נכתב ע"י gol;529101:לא הבנתי מה הרעיון של הכרזה הראשונה, מי יכול להסביר?
נכתב ע"י פוס;529178:מנימוקי חבר השופטים:
כרזה מעוצבת היטב, הדורשת מאמץ בפענוחה ובבחינתה. הדיון המרכזי שבכרזה עוסקכרזה מעוצבת היטב, הדורשת מאמץ בפענוחה ובבחינתה. הדיון המרכזי שבכרזה עוסק בזיכרון הנוטה באופן טבעי להתעמעם. הכרזה מציגה שתי מגמות של מחיקה: זו שבכוונתם של הנאצים וזו שעושה הזמן. הדבר בא לידי ביטוי בעמעום המכוון במקומות הדרמטיים. זוהי הסתרה מאוד מטרידה ומשמעותית המקיימת דיאלוג עם תבנית מודעת אבל שבמסגרת הכרזה ובכך משרתת את המסר היטב. הכתם השחור במרכזה הוא העושה את הכרזה למה שהיא - האנשים אינם יותר, נעלמים מן המסך. נותרו רק שברים מהם ניתן ללמוד על המקור.
הכרזה עונה על הקריטריונים של התחרות באופן מובהק דרך האימג' החזק המוצג בה. צילום המייצג מציאות. המשפחה המופיעה בצילום שבכרזה נראית מסוף המאה ה-19 - תחילת המאה ה-20, ומייצגת את תמימותם של הקורבנות שאינם יודעים מה מצפה להם בעוד אנו יודעים את סופו של הסיפור. מכאן שלכרזה מספר רבדים: הקורבנות אינם מופיעים במותם אלא בחייהם וניתן להציגם במלוא אנושיותם בבחינת "לחלץ תווי פניהם מערמת האפר". זוהי פעולה חינוכית ממדרגה ראשונה, פעולה של גילוי, טפח אחר טפח.
נכתב ע"י פוס;529178:מנימוקי חבר השופטים:
כרזה מעוצבת היטב, הדורשת מאמץ בפענוחה ובבחינתה. הדיון המרכזי שבכרזה עוסקכרזה מעוצבת היטב, הדורשת מאמץ בפענוחה ובבחינתה. הדיון המרכזי שבכרזה עוסק בזיכרון הנוטה באופן טבעי להתעמעם. הכרזה מציגה שתי מגמות של מחיקה: זו שבכוונתם של הנאצים וזו שעושה הזמן. הדבר בא לידי ביטוי בעמעום המכוון במקומות הדרמטיים. זוהי הסתרה מאוד מטרידה ומשמעותית המקיימת דיאלוג עם תבנית מודעת אבל שבמסגרת הכרזה ובכך משרתת את המסר היטב. הכתם השחור במרכזה הוא העושה את הכרזה למה שהיא - האנשים אינם יותר, נעלמים מן המסך. נותרו רק שברים מהם ניתן ללמוד על המקור.
הכרזה עונה על הקריטריונים של התחרות באופן מובהק דרך האימג' החזק המוצג בה. צילום המייצג מציאות. המשפחה המופיעה בצילום שבכרזה נראית מסוף המאה ה-19 - תחילת המאה ה-20, ומייצגת את תמימותם של הקורבנות שאינם יודעים מה מצפה להם בעוד אנו יודעים את סופו של הסיפור. מכאן שלכרזה מספר רבדים: הקורבנות אינם מופיעים במותם אלא בחייהם וניתן להציגם במלוא אנושיותם בבחינת "לחלץ תווי פניהם מערמת האפר". זוהי פעולה חינוכית ממדרגה ראשונה, פעולה של גילוי, טפח אחר טפח.
נכתב ע"י naamah;529597:גם לי מפריעה הבלטת הקשרים המשפחתיים של הזוכים לניצולי שואה.
אני לא רואה קשר ולא חושבת שצריך להיות קשר הכרחי בין היכולת לעצב כרזה חזקה ומשמעותית על השואה לבין קרבת דם לניצולים.
נכתב ע"י ורד;529646:כשרוצים להעביר מסר טוב
יש להבין אותו, להאמין בו ולהרגיש אותו
ועד שתגיע למקומו...
מי שלא היה לא מבין
יליד ירושליים של 5 דורות
או יליד ארצות המזרח
לא יוכל להגיע לדקות הרגש
שיש לדורות של ניצולי שואה.
לדעת שלסבא היה אשה ו7 ילדים לפני השואה
או להבין שלסבא אחר אשה ותינוק ותינוקת
והכל הלך
לא יכול להשאיר אותך אדיש
יום יום ושעה שעה,
לשמוע את הצעקות של פחד שמגיעות בלילה
ולראות איך נשרף האוכל כי אין חוש ריח (הנאצי דפק לו עם מקל על האף...)
עושות אותך בנ"א אחר
ואם עבודה מגיעה ממקום פנימי כזה
היא משדרת - - -
תודה לפותח האשכול
ועד שתגיע למקומו...
מי שלא היה לא מבין
יליד ירושליים של 5 דורות
או יליד ארצות המזרח
לא יוכל להגיע לדקות הרגש
והכל הלך
לא יכול להשאיר אותך אדיש
יום יום ושעה שעה,
עושות אותך בנ"א אחר
היא משדרת - - -
תודה לפותח האשכול
ועד שתגיע למקומו...
מי שלא היה לא מבין
יליד ירושליים של 5 דורות
או יליד ארצות המזרח
לא יוכל להגיע לדקות הרגש
והכל הלך
לא יכול להשאיר אותך אדיש
יום יום ושעה שעה,
עושות אותך בנ"א אחר
היא משדרת - - -
תודה לפותח האשכול
נכתב ע"י אוהב0ישראל;529661:אני בדרך כלל לא מתבטא בחריפות, אבל במחילה מכבודך - דברייך ללא טעם!
אנחנו יהודים, ואנחנו מרגישים את סבל היהודים באותה חריפות ובאותה עוצמה כמו אחינו שבני משפחותיהם נרדפו ונספו בשואה.
אני יכול לדבר על עצמי, כשם שאני מרגיש שיש אחרים כמוני - אין נושא בהיסטוריה היהודית שלנו, שאני מחובר אליו כל כך כתקופת השואה על כל מאורעותיה הנוראיים.
ולא, משפחתי לא נרדפה בשואה. אני ספרדי. (אמנם שתי בנות דודות של סבתי נספו בצרפת, אבל זה כל כך רחוק שאינני מחשיב את עצמי כדור שלישי...)
הניכוס והבידול בנושא הזה מיותרים לחלוטין.
![]()
נכתב ע"י עפרה;529680:מצד האזכור של הקשר לשואה - אני חושבת שזה מאוד מתאים וראוי מצד יד ושם! הם השתמשו בפרסום הזה לעוד זכרון לשואה, עוד העלאה למודעות הציבור והוכחה נגד מכחישי שואה.
נכתב ע"י עפרה;529680:ומי שהסבים שלו ברחו מגרמניה לפני 33 ולא חוו שואה?
מצד האזכור של הקשר לשואה - אני חושבת שזה מאוד מתאים וראוי מצד יד ושם! הם השתמשו בפרסום הזה לעוד זכרון לשואה, עוד העלאה למודעות הציבור והוכחה נגד מכחישי שואה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים