נפלא מאד.כל אחד צריך להתאים לפי הצרכים שלו לדירה אבל החוזה הזה בגדול מקיף את עבודת הקבלן על הדירה,
אנחנו עשינו בצורה שהקבלן דואג גם לחומר הלבן אבל פירטנו על כל דבר סכום כספי וזה טוב 1. בשביל שהוא יביא תמיד משהוא טוב ולא מהערבים 2. אם אתה רוצה להביא לבד הוא מזכה אותך לפי הסכום שסוכם 3. הרבה פעמים קשה לעמוד מול אנשי מקצוע הם לא עונים וכו' בצורה כזו אתה בוחר בחנות ואומר לו תיקח את המוצר הזה והכל עליך.
לפעמים מכיוון שזה מיצר חוזה על סכום יותר גדול הקבלנים תמיד מחשים כסף על סיכונים וכל שהחוזה יותר גדול הם לוקחים עוד סכום על סיכונים, אבל אני חושב שזה שווה.
איך אתה יודע שהקבלן הביא לך את הטוב שכתבת?אנחנו עשינו בצורה שהקבלן דואג גם לחומר הלבן אבל פירטנו על כל דבר סכום כספי וזה טוב
זאת אומרת שבמקום שהוא ייתן לי הצעה מפורטת, אני צריך להכין לו הצעה.אני חושבת שכדאי לך לנסח בצורה ברורה חוזה עם קבלן שבו מפורט לפי פרקים את כל מה שהוא נותן לך : הריסה, בניה, יציקות, אלומיניום, חשמל, אינסטלציה, הנמכות, נגרות וכו' שבעצם החוזה הזה מהווה גם כן מפרט טכני וכתב כמויות.
לשלוח לכמה קבלנים וכך תוכל לקבל הצעות מחיר מדוייקות יותר. והקבלן שאותו תבחר, איתו תחתום על החוזה.
זה מה שאני עושה עם הלקוחות שלי.
צודק. אבל צריך גם להיות חכם.זאת אומרת שבמקום שהוא ייתן לי הצעה מפורטת, אני צריך להכין לו הצעה.
יש פה משהו לא לעניין.
אני מזמין מוצר (שיפוץ)מקבלן, ואני רוצה לדעת איזה מוצר אני מקבל באופן מלא, עם כל הפרטים.
במקום זאת כשאני מבקש ממנו הצעה לשיפוץ , הוא ייתן רק את המחיר, וכשאני יבא לסגור איתו עם מפרט מלא, יתחיל משא ומתן מה כלול במפרט.
ואז באם חשבתי שאני נמצא בשלב של לאחר לקיחת הצעות ובדיקת השוק מבחינת קבלן, אז מתברר שאני בשלב מוקדם יותר.
עכשיו באם אני לחוץ ואין לי זמן לבדוק עוד פעם את השוק אז אני ביידיו של הקבלן לכל מחיר שיחליט.
האם במגזרים אחרים כן מקובל לתת הצעה עם פירוט מלא ?
מצד שיני המשפץ יודע מה הוא רוצה שיצא בסוף הוא לא יודע שצריך טיח בשביל קיר הוא יודע שצריך לבנות קיר ולצבוע..יותר תועלתי שהמשפץ עצמו ינסח את המפרט כיוון שהוא יודע היטב מה הוא צריך ומה לא,
מסכימה עם כל מילה.חוזה בניה אמור להתבצע על ידי הלקוח ולא על ידי הקבלן.
באם הקבלן יבצע את החוזה, בדרך כלל הוא יבצע חוזה אשר תפור על פי מידותיו ולא לפי מידות הלקוח.
חוזה מפורט מול קבלן הוא דבר יותר מנחוץ, כיון שכל אחד שמשפץ, חושב זמן רב על התוכניות והבניה עד אשר מתקבעת בדמיונו המוצר המוגמר אשר הינו מעוניין לקבל.
הקבלן, לאחר עיון בתוכניות רואה בעיני רוחו את הבניה והשיפוץ והוא נותן על פיה הצעת מחיר.
הפער בין מה שהלקוח ראה בחזונו לבין מה שהקבלן תכנן, עלול להיות פער גדול מאוד ולכן חשוב ביותר חוזה ומפרט מקצועי ומפורט עד לפרט הקטן ביותר.
לכן, הדרך הטובה ביותר הינה עריכת חוזה ומפרט מקצועי, ורק לאחר מכן שליחת התוכניות, חוזה ומפרט למספר קבלנים מומלצים לשם קבלת הצעת מחיר.
עריכת חוזה ומפרט, מומלץ לבצע על ידי בעלי מקצוע, אשר בקיאים בתחום.
ככלל, עדיף חוזה פאושלי ולא כתב כמויות.
נכון מאוד.לסיכום ההמלצה כך:
להכין את התוכניות במלואם, לערוך חוזה ומפרט, מלא ועם כל הפרטים הקטנים, ע"פ התוכניות.
ולהזמין קבלנים להצעת מחיר.
לא כפי שרוב האנשים עושים.
מקבלים תוכניות, מזמינים קבלנים להצעת מחיר, ולאחמ"כ באים לסגור עם הקבלן.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים