נכתב ע"י רבקה אריאל;457613:לא מדוייק בכלל. אכתוב בקצרה כי אני חייבת לזוז:
מותר לעשות כל שימוש שאינו מסחרי בתמונת אדם שצולמה ברשות הרבים, כל עוד השימוש אינו משפיל את הבנאדם (צילום שלו מחליק על בננה, למשל).
שימוש מסחרי בתמונה של אדם (שניתן לזהותו) אסור ללא חתימתו על מסמך שמתיר לעשות את זה.
(עפ"י חוק הגנת הפרטיות, לפיו אסור לעשות רווח מפניו של אדם <וקולו ועוד> ללא אישורו.)
אפשר לקרוא את הודעתי הבאה באתר כיפה, אולי זה יסביר קצת יותר:
http://www.kipa.co.il/community/show.asp?messageid=6727793
זזתי. שבת שלום!
נכתב ע"י דני;457700:הווי אומר אם אני מצלמת נניח אדם בתחנת אוטובוס, האם מותר להשתמש בתמונה לצורך מסחרי כדוגמת פרסום וכ'?
והאם מותר גם להשתמש בתצלום של חייל/שוטר שאני צילמתי למטרת פרסום? או שהדין שונה?
קורה, סבבה.נכתב ע"י דני;457708:תודה רבקה.
[כן קראתי, ועכשיו יותר הבנתי! קורא לא?]
נכתב ע"י רבקה אריאל;457613:לא מדוייק בכלל. אכתוב בקצרה כי אני חייבת לזוז:
מותר לעשות כל שימוש שאינו מסחרי בתמונת אדם שצולמה ברשות הרבים, כל עוד השימוש אינו משפיל את הבנאדם (צילום שלו מחליק על בננה, למשל).
נכתב ע"י אברהם;457860:לענ"ד גם זה לא מדוייק.
גם צילום שבפני עצמו אינו משפיל את האדם, אך מתלווה לכיתוב או כתבה ממנה עלול להשתמע גנאי כלשהו על המצולם, גם הוא בגדר האסור
(למשל תמונה של אדם שמן מחכה בתחנת אוטובוס, בכתבה על אוטובוסים שלא מגיעים בזמן התמונה לא תתפרש כגנאי, אולם בכתבה על דיאטות - התמונה תתפרש כגנאי)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //