אני לא קראתי ולא אקרא ספרים בסגנון כזה,
ואולי הבית לא התפרק לגמרי בגלל הספר
אבל אני בטוחה שלו האישה שם היתה קוראת ספר שמתאר על כמה שלום ואהבה אפשר להשיג בבית אחרי טיפול זוגי למשל , אבל ספר שמתואר בצורה
חיובית זה היה אחרת. אין מצב שיש היתר משום רב גדול לספר הזוי שכזה.
מכירה אישית מקרוב זוג שחיו באושר כלפי חוץ , בפנים היו פה ושם מריבות שלזוג היו משמעותיים וגרמו סבל רב וחוסר הבנה הדדי, הייתם יכולים לתלות את זה בבעיות אישיות כאלו ואחרות, ולומר שאין מצב שאחד ישתנה , אבל זה נבע כי אף אחד מהם לא למד זוגיות בשום צורה , עברו הדרכה בקושי לפני החתונה וזהו.
וזה אגב , קורה אצל המוווון זוגות. ואני מכירה .. הזוג הזה קמו והלכו ליועץ זוגי שניהם יחד , ובואו תראו אותם היום איזה הבדל , אמנם אני לא חיה איתם בבית אבל מספיק לשמוע את האישה והרגשות שלה. מאמינה שגם הבעל מרגיש אותו דבר.
אז אם היו ספרים כאלו - זה באמת היה אחרת.
האישה הזו קראה ספר שהמלצתי לה עליו (רשמתי פה פעם את שמו) על שלום בית לצד של האישה וכמה
היא יכולה לבנות ולהשפיע בצורה חיובית , שלחתי לה אפילו כל מיני הרצאות שיצא לי לשמוע , ואחרי זה קמה וטיפלה בבית שלה. אם היא היתה קוראת את לילה ולא דומיה - הבית שלה היה מדרדר עוד ועוד. חותמת לכן.
בכלל זו המלצה שלי לכל זוג ללמוד וללמוד, ואם אתם לפני חתונה - קל וחומר. כל אחד ללמוד על הצד של השני , אני ובעלי מקפידים מאד ללמוד כל הזמן, יש לי מלאי ספרים של שלום בית , משחקים זוגיים וכד' ואני לא נשואה שנה שנתיים.
כשאני רואה אותה אני לא מבינה מה הבושה הגדולה שיש היום ללכת יחד ליעוץ זוגי , אישית אני חושבת - שזה קורס שכל אישה ובעל חייבים לעבור.
אני ובעלי רוצים בע"ה ליצור בעיר שלנו לקבוצת אברכים סדנאות זוגיות כאלו , והאמת? אני חוששת שאף אחד לא יגיע בגלל הבושה , מה , אנחנו צריכים יעוץ?
נקווה שבע"ה יתרבה השלום בין כל הזוגות בעמ"י.
וזו נקודה לטובה שיש לי ללמד על ציבור המיזרחיסטים החזקים. (כך הם נקראים?) לכו תראו איך הם משקיעים בשלום הבית שלהם , כל שני וחמישי סדנאות והרצאות ומה לא , אני פשוט מכירה הרבה נשים מכל הסגנונות כך שזה מידיעה, אין אצלם בושה ללכת לטיפול זוגי , אצל הרבה חרדים זה משהו אחר. וחבל.
אמנם ההשקפות שלהם מוטעות , אבל יש לנו הרבה מה ללמוד מהם.
ואוו , יצא לי תגובה ארוכה , אבל היה לי חשוב