- הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1654747:תקשיבי, שושנה
אני לא יודעת באיזה בית את גדלת, אבל כשמדברים עם נשים חרדיות מבית בעניין צניעות - זה כבר אחרי שנים-שנים של התעסקות בנושא, לא תמיד בצורה נכונה.
למשל, סיפרה לי חברה שמורות היו עומדות בשער ומעיפות הביתה כל מי שבאה עם פרט מסוים (לא זוכרת מה. עצם הרעיון מזעזע בעיניי. כך לא מחנכים לצניעות), או דבר גרוע יותר ששמעתי ממישהי שחוותה: בבית ספר יסודי היו עוברים בין הבנות, מרימים את החצאית קצת מעל הברך, כדי לבדוק אם הילדה הגיעה אם גרביונים או ח"ו עם גרביים ארוכות (ואז היא הייתה מסולקת הבית).
בזמן האחרון דיברתי עם מישהי, שחורגת מכללי ההלכה, והיא אמרה לי שפשוט יש לה טראומה מכל הנושא של צניעות.
אז יש כאלו שהגיעו עד טראומה, ויש כאלה שהתסבוכת שלהן עם נושא הצניעות יותר עדינה, אבל עדיין תסבוכת והרבה מאוד פעמים במקום שהבנות-נשים יקנו את הנושא כקניין בנפשן, זה נהיה המאבק שלהן מול המערכת, וכמה הן צריכות לציית לכללים וכו' וכו' וכו'.
אז אשרי עם ישראל שיש נשים שזה כן קניין בנפשן, ובד"כ זה בא מחינוך נכון מהבית, אבל לרוב, הנשים שאת רוצה לפנות אליהן הן נשים שעצם הנושא קשה להן. כל הדשדוש בו, כל הדיבורים האלו - הן רגילות בהם וליבן גס בו.
יכול מאוד להיות שהדברים שאת מציעה יתאימו לקהל יעד מתחזק, אבל כפי הנראה הם ממש לא יתאימו לרוב הקהל החרדי מבית. לא בגלל שהציבור החרדי לא שומע תוכחת (כבר שמעתי מישהי מתחזקת שהביעה צער ע"כ), אלא בגלל שהרקע שונה והשפה היא שונה.
מסכימה עם כל מילה.
המורות היו מתחילות את הנושא ב: נכון שלא אוהבים לשמוע על הנושא הזה... אבל.
עצם הפתיח מייצר ריאקציה, אפילו שישנן עם רקע חלק בענין........
אמרת- ובד"כ זה בא מחינוך נכון מהבית,
אשמח לשמוע על דרכים להאהיב את הצניעות מגיל קטן.....!
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //