כמו שכתבו לפני, פשוט יש חוסר מודעות בענין.
אבל אני חושבת שכל אלה שנזעקים נגד, מה שצועק אצלהם בטירוף זה הנקיפות מצפון.
לכן מעדיפים לא לדעת, וכך לטמון את הראש בחול, וכשהראש בחול אז הכל בסדר, נגיד.
דוגמאות מתחומים נוספים:
* אני חושבת שאישה שפויה מעדיפה ללמוד היטב את יתרונות הלידה הטבעית, ואז להחליט אם היא רוצה כזו או עם התערבות אפידורלית וכדו' מאשר לומר: לא רוצה לדעת כלום האפידורל מושלם מבחינתי, אין בו כל חסרון או סיכון, העיקר שלא אסבול וזהו...
* אותו דבר בהנקה, קודם כל תלמדי את יתרונות ההנקה וההאכלה הטבעית, וחסרונות התמ"ל ומהמקום הזה להחליט אם אני נותנת הנקה או תמ"ל, ולא לזעוק תמ"ל הוא מעולה יש בו מלא יתרונות והבעל יכול לקום בלילה...
* אחסון תינוקות לשעות רבות בגיל צעיר במוסדות המוניים. מה שנקרא בלע"ז מעון. הרבה יותר חכם שאישה תדע את היתרון של שהיה כמה שיותר ממושכת עם האמא, ואת חסרונות המעון. וכשתחליט למרות המקום הזה לצאת לעבוד ולהשאיר את העולל במעון, היא תעשה את זה במקום הרבה יותר רגוע ובריא, מאשר שתשכנע קבל עם ועולם את כל מי שלא רוצה לשמוע, שבמעון ההתפתחות היא מעולה, וחברתית, ברור שזה מעולה. והתזונה הרבה יותר בריאה ומזינה, עם כל הערכים וכו'...
מה שאני רוצה לומר, זה שאנשים חושבים שאם לא ידעו יהיה להם פחות נקיפות מצפון, הם לא מבינים שזה בדיוק להיפך, תלמדי את כל הנושא של ביות אחרי לידה על יתרונותיו וחסרונותיו, ורק אח"כ תחליטי מה את בוחרת מביניהם, ואז תהיי שלמה עם זה לגמרי גם אם משהי תצעק בפרוג שזה הזנחה את תהיי רגועה, אבל אם לא למדת את הנושא, בטח תשתוללי כשידברו בשבח הביות, את אפילו לא יודעת מה זה...
בלידתי הרביעית, ילדתי בבית באופן לא צפוי, והחוויה היתה כל כך חיובית, שבלידה החמישית מאוד מאוד רציתי לעשות לידת בית מלכתחילה, עם מילדת מומחית ותנאים נאותים.
למדתי היטב את הנושא, קראתי המון מאמרים על יתרונות וחסרונות הלידה הביתית, ואז בדקתי אם זה מתאים לנתונים שלי, ונוכחתי לדעת שכרגע זה לא אפשרי. אז ויתרתי על החלום ממקום כל כך שלם ורגוע. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי מחליטה את ההחלטה הזו בלי ללמוד היטב את הנושא, כל הזמן הייתי ברגשות חרטה ונקיפות מצפון.
אם היה אפשר להפנות פה באשכול לחומר בנושא ביות ואפס הפרדה, הייתי שמחה לקבל קישורים.