דרוש מידע הילד שלי אוכל קיר

• פותח הנושא 5151
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כן, זה מוכח מדעית שמי שאוכל סיד מקירות יש לו מחסור בסידן.
יש לי דודה שכל הריון אוכלת סיד ומרגע שהיא התחילה לקחת כדורי סידן (בעצת רופא, לפי בדיקות דם) היא הפסיקה.
ושוב, כל פעם שיש לה פתאום משיכה לסיד, היא עושה בדיקת דם וזה מה שרואים שחסר לה

• הוסף לסימניות
כולם כתבו מחסור בסידן אולי מישהו יוכיח "מדעי"... הכונה שהיה בעיה. עשו בדיקות דם וזה הוכח. (יעזור לכולם לפצח את המיתוס הזה לכאן או לכאן) פעם אמרו שלמי שיש לבן בציפורניים חסר לו תשומת לב...... אני גם שמעתי מחסור בסידן... ואולי הילד אוהב צבע משי משי?! ילד שאוכל צבע אדום חסר לו דם?! או ילד שאוהב ממתקים חסר לו סוכר?! אולי... לא יודע!
המילה סיד היא מלש' סידן. בסיד יש סידן.
הגוף מזהה את זה וכשהוא צריך סידן הוא מחפש אותו. (אמנם בדרך של לאכול קיר זה קצת פחות טעים מלאכול מעדן חלב...-כנראה שבמעדן יש פחות סידן...;))

• הוסף לסימניות
הישרדותי הבונבון

• הוסף לסימניות
כפי שהזכירו כאן, יש תסמונת בשם תסמונת פיקה שמעידה על אנמיה כתוצאה ממחסור בברזל.
התסמונת מתבטאת במשיכה ללעיסה של חפצים שאינם מזון.
אני אישית סבלתי מזה כשהברזל שלי היה נמוך מאוד - בשיא החורף הייתי חייבת ללעוס כל יום כמות מכובדת של קוביות קרח. זוהי תשוקה שאי אפשר להסביר אותה.
ברגע שהברזל עלה - התופעה נעלמה.

• הוסף לסימניות
אגב, תשעים אחוז מהקירות הם בכלל צבועים בצבעים אקריליים או צבע פלסטי ולא בסיד, אז נא להרגיע, ותפסיקו לקלף ולאכול צבע משי מהקירות!;)

• הוסף לסימניות
איזה קטע.
האשכול הזה יכול להצביע על תופעה חברתית מרתקת.
כולנו גדלנו על אותו ספר טבע, גם לי עלתה מיד תמונת התינוק מהכתבה ההיא....
לכולם זה נכנס עמוק לתודעה.
כוחו של חינוך בגיל הילדות....

• הוסף לסימניות
כפי שהזכירו כאן, יש תסמונת בשם תסמונת פיקה שמעידה על אנמיה כתוצאה ממחסור בברזל.
התסמונת מתבטאת במשיכה ללעיסה של חפצים שאינם מזון.
אני אישית סבלתי מזה כשהברזל שלי היה נמוך מאוד - בשיא החורף הייתי חייבת ללעוס כל יום כמות מכובדת של קוביות קרח. זוהי תשוקה שאי אפשר להסביר אותה.
ברגע שהברזל עלה - התופעה נעלמה.
הייתה לי תקופה שהייתי אוכלת המון קוביות קרח סתם וזה היה גם בחורף ובאמת היה לי חוסר ברזל.
מעניין לדעת!

• הוסף לסימניות
מהידוע לי, זה לא אפשרי לבדוק סידן.
פשוט צריך לוודא שהוא צורך את כמות הסידן המומלצת ביום,
וכן את הויטמינים והמינרלים שמסיעים לספיגה
ויטמין די ומגנזיום
ראו כאן

• הוסף לסימניות
שאלתי רופא
הוא אמר שאם כבר זה מחסור בברזל
או שיעמום בידיים...

• הוסף לסימניות
המילה סיד היא מלש' סידן. בסיד יש סידן.
הגוף מזהה את זה וכשהוא צריך סידן הוא מחפש אותו. (אמנם בדרך של לאכול קיר זה קצת פחות טעים מלאכול מעדן חלב...-כנראה שבמעדן יש פחות סידן...;))
אז לסיד קוראים ע"ש סידן או לסידן ע"ש הסיד,....... במילה אדמה יש דם זה אולי אנמיה זה ע"ש אדמה?! ואולי לא?!

• הוסף לסימניות
כדאי לתת לכרסם קליפות ביצים (אחרי הרתחה)
זה פצצת סידן.

ודרך אגב לגבי מה שדיברו כאן על ה"טבע" המופלא של הגוף
שהוא מתעורר מעצמו לעשות דברים מועילים לבריאותו.
אולי זו גם הסיבה שיש ילדים שמרגישים דחף לאכול את "רירית האף".
וזה דווקא ממש לא קשור לפיקה, כי במסגרת זו זה נחשב לדבר אכיל.
ולגוף זה מועיל כי זה מחזק את המערכת החיסונית!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אז לסיד קוראים ע"ש סידן או לסידן ע"ש הסיד,....... במילה אדמה יש דם זה אולי אנמיה זה ע"ש אדמה?! ואולי לא?!
סידן מלשון סיד,
כמו שפחמן מלשון פחם.
הרב הירש אומר בהקדמתו לפרוש התורה שאי אפשר להבין שפה בלי להבין את כללי הדקדוק שלה.
כנראה שזה נכון לגבי לשון הקודש ועברית כאחד.

לגבי דם ואדמה ניסיתי לחשוב אם יש קשר בין השנים מבחינה לשונית. לכאורה יש.
כי דם ואדם קשורים בלשון הקודש בקשר הדוק, שהרי הדם הוא הנפש, וכמו כן אדם ואדמה קשורים גם הן בקשר הדוק, שהרי האדם מוצאו מן האדמה.
(וגם מלשון דמיונו לעליון, כידוע).
אם זה אומר שאדמה היא מקור להעשרת הדם, זה כבר פרוש יצירתי ומרחיק לכת קמעא...

• תודה
Reactions: A F
  • הוסף לסימניות
וזה מויקי:
סיד (באנגלית: CaO ; Calcium oxide) הוא תרכובת המכילה סידן (Ca) וחמצן (O). סימנו הכימי הוא CaO ומסתו המולקולרית היא 56.0774 amu. צבעו לבן. הסידן מותך בטמפרטורה 2,572 °C ומורתח ב-2,850 מעלות °C. בטמפרטורת החדר הסיד הוא גבישי, מְאַכֵּל ואלקלי.

• תודה
  • הוסף לסימניות
סידן מלשון סיד,
כמו שפחמן מלשון פחם.
הרב הירש אומר בהקדמתו לפרוש התורה שאי אפשר להבין שפה בלי להבין את כללי הדקדוק שלה.
כנראה שזה נכון לגבי לשון הקודש ועברית כאחד.

לגבי דם ואדמה ניסיתי לחשוב אם יש קשר בין השנים מבחינה לשונית. לכאורה יש.
כי דם ואדם קשורים בלשון הקודש בקשר הדוק, שהרי הדם הוא הנפש, וכמו כן אדם ואדמה קשורים גם הן בקשר הדוק, שהרי האדם מוצאו מן האדמה.
(וגם מלשון דמיונו לעליון, כידוע).
אם זה אומר שאדמה היא מקור להעשרת הדם, זה כבר פרוש יצירתי ומרחיק לכת קמעא...
זה מה שאני מנסה להבין מי אמר שסידן זה ע"ש סיד בגלל שזה דומה?! אולי זה ע"ש סדין?! אני באמת רוצה להבין מה קדם למה סיד או סידן?!

• הוסף לסימניות
זה מה שאני מנסה להבין מי אמר שסידן זה ע"ש סיד בגלל שזה דומה?! אולי זה ע"ש סדין?! אני באמת רוצה להבין מה קדם למה סיד או סידן?!
הוא אשר אמרתי, בשביל להבין אתה צריך ללמוד דקדוק.
(וסיד קדם לסידן.)

זה לא בגלל שזה דומה, יש תבניות למילים, והסיומת של קמץ ן' היא סיומת לשמות חומרים, כמו שפחמן על שם הפחם, ככה סידן על שם הסיד.
סיד זו המילה היסודית (מקורה בתנ"ך, תחילה בש' שמאלית ואחר כך בלשון חכמים בס'). עליה הוסיפו את הסיומת של קמץ ן' וקיבלו את שם החומר.

• הוסף לסימניות
הוא אשר אמרתי, בשביל להבין אתה צריך ללמוד דקדוק.
(וסיד קדם לסידן.)
שהייתי ילד ואמרו לי שתגדל תבין!! אמרתי: "אני כבר גדול" היום שאני מעל 40 אני מבין שאני עדיין לא גדול....... למדתי עוד משהו תודה....

• הוסף לסימניות
שהייתי ילד ואמרו לי שתגדל תבין!! אמרתי: "אני כבר גדול" היום שאני מעל 40 אני מבין שאני עדיין לא גדול....... למדתי עוד משהו תודה....
זה לא עניין של גיל.
אם לא למדתי חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי (ולא למדתי) אז אני לא יודעת אותו. ואם אני אלמד, מן הסתם אני אדע.
על כל פנים, הוספתי הסבר קצר בהודעה הקודמת.

• תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת