- הוסף לסימניות
גם אני ברוך השם ! אז למה את לא הולכת הביתה?אני מהציפורי דרור, יולדת בלי אפידורל, מרגישה מעולה אחרי הלידה, מצידי ללכת הביתה מיד אחרי הלידה (ב"ה אלף פעמים!!!)
זו התוכנית שלי בעז"ה ... לבקש שחרור מוקדם
גם אני ברוך השם ! אז למה את לא הולכת הביתה?אני מהציפורי דרור, יולדת בלי אפידורל, מרגישה מעולה אחרי הלידה, מצידי ללכת הביתה מיד אחרי הלידה (ב"ה אלף פעמים!!!)
וואו, אין לך מושג איך אני מקנאה בך!
החלום שלי הוא ללדת במרכז לידה טבעית. אחרי שפעם קודמת בבי"ח שמתהדר בגישה טבעית, המיילדת מאוד מאוד לא זרמה איתי ועם הרצונות שלי ורק ניסתה לדחוף לי אפידורל.
הבעיה שבירושלים התענוג הזה עולה קרוב ל4,000 ש"ח!!! רק במרכז יש לך מבחר בחינם.
היתה לי מחשבה רצינית לנסוע למרכז בשביל זה. אח"כ הבנתי שזה יגרום לכך שאני כמעט או בכלל לא אראה את בעלי במשך כל ימי האשפוז, אז נראה לי שאני מוותרת.![]()
חשבתי עלייך כשכתבתי את הודעתי המתלהמתאני מניחה שכל חרדית שילדה בלי אפידורל לא תחזור על זה
כי היא הרי טעמה את טעם הכאב והיא אמורה להיות מחושבת.
טוב, מה אני מקשקשת, אולי אני לא חרדית.
מלפפון, התאשרי לי לבוא בקהל חרדי השם למרות הכרזתך הנחרצת?
(סוגריים: שמרנות. זו כמעט מילה נרדפת לחרדיות והיא מעולה בהרבה מקרים. כאן היא לא ממש רלוונטית.)
גם אני חשבתי ממש עלייך כשעניתי לך. וואלה.חשבתי עלייך כשכתבתי את הודעתי המתלהמת
רבותי,וידוי,
האשכול הזה הוא תרפיה בשבילי.
מוריד לחצים, מגבש דעות, ודן בכל הנושאים שמעסיקים אותי בימים אלו..
כמו שמישהי שאמורה ללכת לראיון עבודה מלחיץ,
תמצא אשכול שדן בדיוק על הנושאים הללו.
תכתוב לא משנה מה, ותפיג את הלחץ..
אני כותבת כאן את הדעות שלי לפי מה שנח לי,
מניחה שיש כאלו שאוהבות תחומים שונים ממני.
בכיף תלדו בלי אפידורל, רק אל תקללו אותי באותו זמן![]()
לא אמרתי שהוא מסכן מזה, רק עייף..את יכולה גם לחסוך לו את שק החבטות מהעצמות של האמא.
לכי לניתוח קיסרי. שם הוא יוצא כמו קינג.
מה, את לא מוכנה לסבול קצת כדי שהילד שלך לא יסבול???
חני
בכיף תלדו בלי אפידורל, רק אל תקללו אותי באותו זמן![]()
הוא עולה כסף ? אם כן זה ההסבר.
למה הילדות הולכות לבית הספר?גם אני ברוך השם ! אז למה את לא הולכת הביתה?
זו התוכנית שלי בעז"ה ... לבקש שחרור מוקדם
ואם לא, אז באמת שהחילוניות משועממות ומחפשות אידיאולוגיות,
הן גם משוטטות כל היום בפייס, ומחפשות משהו לגוון ת'חיים,
והן מוצאות שם אידיאולוגיות של אפס הפרדה, ללדת טבעי, לחיות טבעי, לחיות ירוק,
לחנך בבית, מנשאים שינה משותפת ובלי סוף...
לכן אצלם זה אידיאולוגי, וממלא אותן, יש להן זמן וכסף להשקיע בזה (ללדת בבית, מרכז לידה טבעי)
יש להן איפה ללמוד על זה באינטרנט.
לא הייתי מגדירה את זה כחלום אם את מגיעה חסרת כלים להרגעה באופן טבעי, או סתם כך חרדה מהרעיון שתלדי בלי אפידורל. צריכים לייצר בשלות לדבר, למי שיש בזה עניין.
רחמיי על יולדת לפני לידה ראשונה שרק תחשוב על החלומיות שבעניין וחלומותיה יתנפצו אל סלעי המציאות הכואבת. (מניסיון)
תנסי לברר מול קופ"ח, אולי יש קופות שמכסות את זה במסגרת סל הריון ולידה.קודם כל - זה בחינם, ובכל איזור המרכז יש עוד כמה חדרי לידה טבעית בחינם.
אבל, אישית הייתי מסכימה לשלם על זה כמה מאות שקלים.
או לחילופין שיעלה אלפי שקלים אבל שיהיה החזר מהקופה...
אם הנושא כבר עלה פה, אולי יש כאלו עם מידע למי אפשר לפנות בנידון, בבתי החולים בירושלים?
עדיפות להדסה עין כרם כי שם זה כבר קיים רק שהמחיר בשמים.
כפילות"סל הריון ולידה" חוזר מחדש בכל הריון.
בדקתי בחוברת של מאוחדת ולא ראיתי שום אזכור לזה, אז כנראה לא קיים.תנסי לברר מול קופ"ח, אולי יש קופות שמכסות את זה במסגרת סל הריון ולידה.
אם כי זה בכל מקרה יספיק רק לשתיים שלוש לידות
ובלי להשתמש בסל לשום דבר אחר.
באיזו קופה?"סל הריון ולידה" חוזר מחדש בכל הריון.
החוברת ממש לא מפורטת, מומלץ לבדוק כל דבר מול נציגת שרות,בדקתי בחוברת של מאוחדת ולא ראיתי שום אזכור לזה, אז כנראה לא קיים.
וחוץ מזה - מה שכתבת... אישית אני מעדיפה לקחת תומכת בחצי מחיר ולקבל את ההחזר על זה, ליותר לידות. אבל הלוואי שהיה לי גם וגם![]()
שמעת ממקור מוסמך?לא,
אז נכון לאתמול סל הריון ולידה במאוחדת (8000 ש"ח) מתחדש בכל הריון.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים