- הוסף לסימניות
נכתב ע"י קפוצון;1840506:במיוחד לימודי האידשקייט וההוראה הם חיוניים מאוד לבסיס של המשפחה , כל ההמשך הוא רק בונוס!!!
לגמרי חיוניים,
פיקו"נ.
נכתב ע"י קפוצון;1840506:במיוחד לימודי האידשקייט וההוראה הם חיוניים מאוד לבסיס של המשפחה , כל ההמשך הוא רק בונוס!!!
נכתב ע"י שרה'לה;1840503:תוסיפו מה עוד הייתן מכניסות למסלולי הלימודים.
* ציורי קיר באייר בראש
*איור דיגיטלי (יש?)
*רפואה אלטרנטיבית
* גרפולוגיה
* תכשיטנות
נכתב ע"י שרה'לה;1839987:לא התחברת למקצוע? או לא מצאת עבודה בתחום?
נכתב ע"י צברית;1840451:הרעיון הזה מיושם כבר בהרבה סמינרים.
מה שנקרא "מגמות טכנולוגיות" זה בעיקר תכנות וגרפיקה.
זה יכול להועיל לשלילה, מי שלמדה תכנות ולא אהבה תלך בהמשך לחינוך מיוחד- זה עדיין לא אומר שחינוך מיוחד יתאים לה, האופציות בסמינרים הם מאוווד מוגבלות!
לא הגיוני ש100 בנות ילמדו 5 מקצועות וזה יתאים לכולן.
דעתי האישית,
להשאיר יום לימודים אחד מרוכז של לימודי קודש, ולשחרר את הבנות לנפשם בשאר השבוע, זה יצור רווח כפול, גם כל אחת תוכל לבחור במקצוע שאליו היא נמשכת, וגם במקביל אם הוא לא דורש 4 ימי לימודים מלאים לצאת לעבוד ולהגיע לחתונה עם סכום נכבד שיעזור להורים ולה.
נכתב ע"י nc;1840577:1.
3. מסגרת של יום בשבוע לטעמי לא מתאימה לבנות בגיל הזה. גם לא יציאה גורפת כ"כ לעבודה. זה גיל שהבנות צריכות לטעון את עצמן הרבה יותר, ולתת להן לבחור בעצמן מכללות חיצוניות או מקומות עבודה ע"פ טעמן נשמע לי מוקדם מדי.
שילוב של לימודי קודש (יותר מפעם בשבוע) + מסגרות מקצועיות מפוקחות של רשת בית יעקב הוא אידיאלי בעיני.
נכתב ע"י צברית;1840596:בסמינר בו אני למדתי בנות בי"א מתארסות...
ובי"ב חצי כבר נשואות.
לא רואה הבדל בין נישואים ליציאה לעבודה/לימודים.
מי שמוכן לזה מוכן גם לזה.
מי אמר שחייבים???????
הנהלת הסמינר!
אחרת איך יגרפו את הכסף?
לא נכון.
מנהלי הסמינרים חוששים מקבוצות לחץ קנאיות וקיצוניות. זו הסיבה היחידה שמשאירים את לימודי ההוראה המחוייבים על כנם.
יש סמינר בירושלים שהודיע כבר השנה על אפשרות ללימודי מקצוע בה' ו' ללא הוראה, אך לאחר לחץ כבד, הוריד את התוכנית.
וד"ל ואכמ"ל.
ומכאן קריאה לציבור: בואו ותפעילו אתם לחץ נגדי במקומות הנכונים, כדי שלא יחייבו אתכם לשלם עשרות אלפי שקלים על השטות הזו של לימודי הוראה.
נכתב ע"י ימבמבם;1840172:מי אמר שחייבים???????
הנהלת הסמינר!
אחרת איך יגרפו את הכסף?
נכתב ע"י GRN;1840774:יש כאן הרבה מרמור באשכול, ואני מסכימה עם כל מילה שלו!
יחד עם זאת לא מתחרטת על שום דבר שלמדתי בי"ג - י"ד, (אבל אולי אבא שלי כן?)
נכתב ע"י יונה יונה;1840438:תיכון שיש לו לימודי המשך לא היה מביא כזה דבר, ואם כן זה היה לא אפקטיבי כי הוא ימליץ רק על מגמות שקיימות בסמינר. וכמה מגמות ברמה כבר אפשר לפתוח?
נכתב ע"י GRN;1840774:יש כאן הרבה מרמור באשכול, ואני מסכימה עם כל מילה שלו!
קשה מאוד לא להתמרמר כשאת יודעת ששרפת שנתיים על משהו שיכלת ללמוד שלוש שעות בשבוע.
בזמן הזה באמת יכולתי לגמור 2/3 תואר או לא יודעת מה.
אחרי שמתחתנים ויש ילדים יש הרבה פחות זמן וכח ללמוד, וקשה להשקיע.
נכתב ע"י mig;1840777:זה לא חכמה... למדת במקום שליבך חפץ...
ונשמע שרוב הבוגרות שלו מרוצות...
נכתב ע"י צברית;1840856:נכתב ע"י GRN;1840774:יש כאן הרבה מרמור באשכול, ואני מסכימה עם כל מילה שלו!
קשה מאוד לא להתמרמר כשאת יודעת ששרפת שנתיים על משהו שיכלת ללמוד שלוש שעות בשבוע.
בזמן הזה באמת יכולתי לגמור 2/3 תואר או לא יודעת מה.
אחרי שמתחתנים ויש ילדים יש הרבה פחות זמן וכח ללמוד, וקשה להשקיע.
כתבתי שאני מבינה את המרמור, אבל אני בעצמי לא ממורמרת. הסיבה לכך שאני לא ממורמרת אולי דומה למה שמיג כתבה: כשבחרתי מקצוע ידעתי שאני לומדת עכשיו כי זה מה שיש במקום בו בחרתי ללמוד יג - יד (בדגש על בחרתי), ולא התכוונתי בכלל לעבוד בזה (לא משנה שבסוף כן עבדתי בתחומים שלמדתי מספר שנים).
בכל מקרה - אין ספק שהמתכונת של היום הזויה והגיונית רק בעיני מי שמרוויח ממנה (הרבה) כסף.
ולפותחת האשכול - את מתכוונת לכתוב על כך כתבה? מעולה! כבר הרבה זמן יושב לי בראש שצריך לכתוב על זה סדרת כתבות (בדגש על סדרה).
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים