- הוסף לסימניות
סליחה לא התכוונתי לפגועתעשו טובה תקראו את כל התגובות באשכול ואל תצטטו תגובות מהעמוד הראשון עד שקראתם הכל.
התנצלתי, טעיתי, מה עוד?
בעיקר לתת רעיונות לפותח האשכול
במקרה זה יצא עם הציטוט שלך.
סליחה לא התכוונתי לפגועתעשו טובה תקראו את כל התגובות באשכול ואל תצטטו תגובות מהעמוד הראשון עד שקראתם הכל.
התנצלתי, טעיתי, מה עוד?
מה הקשר?ואם זה כל כך מסוכן וכל כך קל. אז בואו נפסיק לצרוך חלב. כי גם אם נמנע בגיל סמינר להחליף חלב עדיין ראוי (וזה לא ציני) לשלב אותם גם בשוק העבודה, בקופות החולים וברכבות. אפשר לפטר את הפרות.
הנחיות מסוג זה אכן נקבעות אך ורק בידי אנשי מקצוע, רופאים אלרגולוגים.אם היית אומרת לי אי אפשר לחלוק על אנשי מקצוע שבדקו ומצאו את הפתרון כפתרון יחיד הייתי לחלוטין מסכימה איתך.
את בעצם אומרת שזה שאלה של מידתיות - כמה אנשים יתבקשו להינזר ממוצרי מזון בסיסיים רק בגלל אדם אחד שעלול למות.אם היית קוראת מתחילת השרשור היית רואה שגם בגן של בני היה ילד רגיש לחלב.
ונמנענו מחלב במשך כמה שנים. זה היה מתבקש ומובן מאליו והתגייסנו בקלות ובהבנה למשימה.
עדיין מניעה של חלב ומוצריו למוסד בגדל בית הספר נראית לי מוגזמת. והייתי בודקת הגנה באמצעים אחרים.
ואגב באמת למרות שהגן שלנו היה במבנה חיידר רק ילדי הגן התבקשו להמנע מחלב ולא ילדי בית הספר כולו.
בדיוק כך.את בעצם אומרת שזה שאלה של מידתיות - כמה אנשים יתבקשו להינזר ממוצרי מזון בסיסיים רק בגלל אדם אחד שעלול למות.
סביר להניח שאם תמשיך המגמה הקיימת, יהיו גם מקומות עבודה שייאסרו להכניס חלב,ראוי (וזה לא ציני) לשלב אותם גם בשוק העבודה, בקופות החולים וברכבות.
יש כאן באמת מקום לדיון.בדיוק כך.
אני לא באתי לתת תשובות בנושא הזה. אין לי הידע הדרוש.
אבל לשאול את השאלות כן ראוי בעיני. והעמדה האחידה הזו שצריך לעשות הכל כולל הכל אחרת אתה אנטיפט פשוט הציקה לי. ולכן ייצגתי את הצד השני.
חתיכת סיפור לחיים! פתאום לראות את התמונה מצידה ההפוך בדיוקבתור אחת עם רגישות לחלב, הייתי אוכלת לחם עם חמאת בוטנים,
ואז נכנסתי לסמינר, והופה, אסור להכניס לכל שטח הסמינר דברים עם אגוזים ובוטנים כי יש ילדה אלרגית לבוטנים ברמה חמורה מאוד.
כתחליף לממרח שוקולד, ניתן ממרח חרובים.לחמניות ממולאות שוקולד (לבת הסרבנית שלי שזה הדבר היחיד שהיא מואילה בטובה)
אני אמא לילדה אלרגית לחלב ביצים דגים אגוזים שומשום בוטנים 5ז הילדה שלי בבית... מי שרוצה להקים גן מ10 עד 1 קרי לא ארוחות תבוא עליה הברכה...אז גם אני כתבתי את זה כאמא לילד אלרגי לחלבי, לדגים, לביצים, לשומשום, לבוטנים ועוד ועוד...
ובתור אחת שכזו, אחרי הימנעות מכ"כ הרבה דברים- חשבתי לעצמי: מה כ"כ נורא? אז הילד לא יכול לאכול בגן גבינה וקוטג'! טוב שמותר לו טונה וחומוס, וחלווה וטחינה ולוטוס ולחם מטוגן וחביתה... כי לבן שלי אסור... אז יש לו כ"כ הרבה תחליפים אפשריים, וסה"כ יורדות 2 אופציות...
אבל את צודקת- אח"כ הצטערתי שלא כתבתי שאני מעריכה את זה שכך נמנעים בגלל ילד אחד, ומתאמצים למצוא תחליפים... בהחלט! מעריכה מאוד מאוד!!! (הלוואי שאצל הבן שלי היו מתאמצים כך, כי שם אפילו לא טרחו לומר לא לחלק במבה במסיבות וימי הולדת...)
בהצלחה לכולם, לכל אחד עם ההתמודדות שלו, ועם ההתמודדות עם ההתמודדות של השני...![]()
סהכ אסור חמאת בוטנים... במבה וממתקים במילא אסור...בדרך כלל לא עושים את זה. כנראה שמדובר בילדה שמגיבה באופן חריף לריח בלבד, יש מקרים כאלו גם.
הלוואי... הבת שלי כמעט חטפה התקף על כסא בחדר המתנה, אחכ גילינו שנשפך עליו קפה בעבר... כל הרגליים שלה כמו כויה. נוראסביר להניח שאם תמשיך המגמה הקיימת, יהיו גם מקומות עבודה שייאסרו להכניס חלב,
במקום המצב הנוכחי בו אלרגים ברמה כזו חמורה נמנעים מלעבוד במקום ציבורי ומתקיימים כאמור מקצבה או מפתרונות יצירתיים שונים.
כשאני קוראת את זה... אם יהיו חכמולוגים שינסו לאמן אותם לחיים... לכי תדעי האם הם יגיעו לגיל העבודה.אומרת שוב:
בדרך כלל בחלב אין אלרגיה לריח.
במקרים נדירים כן, ואם נתלה כזה שלט על הכניסה לבית הספר, אז כנראה שמדובר באחד מאותם מקרים נדירים.
איך היא תסתדר בעולם כבוגרת?
המצב הנוכחי והמעודד הוא שאנשים במצב כזה באמת לא יכולים לעבוד.
הם מתקיימים (בעוני) מקצבת נכות.
(מכירה אישית)
מי אמר שתמיד החיים פשוטים?
הילדה שלך בבית?אני אמא לילדה אלרגית לחלב ביצים דגים אגוזים שומשום בוטנים 5ז הילדה שלי בבית... מי שרוצה להקים גן מ10 עד 1 קרי לא ארוחות תבוא עליה הברכה...
חכיתי שתבואי לפה. זכרתי שיש אצלך אלרגיה. קדם כל הצדעה. איזו התמודדות!!אני אמא לילדה אלרגית לחלב ביצים דגים אגוזים שומשום בוטנים 5ז הילדה שלי בבית... מי שרוצה להקים גן מ10 עד 1 קרי לא ארוחות תבוא עליה הברכה...
ועוד שאלה אם את מסכימה,לא חייבת לענות:אני אמא לילדה אלרגית לחלב ביצים דגים אגוזים שומשום בוטנים 5ז הילדה שלי בבית... מי שרוצה להקים גן מ10 עד 1 קרי לא ארוחות תבוא עליה הברכה...
עונה לך כאמא לאלרגנית ברמה מסכנת חיים (ב"ה לא ברמה של הרחה...).אם היית אומרת לי אי אפשר לחלוק על אנשי מקצוע שבדקו ומצאו את הפתרון כפתרון יחיד הייתי לחלוטין מסכימה איתך.
אני מבינה הורים שחרדים על ילדם.
אבל מישהו (ולא ההורים) צריך להפעיל שיקול דעת ולפעול במידתיות.
כמובן שלא הכל 5. היה לה חלב וביצים 5, עכשיו התווספו גם חלק מהאגוזים 5ועוד שאלה אם את מסכימה,לא חייבת לענות:
לכל הנ"ל היא אלרגית ברמה 5?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים