחה, מצמצתי בהלם. דמעות חנקו את גרוני, את עיני, אבל לא את ליבי.
לא הכרתי אותה. עייפה, זקנה, בתוך האדניות נראו קיני יונים, ועל הרצפה היו פזורים זרדים, עטיפות איגלואים שילדי השכנים השליכו מן הסתם, גזירי עיתונים מצהיבים וכמה ארגזים אטומים.
ברעד, ברגש שחשבתי שנקבר מזמן, בכל האהבה והגעגוע שבעולם, חיפשתי לי מקום בחיקה, ולא מצאתי.
הבטתי בה, ולא היו מילים בפי. לא היתה לי נחמה להציע לה. חלקנו שתינו מציאות עלובה.
בודדות, מרוקנות, חלשות...

הרכנתי ראש, עיניים ירוקות מצמצו בחזקה, ומאי שם נשרו דמעות בנות 19.
וכבר לא הייתי לבד. היינו שתינו, יחד.

• הוסף לסימניות
אז בתור האחד שה' שלח לו את הרעיון הזה לראש, אני מתכבד להתחיל:

הרובע התשע-עשרה בעיר הבירה המלכותית של אוסטריה, החל לדמום.

המנורות החלו נכבות בזו אחר זו בבתי התושבים; הצרצרים פתחו בזיופיהם; אנשים אחרונים חזרו מיום עבודתם הארוך ונכנסו לביתם; נהר הדונאו האט את זרימתו, מקבל את פני הלילה העומד לבוא.

החשיכה ירדה על פני סמטת נוֹסווָלד.

הסמטה המחשיכה לאיטה, בשונה משאר הימים, הייתה רגועה לעת עתה.

יותר מדי רגועה.

אדם יהיר ונשוא פנים העומד בפינת הסמטאות נוסוֹוָלד וסילבר, נשען על השלט המורה על תחילת "אזור 30" והסתכל בחשדנות על הרחוב השמם. לאחר כמה דקות בהם הוא בהה בחלל הריק, החליט להביט בשעונו.

השעון סימן במחוגיו את השעה 19:42 בדיוק.

האיש הרים את ראשו מהשעון ועיוות את פניו קלות באי חשק. הם יודעים שהוא סובל איחורים בלתי מוצדקים. הם קבעו להיפגש ב19:35 בצומת הסמטאות ליד קיוסק טבק טראפיק.

ובכל זאת הם עושים לו את זה, ומאחרים.

צללית חשודה ממולו, לכדה את עיניו. הוא צמצם את אישוניו ומיקד את כל מבטו בצל המטושטש הנע באיטיות ממקום למקום. 'אולי זה הם?' חלפה מחשבה בראשו. הוא החליט להתקדם לעבר הצללית.

בטרם הספיק לעשות את צעדו הראשון, זוג ידיים חסונות כיסו את פיו ועיניו ומשכו אותו לעבר מכונית שחורה. הוא ניסה להתנגד, אך ללא הצלחה, האיש החסון החזיק בו בידיים יציבות.

אין לו ברירה.

הוא החליט לעשות את אחד מתרגילי ההגנה העצמית שלמד בצעירותו.
ספר בליבו עד שלוש, ונתן לענק חבטה בתרגיל מרשים.

הענק לא התלהב, ונראה שלא הזיז לו הדבר. הוא תפס את האיש היהיר חזק יותר מלפני כן.

לפתע, כאילו משום מקום, צץ ליד הענק ענק אחר, שהוציא טלפון סלולרי מכיסו, והחל לדבר בו בלחץ.

"הוא עושה לנו בעיות", אמר.

"קבל אישור", נענה לו קול מהצד השני, קול מוכר לאיש היהיר, מוכר מאוד, רק שכרגע הוא לא הצליח להיזכר מהיכן.

ברגעיו האחרונים שם, עוד הספיק לחשוב על חטיפתו ומה שהוביל אליה. ענק האימים הזריק לגופו בבת אחת זריקה מסוכנת.

עפעפיו של האיש נעצמו, ושמורות עיניו נסגרו לחלוטין.

זוג החסונים הכניסוהו לתוך המכונית השחורה, נוסעים לעבר הבלתי נודע.

והאיש ההוא, לא נראה אחרי כן בווינה ובסביבותיה.

לעולם.

הקטע שלי.
ואו מהמם. יש ביקוש לספרים כאלה עם נינוח של פהם. עע האומנת מבלאומן שטראסה...רק אומרת ;)

• הוסף לסימניות
איזו טעות משמחת! נהניתי מהאשכול.
יש כאן אנשים מוכשרים!
(y) :)
ואו מהמם. יש ביקוש לספרים כאלה עם נינוח של פהם. עע האומנת מבלאומן שטראסה...רק אומרת ;)
תודה רבה!
הסיפור הנ"ל הוא פחות בסגנון המוזכר (יותר היסטוריה חלופית), אבל תודה על המחמאות!

רק:
פעם.... (וסליחה שאני מתקרצץ...)

• הוסף לסימניות
קישור למקום הראשון תהנו מסיפור אלולי קצר.

השקט שסרר בשעת בין הסדרים בפנימיית ישיבת 'חיים על התורה' הופר באחת כשהדלת של החדר הפינתי זה עם החלון הצופה לקיר הבטון נפתחה באחת, המשגיח ר שימי חדדוביץ' נכנס אל החדר תוך שהוא מעיף מבטים מהירים לכל עבר,
מבטו נעצר על חמשה בחורים שהחווירו והסמיקו חליפות, ''אלול''. השאגה שהתפרצה מליבו של ר' שימי הדהדה בעוצמה בחדר ובמוחותיהם של הבחורים שנתפסו בקלקלתם. מבטו ננעץ בגדליה שעמד במרכז החבורה '' גדליה אוחנובסקי?! המתמיד של הישיבה?! עליך לא הייתי מאמין! שאתה תתעסק בהעתקות שירים בשעת בין הסדרים?! איך נפלו גיבורים? איך????.

האדמה לא חישבה להיפתח ולבלוע לתוכה את גדליה הלז, וגם השמיים נשארו במקומם - שכן על לשונה של גדליה הייתה תשובה סדורה ומוכנה שרק חיכתה לצאת.

''רק רציתי את השיר החדש של הזמר שרגא מויאלבוכפלד'', ענה גדליה בבטחה. ''הוא הוציא עכשיו לקראת אלול ו''הימים הנוראים'' שיר מאוד מחזק ומעורר בשם 'תפילה ובקשה' ולחיים ביטונרוטנברג יש אותו, זה כל העניין קצת להתחזק ולהתעורר מהשיר שחיים מעתיק לנו.

''פששש, שרגא מויאלבוכפלד הוציא סוף סוף את תפילה ובקשה?!'' נדלקו עיניו של ר' שימי שמיד התאפס, עטה שוב את פרצופו הקשוח, ואמר.

''טוב אני רוצה לדעת ר' ביטונרוטמן'' אמר ר' שימי בקול שאינו משתמע לשתי פנים תוך שהוא מכווץ את גבותיו,

''ביטונרוטנברג'' מחה חיים. ''אני רוצה לדעת ר' חיים'', התעלם המשגיח מההערה, ''מאיפה אתה משיג את השירים האלו, אני מקווה שאין לך איזה מכשיר פסול''...

''מה פתאום'' מחה חיים נחרצות, ''הלכתי אתמול לחדר המחשבים והורדתי את המהדורה האחרונה של מייל מוזיק'',

''מייל מיוזיק שלחו אתמול מהדורה?!'' שאל - קבע ר' שימי. ''ושם היה גם את השיר של שרגא מויאלבוכפלד?!'' המשיך הנ''ל בחקירתו.

משראה את ההנהונים הנמרצים נרגע המשגיח ואמר: ''אם באמת אתה שומע רק את מה שמייל מיוזיק שולחים - אז אני רגוע. לשירים שלהם יש באמת מטרה אחת - לעורר ולחזק. בכל אופן תביא את הנגן, אני רוצה לבדוק שאין שם חס וחלילה שירים ממקורות אחרים''. המשגיח ר' שימי לקח את המכשיר מחיים והפטיר תוך שהוא יוצא את פתח החדר, ''מה שיכולים לשלוח לבחורים במייל.... כאלו שירים שהשם ישמור. רק מייל מיוזיק.. רק עליהם אפשר לסמוך!.

הבחורים שחררו אנחות, חייכו על הדרך שמצא המשגיח להעתיק את המהדורה של מייל מיוזיק,
ומייד פנו לעשות שטייגן בהיכל, כמובן לא לפני שהתחזקו מ''תפילה ובקשה'' של ''שרגא מויאלבוכפלד''.

נ.ב יודעי דבר מספרים שאפילו הקירות התרגשו והוזילו דמעות כש''בסיידר מוסר'' לא התאפק המשגיח וזמזם מדי פעם: ''תפייילהההה וובקשה''.

• הוסף לסימניות
אני שלחתי את הפרק השני שלי מ- הנקמה/ פאנפיק מרגל להשכרה
אם אני לא טועה זה היה הפרק הזה..

ישראל, מטה השב"כ, 2023, יום שלישי

הלחץ במטה השב"כ עבר כל גבול. וכשנמאס לעודד דהאן לשטוף את כוסות הקפה ששאול לרנר שתה ללא הפסקה, בצעד לגיטימי לחלוטין הוא שלח את אחד הפקידים הזוטרים לקנות ובדחיפות שרוולי כוסות קרטון חד פעמיות ושקיות זבל נוספות שיאחסנו אותן לאחר השימוש.
"עודד!!" הקריאה נשנתה שוב.
עודד פתח את פיו לצעקה, מצמיד את כפות ידיו לשפתיו. "הולך להרתיח מים, רק דקה!" הוא קרא בעייפות, קולו צרוד.
התגובה הייתה למען האמת לא צפויה: "מה מרתיח? בוא לפה!"
הדרך למשרדו של ראש השב"כ אינה רחוקה בכלל ממשרדו שלו, אבל רגליו נגררו באיטיות רבה מהמצופה, ובסופו של דבר לרנר נאלץ לקרוא לו עוד מספר פעמים שילך מהר יותר.
שקים שחורים מתחת לעיניים היה הדבר הראשון שבלט לעודד, והוא מניח שהוא עצמו נראה אותו דבר ואולי אף גרוע יותר.
שאול פתח בלי שהיות: "מה קורה עם שלושת העצורים החדשים?"
"אני אלך ממש עכשיו לבדוק ואעדכן"
ראש השב"כ הניד בראשו ולאחר שנייה הוסיף למורת רוחו של עודד: "דהאן, תזדרז"

🎯

חדר חקירות אי שם במרתפי השב"כ

"בפעם המאה, אני אחזור על זה.
-למה עשית את זה?
-מה היה המניעים העיקריים שלך?
-מי היה המארגן של כל הסיפור?
-מאיזה ארגון אתם מקבלים את המימון?
-ממי קיבלתם את המימון לפיגוע האחרון?
-כמה הייתם?
-מי היה המפקד ביניכם בשטח?"
המפגע, צעיר בן 17, ישב אזוק בכיסא מתכת שמחובר לרצפה, שומר על פני פוקר, לא מצליח לשלוט על האיבה והשנאה שבעיניו. שותק.
החוקר עטה חיוך מלאכותי על שפתיו. "אני מחכה. אתה יכול להמשיך לשתוק". הוא לגם באיטיות את המשקה הרותח והמדיף ניחוחות ערבים במיוחד, מוסיף צלילים לא נעימים לאוזן בעת הלגימה.
ושתק.
ושתק.
ושניהם שתקו. מחכים למעידה של השני, לא מוותרים.
מבטו של העציר מפלח את החוקר.
כשתנודה מצידו של זה האחרון מושכת בעבותות את עיניו של העציר.
לחיצה, "נועם, תכניסי לי בבקשה עוד כוס קפה, שיהיה חם חם בבקשה, ואל תשכחי 2 וחצי כפות סוכר בדיוק".
"רק דקה" קול בוקע חזרה, "אל דאגה לא שכחתי".
דקה, שתיים.
הדלת נפתחת, ואל החדר נכנס בזריזות גבר צעיר, מחזיק בידו את הכוס המבוקשת. מניח אותה על השולחן בעדינות, יוצא החוצה וסוגר את הדלת בטריקה, לא שוכח לנעול אחריו.
שגב נשען אחורנית פעם נוספת, מתרווח על כסאו, מושך אליו את הכוס, מרחרח טיפה, ואז בלי שום התראה הוא נעמד, עובר אל קדמת השולחן, נועץ עיניים משפדות בבחור, ובאופן לא מפתיע במיוחד, הכוס עפה בקו טיסה מדויק היישר אל פניו ההמומות של היושב מולו. צונחת באושר ומתנפצת בקול רעש גדול, משאירה כתמים אדומים בוהקים על פניו של העציר ועל חזהו העליון החשוף.
העציר פולט צרחה. אז נועם דאגה שהקפה יהיה רותח, מעולה.
ופתאום באופן דווקא מפתיע מאוד נכנס אל החדר עודד, סגן הראש, ומספיק לצפות בסצנה האחרונה.
הוא מתעלם באופן בוטה מהצעיר המתעוות, וניגש אל שגב בלי הרבה סבלנות.
"איך מתקדמים העניינים שגב?" הוא לוקח אותו לצד, לא מפנה גב ליושב, בוחן כל תזוזה שלו.
"שלא תדע, הבחור אבן, אבל הנה הנה אנחנו עכשיו ממיסים אותו, תמסור לראש שאכנס אליו בעוד כחצי שעה", ובעקבות המבט הספק מזלזל ספק לא בוטח הוא מוסיף: "אני מקווה שאספיק לעבור עד אז על כל התדריכים, ואולי יהיה נחמד אם תבקש מאיזה אחד שיביא לי חומר מחקירות של החשודים האחרים".
עודד מצמצם עיניים. "לא תספיק בחצי שעה, לא נראה שהוא כל כך נמס.. אתה יודע".
"הוא יהיה נמס בעוד רבע שעה, על דיברתי".
"נקווה בשבילך". סגן הראש שלח אליו מבט מצמית, "שאול רוצה תוצאות, ועוד בכירים בצמרת. הם לא יעברו בשתיקה על מה שקרה היום, ועוד יאכלו את השב"כ כולו בלי מלח אם לא נגיש להם פתרון שישביע את הרעב שלהם".
טיפת זיעה זלגה על עורפו של שגב. "אני שומע".
"מקסים".
שוב הדלת נטרקה, ושגב הפנה את ראשו אל הבחור.
"אנחנו רוצים תשובות".
"אני אומר לך הכל אם אאוששש– - " נשיפה, נשיכת שפתיים, לחלוח העור שמסביבן בניסיון לגבור על הבערה. "תטפל לי ב-"
צחוק קטע את המשפט, "אף אחד לא מטפל לך בשום דבר, אבל נשמח מאוד אם תספר לנו הכל". חוזר להתיישב.
"שם?"
-"ריאד"
"למה עשית את זה?"
-"א..אני" עוצם עיניים, נשרף.
"אתה?" אדיש.
-"אני עשיתי את זה…" נשימה קטועה, "כי- זה המעשה הנכון".
שתיקה. שילוב ידיים.
"ואתה מאמין במה שאתה אמרת עכשיו". קול מאופק, מסוכן וקר נפלט מגרונו של שגב.
ריאד הרים את סנטרו, מתנשא, מתמרד. "אני מאמין, ואף אחד לא יגרום לי להפסי–"
שגב נפנף בידו, כביכול מגרש זבוב טרדן. "אתה לא במסיבת עיתונאים" הוא הפטיר בזלזול, "תרגע".
רוח התלהטות אפפה פתאום את ריאד. "לא, אתה לא תגרום לי להפסיק!!" הוא צעק, רותח. "אני- -" השתתקות. אצבעו של שגב עמדה באוויר מעל הלחצן, מוכנה להזמין כוס רותחת נוספת.
"אתה תאמר לי עכשיו ובלי בעיות מי היה המפקד ביניכם".
-"לא היה מפקד"
"שקרן!!" שגב מעך את הלחצן שוב; "נועם, תכיני לי תה בבקשה".
-"לא, רק לא עוד אחת!!" ריאד התנועע בפראות, מתעוות, מנסה להשתחרר מהמספר הרב של האזיקים שכבלו אותו לכיסא הקר.
"תהיה עוד אחת אם לא תאמר לי הרגע מי היה המפקד מבינכם".
-"לא היה!! אני לא משקר לך!!!" גרונו כבר יבש לחלוטין.
הדלת נפתחת, ופקידה נכנסת באיטיות.
"תניחי לי את זה פה", שגב מצביע לעבר השולחן, "תודה".
היא הניחה בזהירות את הכוס הרותחת, נקישות עקביה נשמעות היטב בחלל, יצאה וסגרה בעדינות את הדלת, גם היא לא שוכחת לנעול אחריה.
"ריאד, אני לא אחזור על זה שוב, ולא תינתן לך הזדמנות נוספת. מי היה המפקד ביניכם בשטח?"
שתיקה.
שנייה אחת יותר מדי.
הפעם היה חם יותר.
ריאד החל לראות כוכבים, שוקע בתהומות כאב, צורב.
"חבל".
-"י..אסי..ן".
"מי זה יאסין".
-נשימה עמוקה, שרפה, "הוא היה המפקד". איבוד הכרה.

• הוסף לסימניות
אני שלחתי להם קטע מתוך הסיפור שלי "דו"ח הועדה הרובוטית: שני מכתבים"
[ניתן לקרוא את הסיפור כולו ועוד 11 סיפורים תחת הכותרת "דו"ח הועדה הרובוטית: שני מכתבים]
ובכן הנה הקטע:
ביל ריינדר צעד לכוון דירתו של פרנק והקיש על הדלת ביד בטוחה כל תגובה לא נשמעה "פרנק" צעק ריינדר "פרנק ענה לי" קול גניחה נשמע מתוך הדירה וריינדר מיהר לפתוח את הדלת ולהתפרץ לתוך הדירה
"פרנק" זעקת אימים בקעה מפיו של ריינדר למראה פרנק השוכב בשלולית דמו "פרנק מה קרה לך?" "ו...א...רנס" דיבר פרנק בקושי "הכל כתוב במכתב" "איזה מכתב?" שאל ריינדר ופרנק החווה לעברו של הדף השוכן על מכתבתו ריינדר שלף את הדף ממקומו ופניו התעוותו "אז הוא בישל את התבשיל ההרסני הזה על חשבונך?" הוא שאל "ועל איזה הרב שמואלך רובין אתה מדבר?" "ב...א...רון" דיבר פרנק בקושי "ב...מ..גירה ה...שלי..שית מ...שמ..אל" "זה, פרנק?" נופף ריינדר בדף נייר צהבהב פרנק הנהן בראשו לאישור
"פרנק?" רכן ריינדר לעברו של הגוסס "פרנק? ענה לי!" כל תגובה לא נשמעה וריינדר הבין שימי חייו של פרנק תמו אנחה עמוקה בקעה מפיו הוא ניגש לקרוא את המכתב ואת מכתבו של הרב רובין וזעקת שבר בקעה מפיו לפתע הוא הבין במלוא המשמעות את מה שהוא מתכוון לעולל לאנושות
תמונות מימי חייו צפו בזיכרונו של ריינדר תמונות מימי ילדותו כיהודי גאה לפני שהחיים סחפו אותו הרחק "טוב לך ביל?" הוא שאל את עצמו בלעג עצמי "טוב לך עם תפקידך כתליין האנושות?"
רגעים ארוכים מצא ריינדר את עצמו בוהה בשמים השחורים בלא לחשוב מאומה לאחר מכן הוא התנער לפרנק אין לו דרך לעזור אבל לאנושות כולה יש ויש לרגע ארוך צפו בזיכרונו כל החלומות כל הדמיונות המפוארים שטווה לעצמו לרגע הוא חשב להיכנע להם אבל אז הכריעו העיניים המתות של דיוויד פרנק הוא הרגיש שבשופ"א הוא אינו מסוגל להיות האדם שיעולל כזה דבר לאנושות
בחיפזון נכנס ריינדר לתוך הרכב הרובוטי בחיפזון הוא נסע לכוון מערכת העיתון "מנהטן טיימס" ובחיפזון הוא הכניס את הדו"ח הסודי לתוך מעטפה הניח אותו על גדר בצד הבניין ונמלט מהמקום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות: