נכתב ע"י חמדה;1660682:
אני לא הגבתי על האשכול, למרות שקראתי אותו בעיון, אבל כאן שוברת את השתיקה:
א. ר' שמואל שליט"א חי עד מאה ועשרים, יתכן והתכוונת לאביו- ר' שלמה זלמן.
אז כך: ר' שלמה זלמן הוא יליד ירושלים, ובירושלים של אז הפיאה לא היתה מוכרת, מאחר והיא עלתה לארץ מאירופה, ובתחילה גם יצאו חוצץ נגדה.
מוזמנת לשאול את ר' שמואל על נושא הפיאות, וכנראה שתופתעי....
נכדות רבות של ר' שלמה זלמן זצוק"ל חובשות את ראשן בפיאות צנועות (!!!) (לר' שמואל אין ילדים לצערינו, ואשתו היתה ירושלמית שורשית ג"כ).
לגבי ההקלטה- ממליצה לך לפנות לרבנים ששאלו את השאלה ולא להסתמך על הקלטות והסרטות. ידוע לי שהתימלול עבר שם עיבוד קטן (??), וישנן משפטים שנשמטו משום מה (??....) מהטקסט. התגובה הזו היא על פיאות ארוכות ופרוצות (שוב, אל תסתמכי עלי. תבררי מהמקור...). סוף השאלה הושמטה מההקלטות ונשמע כאילו הוא פוסל את כל הפיאות, ולא כך.
לר' אליישיב יש כלות שחבושות בפיאות. על נכדות אני אפילו לא מדברת. הרבנית ישראלזון (בתו) לובשת חצי פאה (פאה ומטפחת).
אני לא מזדעזעת ממה שמספרים. יותר מזעזע אותי שחותכים הקלטות כדי לשרת את המטרות.
גם הרב עובדיה אסר את הפיאות. נו, ו??? הרמ"א אסר קטניות.
שיהיה ברור- פיאה שאינה גזורה ע"פ ההלכה אסורה בהחלט, בדיוק כמו שיער פזור. אין כל הבדל.
אבל לבוא ולשלול את כל הפיאות כאילו שמדובר בחוסר צניעות???
קבוצת אברכים נכנסה בזמנו לרב שך זצוק"ל כדי לשאול אותו אם ללכת במטפחת. סיפר אחד מהאברכים הללו אמר לאבי שהרב שך ענה להם: אם במטפחת יתכן ויראו את שיער הראש- עדיף פאה.
הרב עובדיה פוסק אחרת. אבל כתלמידי הרב שך- הרי לנו פסק, שאני שמעתי אותו מכלי שני (בעל המעשה לאבי, אבי סיפר לי).
אז א"א לומר בכזה ביטחון שאפשר לדבר על הפיאות...
מדגישה- מדובר על פיאות צנועות וכשרות ע"פ ההלכה!!!!!
ולגבי טיב השיער- כמו שאת קונה השנה פירות מאוצר בי"ד ולא חוששת לספיחין, כך אני סומכת על בי"ד לעניני פיאות, ואם את לא מכירה את התחום- אז באמת חבל לדבר ע"כ...
1. התנצלות על הטעות שנפלה אכן התכונתי לר שלמה זלמן...
2. תורה לא משתנית!!!
3. גם ר שלמה זלמן אויערבך וגם הרב אלישיב אמרו מפורשות שבנותיהם לא שומעות להם בנושה הזה!!! זה קשה לכתוב אבל אם כבר אמרת אז צריך לדייק בפרטים.
4. הזכרת ר' שמואל? אז בבקשה
יש בידי מכתב של ר' שמואל אויערבך יוצא נגד הפאות בשם עצמו ובשם אביו,
וז"ל באתי בזה בדברי חיזוק באשר שמועה טובה שמענו אשר הרבה אברכים יקרים שיחיו לקחו על עצמם לחזק עצמם בדבר נשגב מיסודי היהדות הצניעות והקדושה ולקחו על עצמם להתחזק ולחזק אחרים כנגד ה"פרצה הנוראה של פאה נוכרית" וכבר פרסמתי בעניי דעת אבי מור גאון ישראל זללל"ה
תחזקנה ידכם וכל הנזהרים בזה וילבשו על ראשם כמנהג מקדמת דנה ולא פאה נוכרית שיזכו להרבה ברכה והצלחה בכל ובריאות גופא ושובע נחת דקדושה מכל צאצאיהם שיחיו ויהיו ת"ח מובהקים וכו... ונזכה ע"י כך לגאולה שלמה.
בכל חותמי ברכה לקיומה וחיזוקה של דת ישראל ויהודית, ה יחזקנו ויאמצנו
הרב שמואל אויעבך
רוצה מכתב נוסף? בבקשה
... וכבר העדתי עדות נאמנה אשר כן היה דעתו ורצונו של אבי מורי גאון ישראל זללל"ה אשר נשי ישראל יכסו ראשם במתפחת, וגם ראיתי בעיני צערו הגדול של אבי מורי זללל"ה על הפאה נוכרית שניתפשטה בקרב שלומי אמוני ישראל ה"י
5. לא ידוע לי על שום גזירה של הקלטה או עריכה גם אני נגד כאלו דברים
6. רק הרב עובדיה אסר?
בבקשה 1. הרב וואזנר פסק שהיא עוברת על דת יהודית! ובזמן אחר אמר איזה זיוף הוא זה!
2.הרב בן ציון אבא שאול אמר שהראשונות שמנהיגות פריצות כמו פאה או קיצור עוברות על דת יהודית ואחרי שרוב העם לובש כך כולן עוברות על פריצות וחוסר צניעות מובהק גם בפאות צנועות!
3. הרב אלישיב כידוע... וכנ"ל
4. ר שלמה זלמן אויערבך זצ"ל כנ"ל
5. ר ניסים קרליץ מעודד מאד לעבור למטפחת ( יש בידי מכתב)
6 הבבא סאלי ( עדיף לא לצטט)
7 ר אהרון ראטה יצא חוצץ
8. ר משה שטרנבוך זעק מרה ע"כ שהחזירו את הפאות אז עם סיפור הע"ז
9 מרן ר' חיים קנייבסקי שמתיר פאות הביא לפניו ת"ח מובהק עשרות פאות ואת כולם הוא אסר, וזה לפני כ15 שנה! יש הקלטה וכן מכתב ממנו בעניין הזה.
10 מרן ר מיכל יהודה לפקוביץ כתב במכתב חיזוק לעבור לכיסוי ראש שרובם הגדול של הפאות אינן לפי גדרי הצניעות! המכתב בידי
11. ר' סנדר ארלנגר והוא נגד רצון ה' יתברך בהחלט וכו דברים מזעזעים..
12 הגאון ר יהושע לנדא מתלמידיו המובהקים של החזו"א זצוק"ל מאריך להתפלא על ת"ח שמדקדקים קלה כבחמורה ובעוון חמור זה שההיתר שלו אינו ברור וכ"כ הרבה גדולים מערערים עליו אך לא יחושו לדעתם שנשותיהם עוברות איסור דאוריתא או דרבנן?
13. החזו"א אמר בזה הלשון גודל יראת שמים של אשה ניכר בכיסוי שערה, כמידת דקדוקה בכיסוי הראש כך יראתה" ( פאר הדור ח"ג עמ' יח)
לא מספיק? אין לי כח ..
15 חז"ל : אחד מהעשרה עונשים שתהא הולכת כאבלה וחפוית ראש כל הראשונים כותבים שהכוונה כיסוי ראש! פאה זה כאבלה?
לעניין פאות כשרות וצנועות ע"פ ההלכה למי שגדל שאבותיו ורבותיו נהגו להתיר זה בסדר. אבל היכן ניתן לראות או להשיג היום פאה כזו?
לעניין ע"ז אני בטוחה ב100 אחוז שאתם לא באמת סומכים על משגיחים אלו ואתם לא אוכלים מכשרותם... וד"ל
יש כ"כ הרבה עדויות גם של ת"ח שמתעסקים עם כשרות ואמרו זאת וגם מאנשים שמתעסקים בתחום. אם זה מה שישנה אני מוכן לעשות כל מאמץ להשיג לכם, אבל לא שאח"כ יגידו הרב הזה לא נאמן עלי.. והחנות או המשגיח כן... ו( ודוקא יש לנו מידע בעניין..)
ספיחין זה לא בפירות זה בירקות... ואנו אכן לא קונים בל"נ מכמה סיבות.
יש הבדל ענק בן מי שהולך להיות משגיח בשמיטה שזה בד"כ ת"ח לבין מי שמשגיח על פאות שבד"כ עסקנים, ...

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //