- הוסף לסימניות
אכן כן!נטפרי?
התחיל בדיוק ככה
נטפרי התחיל כךנטפרי?
התחיל בדיוק ככה
אוי באמת.לגבי גירושין- לכל איש/ה נשואים יש זכות הלכתית לדרוש להתגרש, והלכתית א"א לא יכול למנוע זאת.
???[בפרט נשים, אבל לא רק]
כמאמר החכם:כך באם יהיו חילוקי דעות שידועים כמחמירים או כמקילים יאמרו הרבנים, אנשעם אלו הם מהמקילים או להיפך וללכת לפי האדם. אבל עדיין שיהיה גוף אחד שיאחד את כל המטפלים מכל הסוגים ובכל הדברים
לא מספיק שיהיה "רב". גם לא משגיח או ראש ישיבה.ואני אוסיף רק את חלקי הקט ואומר, [אם לא כתבו זאת לפני] שהבעיה העיקרית היא שלאנשים היום אין רב שעמו מתייעצים בכל עניין, ראש הישיבה של הבעל, מנהל הסמינר של האשה, רב שכונה מוכר, או כל בר סמכא תורני מוכר ומקובל במיין סטרים החרדי.
מה חבל שאותם יועצים עליהם דיבר @GolanArt , מתפרנסים מציבור האמון לשאול את רבותיו כל שאלה, אם אנשים היו עושים זאת, לא היו נופלים לתיאורי הזוועה ולמקרי הגירושין דלעיל.
כל מי שיש לו רב, לא נופל, או במילות חכמינו ז"ל כל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל!
נ.ב. מעניין למה כשאדם זקוק לרפואה הוא מתייעץ עם הרב פירר על הרופא הטוב ביותר, ומוכן לשלם לו טבין ותקילין על ביקור קצר וחוות דעת קצרה עוד יותר, אך בתחום הזוגיות אנשים מחליטים יל דעת עצמם מיהו מטפל טוב ולא מוכנים להשקיע כלום?!?
ראינו מספיק משגיחים או רבני שכונה נטולי הכשרה רלוונטית שגרמו נזק כבד.
כל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל...לא מספיק שיהיה "רב". גם לא משגיח או ראש ישיבה.
חיוני שזה יהיה גם אדם שהוא בר סמכא בתחום ועבר הכשרה דווקא בעניין הזה.
מה לעשות שאני מכירה אישית "רבנים" נטולי הכשרה שהורו לאשה להישאר עם בעל מתעלל, מקלל כולא ומבודד ובכך דחפו אותה עמוק יותר למעגל מצוקה ואלימות.כל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל...
לא כל רב נקרא זקןמה לעשות שאני מכירה אישית "רבנים" נטולי הכשרה שהורו לאשה להישאר עם בעל מתעלל, מקלל כולא ומבודד ובכך דחפו אותה עמוק יותר למעגל מצוקה ואלימות.
צר לי לפרט בצורה שמנמיכה את רמת האשכול אבל זו האמת.
או שיש פה כאלו שיגדירו גירושין מבן זוג אלים ככשלון...
זה לא ממש ברור מההודעה הקודמת שלכםלא כל רב נקרא זקן
חבל שלא קראת את הודעתי כפי שצריך!לא מספיק שיהיה "רב". גם לא משגיח או ראש ישיבה.
חיוני שזה יהיה גם אדם שהוא בר סמכא בתחום ועבר הכשרה דווקא בעניין הזה.
שלא אמרתי לטפל אצל ראש ישיבה וכו' כל כוונתי הייתה שכשישנן בעיות, אם אין רב מחפשים יועץ לבד, ומגיעים לכל קיקיוניים האלה שגורמים נזקים, לעומת זאת, בת המתייעצת עם רב שתמיד התייעצה איתו, או בחור השוטח את בעיותיו לפני ראש הישיבה, יקבלו הכוונה נכונה ליעוץ!נ.ב. מעניין למה כשאדם זקוק לרפואה הוא מתייעץ עם הרב פירר על הרופא הטוב ביותר, ומוכן לשלם לו טבין ותקילין על ביקור קצר וחוות דעת קצרה עוד יותר, אך בתחום הזוגיות אנשים מחליטים יל דעת עצמם מיהו מטפל טוב ולא מוכנים להשקיע כלום?!?
א. לא לכל נערה מזדמן להתייעץ עם רב לפני החתונה.אף אחד לא אמר לטפל אצל ראש ישיבה וכו' כל כוונתי הייתה שכשישנן בעיות, אם אין רב מחפשים יועץ לבד, ומגיעים לכל קיקיוניים האלה שגורמים נזקים, לעומת זאת, בת המתייעצת עם רב שתמיד התייעצה איתו, או בחור השוטח את בעיותיו לפני ראש הישיבה, יקבלו הכוונה נכונה ליעוץ!
אני חושב שהאשכול הוא להכוונת נושא שבטיפול כל מי שרוצה להיות מטפל לומד בלי בדיקה של כישורים יראת שמיים וכו' דבר שהוא לא הגיוני שאדם בלי ניסיון יכול לגרום ולתת גיבוי לגירושין.זה לא ממש ברור מההודעה הקודמת שלכם
אחר כך מתפלאים למה נשים חרדיות חוששות לצאת ממעגל אלימות.
כי בחוץ מחכים להם שפע ביקורת ואמירות שיפוטיות ותגובות מנותקות.
חזרו לעמוד הראשון.אני חושב שהאשכול הוא להכוונת נושא שבטיפול כל מי שרוצה להיות מטפל לומד בלי בדיקה של כישורים יראת שמיים וכו' דבר שהוא לא הגיוני שאדם בלי ניסיון יכול לגרום ולתת גיבוי לגירושין.
אתם מביאים מקרים קשים, אבל אני לא מבין למה צריך להביא אותם, אף אחד לא דיבר על זה.
מה חבל שאת שוב כותבת בלי לקרוא.א. לא לכל נערה מזדמן להתייעץ עם רב לפני החתונה.
ב. במקרה והבעל אלים מה יעזור לאשה שלבעלה יש קשר עם ראש הישיבה?
בקיצור: יש לפנות רק לרב המתמחה בנושא וידוע ומומלץ כבר סמכא ובמקביל לבעל מקצוע -אם זה נדרש.
קראתי.מה חבל שאת שוב כותבת בלי לקרוא.
הבעיה כפי שהגדרתי אותה היא שאנשים נגשים ליועצים ללא בירור אודות היועץ.
מה שהיה נמנע לו הזוג או הפרט היו נגשים להתייעץ עם רב מוסמך עם מי להתייעץ, ממש כפי שאנשים ניגשים לרב פירר לברר עם מי להתייעץ בענייני רפואה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים