- הוסף לסימניות
מההורים שלי למדתי למחול על כבודי.
אני משתדלת להעביר את הדוגמה האישית הזו הלאה.
אני משתדלת להעביר את הדוגמה האישית הזו הלאה.
לא מכירה את ההלכה אבל אחרי ברכת הבנים בליל שבת נישקנו את היד - בטבעי, יכול להיות שאבא שלי לימד אותנו כשהיינו קטנים לנשק דווקא שם בגלל ההלכה הזו.- מענין לענין באותו ענין -
יש הלכה חשובה (כן נוהגים אצל הספרדים) לנשק ידי אביו ובעיקר אמו בליל שבת קודש.
אצלכם מקפידים בזה?
אני מקטנותי הורגלתי לנשק את היד של אבא לאחר הברכה בליל שבת.- מענין לענין באותו ענין -
יש הלכה חשובה (כן נוהגים אצל הספרדים) לנשק ידי אביו ובעיקר אמו בליל שבת קודש.
אצלכם מקפידים בזה?
אני אסביר את זה ממה שהבנתי מניתוח בין השורות של כל התגובות שטוענות להתנגד לזה.ושואל כדי להבין ולא להתריס או לקנטר חלילה.
כשמובא בהלכה חובה להניח תפילין, לשמור שבת, הדלקת נרות, שמירת כלל המצוות לאיש ואשה גם קשה לשמוע על זה ולחנך את הילדים לזה?
למה מה זה שונה?
כי אני צריך לומר לילדים לקום לכבודי? וכשהמורה/הרב לימד אותנו בכיתה א' לעמוד כשנכנס/ת זה בסדר?
כשהילד מתחצף להורה אנחנו זורמים עם זה כי... או מעמידים אותם במקום, "לאבא/לאמא לא מדברים ככה" זה מאוד ברור וחלק!
יש היררכיה ברורה בזה ואדרבה הבן לומד לכבד יתר על המידה.
יפה.אני אסביר את זה ממה שהבנתי מניתוח בין השורות של כל התגובות שטוענות להתנגד לזה.
כשאתה מבקש מבנך לקום לכבודך, אז חלק מהאנשים ירגישו "מה ? אני מישהו חיצוני ? רב שדורש כבוד ? רודן ?"
זה לא אותו הדבר כמו שמירת שבת, תפילין, או הדלקת נרות. כי יש לי בזה נגיעה אישית שכביכול קמים לכבודי ! הרגשת חשיבות כזו.
אם אדם ניגש לזה כמו שהצגתי, אז באמת יש אנשים שמרגישים ריחוק (על אף שאני לא מבין למה זה ריחוק ? הרי זה שיא הקירבה ! אני מכבד אותו, כי אני מעריך אותו ! אוהב אותו !)
אבל אם האדם היה ניגש לבקש מבנו לעמוד לכבודו לא בגלל שאני צריך כבוד, אלא זו מצוה, כמו מצוות תפילין ומצוות הדלקת נורות חנוכה ומצוות קריאת שמע
אז לא יפריע לנו לדרוש ממנו שיקום לכבודנו.
אף אחד אין לו ספק בכלל אם להזכיר ולדרוש מהבן/בת לקרוא קריאת שמע לפני הזמן ולהתפלל. כי אין בזה נגיעה אישית. זה לא בשבילי אלא מצווה של הבן שהקב"ה הטיל עלי לחנך אותו לזה.
כנ"ל כבוד להורים, זה לא נגיעה אישית בשבילי אלא מצוה שהקב"ה הטיל עלי לחנך אותו לזה
ועובדה, שגם אני מחויב בזה להורים שלי. זה לא שאני דורש ממנו משהו לעצמי ואני לא חייב בזה.
כך ההבנה שלי.
אולי אפשר לומר בזה כמה סיבות.ושאלתי מה זה שונה מהחינוך שקבלנו בבתי הספר לקום בשעה שהרב או המורה נכנס/ת?
מה הם דורשים כבוד?
לא!
הילדים מבינים שיש היררכיה וזה הרב/המורה/אבא/אמא ויש לקום לכבודם. הם לא רואים בזה פחיתות כבוד.
לדעת האר"י ז"ל צריך לקום לכל זקן מגיל שישים,ובלי קשר צריך לקום בפני כל אדם מבוגר מעל גיל 70
בכך ששם מדובר בטקס רשמי, שלאו דווקא יוצר חיבור ואהבה, כי אם כבוד ומורא. בביה"ס עשוי להספיק, אבל בבית אנו רוצים מעבר לזה, חיבור אמיתי. התשובה בהמשך הפוסט.ושאלתי מה זה שונה מהחינוך שקבלנו בבתי הספר לקום בשעה שהרב או המורה נכנס/ת?
דווקא פה לדעתי פספסתם את הנקודה... נניח והילד עמד קודם? יצא ידי חובה?כמו שמנשקים מזוזה בלי לחשוב
כמו שמנשקים את הסידור אחרי שסוגרים אותו
גם קמים לשניה כשאבא ואמא נכנסים לחדר ומיד חוזרים לספר/משחק/לא משנה מה
אל תתיאשו, נסו את הגישה האמיתית, לקום בטבעיות לשאול לשלום ולהתעניין, ההורים שלכם לא ידחו את זה. בוודאות!אני קמתי תקופה לכבוד ההורים שלי
והם ממש לא נהנו, אז הפסקתי
אני דווקא כן שמעתי: כתוב "איש אימו ואביו תיראו", לעומת זאת- "כבד את אביך ואת אמך".עוד נושא שלא הבנתי זה מה החילוק בין אבא לאמא.
למה הרבה כתבו פה שלאבא קמים ולאמא לא.
יש בזה חילוק הלכתי? כי אני לא שמעתי.
מה הקשר?אני גם קמה בעצמי כשהוא נכנס הביתה - קימה קלה מהספה
בכך ששם מדובר בטקס רשמי, שלאו דווקא יוצר חיבור ואהבה
כנ"ל גם בבית הספר או בחיידר (ונכון ששם יש כאלו שלא סובלים את המורה/מלמד שלהם. אבל זה לא בגלל הקימה)(על אף שאני לא מבין למה זה ריחוק ? הרי זה שיא הקירבה ! אני מכבד אותו, כי אני מעריך אותו ! אוהב אותו !)
איפה אפשר לקנות שו"ע 2025?ממש ממש לא
הקשר צריך להיות חם ואוהב, ולא מורא, וזה לא סותר את הכבוד, ככה נכון לחנך בדור 2025, וזה לכתחילה לגמרי.
[אני דיי בהלם מהשאלה]![]()
חונכתי - ראיתי (וקיבלתי גערות...) מאחי הגדולים.איך חונכתם/חינכתם לזה?
ובאיזה גיל?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: חיבור*, שירן מזור-קוסמטיקאית, תם מה הוא אומר ועוד 95 משתמשים98 //