נכתב ע"י GRN;1679309:בשביל לכסות את ה"שמן" של הרגל בכל מצב, לא מספיקה חצאית אמצע.
נכתב ע"י פוינט ק גת;1679326:אבל המטרה היא לא לכסות את ה"שמן" בכל מצב, מותר שהוא יתגלה בהליכה.
המטרה היא לכסות את הברך בכל מצב.
נכתב ע"י פוינט ק גת;1679326:אבל המטרה היא לא לכסות את ה"שמן" בכל מצב, מותר שהוא יתגלה בהליכה.
המטרה היא לכסות את הברך בכל מצב.
בעיקרון, חצאית אמצע, לפי עיקר הדין, זה חצאית שמכסה את "השמן" של הרגל
עד כמה שידוע לי. "השמן" זה "ערווה"
נכתב ע"י GRN;1679333:אם זה ערווה אסור לראות את זה בכל מצב.
אם המטרה היא לכסות את הברך, אז וודאי שזה לא עיקר הדין.
נכתב ע"י GRN;1679341:יתכן שהרב וואזנר אחז לפי הדעה המחמירה.
נכתב ע"י GRN;1679341:יתכן שהרב וואזנר אחז לפי הדעה המחמירה.
נכתב ע"י איטה מרמורש;1679346:ואז?
אני לא מחפשת הקלות.
(אני לא כזאת צדיקה, וקשה לי בצניעות כמו כל אחת אחרת. אבל אני פשוט קוראת לדבר בשמו, לפחות לא הרגיש טוב עם עצמי, כך יש לפחות סיכוי לשינוי. אני הולכת עם חצאית פחות או יותר אמצע רגל. אבל זה תלוי מאד במבנה של הרגל. ושלי - קטסטרופלי!)
נכתב ע"י GRN;1679360:ואז?
פשוט לדעת את הדברים כהווייתם. זה הכול.
לדעת
מה עיקר הדין
מה חומרה
מה מנהג
מה גדר
זה חשוב מאוד!
נכתב ע"י אפרת 10;1679364:לא הבנתי אותך.
לכסות את השמן מבחינתך זה חומרה או דין???
נכתב ע"י אפרת 10;1679364:לא הבנתי אותך.
לכסות את השמן מבחינתך זה חומרה או דין???
נכתב ע"י חייקי;1679367:מה יש להכנס לזה?
אני חושבת שמה שהורו לנו גדולי ישראל זה נחשב בגדר הלכה לכל דבר.
כמו שלא משנה לנו מה דאוריתא ומה דרבנן לעצם הקיום של זה (אמנם ברור שמה שאיסור דאוריתא חמור יותר)
כמובן, שדעות גדולי ישראל שונות זה מזה וכל אחת הולכת לפי מה שיורוה.
נכתב ע"י GRN;1679376:אדם חייב תמיד לדעת מה דאורייתא ומה דרבנן, וכן את יתר ההיררכיות.
אתן לך דוגמא מעשית:
כשנאלצים לחלל שבת וודאי שמעדיפים איסורי דרבנן על איסורי דאורייתא.
אם אדם לא ידע את ההבדלים הוא עלול לחטוא באיסורי דאורייתא למרות שבאפשרותו להימנע מהם.
נכתב ע"י חייקי;1679377:אכן.
אבל את כבר מדברת על מקרים לא רגילים.
בגדול יש להקפיד על מצוה קלה כבחמורה כיא ין אתה יודע מתן שכרן של מצוות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //