נכתב ע"י נס ופלא;n4980889:פעם לא היה מצב לבקש כסף ואפילו מועט על דירה לשבת. היום זה כבר מאוד מקובל. ומי שנותן בחינם ובשמחה, הוא המוזר. (הנורמלי האחרון)
חיכינו הרבה שנים לילד ראשון והרבה שנים גם לילד שני וה' יעזור הלאה...
כשהלכנו לבקש ברכה מגדולי ישראל. צדיקי ארץ הם אמרו לנו- הרבו בחסד והכנסת אורחים וה' יעשה אף עמכם חסד ותזכו להכניס בנים בבריתו של אברהם אבינו שהיה מכניס אורחים גדול. וכך עשינו ונושענו.
היתה פעם אחת שנתנו את הדירה בשבוע קשה. לא היה לי כח, אבל למען שכנה טובה התאמצתי ממש כמה שעות הגונות על דירה נאה הרבה מהדברים דחפתח לארון צדדי כלשהו. והתאמצתי גם כמה שעות אחרי כדי להחזיר מהארונות כל מה שדחפתי לשם... ומיד אח"כ באה הישועה הראשונה.
וגם הפעם השניה שנושענו היתה אחרי הכנסת אורחים באופן שלא היה לנו קל ובלענו את הלשון הרבה פעמים באותה השבת אבל מיד אח"כ נושענו.
גדולי ישראל יודעים מה שהם אומרים.
נכתב ע"י נס ופלא;n4980889:פעם לא היה מצב לבקש כסף ואפילו מועט על דירה לשבת. היום זה כבר מאוד מקובל. ומי שנותן בחינם ובשמחה, הוא המוזר. (הנורמלי האחרון)
חיכינו הרבה שנים לילד ראשון והרבה שנים גם לילד שני וה' יעזור הלאה...
כשהלכנו לבקש ברכה מגדולי ישראל. צדיקי ארץ הם אמרו לנו- הרבו בחסד והכנסת אורחים וה' יעשה אף עמכם חסד ותזכו להכניס בנים בבריתו של אברהם אבינו שהיה מכניס אורחים גדול. וכך עשינו ונושענו.
היתה פעם אחת שנתנו את הדירה בשבוע קשה. לא היה לי כח, אבל למען שכנה טובה התאמצתי ממש כמה שעות הגונות על דירה נאה הרבה מהדברים דחפתח לארון צדדי כלשהו. והתאמצתי גם כמה שעות אחרי כדי להחזיר מהארונות כל מה שדחפתי לשם... ומיד אח"כ באה הישועה הראשונה.
וגם הפעם השניה שנושענו היתה אחרי הכנסת אורחים באופן שלא היה לנו קל ובלענו את הלשון הרבה פעמים באותה השבת אבל מיד אח"כ נושענו.
גדולי ישראל יודעים מה שהם אומרים.
נכתב ע"י תאורת חרום;n4981056:בקיצור, לזוג הרבה יותר קל לתת דירה, הבי די מסודר בדרך
למשפחה עם ילדים יותר קשה ויותר בלאגן.
נכתב ע"י יחשבאף;n4979603:טוב, אני מבינה שאני הייתי החריגה...
אני גדלתי בשכונה מסויימת בירושלים ששם אם היית יכול לעזור לשכן היית נוסע לשבת במיוחד, משאיר דירה ולפעמים גם כיבוד ושתיה ומארח אותם מכל הלב. ולמעט מקרה חריג אחד שבו אירחו אצל ההורים שלי משפחה שהאמא היתה בבית החולים והאבא לא השגיח על הילדים והדירה חזרה מצב קטסטרופלי, כל הפעמים האחרות לא זכור לי שהיה משהו חריג בדירה כשחזרנו.
ועדיין זה לא גרם לאמא שלי להפסיק לתת את הדירה בשמחה ולכל אנשי השכונה שבה גדלתי.
גם היום, באזור שבו אני גרה בבני ברק כולם נותנים בשמחה וכמעט אף פעם לא היתה לי בעיה למצוא דירה לארח אחים אחיות גיסים וגיסות שלי.
אבל בסדר, כנראה שהראש שלי חריג, ויש הצדקה לבקש תשלום, בדר, אולי אני ארים את הכפפה ואהיה הראשונה שתעשה את זה אצלנו...
נכתב ע"י כי טוב;n4981326:חשבתי שאין לי מה להוסיף אבל יש לי כן,
זוכר לפני 20-25 שנה כשמשפחה חגגה שמחה, הציעו השכנים 'חדר' בביתם לאורחים, כלומר נשארו בביתם והצטופפו או שהיה להם חדר פנוי, ואירחו את קרובי השכנים בביתם {כמה שזה נשמע היום מוזר ! } וזה היה בחינם. זה מה שנקרא 'הכנסת אורחים'. לא נמצא במקורותינו הכנסת אורחים כשאני לא נמצא/ת בבית.
נכתב ע"י efrat1;n4980722:אני לא רוצה להשמע כפויית טובה.
אבל אני נתקלתי כמה פעמים במקרים הפוכים, בהם המארחים השאירו אחריהם דירה הפוכה ומלוכלכת, ברמה שגרמה לי חשק לברוח כמה שיותר רחוק.
זוג שאמר שהוא לא נותן את חדר השינה. או קיי, מקובל. אבל כשאני הגעתי לדירה גיליתי זוג מזרונים מלוכלכים, שניכר עליהם שנאספו זה לא מכבר מהרחוב, מונחים על רצפת חדר הילדים, ועליהם הייתי אמורה לנום בליל הסדר כבת חורין.
או דירה שהפח בה עלה על גדותיו, קליפות מלפפונים היו מושלכות על הרצפה, וחלקי משחק היו מפוזרים על המיטות.
היתה גם דירה שהתרוצצה בה לטאה, ועוד דירה עם מקק
מסקנה שלי: אין לכם זמן לנקות או לסדר? אין לכם מיטה שפויה להציע לאורחים? תעשו חסד ותודיעו מראש. יתכן בהחלט שנעדיף להשאר בבית.
נכתב ע"י מרשי;n4981398:יתכן מאד שהודיעו על כך למארחים שלכם,
הם אמרו שזה בסדר, העיקר שיתנו את הדירה
ולא טרחו לידע אתכם על כך.
נכתב ע"י כי טוב;n4981326:לא נמצא במקורותינו הכנסת אורחים כשאני לא נמצא/ת בבית.
נכתב ע"י סתם אחת;n4981387:למי שכן נותנת את הדירה: אם זה לא למישהי שאת מכירה וסומכת עליה - כדאי מאד שתקחי איתך את תכשיטי הזהב ודברים יקרי-ערך, או לפחות תגנזי אותם באיזו מגירה נעולה.
אני (בזמנים שעוד נתתי את הדירה) הייתי תמימה, ולא העליתי על הדעת שאנשים ישלחו יד ברכוש לא שלהם.
עד היום כשחמותי שואלת למה אני לא שמה את השרשרת והצמיד אני צריכה להתגמגם ש"באמת צריך"...
נכתב ע"י efrat1;n4980722:אני לא רוצה להשמע כפויית טובה.
אבל אני נתקלתי כמה פעמים במקרים הפוכים, בהם המארחים השאירו אחריהם דירה הפוכה ומלוכלכת, ברמה שגרמה לי חשק לברוח כמה שיותר רחוק.
זוג שאמר שהוא לא נותן את חדר השינה. או קיי, מקובל. אבל כשאני הגעתי לדירה גיליתי זוג מזרונים מלוכלכים, שניכר עליהם שנאספו זה לא מכבר מהרחוב, מונחים על רצפת חדר הילדים, ועליהם הייתי אמורה לנום בליל הסדר כבת חורין.
או דירה שהפח בה עלה על גדותיו, קליפות מלפפונים היו מושלכות על הרצפה, וחלקי משחק היו מפוזרים על המיטות.
היתה גם דירה שהתרוצצה בה לטאה, ועוד דירה עם מקק
מסקנה שלי: אין לכם זמן לנקות או לסדר? אין לכם מיטה שפויה להציע לאורחים? תעשו חסד ותודיעו מראש. יתכן בהחלט שנעדיף להשאר בבית.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים