כללי ביקורת בונה | המדריך

• הוסף לסימניות
מאד נהניתי מהמאמר שלך, איש קטן!
בהחלט מחזק, נתת כלים איך להתמודד עם ביקורת..
בהחלט אפשר לומר שהביקורת חיונית ואף הכרחית להתפתחות רצינית במקצוע, היא עוזרת לבנאדם לכוון את עצמו לדעת וכו. וגם נראה לי שרוב הביקורות הן טובות ויכולות להיות מועילות, אל כמו שאמר/ה "סיכת משרד"- תלוי איך הביקורת נאמרת.
יש הבדל עצום בין ביקורת שנאמרת מתוך כעס, סלידה, גאווה ובוז, לבין ביקורת שקודם כל מתייחסת בכבוד הראוי לאדם באשר הוא אדם, ונאמרת גם מתוך כבוד/הערכה מסוימת לנושא המבוקר.
ברור שלא תמיד, ואולי הרבה מאד פעמים בחיים ניחשף לביקורת לא נעימה, ובאמת קשה מאד לקבל את הביקורת שנאמרת מתוך זלזול כה עצום בלי שמץ של תקווה, ולכן באמת כדאי שנכין את עצמנו מראש לקבל ביקורת גם מבנאדם כזה, כי סה"כ אנו רוצים להתקדם, ומחפשים לדעת מה עלינו לתקן כדי להתקדם (בכל תחום) וממה נפשך למה שלא נקבל את הנאמר ולא משנה מי אמרו.
אבל לעצמנו, לדעת איך לתת ביקורת לשני, זה דבר שצריך גם כן ללמוד, וגם עליו לכתוב מאמרים בפרוג :). כי יהיה הרבה יותר קל לשני לקבל ביקורת שנאמרת מתוך יחס של כבוד ואהבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;393251:

. את עיקרי התאוריה ניתן לתמצת במכתב שכתב אחד החסידים לבנו (לפני כ 150 שנה), וכה כתב: "וכבר חישבתי דרכי ודרכי העולם וראיתי היטב, שאם ירצה האדם להסתכל על החסרונות, יהיה חסר לו לעולם הרבה, כי אפילו הגבירים הגדולים עדיין חסר להם הרבה מאד, שנדמה להם להכרחיות. אבל להיפך, כשזוכרין שהכל חסד חינם, כי ערם יצא האדם מבטן אמו, וכל מה שיש לו הוא חסד גדול, אזי יכול להחיות את עצמו הרבה בכל מה שיש לו, אפילו בכתונת קרוע ומנעלים המטולאים ח"ו, מכ"ש כשיש לו עוד איזה מלבוש ישן אפילו של פשתן עב".

אוי אוי, איזה רבי נתן.....

מה שכתבת על המנגנון..מדהים! מחוייב המציאות למי שרוצה להתקדם באמת

• הוסף לסימניות
כרטיס צהוב, לאשכול הזה.
(אני מקווה שזה הצבע המתאים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;393438:
ועל כן, אפילו הייתי מבקש ממך, כבוד הרב "ותמיד לבחור", לא להסיט את הנושא למחוזות לא רצויים, למחוזות שבו צד אחד לא ישתכנע מהצד השני, אלא להשאיר את נושא השרשור כפי שהוא, צמוד לנושא הביקורת.
.................
הופס, באתי ממש לבקש גם כך, תודה שחסכת לי :)

ובהנחה שההודעות האחרונות יתאיידו אוטוטו בין כך, נחזור לנושא העיקרי והחיובי והמדבר בעד עצמו:
נאים הדברים למי שאמרם (עושה רושם בכ"א...).

הגישה של "אינלי כל" מבורכת לכשעצמה גם בנושאים רבים ואחרים.

[נושא הגנים לא הכי מתקשר לי, שהרי גם כאשר יפתח לו אדם עיתון וירשם לקורס, הרי תהיה הנטיה הטבעית שתגרום לו להמשך דפקא לקורס זה ולא לאחר. (מלבד אם נמשך לזאת מסיבה מסולפת, כגון בשביל ה'מה יגידו' עפ"ל/ חברה וכדו')]

יש כמובן להבדיל מביקורת שגויה/ מוגשת בעטיפה לא ראויה, אבל כבר הקדימוני בעניין.

• הוסף לסימניות
חב'רה, אולי מספיק עם השימוש בעגבניות???

• הוסף לסימניות
אוף מה אתם נלחצים שם למעלה?
הייתי באמצע להסיר הכל - מה חשבתם? :confused:
נכתב ע"י פופקו;393445:
חב'רה, אולי מספיק עם השימוש בעגבניות???
אני אישית כבר עמוק באמצע הריפוד בפרחים :)

• הוסף לסימניות
גוד טו היר... :)

• הוסף לסימניות
אני מסופק אם זה אחד מהדרכים השיווקיות היצירתיים שלך, :)....
אם לא, המשך בנחת בקריאה אודות גוגל וסלוגנה dont be evil,
או באמת מדובר כאן באיש קטן שבחר לגדול על שולחן הניתוחים הפרטי והאכזרי של כולם
תופעה נדירה עד למאוד, וקשה לעיכול, נקווה בעז"ה ונחזה בתופעה פורצת חוץ קופסאות, כהמשך המסורת.

• הוסף לסימניות
חכה חכה, פרק "תופעת מקארתור" טופח. צפה להפתעות.

• הוסף לסימניות
וסתם בקשר לווקסברגר ושות', מעודי לא הבנתי למה ומדוע מיקרו-חצר חייבת לחוג בדיצות מיני-ארוע הזוי בראש כל חוצות הכולל הנפקה של סדרת מיתוגים ובילבורדים קיסריים כבדים מימי הביניים האפלים,
תורת העיצוב עמוסה בשלל סיווגים ותת ז'אנרים, הגיע הזמן שמישהו יטול את הכפפה או לפחות יסביר למזכ"ל החצר, מי שיצליח, יגרוף את הקופה, וייחשב בצדק כאתא-תורק אבי הצילביזציה החרדי , ובצדק, איש קטן אתה כתובת רצינית למהפך כזה.

• הוסף לסימניות
באווירת הביקורת הבונה

התיאור הפסבדו היסטורי שלך על התהליך שהתחולל בין היהודים המדוכאים, המשכילים והחסידים טוב אולי כמשל, במציאות היו אלו דווקא המשכילים שבאו בעקבות החסידים ונלחמו בהם ובמנהגיהם. תנועת המוסר נוצרה עוד מאוחר יותר.

• הוסף לסימניות
היו כאן כמה הודעות שלי בענין הזה, והוכחות היסטוריות למה שכתבתי עם ציטוטים מגדולי ליטא עצמם בענין מחלמות החסידים בהשכלה, (ביוזמתי מחקתי אותם, מכיון שלא רציתי, ואני לא רוצה גם עכשיו, להטות את הנושא למלחמות חסידים ליטאיים, אם תרצה באישי, בכיף). מה שהגדרתי כ"תנועות המוסר", הצדק בידיך, הכוונה כמובן לקהילות ליטא ודומיהן, ויישר כוח על התיקון.

• הוסף לסימניות
אני לא בא מהזווית העדתית, גם אני חסיד...

אני בא מהזווית ההיסטורית. וממנה התיאור שלך פשוט לא נכון עובדתית. תנועת החסידות החלה עוד לפני שנת ה'ת"ק (1740 בערך), ההשכלה החלה רק כחמישים שנה מאוחר יותר, ותנועת המוסר בכלל החלה עוד כשישים שנה נוספות לאחר מכן. (עיין ויקיפדיה על כל הענין ותמצא נחת)

התיאור שהבאת הנו אולי אנלוגיה לתיאור שמדבר על שלטון התלמידי חכמים שרדו ביהודים הפשוטים בקהילות היהודיות בשנים שלפני תקופת הבעש"ט. תיאור שמקורו בעיקר בספרות החבדי"ת.

• הוסף לסימניות

אני מעתיק שוב את מה שכתבתי ומחקתי, ועתה בא בעידון ובהסתייגות ובפונט מוקטן בכדי לא להבליט את הענין, ואז תראה את הלך הדברים, שלא כתבתי אותם כסדר ההסטורי המדוקדק (ובע"ה אם אשתמש במאמר הזה בעתיד אסדר יותר את הדברים וההדגשים, וע"כ תודתי העמוקה), אלא נקטתי בדוגמת תורת הבעש"ט כתורה שבה לחמו נגד המשכילים, גם אם המשכילים טרם נולדו אז, וכדלהלן:

בענין שכתבתי על תנועות המוסר, בית ליטא, והמהפך של הבעש"ט, הופתעתי לקרוא בחג השבועות מאמר מרתק על ייחסי ליטאים חסידים לאורך הדורות, ושם מנתח הסופר, ומסיק שתאי ההתנגדות העזים של בית ליטא נגד התנועות החסידיות החלו להתאדות בעת אשר הבינו הליטאים שהאויב האמיתי הם תנועות ההשכלה, ולא החסידים.

ואז ידעו, שהחסידים בדרכם החיובית, מציגים קו ברור יותר נגד תנועות ההשכלה, והקו כדלעיל, התמקדות בטוב וכו'. (ונהיר שמלחמה בתנועות ההשכלה, פירושו, מלחמה אל תוך הבית פנימה, חידוד האמונה, השמחה, ונטישת דרך הביקורת העצמית הנוקשה של קהילות ליטא).

וזה פלא גדול, ומתחברים כמקשה אחת, לדברים שכתבתי בראש השרשור.

ובכדי שלא יאשימו אותי בקשקושי גבב בענין השתלשלות תורת הביקורת והכחדתו ע"י הבעש"ט, ובהמשך גם ע"י הליטאים עצמם - אני חש חובה לצטט דברים שכתב הגאון הליטאיהמפורסם רבי יעקב יחיאל ווינברג זצ"ל, ראש בית מדרש לרבנים בברלין, ובעמ"ח שות"ת וחידושי 'שרידי אש', אשר מעיד שתנועת החסידות עצרה את נגע ההשכלה בדורות האחרונים. שוב, ליטאי מעיד על החסידים.

וכך הוא כותב בין שאר הדברים הארוכים:

"אני הקטן מנעורי גדלתי בין אנשי ליטא, וזכיתי לשמש את גדולי גאוננו אשר סללו נתיבות חדשים ללימוד ועיון וכו'...

ההתנגדות לחסידות כבר עברה ובטלה מן העולם, והכל יודעים שהחסידות משמשת תריס בפני התרבות הנוכרית החותרת חתירות תחת יסודות היהדות, והבעש"ט הקדוש הוא שיצר את תיבת ההצלה, והדברים עתיקים". ע"כ.

שים לב, שאני מתמקד בעיקר בפן של הביקורת לחדד את המסר. כשאני כותב על התנגדות ליטא וחסידים, אינני מדבר על המכלול ובוודאי לא מכניס את ראשי בין ההרים הגבוהות ששורשי כולם בוודאי בקדושה, מי אני שאדון כלל בשורשי המחלוקת שבין הצדיקים, וביותר בין הבעש"ט להגר"א, המחלוקת ביניהם למעלה מבינתינו.

רק באתי והסברתי, שגם כאשר הליטאים לחמו בחירוף נפש נגד החסידים, ומבחינתם כמובן, לשם שמים ממש, (ללא ספק!), הם עדיין גרסו שדרך המוסר והביקורת העצמית היא הדרך העדיפה על דרך השמחה וההתמקדות בחצי הכוס המלאה.

ומתי הבינו שתורת הביקורת עברה מהעולם? כאשר תנועות ההשכלה איימו להכחיד כל חלקה טובה ביהדות! ואז הבינו שנשק הביקורת מקשה בשדה הלחימה. ואז ידעו שהחסידים יודעים להציג את הנשק היעיל יותר במלחמה הספציפית נגד ההשכלה.

דבריי כמובן אינם באים כלל להצדיק או לשלול לא את הליטאים ולא את החסידים. אלא באים לחדד, שעם דרך של ביקורת קשה ללחום וקל ליפול.

,,,,,,,,,,,,,

<!--[if !supportLineBreakNewLine]--> <!--[endif]-->

• הוסף לסימניות
תגובה לנטיעות, לתשומת האיש

תנועת הX נוסדה ע"י מצוקי ארץ כך נמסר מויקיפדיה, בשונה מתנועת הY שהיתה תנועה שחדשה כך וכך ועי בהרחבה באנצקילופדיה YNET, התנועות עדיין קיימות היום אך תנועה נוספת התחדשה לאחרונה כך הוכח מספירת הקליקים ההמונית של מכון המחקר יפעת & נילסן, למרות זאת מניתוח של google insight בשילוב גוגל אנליסטיק הוכח כי כל התנועות מכוונות ליבם לשמים.................

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקארתור;394170:
וסתם בקשר לווקסברגר ושות', מעודי לא הבנתי למה ומדוע מיקרו-חצר חייבת לחוג בדיצות מיני-ארוע הזוי בראש כל חוצות הכולל הנפקה של סדרת מיתוגים ובילבורדים קיסריים כבדים מימי הביניים האפלים,
תורת העיצוב עמוסה בשלל סיווגים ותת ז'אנרים, הגיע הזמן שמישהו יטול את הכפפה או לפחות יסביר למזכ"ל החצר, מי שיצליח, יגרוף את הקופה, וייחשב בצדק כאתא-תורק אבי הצילביזציה החרדי , ובצדק, איש קטן אתה כתובת רצינית למהפך כזה.
למה מיקרו חצר חוגגת כאילו היא אימפריה אני לא יודע.
אבל כללית, אי אפשר להתכחש למוצא ולתרבות, כולל ניואנסים דקים.
אני לא חסיד, אבל אני מבין שזה נובע מהיחס שחסידות היא מלכות, ועיין בכתבי הכתרה של אדמורי"ם אודות כקש"ת בנש"ק שעלה לשבת על כסא מלכותו. וכן כל שושלת בית רוז'ין שנהגו במלכות ובהדר. תוסיף לזה את הסגנון המלכותי ששרר באירופה באותם שנים אצל האצילים והמלכים, ותקבל את הסגנון שהולך אצלם היום.
נ.ב. אין בכוונתי חלילה להטיל דופי, אלא בניתוח בלבד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י FishAir;393435:
אוי אוי, איזה רבי נתן.....

מה שכתבת על המנגנון..מדהים! מחוייב המציאות למי שרוצה להתקדם באמת

לא הייתי בטוחה...
אבל המילים החמות והאוהבות.. ר' נתן.. אשרינו!!!

איש קטן, חיזקת אותי מאוד בחינוך ילדים, בשלום בית, באהבה לזולת, בהתקרבות לצדיק.

תודה!

• הוסף לסימניות
ודאי שהסגנון המלכותי תואם לרוח המעמד, אבל חלאס!
לא ביקשנו משהו מודרני ח"ו היל"ת פו-טפו, אבל אפשר לרענן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה