- הוסף לסימניות
אני עדיין לאיש מישהו שקיבל תשובה?
אני עדיין לאיש מישהו שקיבל תשובה?
איך אומר יאיר לפיד [כשאין לו תירוץ טוב יותר]?בוא ניצור קונספט חדשני.
כל אחד שעשה מבחן יעלה אותו לכאן.
מי שיקבל הכי הרבה תודות, יתקבל.
גם לא כל טירון במקצוע יכול להתחרות עם @עורך ותיק...מן הסתם תהיה תועלת רבה להעלות כאן טקסטים
ולהתחרות על העריכה המושלמת
אבל לא בטוח שכל אחד מוכן שהעבודה שלו תעמוד למבחן ציבורי...
לפני שנה בדיוק עלה כאן אתגר הראשון והאחרון.. של פורום כתיבה תורנית.מן הסתם תהיה תועלת רבה להעלות כאן טקסטים
ולהתחרות על העריכה המושלמת
אבל לא בטוח שכל אחד מוכן שהעבודה שלו תעמוד למבחן ציבורי...
כי יוזם האתגר ביקש דברים שמתאימים לסגנון מסוים של עורך - כמו נסח את הקטע הבא בסגנונו של החזון איש.לפני שנה בדיוק עלה כאן אתגר הראשון והאחרון.. של פורום כתיבה תורנית.
עלו גם כמה תובנות למה אף אחד לא הזיז את עצמו..
קדימה...כי יוזם האתגר ביקש דברים שמתאימים לסגנון מסוים של עורך - כמו נסח את הקטע הבא בסגנונו של החזון איש.
הרי ברור שעריכה נובעת מהפנימיות, וממילא יש לכל אחד את שלו.
אם יהיה אתגר כמו - פַשֵׁט היטב את המושג 'קם ליה בדרבה מיניה' + מקורות ומובאות להרחבה בפחות מ - XXX מילים, אולי היתה היענות רחבה יותר.
הייתי מציע לפני כן לערוך סקר עבור החבר'ה המקומיים, ולהציע כמה כיוונים -קדימה...
כמו שכתבו כאן, היה כבר ניסיון של תחרות בפורום שלנו, ניסיון שלא צלח. בזמנו ניסינו למצוא לכך הסברים, בכל אופן שעשועים כאלו כנראה פחות מתאימים לפורום שלנו, הגם שאין לזלזל ביעילותם. אני לא חושב ש'פרוג' משקיעים תמריצים למצליחנים דגולים.הייתי מציע לפני כן לערוך סקר עבור החבר'ה המקומיים, ולהציע כמה כיוונים -
אחד כמו זה שכתבתי,
אחר כמו 'סחט את דמעותינו: תן סיפור מרגש אודות אחד מגדולי ישראל הבאים: הרבי ר' אהרן מבעלזא, הגאון ר' אהרן קוטלר והגאון ר' בנציון אבא שאול',
אפשרות נוספת בסגנון 'שלב ביאור בקטע דלהלן - במינימום מילים ובמקסימום בהירות'
וכו' וכו'.
לבקש ממנהלינו הנכבד ר' @מוישה שיתאם עם חיים דיקמן אודות אי אלו תמריצים הניתנים למצליחנים הדגולים בפורומים מקבילים.
ואז - אם הציבור ירצה, אני מתנדב להיות הראשון שמעלה [בלי התחייבות לשפוט תוך יומיים...]
כאן הנפילה.וגם לשפוט בצורה שקופה את כל ההצעות
נכון. זו נקודה חשובה שלא רציתי לכתוב כבר בהודעה הקודמת. בשונה מתחרות סיפורים, לא ניתן יהיה לאפשר להעלות אחד אחרי השני. כולם יצטרכו לשלוח לאחראי, והוא יעלה אחר כך אחד אחרי השני.כאן הנפילה.
הצעירים ישמחו לחדד עצמם זה בזה בתחרות כזאת.
אבל אלה שביכולתם לשפוט, לא כל כך נמצאים כאן, ומי שכן נמצא לא באמת יש לו זמן לזה.
מה שכן אפשרי זה שהציבור ישפוט. אם על ידי לייקים כפי שהוצע, או על ידי דירוג מ1-10 של היצירות.
כמו כן כמובן שאי אפשר שהיצירות יעלו בזה אחר זה, כך שמי שיעלה הכי מאוחר ילקט את הטופ מכולם, רק יצטרכו להעלות כולם באותו זמן, או לחילופין לשלוח אל המנהל\מתנדב אחר שיעלה הכל בבוא הזמן.
אפשר גם להחליט על נקודת זמן מסוימת שעד אז ניתן לעשות שינויים במסמך, וכך לא יוכלו להעתיק אחד מהשני.נכון. זו נקודה חשובה שלא רציתי לכתוב כבר בהודעה הקודמת. בשונה מתחרות סיפורים, לא ניתן יהיה לאפשר להעלות אחד אחרי השני. כולם יצטרכו לשלוח לאחראי, והוא יעלה אחר כך אחד אחרי השני.
אני לא חושב שאפשר ככה לזלזל בציבור העורכים האיכותי שלנו. יש כאן עורכים ברמה גבוהה מאוד, ואני חושב שאני יכול לתת לכמה עורכים כאן לשפוט. אבל אדרבה, השופט ישפוט בצורה גלויה, ובעקבות השפיטה יתפתח דיון בהעדפות שלו, ומניה ומניה וכו'.
ח"ו לא התכונתי לזלזל, אלא שאלה המקצועיים והותיקים יותר, שכבר יכולים לשפוט, אף שהם בודאי עמוד התווך של הפורום בעצה ותושיה תמיד, ותודת כולנו נתונה להם. לגופו של ענין או שהם שופטים תמורת תשלום במכונים, או שהם שופטים יצירות שהועברו להם לעריכה תמורת תשלום.אני לא חושב שאפשר ככה לזלזל בציבור העורכים האיכותי שלנו. יש כאן עורכים ברמה גבוהה מאוד, ואני חושב שאני יכול לתת לכמה עורכים כאן לשפוט.
שמא כתב זאת ברוח כותרת האשכול?לענ"ד אם נסיונו ושיקול דעתו של ר' @מוישה טוען שהאתגר יוכל להיות רק סביב ביאור משולב,
לא הבנתי את שאלתך. כתבתי שניסיון שהיה בעבר לא צלח. כעת הציבור התרחב ויש כאן מספיק עורכים כדי לנהל תחרות. אם תציעו רעיונות מוצלחים לתחרות, אפשר לנסות שוב.ר' @מוישה סתם כך שאבין - אם העניין הוא זמן, אזי מה ההבדל בין הפורום הזה לפורום כתיבה מקצועית בו האתגרים פורחים? הרי זה יכול להעשיר את המקצועיות של כולנו - בייחוד השיפוט והדיונים כפי שכתבת.
כל מילה פנינה!אענה על השאלות. ראשית, כמובן שאני לא נעול דווקא על אתגר ביאור משולב. אני חושב פשוט שמדובר באתגר מאוד מוגדר ומתוחם, וקל להתמודד עליו בצורה תחרותית נאותה. חשוב להדגיש, שעריכה איכותית של ביאור משולב, כוחה יפה לעריכה בכלל, בעיקר על ניסוח והבנה, ולכן תועלתה גם לסוגי עריכות אחרים.
שנית, לא חושב שיש בעיה חמורה של זמן. אף עורך לא באמת עובד 24 שעות ביממה. גם העורך החרוץ ביותר צריך את הפנאי שלו, את הבידור שלו, וכמובן שאין לך טוב מאתגרים מועילים כדי למלא מצברים.
בעניין הרעיונות דלעיל - נראה לי שצריך לחלק בין שני סוגי עריכה תורנית: האחד הינו עריכת ספרי קודש של ממש, והשני עריכת נושאים תורניים בשפת דורנו - אם שיחות מוסר קלילות, אם פרקי חיי גדולי ישראל ואם הסטוריה יהודית איכותית וכן ע"ז הדרך.אם תציעו רעיונות מוצלחים לתחרות, אפשר לנסות שוב.
אני חושב שאכן הסוג השני שייך לפורום כתיבה, למרות הנגיעות התורניות שלו, במיוחד נושא הרגש שהזכרת בסוגריים. אני כן חושב שכדאי שנתמקד בתחום הצר שלנו - עריכה תורנית של גופי תורה.בעניין הרעיונות דלעיל - נראה לי שצריך לחלק בין שני סוגי עריכה תורנית: האחד הינו עריכת ספרי קודש של ממש, והשני עריכת נושאים תורניים בשפת דורנו - אם שיחות מוסר קלילות, אם פרקי חיי גדולי ישראל ואם הסטוריה יהודית איכותית וכן ע"ז הדרך.
אנכי הק' מתמקד לרוב בסוג השני, איני מכיר את הציבור דנן.
לכן היה נראה לי שרעיונות כאלו יהיו טובים עבורנו, כי אכן אולי בהשקפה ראשונה הם נראים כשייכים לפורום כתיבה מקצועית, אולם הכיוון שונה מעט, ויש עניין בדיונים מעמיקים על צורת הכתיבה הראויה.
אם זאת החלטה ניהולית - אינני מערער, ואפילו לא מהרהר.אני חושב שאכן הסוג השני שייך לפורום כתיבה, למרות הנגיעות התורניות שלו, במיוחד נושא הרגש שהזכרת בסוגריים. אני כן חושב שכדאי שנתמקד בתחום הצר שלנו - עריכה תורנית של גופי תורה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים