יום שישי בצהריים. חום איימים. הרכב – רותח. המזגן – מתאמץ. אני חוזר ממרכז העיר, עשר דקות נסיעה שהופכות לחצי שעה בגלל פקק לא ברור ברחוב רבי עקיבא.
מתקרב לצומת, רגל על הברקס, עיניים על המראה. פתאום – פוף! – ילדון בן חמש, פאות מתנפנפות, מגיח משום מקום ורץ לכביש.
אני בולם. חזק. הרכב כמעט קופץ. הילד ממשיך לרוץ כאילו כלום. ואני? אני כמעט חטפתי התקף לב.
שנייה אחרי, מגיע אבא שלו. נינוח. לא ממהר, סלולרי ביד, בכלל לא מסתכל על הכביש. גם לא עלי.
בואו נדבר רגע.
כנהג, אני לא נביא וגם לא קורא מחשבות. אני לא יכול לצפות שתפרוץ לי לכביש, מתוך שביל, בין שני טנדרים, עם שלושה ילדים קשורים לידיים, ותצפה שאני “אבין לבד” שאתה מתכוון לחצות.
זו לא מדרכה!!
ולא, זה לא מספיק שאתה מרגיש שזה בטוח – כי זה לא. כי אני הנהג, כן, אני – זה שאחראי לא לדרוס אותך גם אם אתה לא אחראי לחיים של עצמך.
ולא, אל תביט בי כאילו אני הפושע. אני עצרתי, ורק רעדתי על ההגה עוד דקה שלמה עד שהתאוששתי.
אז בפעם הבאה שאתה קופץ לכביש כי "הסופר ממול", רק תסתכל קודם. רק תרים את העיניים. תן לי שנייה להבין שאתה שם.
לא ביקשתי הרבה.
אה, וסליחה אם צפרתי. זה לא היה אישי.
זה היה מתוך פחד טהור.
שאתה לא תיפגע.
רק שאני אבין, מדובר כאן במעבר חציה?
אם כן אז באמת יפה מצד הנהג שהוא "בכלל לא חשב שמישהו אמור לחצות", וממש טוב שהוא צפר להולך רגל שחצה בעבר חציה "מתוך פחד טהור כדי שלא ייפגע". נהג רכב צריך לחשוב שמעבר חציה זה מדרכה.
צריך לשים סוף לדבר הזה שנהגים עוברים עבירות תנועה (לדוגמא לא נותנים זכות קדימה במעגל תנועה) וצופרים לנהג המקופח שישים לב לא להידרס...
אם יש טנדרים שחוסמים את שדה הראיה אז תפתחו נושא "נהגי טנדרים שימו לב", וגם נהג הרכב אמור לחשוב שמישהו בא לחצות במעבר חציה מאחורי הטנדר. כמובן גם הולך הרגל צריך להיזהר.
אם לא מדובר במעבר חציה אז כמובן לא אמרתי כלום.
יש קטע שהולכי רגל מנצלים את הזכות קדימה דווקא ...
הם רואים שאתה נוסע קצת מואץ יש כאלו שיש להם הנאה לראות איך אתה מהאט
גם זה אנא אם אין הרבה רכבים מאחורי אלא רק אני תן לי להיות הרצף לך ההולך רגל זה רק עוד שניה!
לי היתה סיטואציה שעבר מולי בחור מתוק שומר עיניים שלא דאג להישיר מבט כדי לוודא שראיתי אותו והייתי חייבת לבלום כי המון הסחי דעת וצפיפיות נוראיות ולא ראיתי אותו שהוא מתכוון לחצות (לא במעבר חציה)
ועוד לא נדבר על כך שכאני מנסה לעשות רוורס רחוב צפוף וצר ופשוט ילדים ואנשים מחליטים שזה סבבה להם ללכת במרווח הצר מאוווד בין הרכב שלי לגדר תוך כדי שאני נוסעת! במקום לחכות בסבלנות ולתת לי לסיים.
בבני ברק צריך להוסיף שלטים במקומות מסוימים זכות קדימה לרכבים למה אחרת אתה נתקע
ההולך רגל שחוצה לו בנחת כשמולך הרמזור הירוק מהבהב, אחרי שהמתנתי 3 מחזורים לירוק המיוחל.
הילד המתוק או האברך "הצודק" ש"לוקח" את זכותו וקופץ למעבר חציה, ועוצר אוטובוס שלם בפתאומיות, מקיים בקופסת הסרדינים המלאה "נער היטב לפני השימוש" והכל בשם הצדק והחוק.
יש קטע שהולכי רגל מנצלים את הזכות קדימה דווקא ...
הם רואים שאתה נוסע קצת מואץ יש כאלו שיש להם הנאה לראות איך אתה מהאט
גם זה אנא אם אין הרבה רכבים מאחורי אלא רק אני תן לי להיות הרצף לך ההולך רגל זה רק עוד שניה!
תן לי להתקדם, אני הולך כבר חצי שעה ווטף זיעה, אתה ברכב ממוזג, אז יקח לך עוד חצי שנייה, מה קרה?
הרי טרמפ בכל מקרה לא תעצור לי לא בזה ולא בבא, שהרי חרדים לא עוצרים טרמפים, כידוע...
זו זכותך לא לעצור, אבל גם זו זכותי להקדים אותך, אז אנחנו בתיקו...
נ.ב. כמובן ,לא אישי נגד ההודעה/בעל ההודעה, אלא הבאת הצד השני.
אם זה בבני ברק יש הרבה מה לומר...
נגיד על הכביש מתחת הבית שלי (חד סטרי מתעגל)
שיום אחד תצפתי על כמה הולכי רגל שירדו עם הגב לכיוון התנועה (בעיקול!!) ואפילו לא חשבו לבדוק
יש תחושה בעיר שהכביש שייך לסבא שלכם
סיפור שקרה לי לדוגמא, נסעתי באחד הרחובות המרכזיים
ולפתע ירדו אל הכביש אבא וחמשת ילדיו והלכו לרוחב הכביש
הייתי כל כך בהלם מזה שהאבא פשוט מנחיל להם את ההתנהגות הזו שאפילו לא צפרתי אלא המתנתי בנחת שיסיימו את הטיול שלהם (סתם חוסר אחריות מחפיר שאבא מוריד כאלו ילדים קטנים לכביש עמוס בלי מעבר חציה ועוד לרוחב הכביש)
בקטע רחוב הבא כבר הייתי לפני רמזור ורכבים מאחורי כך שהייתי חייבת לצפור לנסיך בן ה14 בערך (היה מעל בר מצווה)
שהתחכך לי בגלגלים לאיטו
והתגובה שלו היתה לא פחות מלהיעצר לי לפני הגלגלים לא לזוז ולהוציא לי לשון
עכשיו לא יכלתי שלא לחשוב על החינוך שהוא מקבל ברגעים אלו מהאבא שמטייל בנחת עם שאר הילדים
יש לי כל מיני סיפורים כאלו אבל אעצור כאן
יש פה הרבה קיצוניות
ברור שכולם ממהרים ולנהג לא אכפת לעצור שתי שניות לאדם שהולך ברחוב ומזיע, זה לא הנושא.
הנושא הוא שנהג צריך לסחוט את דוושת הבלם, ולא להאמין שיצליח לעצור וכו' ודקה אחרי זה עוד הידיים שלו רועדות..
זה נכון שמותר לנהג לעצור, רק שבבני ברק אנשים יוצאים בלי להסתכל בכלל!!
רק קצת להסתכל ולשמור על החיים!!
כל נהג מוכן וגם צריך לעצור, אבל יחמו לב במה מדובר בכל הסיפורים שכולכם מעלים:
שאדם יורד לכביש באופן שגם אם הנהג הנחמד רוצה לעצור לאנשים שחם להם הוא לא יכול להספיק לעצור.